Πατέρας και Κόρη

Ο Τζέικ είναι ένας διάσημος και βραβευμένος συγγραφέας που χάνει ξαφνικά την σύζυγό του και προσπαθεί να μεγαλώσει μόνος την κόρη του. Πατέρας και κόρη έχουν αναπτύξει έναν πολύ ισχυρό δεσμό μέχρι τη στιγμή που ο Τζέικ θα καταρρεύσει ψυχολογικά και η κηδεμονία της μικρής Κέιτι θα περάσει σε συγγενείς. 27 χρόνια μετά, ενώ η Κέιτι προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή της, οι δυο τους θα ξαναβρεθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Fathers and Daughters

Δραματική ταινία, 2015

Σκηνοθεσία Γκαμπριέλ Μουτσίνο με τους: Ράσελ Κρόου, Αμάντα Σέιφριντ, Άαρον Πολ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το τρέιλερ:

X-Men: Απόκαλιψ

Ο Μπράιαν Σίνγκερ και η υπερηρωική παρέα των μεταλλαγμένων επιστρέφουν. Ο Apocalypse, ο πρώτος και ισχυρότερος μεταλλαγμένος από το σύμπαν των X-Men της Marvel, έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις πολλών άλλων μεταλλαγμένων, καταλήγοντας αθάνατος και ανίκητος. Ξυπνώντας μετά από χιλιάδες χρόνια, απογοητεύεται από τον κόσμο που βρίσκει και σχηματίζει μια ομάδα παντοδύναμων μεταλλαγμένων, συμπεριλαμβανομένου και του αποκαρδιωμένου Μαγκνέτο (Μάικλ Φασμπέντερ ), για να «καθαρίσει» την ανθρωπότητα και να δημιουργήσει έναν νέο κόσμο, στον οποίο θα κυριαρχεί. Καθώς η μοίρα της Γης κρέμεται από μια κλωστή, η Ρέιβεν (Τζένιφερ Λόρενς ), μαζί με την βοήθεια του Καθηγητή Χ (Τζέιμς ΜακΑβόι ), πρέπει να ηγηθεί μιας ομάδας νέων X-Men για να σταματήσουν τον μεγαλύτερο εχθρό τους και να σώσουν την ανθρωπότητα από την απόλυτη καταστροφή.

Δείτε το τρέιλερ:

Το Σώμα

Ένας άντρας τρέχει πανικόβλητος στη μέση της νύχτας, και τραυματίζεται θανάσιμα από ένα διερχόμενο αμάξι. Η αστυνομία ανακαλύπτει ότι ήταν ο νυχτοφύλακας του κοντινού νεκροτομείου, από το οποίο στη συνέχεια διαπιστώνει ότι έχει εξαφανιστεί μία σορός: το σώμα της Μάικα Βιγιαβέρδε, μιας διάσημης και πλούσιας κοσμικής γυναίκας. Βασικός μάρτυρας του επιθεωρητή Χάιμε Πένια, που αναλαμβάνει την διαλεύκανση της υπόθεσης είναι ο Άλεξ Ουγιόα (Ούγο Σίλβα,) σύζυγος της Μάικα και είναι ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει να ξετυλίξει το νήμα της εξαφάνισης, καθώς είναι ο μόνος που γνωρίζει όλα τα μυστικά της. Όταν όμως ξεσπάσει μια ισχυρή καταιγίδα, το νεκροτομείο θα απομονωθεί, και μια σειρά παράξενων φαινομένων θα αρχίσει να εκτυλίσσεται, σηματοδοτώντας μια εφιαλτική βραδιά για όλους.

Σκηνοθεσία: Οριόλ Πάουλο
Πρωταγωνιστούν: Μπελέν Ρουέδα, Χοσέ Κορονάδο, Ούγο Σίλβα, Άουρα Γαρρίδο

Δείτε το τρέιλερ:

Μελβούρνη

Ιρανικό κοινωνικό δράμα με φεστιβαλική καριέρα. Ο Amir και η Sara είναι ένα νεαρό ζευγάρι που ζει στο Ιράν και ετοιμάζεται να πετάξει στη Μελβούρνη για να συνεχίσει τις σπουδές του. Μόλις λίγες ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης τους, καλούνται να προσέξουν το μωρό των γειτόνων μέχρι να γυρίσουν οι γονείς του. Όσο ετοιμάζουν τα πράγματα τους για το μεγάλο ταξίδι, αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν
πάει καθόλου καλά με το μωρό. Άθελα τους έχουν εμπλακεί σε ένα τραγικό περιστατικό, ενώ οι συνθήκες τους πιέζουν να πάρουν μία απόφαση ζωής.

Δείτε το τρέιλερ:

Ανυπόφοροι Γείτονες 2

Έρχεται η συνέχεια της νεανικής κωμωδίας με τον large Σεθ Ρόγκεν σε ρόλο συντηρητικού οικογενειάρχη που, μαζί με τη γυναίκα του, Ρόουζ Μπερν ετοιμάζονται οικογενειακώς (με την κορούλα τους και το μωρό που πρόκειται να γεννηθεί) να μετακομίσουν σε νέα γειτονιά, στα προάστια. Μόλις υπογράφουν, όμως, τα συμβόλαια με τους αγοραστές του παλιού τους σπιτιού, ενημερώνονται πως είχαν αποδεχτεί ρήτρα επιτήρησης ενός μήνα από τους νέους ιδιοκτήτες, προκειμένου οι τελευταίοι να εξετάσουν κάθε παράμετρο αναφορικά με τη γειτονιά και το σπίτι προτού μετακομίσουν. Για κακή τους τύχη, όμως, στο διπλανό σπίτι, που άλλοτε στέγαζε την ανεξέλεγκτα φασαριόζικη φοιτητική αδελφότητα με αρχηγό τον hot Ζακ Έφρον, μετακομίζει μια γυναικεία αδελφότητα, με επικεφαλής την Κλόι Γκρέις Μόρετζ, η οποία αποδεικνύεται ακόμα πιο ξέφρενη.

Πολύ σύντομα ξεκινάει ένας ανελέητος πόλεμος ανάμεσα στις φοιτήτριες που διεκδικούν ισότιμα με εκείνα των αγοριών δικαιώματα στη διασκέδαση, και το φιλήσυχο ζευγάρι (που συνειδητοποιεί πως όχι μόνο έχει μεγαλώσει, αλλά και πως κινδυνεύει να «ακυρωθεί» μελλοντικά από την ίδια τους την κόρη) με τον άλλοτε εχθρό (Ζακ Έφρον) να πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο!

Σκηνοθεσία: Νίκολας Στόλερ με τους: Ζακ Έφρον, Σεθ Ρόγκεν , Ρόουζ Μπερν, Κλόι- Γκρέις Μόρετζ,

Δείτε το τρέιλερ:

Όλοι οι Καλοί Χωράνε

Γαλλική κωμωδία με την Καρίν Βιάρ. Για να αντιμετωπίσει έναν από τους χειρότερους χειμώνες στην ιστορία του Παρισιού, η σοσιαλιστική γαλλική κυβέρνηση ψηφίζει ένα νόμο που υποχρεώνει τους προνομιούχους πολίτες να φιλοξενούν στα σπίτια άπορους. Η εισβολή των τελευταίων σε μια αστική πολυκατοικία που βρίσκεται σε ένα από τα ακριβά Διαμερίσματα της πρωτεύουσας φέρνει τα πάνω-κάτω στη ζωή των ενοίκων της.

Le Grand Partage

Σκηνοθεσία Αλεξάντρα Λεκλέρ με τους: Καρίν Βιάρ, Ντιντιέ Μπουρμπόν, Βαλερί Μπονετόν, Μισέλ Βιγερμόζ

Δείτε το τρέιλερ:

Με Απόκρυψη

Ο Κάρλος, στέλεχος τράπεζας και οικογενειάρχης ξεκινά την ημέρα του πηγαίνοντας τα παιδιά του στο σχολείο. Καθώς οδηγεί, δέχεται μια ανώνυμη κλήση από ένα κινητό τηλέφωνο που βρίσκει μέσα στο αυτοκίνητο. Μια άγνωστη φωνή τον πληροφορεί ότι υπάρχει βόμβα κάτω από το κάθισμά του και ότι έχει λίγες ώρες να συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Διαφορετικά, το αυτοκίνητό του θα ανατιναχθεί…

Δείτε το τρέιλερ:

Projekt A

Δύο Γερμανοί σκηνοθέτες χαρτογραφούν το σύγχρονο ευρωπαϊκό αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα, προσπαθώντας ταυτόχρονα να το αποχαρακτηρίσουν από τις προκαταλήψεις που το συνοδεύουν. Γι’ αυτό το λόγο παρουσιάζουν το Πάρκο Ναυαρίνου στα Εξάρχεια, το Kartoffelkombinat στο Μόναχο και την Cooperativa Integral Catalana (CIC) στην Καταλονία, συλλογικά αντι-ιεραρχικά εγχειρήματα που σκοπός τους είναι να ενδυναμώσουν την ενεργή συμμετοχή του πολίτη και να ακυρώσουν την κυρίαρχη λογική της ανάθεσης στην κεντρική κρατική εξουσία.

Ντοκιμαντέρ 2015

Γερμανική ταινία, σκηνοθεσία Μαρσέλ Ζεχούμπερ, Μόριτζ Σπρίνγκερ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης