Του Νικόλα Αρώνη

St. Vincent
Μεταφρασμένος Τίτλος: St. Vincent: Ο Αγαπημένος μου Άγιος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποιοι ωριμάζουν όσο μεγαλώνουν, ο Βίνσεντ δεν είναι από αυτούς.

Ο Μπιλ Μάρεϊ (“Lost in Translation”, “The Grand Budapest Hotel”) είναι ένας παράξενος, φιλήδονος, αποτυχημένος βετεράνος πολέμου που μισεί τους πάντες – ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό. Η εμμονή του με τον τζόγο, το αλκοόλ και τα περίεργα πλάσματα της νύχτας τον οδήγησαν θριαμβευτικά στον πάτο της ζωής και για να καταφέρει πλέον να συνεχίσει να επιβιώνει στην αποτυχημένη και αξιολύπητη καθημερινότητά του, θα αναλάβει να φροντίζει, επί πληρωμή, το 12άχρονο μελαγχολικό αγόρι της διπλανής πόρτας, τον μοναχογιό της φρεσκοχωρισμένης Μελίσα Μακάρθι (“Bridesmaids”).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως πολύ εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς, ο «St Vincent de Van Nys» δεν είναι και το καλύτερο πρότυπο άνδρα και πατέρα, για τον νεαρό Όλιβερ. Μέσα από τα πιο βρόμικα καταγώγια και τις επικίνδυνες φυλές της πόλης, όταν ο ήλιος εξαφανιστεί, ο μικρός Όλιβερ θα γνωρίσει το πραγματικό πρόσωπο της ζωής αλλά θα αποκτήσει παράλληλα και τον πρώτο του αληθινό και αφοσιωμένο φίλο. Στον ρόλο μίας Ρωσίδας στρίπερ, συναντάμε την ακομπλεξάριστα σέξι, Ναόμι Ουότς (“The Impossible”).

Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day
Μεταφρασμένος Τίτλος: Η Κακή Μέρα από το Πρωί Φαίνεται

Βασισμένη στο βραβευμένο, εικονογραφημένο, παιδικό βιβλίο της Judith Viorst, «Η Κακή Μέρα από το Πρωί Φαίνεται» είναι μια απολαυστική οικογενειακή κωμωδία με πολλή δράση και άφθονο γέλιο. Πρωταγωνιστεί ο εξαιρετικός κωμικός ηθοποιός Steve Carell (Crazy, Stupid, Love) μαζί με τη γοητευτική Jennifer Garner (Dallas Buyers Club), ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο έμπειρος σε κωμωδίες καταστάσεων Miguel Arteta (The Good Girl).

Ο 11χρονος Alexander περνάει πραγματικά τη χειρότερη μέρα της μέχρι τώρα ζωής του. Για αρχή, μία τσίχλα έχει κολλήσει στα μαλλιά του και η μία συμφορά ακολουθεί την άλλη. Η οικογένεια του δεν δείχνει να του συμπαραστέκεται, μέχρι που η κακοτυχία θα μεταδοθεί σε όλα τα μέλη. Τα αδέλφια και οι γονείς του ζουν και αυτοί με τη σειρά τους μια φοβερή, απαίσια, καθόλου καλή, για την ακρίβεια πολύ κακή μέρα. Αυτά για όσους πιστεύουν ότι το η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται είναι απλώς μια παροιμία…

God`s Pocket
Μεταφρασμένος Τίτλος: Ούτε να Πεθάνεις Δεν Μπορείς

Όταν ο τρελός Λέων (Λάντρι), θετός γιός του Μίκυ (Χόφμαν) σκοτώνεται σε ένα εργατικό «ατύχημα», κανείς από την εργατική τάξη της γειτονιάς του GodΆs Pocket δεν στενοχωριέται που λείπει. Ο Μίκυ προσπαθεί μαζί με τη σωρό να θάψει και τα άσχημα νέα, αλλά όταν η μητέρα του αγοριού(Χέντρικς)ζητάει την αλήθεια και ένας τοπικός ρεπόρτερ αρχίζει να ψάχνει τριγύρω, ο Μίκυ βρίσκεται κολλημένος σε έναν σκοτεινά κωμικό αγώνα ζωής και θανάτου ανάμεσα σε ένα σώμα που δεν μπορεί να θάψει, μια γυναίκα δεν μπορεί να ικανοποιήσει και ένα χρέος που δεν μπορεί να πληρώσει.

Trash
Μεταφρασμένος Τίτλος: Σκουπίδια

Η ζωή τριών αγοριών που ζουν μαζεύοντας σκουπίδια στις φτωχογειτονιές του Ρίο πρόκειται να αλλάξει για πάντα όταν βρίσκουν ένα πορτοφόλι μέσα σε ένα σκουπιδότοπο. Για τα τρία παιδιά ξεκινάει μία απίστευτη περιπέτεια καθώς προσπαθούν να ανακαλύψουν το μυστικό που κρύβεται μέσα στο πορτοφόλι και να ξεφύγουν από την αστυνομία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης