Είναι η ανακοίνωση που όλοι οι γυμναστηριόφιλοι  επιθυμούσαν να ακούσουν από πάντοτε. Λοιπόν ναι η προπόνηση με βάρη αποδεικνύεται να είναι αποτελεσματικότερη στην απώλεια βάρους και συγκεκριμένα λίπους στη περιοχή της κοιλιάς από ότι η αερόβια άσκηση.

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα  που διεξήχθη από το Harvard School of Public Health το 2014 και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Obesity η προπόνηση με αντιστάσεις αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική στη μείωση του λίπους στη κοιλιά από ότι οι αερόβιες προπονήσεις στο διάδρομο, το ποδήλατο κτλ και μάλιστα ισχυρό πλεονέκτημα είχαν οι άντρες της μέσης ηλικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικότερα οι ερευνητές εξέτασαν :  τη φυσική δραστηριότητα , τη περιφέρεια της μέσης και το σωματικό βάρος σε περισσότερους από 11.000 υγιείς Αμερικανούς ηλικίας 40 ετών και άνω. Αφού μελετήθηκαν οι αλλαγές στη φυσική τους δραστηριότητα τα τελευταία 12 χρόνια ανέλυσαν ποια δραστηριότητα είχε το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην μείωση της περιφέρειας της μέσης.

Στα αποτελέσματα διαπιστώθηκε ότι οι άντρες που αφιέρωναν σε προπόνηση με βάρη  20 λεπτά κατά μέσο όρο κάθε μέρα, έβαλαν και λιγότερο λίπος καθώς μεγάλωναν σε αντίθεση με συνομήλικούς τους που έκαναν τρέξιμο ή ποδήλατο.

Σύμφωνα επίσης με μια πρόσφατη έρευνα που  δημοσιεύτηκε στο Medicine & Science in Sports & Exercise η ενέργεια που δαπανάμε καθημερινά για τις βασικές μας ασχολίες, να στεκόμαστε, να σηκώνουμε πράγματα, να περπατάμε κτλ μειώνεται μετά την απώλεια βάρους. Αντιθέτως αυξάνεται με τη προπόνηση με βάρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης καταλήξανε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που προπονούνται με βάρη μετά την απώλεια βάρους, έχουν τη τάση να κινούνται περισσότερο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καίνε και περισσότερες θερμίδες. Έτσι με μια προσεκτική διατροφή μπορούν και διατηρούν τα περιττά κιλά μακριά.

Συμπερασματικά από νεαρή ηλικία προσθέστε στη μέρα σας  μέτρια φυσική δραστηριότητα σε συνδυασμό με προπόνηση με βάρη και διατροφή δίχως ακρότητες και δεν θα αντιμετωπίσετε θέμα με το περιττό βάρος κατά τη διάρκεια της χρυσής σας εποχής.

Επιμέλεια :Τόγιας Κων/νος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης