Οι επαγγελματίες αθλητές τους έχουν ανεπτυγμένους σε μεγαλύτερο βαθμό. Το ίδιο και οι bodybuilders ακόμα, οι μεταφορείς, οι ξυλοκόποι και σχεδόν κάθε τύπος που εγγενώς αναγνωρίζουμε ως ένα ”πυλώνα της δύναμης”. Στην πραγματικότητα, ανάμεσα σε όλες τις ομάδες των μυών, είναι αυτοί  που κυρίως ξεχωρίζουν  την σωματική διάπλαση ενός άντρα από μια γυναίκα. Οι μυς αυτοί είναι οι δελτοειδείς, δηλαδή οι ώμοι και αν αναπτύξεις  ένα ευρύ και σαρκώδες ζευγάρι κι εσύ μπορεί να είσαι ευδιάκριτος.

Η προπόνηση 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Aυτή η προπόνηση θα πρέπει να εκτελείται με ένα γρήγορο ρυθμό, με όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα ξεκούραση ανάμεσα στα set. Επειδή οι δελτοειδείς είναι μια σχετικά μικρή ομάδα μυών και οι σύνδεσμοι των ώμων είναι ευαίσθητοι σε τραυματισμούς, είναι καλύτερα να κρατάς το βάρος μέτριο και γενικά ένα υψηλό ρυθμό επαναλήψεων 10-20. Ολόκληρη η προπόνηση δε θα πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από μισή ώρα και θα πρέπει να  εκτελείτε δύο φορές την εβδομάδα.  Θα παρατηρήσεις ότι η κάθε άσκηση σε αυτή την προπόνηση εκτελείται σε καθιστή θέση για δύο λόγους.

Πρώτον οι περισσότερες ασκήσεις για τους ώμους ευνοούν την εμπλοκή και άλλων μερών του σώματος , τείνουμε να ταλαντεύουμε τους αλτήρες καθώς κουραζόμαστε κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης των πλαγίων και των εμπρόσθιων δελτοειδών και τεντώνουμε υπερβολικά την πλάτη, κατά τη διάρκεια των πιέσεων.

Δεύτερον, δαπανούμε περισσότερη ενέργεια για  να σταθεροποιήσουμε τον κορμό μας μέσω κάθε επανάληψης της άσκησης στην οποία βρισκόμαστε. Έτσι με την καθιστή θέση μπορεί να διοχετευθεί όλη σχεδόν η ενέργεια στη γυμναζόμενη μυϊκή ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tα βασικά

• Αύξησε το βάρος που χρησιμοποιείς καθώς ο αριθμός των επαναλήψεων μειώνεται με  τα διαδοχικά set.

• Το πολύ 30 δευτερόλεπτα ξεκούραση ανάμεσα στα set.

• Επαναλήψεις σε κλίμακα 10-20

• Μέτρια βάρη

 

Πηγή: protein-shop.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης