To Etnico συνεχίζει την πολυετή παράδοση των εστιατορίων Altamira στον χώρο της πολυεθνικής κουζίνας.
Φέρνει κοντά σας εδώ και ένα χρόνο γεύσεις από το Μεξικό, τη Ν.Α. Ασία, την Ινδία και την Αραβία. Με την κουλτούρα και την ποιότητα των εστιατορίων Αλταμίρα η πολυεθνική κουζίνα παίρνει άλλον αέρα ως Etnico καθώς γίνεται ένα με τις alternative προτιμήσεις και το urban vibe του κέντρου της Αθήνας.  Αυτό είναι το Etnico, ένα street food με την ποιότητα πολυεθνικού εστιατορίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1 χρόνος βελούδινη chimichanga, 1 χρόνος τραγανό και πικάντικο falafel, 1 χρόνος μουσικής… χρώματος και 1 χρόνος θετικών vibes από μία όαση πολυεθνικών γευστικών ιστοριών στο κέντρο της Αθήνας. Πως λέτε να το γιορτάσουμε; Εμείς προτείνουμε καλοκαιρινούς χορούς με συνοδεία τις γεύσεις που όλοι αγαπήσαμε και ντύνουν 1 χρόνο τώρα την καθημερινότητά μας με μεξικάνικα, ινδικά, αραβικά και ασιατικά αρώματα.

Τις επόμενες καλοκαιρινές Κυριακές το Etnico αποκτά ξέφρενο παλμό και με σήμα κατατεθέν τον χορό μαζεύει όλο το κέντρο της Αθήνας και τους πανταχού παρόντες λάτρεις των parties στον πολυσύχναστο δρόμο της Κολοκοτρώνη όπου όλοι μάθαμε τι θα πει etnic fiesta και urban κουλτούρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



12 /6: Etnico, Swing + Pa Bailar

Χορέψτε όπως παλιά, με retro διάθεση και φιγούρες που θυμίζουν παλιό καλό κινηματογράφο, η ομάδα Pa Bailar έρχεται να ξεσηκώσει τους φίλους του Etnico, σε μία βραδιά όπου οι μαργαρίτες και η σαγκρία θα ρέουν άφθονες. Χαλαρώστε και μπείτε στο σαγηνευτικό ρυθμό της swing, ερωτευθείτε και ζήστε έντονα στιγμές, οι οποίες εγγυώμαστε πως θα γίνουν σύντομα οι πιο όμορφες αναμνήσεις.

Λίγα λόγια για τα μέλη της Pa Bailar:

Στις 12/6 θα βρίσκονται κοντά μας για να μας γεμίσουν swing διάθεση οι Νίκος Μπαλτατζής, η Βασιλική Διαμαντοπούλου και η ομάδα τους από τη στέγη χορού και έκφρασης Pa Bailar.

Σας τους παρουσιάζουμε.

Ο Νίκος Μπαλτατζής γεννήθηκε στην Αγγλία. Από μικρός ασχολήθηκε με τη μουσική και το πιάνο. Ξεκίνησε τη χορευτική του πορεία παρακολουθώντας μαθήματα Funky Jazz και αργότερα ασχολήθηκε επαγγελματικά με τους Latin και Ballroom χορούς. Δίδαξε επί σειρά ετών σε διάφορες σχολές και ίδρυσε τη δική του το 2008. Από το 2012 μέχρι και σήμερα, ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το Swing. Εξαιρετικά ενεργός, συνεπής στην αγάπη του στο είδος αυτό και δημιουργικός, χορεύει και παραδίδει μαθήματα σε σχολές της Αθήνας.

Η Βασιλική Διαμαντοπούλου Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο χορό με κλασικό και μοντέρνο. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με τους Latin και Ballroom χορούς και τη διδασκαλία.

Αργότερα, η διαδικασία αναζήτησης για πιο ολοκληρωμένη έκφραση, την οδηγεί στο Flamenco, με το οποίο ασχολείται από το 2007. Το 2010 ιδρύει μαζί με τον Νίκο Μπαλτατζή τη σχολή χορού Pa’ Bailar, που βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη.

19/6: Etnico, Capoeira Party + Baraccao Da Capoeira Athens

Την Κυριακή 19/6 στο Etnico έχουμε γιορτή, γιορτή μεγάλη και βραζιλιάνικη. Θα χορέψουμε; Θα κάνουμε πολεμικές τέχνες; ή θα προβούμε σε επικίνδυνα ακροβατικά; Όχι και ναι..θα κάνουμε μια ξέφρενη γιορτή Capoeira.

Υποδεχόμαστε το γεμάτο θετική ενέργεια χορευτικό group Baraccao Da Capoeira Athens! Ο Mestre Pepeto, o Mestre Paulinho μαζί με μέλη απο το σύλλογο βραζιλιάνικου πολιτισμού, θα μας μάθουν τα βασικά της capoeira – μια ευκαιρία να θαυμάσουμε τη μαγεία αυτής της ολοκληρωμένης τέχνης απολαμβάνοντας falafel και πίνοντας δροσερά κοκτέιλ.

Βγαίνουμε από το σπίτι, ντυνόμαστε άνετα (γιατί ποιος ξέρει, κάποιος από εσάς ίσως να έχει έμφυτο ταλέντο στην Capoeira) και συμμετέχουμε στη μεγάλη γιορτή της βραζιλιάνικης κουλτούρας στο μοναδικό, εναλλακτικό, urban και πάντα πολυεθνικό Etnico.



Λίγα λόγια για την Barracao Da Capoeira Athens:

Το group Barracao da Capoeira Athens αποτέλεσε τον προάγγελο του πολιτιστικού συλλόγου Βραζιλιάνικου πολιτισμού, ο οποίος συστάθηκε μετά από 7 χρόνια επικοινωνίας και μεταλλαμπάδευσης της βραζιλιάνικης κουλτούρας στο ελληνικό κοινό.

Flavio Augusto Antunes Da Veiga:

 Δάσκαλος Capoeira τίτλου Mestre. Γεννήθηκε στην πόλη Guarantegueta του Σάο Πάολο της Βραζιλίας το 1981. Είναι μαθητής του Mestre Ze Antonio και αργότερα του Mestre Poncianinho. Ξεκίνησε capoeira το 1997 και το έτος 2004 παρέλαβε τον τίτλο του καθηγητή της ομάδας Cordao De Ouro (Χρυσό Κορδόνι), ενώ το 2005 κατέλαβε τον πιστοποιημένο τίτλο Contra Mestre. Το 2007 έρχεται στην Αθήνα για να διδάξει capoeira σε ενήλικες. Το 2009 ιδρύει επαγγελματική ομάδα χορού αφρο-βραζιλιάνικων στοιχείων, όπου διδάσκει εκτός της capoeira, camba de roda, αφρικανικούς χορούς, χορούς της φωτιάς και χορό των πολεμιστών. Παράλληλα συμμετέχει σε πλειάδα θεατρικών παραστάσεων σε χορευτικά φεστιβάλ και σε εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων. Το 2013 δημιουργείται το group Baraccao Da Capoeira, στο οποίο εντάσσεται και γρήγορα παίρνει τον τίτλο του Mestre υπό την καθοδήγηση του Mestre jose Antonio.

Paulo Roberto da Conceição Oliveira:

 (Contra Mestre Paulinho) γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1970 στην πόλη του Σάντος, Πολιτεία του Σάο Πάουλο. Ξεκίνησε να παίζει Capoeira όταν ήταν ακόμη 8 ετών με τον Mestre και πατέρα του Roberto Teles de Oliveira (Grão Mestre Sombra), ιδρυτή και βασικό διδάσκαλο του συνδέσμου Capoeira Senzala de Santos.
 
Είναι πτυχιούχος της γυμναστικής ακαδημίας AELIS και έλαβε τον βαθμό του αποφοίτου στην Capoeira στις 10 Ιανουρίου 1990 στην πόλη του Σάντος από τα χέρια του Grão Mestre Sombra. Έχει 23 χρόνια αφιερωμένα στη διδασκαλία της τέχνης της Capoeira (11 στη Βραζιλία και 12 στην Ευρώπη).



Capoeira Culture

H Capoeira δημιουργήθηκε στη Βραζιλία από σκλάβους κατά τη μάχη τους για ελευθερία. Είναι ένα αφρο-βραζιλιάνικο είδος τέχνης που συνδυάζει στοιχεία από πολεμικές τέχνες, χορό ακροβατικά και ζωντανή βραζιλιάνικη μουσική. Η Capoeira δημιουργήθηκε από σκλάβους που έφτασαν στη Βραζιλία από την αφρικανική ήπειρο και κυρίως την Αγκόλα κάπου μέσα στο 16ο αιώνα. Καθώς η δημοτικότητά της αυξανόταν και η φήμη της διασκορπιζόταν σε όλο τον κόσμο, τόσο μεγάλωνε ο ρόλος της στη λαϊκή κουλτούρα.

Το παιχνίδι – χορός: Οι συμμετέχοντες σε ένα παιχνίδι Capoeira σχηματίζουν έναν κύκλο (roda), παίζουν μουσικά όργανα και τραγουδούν, ενώ κάποιοι από αυτούς κινούνται προς το κέντρο του κύκλου και δημιουργούν ένα χορευτικό ζευγάρι capoeira. Το παιχνίδι συνεχίζεται με την εναλλαγή των capoeristas, διαδικασία που γίνεται με τελετουργικό τρόπο.

Αυτό τον Ιούνιο γινόμαστε 1 έτους και το γιορτάζουμε όλο το καλοκαίρι!! 365% Etnico 365% Dance 365% street 365% Alternative street cuisine – Ραντεβού στην Κολοκοτρώνη 22 στο κέντρο στην Αθήνας.

Etnico – Alternative street cuisine

www.etnico.gr

Etnico -Taste the world
 
Κολοκοτρώνη 22 και Χαβρίου Αθήνα κέντρο
2114113880

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης