Transformers: Age of Extinction
Μεταφρασμένος Τίτλος: Transformers 4: Εποχή Αφανισμού

Ο μετρ των σπέσιαλ εφέ (που μας έχει δώσει από τα πιο εντυπωσιακά 3D), των τιτάνιων μαχών και των εγγυημένων μπλοκμπάστερ, Μάικλ Μπέι, υπογράφει σκηνοθετικά και το τέταρτο κεφάλαιο της μάχης των Autobots ενάντια στα Decepticons στην πλέον πολυαναμενόμενη περιπέτεια του καλοκαιριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H υπερπαραγωγή συνεχίζεται με την ταινία αυτή να αποτελεί τη συνέχεια της ιστορίας του προηγούμενου φιλμ. Transformers 4: Εποχή Αφανισμού (Transformers 4 Age of Extinction) λοιπόν στο Σικάγο, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία μάχη που έλαβε χώρα στο Transformers: Dark of the Moon, με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Μαρκ Γουόλμπεργκ, αλλά και με ανανεωμένο όλο το καστ (πάντα υπάρχει κι ένα σούπερ σέξι θηλυκό που αυτήν τη φορά ακούει στο όνομα Νίκολα Πελτς), ενώ τα Dinobots κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση για να ανεβάσουν κι άλλο τον πήχη των συμπλοκών.

The Homesman
Μεταφρασμένος Τίτλος: Μέχρι το Τέλος

Ο βραβευμένος με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα, διάσημος Αμερικανός σταρ, Τόμι Λι Τζόουνς, επιστρέφει στο διεθνές προσκήνιο με τη δεύτερη σκηνοθετική του απόπειρα – μια συναρπαστική κινηματογραφική αποστολή στην αφιλόξενη Άγρια Δύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δίπλα του και μπροστά από την κάμερα, η διπλά βραβευμένη με Όσκαρ, Χίλαρι Σουάνκ, η τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ, Μέριλ Στριπ, η Γκρέις Γκάμερ του «Frances Ha» και του τηλεοπτικού «Newsroom», ο ψ, και πολλοί ακόμη σημαντικοί ηθοποιοί τον συνοδεύουν σε μια διαφορετική αποστολή, γεμάτη υπέροχες ερμηνείες και συγκλονιστικές ανατροπές.

Όταν τρεις δύσμοιρες νοικοκυρές της Άγριας Δύσης χάσουν τα λογικά τους, θα πρέπει οι αρχές να αναθέσουν σε κάποιον τη βίαιη μεταφορά τους πίσω στην ανατολή. Ο κλήρος γι’ αυτή την αληθινά σκληρή δοκιμασία θα πέσει σε μια ευγενή αλλά σκληραγωγημένη γεροντοκόρη, την Μέρι Μπι Κάντι, την οποία υποδύεται η Χίλαρι Σουάνκ («Million Dollar Baby», «Boys Don’t Cry»). Η αποστολή της μεταφοράς μιας άμαξας-φυλακής γεμάτη ψυχικά διαταραγμένες νοικοκυρές, για περισσότερα από 400 μίλια στα αφιλόξενα λιβάδια της Άγριας Δύσης, ωστόσο, φαντάζει τρομακτική. Έτσι η Μέρι θα αναζητήσει συντροφιά στα μάτια ενός δύσμοιρου ανθρωπάκου, του φτωχοδιάβολου Τζόρτζ Μπρίνγκς, τον οποίο υποδύεται ο ίδιος ο Τόμι Λι Τζόουνς («Lincoln», «Ο Φυγάς», «Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους», «Men In Black», «Οι Τρεις Ταφές του Μελκιάδες Εστράδα»).

Το αταίριαστο ζευγάρι λοιπόν, μαζί με το πραγματικά ανατριχιαστικό τους «φορτίο», αποφασίζει να οργώσει τα αφιλόξενα λιβάδια της δύσης. Έτσι, διασχίζοντας τα δύσβατα μονοπάτια της σκληρής και αδάμαστης Νεμπράσκα, η θαρραλέα αποστολή θα μπει στο ρυθμό μιας ιδιαίτερης και μαγικής κινηματογραφικής βόλτας, που ενώ είναι ντυμένη με τα πιο υπέροχα χρώματα και τη μοναδική ομορφιά της Αμερικάνικης επαρχίας δεν παραλείπει να βάζει συνεχώς τρικλοποδιές στους ήρωες μας, επιφορτίζοντάς τους με έντονες ψυχολογικές παγίδες αλλά και αστάθμητες φυσικές απειλές.

Ο τελικός τους προορισμός είναι μια εκκλησία στην Αϊόβα, όπου και θα τους περιμένει στωικά η γυναίκα του τοπικού επισκόπου, την οποία υποδύεται η Μέριλ Στριπ («Αύγουστος», «Η Σιδηρά Κυρία», «Κράμερ Εναντίον Κράμερ», «Η Εκλογή της Σόφι»). Μια γυναίκα που υπομονετικά προσδοκά να απαλλάξει τους «ήρωες» της αποστολής από την κηδεμονία των χαμένων ψυχών. Πριν όμως καταφέρουν να επιστρέψουν στον πολιτισμό, δεν θα καταφέρουν να αποφύγουν και το αδίστακτο χτύπημα της μοίρας, ένα χτύπημα αντιπροσωπευτικό της τραγικής θνητής φύσης που τονίζει όλες εκείνες τις κρυφές και άγνωστες πράξεις ηρωισμού που παρέμειναν θαμμένες στα χώματα, ως θεμέλια για την ίδρυση και την εξέλιξη της Αμερικάνικης Δύσης!

Legends of Oz: Dorothy`s Return
Μεταφρασμένος Τίτλος: Ο Μάγος του Οζ: Η Επιστροφή της Ντόροθι

Η ταινία «Ο Μάγος του Οζ: Η επιστροφή της Ντόροθι» είναι η συνέχεια ενός από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα παραμύθια του κόσμου, βασισμένη στα παιδικά βιβλία του Ρότζερ Στάντον Μπάουμ, δισέγγονο του γνωστού συγγραφέα του «Ο Μάγος του Οζ», Φράνκ Μπάουμ.

Η ιστορία ξεκινάει όταν με το που πατάει το πόδι της στο κατεστραμμένο από τον ανεμοστρόβιλο Κάνσας, η Ντόροθι θα χρειαστεί να επιστρέψει στο χρωματιστό Οζ για να σώσει τους παλιούς της φίλους, το Σκιάχτρο, το Λιοντάρι, τον Τενεκεδένιο και την Γκλίντα, από έναν καινούριο εχθρό, τον Τζέστερ. Η σοφή κουκουβάγια, ο στρατιώτης Μαλόου, η πορσελάνινη πριγκίπισσα και ο Ταγκ το ρυμουλκό συνοδεύουν τη Ντόροθι στο μαγικό της ταξίδι, με στόχο την αποκατάσταση της τάξης και της ευτυχίας στην πόλη του Έμεραλντ!

Η τρυφερή ιστορία κινουμένων σχεδίων είναι μια μαγική εμπειρία για όλη την οικογένεια, “ντυμένη” με τις μελωδίες του υποψηφίου για Όσκαρ, Μπράιαν Άνταμς.

«Ο Μάγος του Οζ» πρόκειται για ένα παραμύθι με το οποίο μεγάλωσαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, που δηλώνουν θαυμαστές της ιστορίας μέχρι και σήμερα. Έναν αιώνα μετά την πρώτη έκδοση του παραμυθιού, μαθαίνουμε τι θα συμβεί στη Ντόροθι Γκέιλ, όταν επιστρέψει στο Κάνσας από τον μαγικό κόσμο του Οζ!

«Το κεντρικό θέμα της ταινίας είναι το πώς αντιμετωπίζει ο άνθρωπος καταστάσεις συμφοράς και καταστροφής, οι οποίες είναι απρόσμενες και τι μαθαίνει μέσα από αυτές» δηλώνει ο σκηνοθέτης της ταινίας, Νταν Στ. Πιέρ.

«Όπως και “Ο Μάγος του Οζ”, η ταινία εστιάζει στη φιλία, την εμπιστοσύνη, την ελπίδα, την επιμονή, την αποφασιστικότητα, τη σημασία της πατρίδας, αλλά και την ομαδική εργασία προς έναν καλό σκοπό. Αναμφισβήτητα, είναι μία από τις πιο ικανοποιητικές εμπειρίες μου σε ταινίες κινουμένων σχεδίων…» προσθέτει.

«Είναι πολύ δημιουργικό το να δίνεις μια “φρέσκια” και νέα κατεύθυνση σε έναν ήδη καθιερωμένο και παγκοσμίως γνωστό παραμυθένιο κόσμο. Το κοινό έχει την περιέργεια να γνωρίσει τον κόσμο του Οζ που ήδη αγαπάει, ακόμα καλύτερα… Η πρόκληση ήταν να δημιουργήσουμε μια ταινία που θα προκαλέσει έκπληξη στο κοινό, αλλά και που θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες του στο μέγιστο» επισημαίνει επίσης.

Les Beaux Jours
Μεταφρασμένος Τίτλος: Τα Καλύτερα Έρχονται

Μια αισιόδοξη και γλυκιά ταινία για τη ζωή και τις κινητήριες δυνάμεις της, που σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στη Γαλλία, με πρωταγωνίστρια την ακαταμάχητα γοητευτική Fanny Ardant (8 Femmes, Elizabeth).

Η διάσημη Γαλλίδα σταρ ερμηνεύει καταπληκτικά έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας της, ενώ η Marion Vernoux (Love, etc., Rien à faire) σκηνοθετεί υποδειγματικά τις αναζητήσεις της ώριμης ηρωίδας της, ισορροπώντας ιδανικά το κωμικό με το δραματικό στοιχείο της ίδιας της ζωής.

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης