Το νυχτερινό κέντρο «Ιερά Οδός» κάνει την υπέρβαση τον φετινό χειμώνα και έρχεται σε συμφωνία με τρείς μεγάλους ερμηνευτές, οι οποίοι αποτελούν ένα τεράστιο κεφάλαιο στην μουσική ιστορία της χώρας. Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Βιτάλη και Γλυκερία, των οποίων η προσφορά στο ελληνικό τραγούδι είναι ανεκτίμητη, θα είναι συμπρωταγωνιστές της μουσικής παράστασης που θα λάβει χώρα στο μαγαζί της Ιεράς Οδού.

Μετά την ακύρωση του σχήματος Θεοδωρίδου – Ζήνα – Γαρμπή που είχε αρχικά ανακοινωθεί, ο ιδιαίτερα πετυχημένος επιχειρηματίας Ηλίας Μαρασούλης που έχει στην κατοχή του το «Ιερά Οδός», αποφάσισε να αλλάξει εντελώς φιλοσοφία και να κλείσει για τον χειμώνα 2014-2015 μια τριάδα καλλιτεχνών με σημαντική συνεισφορά στο έντεχνο και αυθεντικό λαϊκό τραγούδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς υπερβολή, μπορούμε να πούμε, ότι ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία θα κάνουν τις νύχτες μας να μοιάζουν μαγικές, αφήνοντας μας αποσβολωμένους με το μουσικό υπερθέαμα, το οποίο θα παρουσιάσουν στην σκηνή «Ιερά Οδός». Οι καλλιτέχνες αυτοί, δεν χρειάζονται σίγουρα συστάσεις. Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, σίγουρα θα ανακαλέσουμε στην μνήμη μας τις χρυσές δεκαετίες του ελληνικού τραγουδιού, στις οποίες οι ερμηνευτές αυτοί ήταν οι απόλυτοι εκφραστές του. Από την στιγμή, λοιπόν, που έδωσαν τα χέρια με τον επιχειρηματία και ανακοινώθηκε το σχήμα, η είδηση έπεσε σαν «κεραυνός» στον χώρο της ελληνικής μουσικής, σκόρπισε ενθουσιασμό στον κόσμο και έγινε πρώτο θέμα συζήτησης στα μουσικά στέκια της Αθήνας. Προφανέστατα, λοιπόν, η συνάντηση Νταλάρα, Βιτάλη και Γλυκερίας θα είναι η ευχάριστη έκπληξη αυτής της σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αν ανατρέξουμε πίσω στο παρελθόν, θα δούμε ότι οι τρεις τους είχαν τραγουδήσει και πάλι μαζί, την περίοδο 1978-1979, σε μια από τις πιο γνωστές μπουάτ της Πλάκας, την «Διαγώνιος». Τώρα, ξαναβρίσκονται μαζί και θα έχουν την ευκαιρία να ερμηνεύσουν όλες τις ξεχωριστές επιτυχίες που έχουν στο ενεργητικό τους, ενώ αρκετές φορές ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία έχουν συνεργαστεί σε συναυλίες και εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα, όπως επίσης και η Γλυκερία με την Ελένη Βιτάλη. Στην φετινή τους συνεργασία, μέσα από την εμπειρία και τα τραγούδια τους, τα οποία τόσο πολύ αγαπήθηκαν και εξακολουθούν να ακούγονται από τους λάτρεις της ελληνικής μουσικής, θα δώσουν στους παλαιότερους μια νοσταλγική νότα και στους νεότερους την ευκαιρία να μάθουν το καλό ελληνικό τραγούδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κέντρο «Ιερά Οδός», σε όλη την διάρκεια της πορείας του, στην νυχτερινή μας πρωτεύουσα έχει κρατήσει περισσότερο τον χαρακτήρα μιας μουσικής σκηνής, παρά μιας πίστας, όπως τις έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Εξάλλου, ως μουσική σκηνή ξεκίνησε το 1996 και μάλιστα ο άνθρωπος, ο οποίος ήταν αρωγός και είχε τον πρώτο λόγο στο στήσιμο του μαγαζιού, μαζί με τον Ηλία Μαρασούλη, ήταν ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος και τραγουδούσε για τα επόμενα 3 έτη, Στην πορεία, συνέδεσε το όνομά του με το μαγαζί της ομώνυμης οδού, ο τεράστιος λαϊκός τραγουδιστής Πασχάλης Τερζής, ενώ πολύ αργότερα ήρθε να μείνει ο Νότης Σφακιανάκης. Από το «Ιερά Οδός» έχουν περάσει ονόματα, όπως αυτά του Δημήτρη Μητροπάνου, του Δημήτρη Μπάση, της Πέγκυς Ζήνα, του Γιάννη Πάριου, της Καίτης Γαρμπή, αλλά και των έντεχνων Μάριου Φραγκούλη, Ελένης Τσαλιγοπούλου και του δημοφιλέστερου συγκροτήματος όλων των εποχών, των Πυξ Λαξ.

Ο Γιώργος Νταλάρας είναι από τους τραγουδιστές- σύμβολά. Η μουσική του διαδρομή ξεκινάει το 1965, σε ηλικία 15 χρονών. Ακολουθούν πάνω από 75 δισκογραφικές δουλειές, αλλά και διεθνείς δίσκοι. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε όλο τον κόσμο, κάνοντας γνωστή την μουσική της Ελλάδας παντού. Τραγουδάει ανελλιπώς στα κέντρα από την εφηβική του ηλικία, έχοντας πραγματοποιήσει εμφανίσεις με όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες της εποχής του. Ορόσημο στάθηκε η συνεργασία του με τον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και όλους τους διάσημους μουσικοσυνθέτες και δημιουργούς της χώρας, μεταξύ των οποίων ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Μάνος Λοίζος και ο Μάνος Χατζηδάκις.. Έχει παρουσιαστεί, πολλές φορές και ως μουσικός σε αρκετά θεατρικά έργα και συμφωνικές ορχήστρες, ενώ μερικές συναυλίες του στάθηκαν σταθμός για την χώρα μας.

Η Ελένη Βιτάλη είναι μια αυθεντική λαϊκή τραγουδίστρια, η οποία έχει ερμηνεύσει αξέχαστες επιτυχίες. Θα λέγαμε, ότι το όνομά της αντικατοπτρίζει πλήρως την ιστορία του λαϊκού τραγουδιού. Έχει κάνει αμέτρητες περιοδείες στο εξωτερικό, στεκούμενη, δίπλα στους ομογενείς. Έχει κυκλοφορήσει αναρίθμητους δίσκους στην καριέρα της και έχει συνεργαστεί μουσικά με συνθέτες όπως ο Σταμάτης Σπανουδάκης, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Διονύσης Σαββόπουλος και άλλοι. Πέρα από τα λαϊκά, έχει ερμηνεύσει καταπληκτικά και με την χαρακτηριστική της φωνή δημοτικά και ρεμπέτικα τραγούδια που άφησαν ιστορία. Η Ελένη Βιτάλη βρέθηκε και τους πρώτους μήνες του 2014 στο νυχτερινό μαγαζί «Ιερά Οδός», με τον Σταυρό Ξαρχάκο σε ένα αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη και τώρα επανέρχεται και πάλι για να μαγνητίσει με τις εμφανίσεις της.

Άλλη μια χαρισματική γυναικεία φωνή, η οποία ειδικεύεται στο λαϊκό τραγούδι, είναι αυτή της Γλυκερίας. Όπως και οι δύο προηγούμενοι, έτσι και αυτή έχει δώσει πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, καταφέρνοντας να διακριθεί και να αφήσει εντυπωσιασμένους τους πολίτες των ξένων χωρών. Πέραν από τα πολυάριθμα προσωπικά της album, έχει κυκλοφορήσει και κάποια αποκλειστικά στο εξωτερικό. Η πρώτη της εμφάνιση ήταν σε μαγαζί της Πλάκας το 1974, ενώ ο πρώτος της δίσκος το 1978, σε συνεργασία με τον Απόστολο Καλδάρα. Έχει ενώσει την φωνή της με τους καλύτερους εκπροσώπους της έντεχνης, ροκ και λαϊκής μουσικής σκηνής. Με τον Γιώργο Νταλάρα, έχει συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν. Η τελευταία τους κοινή παρουσία ήταν πέρσι στο θέατρο του κέντρου πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και αργότερα σε καλοκαιρινή περιοδεία.

Νταλάρας – Βιτάλη –Γλυκερία θα δόσουν τον καλύτερό τους ευατό σε αυτήν συνεργασία που αναμένεται να ξεχωρίσει φέτος τον χειμώνα. Για να ενημερωθείτε για όλα τα μουσικά σχήματα επισκεφθείτε το site www.kratisinow.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης