Η Απόφαση
 
Ο διοικητής Κλάους Πίτερσεν και οι άντρες του, έχουν στρατοπεδεύσει κάπου στην επαρχία του Αφγανιστάν. Η σύζυγος του Κλάους, Μαρία, προσπαθεί να διατηρήσει μια φυσιολογική ζωή πίσω στη Δανία, για εκείνη και τα τρία τους παιδιά. Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής ρουτίνας, οι στρατιώτες βρίσκονται σε διασταυρούμενα πύρα, κι ο Κλάους θα πάρει μία πολύ δύσκολη απόφαση για να σώσει τους άντρες του- μια απόφαση με βαριές επιπτώσεις για τον ίδιο και την οικογένεια του.

A War / Krigen

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολεμικό δράμα του Δανού σκηνοθέτη Τομπίας Λίντχολμ.

Δραματική ταινία 2015- υποψήφια για όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας

Δανέζικη ταινία, σκηνοθεσία Τομπίας Λίντχολμ με τους: Πίλου Άσμπεκ, Ντούλφι Αλ-Τζαμπούρι, Τούβα Νοβότνι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το τρέιλερ:

Η Κυρία και το Φορτηγάκι

Βιογραφική κομεντί με υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας για την Μάγκι Σμιθ, η οποία αναβιώνει έναν από τους πιο φημισμένους ρόλους της καριέρας της: την Μις Σέφερντ στο «Lady in the Van» του Άλαν Μπένετ, την κινηματογραφική μεταφορά του αυτοβιογραφικού και πολυαγαπημένου θεατρικού του έργου. Η ιστορία του βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Μις Σέφερντ.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’60, ο θεατρικός συγγραφέας Άλαν Μπένετ αγοράζει ένα σπίτι στην μποέμ συνοικία Κάμπτεν στο Λονδίνου. Λίγο αργότερα εμφανίζεται στο δρόμο του η κυρία Σέφερντ, μια εκκεντρική άστεγη γυναίκα που ζει μέσα στο σαραβαλιασμένο βανάκι της. Όταν ο δήμος αποφασίζει να απαγορέψει το παρκάρισμα στην περιοχή, ο θεατρικός συγγραφέας προσφέρεται να παραχωρήσει τον ιδιωτικό χώρο μπροστά από το σπίτι του στην ιδιότροπη ηλικιωμένη, πιστεύοντας ότι μέσα σε λίγους μήνες θα έχει μετακομίσει. Η κυρία Σέφερντ έχει διαφορετική γνώμη, όμως – θα μείνει εκεί για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια…

The Lady in the Van

Κομεντί 2015 Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Νίκολας Χάιτνερ με τους: Μάγκι Σμιθ, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Άλεξ Τζένινγκς

Δείτε το τρέιλερ:

Πέρα από τα Βουνά

Κοινωνική ταινία του Ζία Ζανγκέ Κίνα, 1999. Στην πόλη Φενγιάνγκ, οι παιδικοί φίλοι, ο ανθρακωρύχος Λιανγκζί και ο ιδιοκτήτης βενζινάδικου Ζανγκ, είναι ερωτευμένοι με την ίδια κοπέλα, την Τάο, την όμορφη της πόλης., Η Τάο παντρεύεται τον πλουσιότερο από τους δύο, τον Ζανγκ, κι αποκτούν έναν γιο με το όνομα Ντόλαρ. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα οι Ζανγκ και Τάο χωρίζουν, και ο γιος τους μεταναστεύει στην Αυστραλία με τον επιχειρηματία πατέρα του. Αυστραλία, 2025. Ο 19χρονος Ντόλαρ μιλάει μετά βίας κινέζικα και δυσκολεύεται να επικοινωνήσει με τον πτωχευμένο πατέρα του. Το μόνο που θυμάται από τη μητέρα του είναι το όνομά της…

Mountains May Depart

Κοινωνική 2015
 
Κινέζικη ταινία, σκηνοθεσία Ζία Ζιάνγκ Κε με τους: Ζάο Τάο, Ζανγκ Γι, Ντονγκ Ζιγιάν

Δείτε το τρέιλερ:

Μια Ανάσα

Ελληνογερμανική δραματική ταινία,σε σκηνοθεσία Κρίστιαν Τσούμπερτ.

Η νεαρή Έλενα αποφασίζει να μεταναστεύσει στη Γερμανία σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής ,αφήνοντας πίσω τον σύντροφό της. Πιάνει δουλειά ως παιδαγωγός ενός μικρού κοριτσιού, της Λόττε, όμως μια μέρα, ενώ είναι υπό την επίβλεψη της Έλενας, η Λόττε εξαφανίζεται. Από εκείνη την στιγμή ξεκινά ο Γολγοθάς της Έλενας, η οποία επιστρέφει στην Ελλάδα, ενώ στην Γερμανία θεωρείται ύποπτη για απαγωγή και καταζητείται. Παράλληλα, η απεγνωσμένη Γερμανίδα μητέρα της Λόττε, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις της αστυνομίας και του συζύγου της, αποφασίζει και εκείνη να ταξιδέψει στην Ελλάδα προκειμένου να εντοπίσει την Έλενα. Θα καταφέρει όμως να φτάσει στα ίχνη της χαμένης της κόρης;

Ein Atem

Δραματική 2015

Ελληνογερμανική ταινία, σκηνοθεσία Κρίστιαν Τσούμπερτ με τους: Γιόρντις Τρίμπελ, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Ακύλλα Καραζήση

Δείτε το τρέιλερ:

Kung Fu Panda 3

Όταν ο για χρόνια χαμένος πατέρας του Πο ξαφνικά επανεμφανίζεται, θα πάρει τον γιo του για να ταξιδέψουν σε έναν μυστικό παράδεισο όπου κατοικούν κι άλλα πάντα – μεταξύ των οποίων δεκάδες ξεκαρδιστικοί χαρακτήρες. Όμως, όταν ο υπερφυσικός κακός Κάι αρχίζει να σαρώνει την Κίνα κατατροπώνοντας όλους τους πολεμιστές κουνγκ-φου, ο Πο αποφασίζει να τολμήσει το ακατόρθωτο: θα εκπαιδεύσει όλους τους αδέξιους και αραχτούς συντρόφους του για να γίνουν η απόλυτη συμμορία.

 «Kung Fu Panda»

Animation 2015 Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζένιφερ Γιου, Αλεσάντρο Καρλόνι

Δείτε το τρέιλερ:

Η Μεγάλη Διάσωση

Αμερικανική ταινία βασισμένη σε αληθινή ιστορία.

Το Φεβρουάριο του 1952 μια από τις πιο σφοδρές καταιγίδες χτυπάει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, κόβοντας στα δυο ένα τάνκερ. Ένα μικρό πλοίο της ακτοφυλακής σπεύδει για να σώσει περισσότερους από 30 αβοήθητους ναύτες, έχοντας να αντιμετωπίσει τα γιγάντια κύματα.

The Finest Hours

Περιπέτεια 2016

Σκηνοθεσία Κρεγκ Γκιλέσπι με τους: Κρις Πάιν, Κέισι Άφλεκ, Μπεν Φόστερ, Έρικ Μπάνα

Δείτε το τρέιλερ:

Περηφάνια και Προκατάληψη και Ζόμπι

Το βιβλίο του Σεθ Γκράχαμ-Σμιθ, «Περηφάνια και Προκατάληψη και Ζόμπι» που κυκλοφόρησε το 2009, η διευρυμένη εκδοχή του μυθιστορήματος της Τζέιν Όστεν «Περηφάνια και Προκατάληψη», μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία Μπερ Στιρς και ακολουθεί τις πέντε αδερφές Μπένετ, να κυνηγούν όχι μόνο συζύγους αλλά και ζόμπι!

Η νέα ταινία μας μεταφέρει στο 19ο αιώνα, στο αγγλικό χωριό Μέρυτον, όπου ξεσπάει μια μυστηριώδη πανούκλα και οι νεκροί επιστρέφουν στη ζωή. Η κεντρική ηρωίδα, Ελίζαμπεθ Μπένετ, είναι αποφασισμένη να εξαλείψει την απειλή των ζόμπι, ωστόσο, η προσοχή της αποσπάται από την άφιξη του υπεροπτικού κύριου Ντάρσυ.

Pride and Prejudice and Zombies

Περιπέτεια 2016

Αγγλοαμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπαρ Στιρς με τους: Λίλι Τζέιμς, Σαμ Ράιλι, Μπέλα Χίθκοουτ

Δείτε το τρέιλερ:

Η Περίπτωση του Οιδίποδα

Ελληνογερμανική παραγωγή του 1990.

Ελλάδα 1944. Σ’ ένα ορεινό γερμανικό στρατόπεδο κοντά στους Δελφούς, ο διοικητής του (Ματίας Χάμπιχ), καθηγητής της κλασικής φιλολογίας πριν τον πόλεμο, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τους άνδρες του για να γυρίσει μία ταινία 16 χιλιοστών με θέμα την ιστορία του Οιδίποδα. Ένας νεαρός γερμανός στρατιώτης (Σεμπάστιαν Χάρτμαν), αγρότης πριν τον πόλεμο, θα επιλεγεί για τον ρόλο του Οιδίποδα και μία όμορφη ελληνίδα ηθοποιός (Τατιάνα Λύγαρη) θα παίξει την Ιοκάστη (στη συνέχεια, η κοπέλα θα γίνει ερωμένη του διοικητή, προκαλώντας τη ζήλεια του στρατιώτη).

Όλοι παθιάζονται τόσο με το εγχείρημα, που Γερμανοί και Έλληνες γίνονται φίλοι, προκαλώντας την οργή του πολεμοχαρούς υποδιοικητή (Κλάους Πένιτς). Όμως ο πόλεμος συνεχίζεται και, ενώ η ομάδα βρίσκεται για γύρισμα στους Δελφούς, αντάρτες επιτίθενται στο γερμανικό στρατόπεδο. Οι Γερμανοί ξεκινούν για την πόλη και, θεωρώντας τους έλληνες ηθοποιούς «εχθρούς», τους τοποθετούν στην αρχή της φάλαγγας. Τη νύχτα, όταν οι αντάρτες τους επιτίθενται και πάλι, ο Οιδίποδας σκοτώνει την Ιοκάστη, ο διοικητής αυτοκτονεί και όλοι οι άνδρες του σκοτώνονται στη μάχη.

Der Fall O

Δραματική 1990 Ελληνογερμανική ταινία, σκηνοθεσία Ράινερ Σίμον με τους: Ματίας Χάμπιχ, Σεμπάστιαν Χάρτμαν, Τατιάνα Λύγαρη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης