Σε μια σκοτεινή εποχή, μοναδικό καταφύγιο είναι η φαντασία…

H νέα κινηματογραφική δημιουργία των αδελφών Ταβιάνι, με τίτλο Θαυμάσιος Βοκάκιος (Maraviglioso Boccaccio) θα κάνει την ελληνική πρεμιέρα της στο πλαίσιο του 28ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το οποίο διεξάγεται από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου, στους κινηματογράφους Ααβόρα και Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στις 22:30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 31 Δεκεμβρίου.

Δημιουργοί αριστουργημάτων όπως το «Αλονζανφάν», «Η Νύχτα του Σαν Λορέντζο» και το «Χάος», και κάτοχοι Χρυσού Φοίνικα για το «Πατέρας Αφέντης» και Χρυσής Άρκτου για το «Ο Καίσαρας Πρέπει να Πεθάνει», οι θρυλικοί Ιταλοί σκηνοθέτες Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι επιστρέφουν με άλλο ένα κομψοτέχνημα του ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη χτυπημένη από την πανούκλα Φλωρεντία του 14ου αιώνα, δέκα νεαροί άνδρες και γυναίκες αποφασίζουν να ξεφύγουν από τον θάνατο που τους περικυκλώνει και δραπετεύουν στην εξοχή. Εκεί καταφεύγουν σε ένα επαρχιακό κτήμα, όπου περνούν δέκα μέρες διηγούμενοι ιστορίες για την αγάπη, το πεπρωμένο και την αναγέννηση. Εμπνευσμένοι ελεύθερα από το «Δεκαήμερο» του Βοκάκιου, οι αδελφοί Ταβιάνι επικεντρώνονται σε πέντε από τις εκατό ιστορίες που περιλαμβάνονται στο κλασικό αυτό αριστούργημα της ιταλικής λογοτεχνίας, για να αποτίσουν έναν απολαυστικό φόρο τιμής σε έναν από τους μεγαλύτερους παραμυθάδες όλων των εποχών.

Αν και εκτυλίσσεται με φόντο μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ιταλικής ιστορίας, το νέο φιλμ των αδελφών Ταβιάνι είναι εκθαμβωτικά πολύχρωμο, με απρόβλεπτες και συναρπαστικές μουσικές επιλογές, μια ακαταμάχητη και σοφή τραγικοκωμωδία για την τέχνη της αφήγησης και για το ανεκτίμητο καταφύγιο που αποτελεί η φαντασία μας ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

• Συμμετοχή στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

• Συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης