Unbroken
Μεταφρασμένος Τίτλος: Αλύγιστος

«Ένα κομμάτι σου ακόμα πιστεύει πως μπορείς να παλέψεις και να επιβιώσεις, ανεξάρτητα απ’ ό,τι γνωρίζει το μυαλό σου. Όπου υπάρχει ακόμα ζωή, υπάρχει ελπίδα. Το τι θα γίνει είναι στα χέρια του Θεού»…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
(Λούι Ζαμπερίνι)

Η βραβευμένη με Όσκαρ Αντζελίνα Τζολί βρίσκεται και πάλι πίσω από το φακό, μετά την ταινία In the Land of Blood and Honey. Τώρα, χάρη στον πρόσφατα αποθανόντα 97χρονο βετεράνο πολέμου κι αθλητή Ολυμπιακών επιδόσεων Λούι Ζαμπερίνι, την απίστευτη ζωή του οποίου αφηγήθηκε η Λόρα Χίλενμπραντ στο μπεστ σέλερ UNBROKEN: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption, η Τζολί σκηνοθετεί και αναλαμβάνει την παραγωγή ενός επικού δράματος που εξυμνεί την ανθρώπινη θέληση για ζωή.

Η ταινία, που φέρει τη σεναριακή υπογραφή των αδερφών Κοέν, εξιστορεί την περιπέτεια του αθλητή στίβου που κατόρθωσε να επιβιώσει από αεροπορικό δυστύχημα, επιπλέοντας σε μια σχεδία επί 47 μέρες, πριν τον ανακαλύψουν οι Ιάπωνες και τον στείλουν σε στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου, όπου η επιβίωσή του δεν μπορεί να ερμηνευθεί παρά ως «θαύμα»…

Into the Woods
Μεταφρασμένος Τίτλος: Τα Μυστικά του Δάσους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Disney μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη -με όλες τις τιμές- το ανατρεπτικό και πολυβραβευμένο μιούζικαλ του Broadway Τα Μυστικά του Δάσους (Into the Woods) σε σκηνοθεσία του -έμπειρου στο είδος και διακεκριμένου- Rob Marshall (Chicago) και με πρωταγωνιστές μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywood.

Σε αυτή την οσκαρικών προδιαγραφών παραγωγή, η Meryl Streep υποδύεται την αρχετυπική Μάγισσα, ενώ συναντάμε τον Johnny Depp στον ρόλο του περίφημου Κακού Λύκου παρέα με τη Σταχτοπούτα, την Κοκκινοσκουφίτσα και τον μικρό Τζακ. Το πολυπληθές καστ -με ονόματα όπως οι Emily Blunt (Looper), James Corden (The Three Musketeers) και Anna Kendrick (Up in the Air)- υποδύεται διαφορετικούς χαρακτήρες των αδερφών Γκριμ σε μια απολαυστική, χιουμοριστική ιστορία για τις συνέπειες των πράξεων μας, αλλά και όλων όσων ευχόμαστε να αποκτήσουμε.

Εντυπωσιακά κουστούμια και θεαματικά σκηνικά, υπέροχες μελωδίες ντυμένες άλλοτε με συγκινητικούς και άλλοτε αστείους στίχους, στιβαρή σκηνοθεσία και καταπληκτικές ερμηνείες είναι σίγουρα μερικά από τα στοιχεία αυτού του λαμπερού μιούζικαλ της Disney. Το καυστικό χιούμορ, το παιχνίδι με τα στερεότυπα, το νόημα της ζωής μέσα από ένα πειραγμένο παραμύθι, οι χαρακτήρες με τα ελαττώματα τους και τα βαθιά νοήματα αυτής της ιστορίας είναι τα συστατικά που κάνουν Τα Μυστικά του Δάσους μια σύγχρονη ταινία που θα γίνει κλασική.

Τα Μυστικά του Δάσους διηγούνται τις περιπέτειες της Σταχτοπούτας, της Κοκκινοσκουφίτσας, της Ραπουνζέλ, και του Τζακ και της Φασολιάς του, ξετυλίγοντας την αστεία και συγκινητική ιστορία ενός Φούρναρη και της Γυναίκας του που θέλουν απεγνωσμένα έναν απόγονο. Στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν παιδί, συμμαχούν με τα αρχετυπικά σύμβολα των παραμυθιών των αδελφών Γκριμ -ένα γυάλινο γοβάκι, μια κόκκινη κάπα, μαλλιά χρυσά σαν το καλαμπόκι και μια άσπρη σαν το γάλα αγελάδα- για να ξεμπλέξουν από τα δίχτυα της Μάγισσας, που τους περνάει διαρκώς από νέες δοκιμασίες. Αλλά σε αυτήν τους την προσπάθεια θα ανατραπούν τα πάντα, ακόμα και τα παραμύθια.

Big Eyes
Μεταφρασμένος Τίτλος: Μεγάλα Μάτια

Τρεις υποψηφιότητες στις φετινές Χρυσές Σφαίρες:

  • Καλύτερου ‘Α Γυναικείου Ρόλου – Κωμωδία ή Μιούζικαλ (Έιμι Άνταμς)
  • Καλύτερου Τραγουδιού (Λάνα Ντελ Ρέι)
  • Καλύτερου ‘Α Ανδρικού Ρόλου – Κωμωδία ή Μιούζικαλ (Κριστόφ Ουόλτζ)

Ο Τιμ Μπάρτον επιστρέφει φέτος στην oσκαρική κούρσα, τοποθετώντας σε πρώτο πλάνο τον δυο φορές βραβευμένο με Όσκαρ Κριστόφ Ουόλτζ και την πέντε φορές προτεινόμενη για Όσκαρ Έιμι Άνταμς. Η ταινία επικεντρώνεται στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας σε ένα σκάνδαλο μεγατόνων που συγκλόνισε την παγκόσμια καλλιτεχνική -και όχι μόνο- κοινότητα, πίσω στις δεκαετίες του 50’ και του 60’.

Οι προβολείς του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη αναδεικνύουν τη ζωή της επιτυχημένης ζωγράφου Μάργκαρετ Κιν, η οποία έγινε διάσημη με τους πίνακες που αναπαριστούσαν γυναίκες και παιδιά με τεράστια λυπημένα μάτια και κατάφεραν να γίνουν μεγάλη εισπρακτική επιτυχία πίσω στην εποχή της.

Η ακριβής ιστορία ήθελε τότε τους πίνακες να προέρχονται από τα καλλιτεχνικά χέρια του άνδρα της, Ουόλτερ Κιν, μέχρι που η μακροχρόνια δικαστική διαμάχη δικαίωσε την Μάργκαρετ, αποδίδοντάς της το σύνολο των χαρακτηριστικών επιτυχημένων έργων και την απάλλαξε από την εκμετάλλευση που της ασκούσε ο αδίστακτος σύζυγός της.

Απόψε Τρώμε στης Ιοκάστης

Μια οικογένεια… Ένα έγκλημα… Πολλά μυστικά… Κι ακόμα περισσότερο γέλιο! Τι συμβαίνει στο σπίτι της Ιοκάστης Παπαδάμου;

Η Ιοκάστη (Ρένια Λουιζίδου) είναι μια γυναίκα με ενέργεια, σπιρτάδα και πάθος. Η καθηλωτική της φαντασία μαγνητίζει τους πάντες, ενώ εντελώς φυσικά -και άκοπα- καταφέρνει να κάνει όλα τα γεγονότα να περιστρέφονται γύρω της. Όταν μια ωραία πρωία η φιλήσυχη γειτονιά της Ιοκάστης διαταράσσεται από την απροσδόκητη εξαφάνιση μιας Λετονής μανικιουρίστα (Μπέτυ Μαγγίρα), η χήρα, μάνα και υποτιθέμενη business woman Ιοκάστη Παπαδάμου ενώνει τις δυνάμεις της με τη δαιμόνια, πλην παντελώς αφελή, γειτόνισσά της, Βιβή Νερατζάκη (Μαρία Γεωργιάδου). Οι δυο αθώες, αλλά ξεκαρδιστικά ανυπόφορες αριστοκράτισσες μπροστά στην τρομακτική προοπτική του να μείνουν τα χέρια τους χωρίς μανικιούρ αποφασίζουν να ρίξουν άπλετο φως στην περίεργη, ομολογουμένως, υπόθεση.

Στον αγώνα για την διαλεύκανση του εγκλήματος, τα μυστικά του παρελθόντος, οι κρυφές αγάπες, τα ανομολόγητα πάθη, τα ερωτικά καμώματα και οι απάτες μεγατόνων θα αναστήσουν ακόμη και φαντάσματα…

Legend of the NeverBeast
Μεταφρασμένος Τίτλος: Η Τίνκερμπελ και το Τέρας του Ποτέ

Η Τίνκερ επιστρέφει με την έκτη ταινία της, μια τρισδιάστατη, φαντασμαγορική και επική περιπέτεια γεμάτη συναίσθημα και αγωνία. Η νεραϊδοπαρέα ξέρει καλύτερα από όλους ότι τα φαινόμενα απατούν και ότι η εμφάνιση ενός άγριου πλάσματος μπορεί να είναι παραπλανητική.

Έτσι, οι έξι χαρισματικές φτερωτές υπάρξεις θα μας φέρουν σε επαφή με ένα πρωτόγνωρο και παρεξηγημένο τέρας και θα μας αποδείξουν ότι όλοι αξίζουν μία δεύτερη ευκαιρία. Με τις υπέροχες φωνές των Γιούλικα Σκαφιδά, Αφροδίτης Σημίτη, Τζένης Θεωνά, Ιωάννας Πηλιχού και Κατερίνας Τσάβαλου, οι γνώριμές μας νεράιδες μας καλούν ξανά στο μαγικό τους σύμπαν, με τη μεγαλύτερη περιπέτεια της καριέρας τους!

Η σκανταλιάρα και γενναία νεράιδα Φλώρα πιάνει φιλίες με ένα μυστηριώδες πλάσμα, γνωστό ως Το Τέρας του Ποτέ. Ενώ η Τίνκερ Μπελ και οι υπόλοιπες νεράιδες δεν είναι και πολύ σίγουρες ότι η καινούρια αυτή προσθήκη θα ταιριάξει με το Καταφύγιο των Νεραϊδών, οι Επίλεκτοι Ανιχνευτές, που είναι το σώμα προστασίας της Νεραϊδοχώρας, αποφασίζουν να αιχμαλωτίσουν το τέρας πριν καταστρέψει τη χώρα τους. Η Φλώρα που διακρίνει μια τρυφερή καρδιά κάτω από το τρομακτικό παρουσιαστικό του τέρατος, πρέπει να αποκτήσει εμπιστοσύνη στο ένστικτο της και να επέμβει, έχοντας στο πλευρό της τις αγαπημένες της φίλες.

Norway
Μεταφρασμένος Τίτλος: Νορβηγία

Η Νορβηγία είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη και μουσικοσυνθέτη Γιάννη Βεσλεμέ, γνωστού ως Felizol. Ιδιότυπη και χειροποίητη, απολαυστική και αταξινόμητη, διαδραματίζεται στην Αθήνα της δεκαετίας του ’80, εμπνέεται από τη new wave ελληνική σκηνή της ίδιας δεκαετίας (το τραγούδι Η Νορβηγία Κατεβαίνει στη Μεσόγειο των Χωρίς Περιδέραιο χαρακτηριστικό δείγμα), ξεναγεί τον θεατή στον φανταστικό μικρόκοσμο του δημιουργού της και βρίθει pop αναφορών.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο σαρωτικός Βαγγέλης Μουρίκης, ο οποίος συνοδεύεται από τη μοιραία παρουσία της Αλεξίας Καλτσίκη, αλλά και τον Νορβηγό Daniel Bolda, τον Μάρκο Λεζέ, τον Βασίλης Καμίτση, τον Γιάννη Μποτσαντζόγλου και την υπέροχη Σόφη Ζαννίνου.

Με κεντρικό χαρακτήρα τον Ζανό, έναν βρικόλακα που απεχθάνεται το φως, η ταινία θα προβάλλεται μετά τα μεσάνυχτα, στον κινηματογράφο Άστυ, το μήνα Ιανουάριο. Όταν η νύχτα θα πέσει στην πόλη, ο Ζανό θα χορεύει στη μεγάλη οθόνη.

1984. Ο Ζανό (Βαγγέλης Μουρίκης) φτάνει πρώτη φορά στην πόλη. Φωτοφοβικός, βρικόλακας, δεινός χορευτής, καίγεται, σκορπίζεται, χαραμίζεται σε μια Αθήνα που δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη. Και το μόνο που θέλει είναι ένα «ζεστό κορίτσι». Στη Ντίσκο Ζαρντόζ, ένα καταγώγιο, άντρο παρανόμων, συναντά την πόρνη Αλίκη (Αλεξία Καλτσίκη) και τον Νορβηγό ντίλερ Πήτερ (Daniel Bolda). Μαζί τους αναλαμβάνει μια ύποπτη δουλειά που τον οδηγεί στο βουνό της Πάρνηθας, στα έγκατα της γης, στο βασίλειο του Μαθουσάλα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης