Σίγουρα οι περισσότεροι γνωρίζουμε την αίσθηση της πρώτης μέρας στο γυμναστήριο, ο κόσμος που πάει και έρχεται και γυμνάζετε, τα όργανα γυμναστικής φτιάχνουν μια νέα ατμόσφαιρα ωστόσο θα πρέπει να έχετε κάποια πράγματα στο μυαλό σας που θα σας βοηθήσουν στο στόχο που έχετε θέσει και θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία.

#1 Μην το παρακάνετε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ότι είσαστε στο γυμναστήριο σημαίνει ότι σίγουρα θα σηκώσετε βάρη, βρίσκεστε στο δρόμο για να αποκτήσετε δυνατότερα οστά, μεγαλύτερους μύες και να αυξήσετε τη δύναμή σας, ωστόσο οι ασκήσεις με βάρη πρέπει να γίνουν στη σωστή ένταση και με σωστό αριθμό επαναλήψεων για να μην τραυματιστείτε, πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσετε το πρόγραμμα και τις συμβουλές από το γυμναστή σας. Επειδή θα είναι η πρώτη φορά που σηκώνετε βάρη στο γυμναστήριο και οι μύες σας δεν θα ξέρουν τι τους έρχεται, εκτελέστε το πολύ 4 με 5 ασκήσεις με αυτό τον τρόπο δεν θα έχετε αυξημένο το αίσθημα της κόπωσης και θα μπορείτε να αποκαταστήσετε τους μύες πιο εύκολα για την επόμενη προπόνηση. Με τον καιρό ανεβάστε ένταση και αυξήστε τις ασκήσεις, μην βιάζεστε.

#2 Απαιτητικές ασκήσεις

Υπάρχουν 4 ασκήσεις για σοβαρή πρόοδο στην αύξηση των μυών και της δύναμης : οι πιέσεις στο πάγκο, τα squat, οι άρσεις θανάτου και οι πιέσεις πάνω από το κεφάλι. Αν στη πρώτη μέρα έχετε μια από αυτές τις ασκήσεις ξεκινήστε με αυτές πρώτα, αυτό γιατί είναι εξαιρετικά απαιτητικές συνδυάζουν τη λειτουργία πολλών μυών και συνδέσμων μαζί και για να αποδώσετε πρέπει να είσαστε φρέσκοι. Στη συνέχεια μπορείτε να εκτελέσετε ασκήσεις που εμπλέκουν μία μυϊκή ομάδα. Πάντα να συμβουλεύεστε τους προπονητές του γυμναστηρίου.

#3 Κρατήστε σημειώσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόοδος αναγνωρίζεται μόνο αν ξέρουμε από πού ξεκινήσαμε. Από τη πρώτη κιόλας μέρα κρατήστε σημειώσεις με τις ασκήσεις που εκτελέσατε, τις επαναλήψεις που κάνατε, τα βάρη που χρησιμοποιήσατε και το διάλειμμα μεταξύ των ασκήσεων. Κρατήστε σημειώσεις σε κάθε προπόνηση και σε μερικές βδομάδες θα έχετε την ικανοποίηση της προόδου με νούμερα.

#4 Πρωτεΐνη

Το να παρέχετε στους μύες σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μετά τη προπόνηση είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη πρόοδο. Το να έχετε ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη μετά τη προπόνηση ή ακόμα και ένα συμπλήρωμα καθαρής πρωτεΐνης είναι ότι καλύτερο. Να θυμάστε χρειάζεστε κατά μέσο όρο 2gr πρωτεΐνης ανά κιλό του σώματός σας κάθε μέρα.

Επιμέλεια Τόγιας Κων/νος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης