Δεν είναι μόνον η κρυοθεραπεία για την αντιμετώπιση των μικροτραυματισμών της άσκησης, τα εναλλασσόμενα ντους, η σάουνα ή το χαμάμ που μπορούν να μειώσουν τον πόνο και να σε βοηθήσουν να ανακάμψεις έπειτα από σκληρή προπόνηση. Υπάρχουν κι άλλες επιλογές που κάνουν δουλειά. Μάθε ποιοι τρεις διαφορετικοί τρόποι μπορούν να κάνουν αποθεραπεία σε χρόνο dt ύστερα από σκληρή προπόνηση και να μειώσουν το πόνο και το πιάσιμο στα πόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί η αποθεραπεία είναι απαραίτητη;
Η αποθεραπεία επιτρέπει στο σώμα να αναπληρώσει τις αποθήκες ενέργειας και να επιδιορθώσει τους κατεστραμμένους ιστούς. Χωρίς τον κατάλληλο χρόνο για επιδιόρθωση και αναπλήρωση, το σώμα θα συνεχίσει τη διαδικασία της αποσύνθεσης από την έντονη άσκηση, ενώ είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστούν και συμπτώματα υπερπροπόνησης που χαρακτηρίζονται από το αίσθημα γενικής αδιαθεσίας και κόπωσης, κατάθλιψη, μειωμένη αθλητική επίδοση, ενώ συνοδεύονται από αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού.

1) Foam roller
Ο κύλινδρος αφρού ή το foam roller είναι ένας πολύ καλός τρόπος για αποθεραπεία σε χρόνο dt. Το foam rolling είναι μία μορφή αυτο-εφαρμοζόμενου μασάζ και διατατικών ασκήσεων. Η μάλαξη των μυών έπειτα από μια σκληρή προπόνηση μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και να ενισχύσει τη ροή αίματος. Ξάπλωσε επάνω του, με τον μυ που θέλεις να δουλέψεις ακριβώς πάνω από το roller και μετά κύλησε το πόδι σου πάνω και κάτω μέχρι να νιώσεις πως μειώνεται η ένταση -θα βοηθήσει πολύ αν κάνεις μικρές παύσεις ακριβώς επάνω στα σημεία που πονάς. Εάν είσαι αρχάριος, επίλεξε ένα foam roller με λεία επιφάνεια, ένα foam roller με ανώμαλη επιφάνεια και «δοντάκια» σημαίνει πόνο για έναν αρχάριο.

Διαβάστε περισσότερα στο Coremag.gr!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης