Η όρεξή μας για φαγητό και για συγκεκριμένες τροφές επηρεάζεται αρκετά τόσο από οργανικούς παράγοντες όσο και από τον τρόπο διατροφής μας.
Συγκεκριμένα, ο εγκέφαλος έχει ένα τμήμα που ονομάζεται υποθάλαμος είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της αίσθησης της όρεξης και του. Επιπλέον, η ορμόνη λεπτίνη παράγεται στα λιπώδη κύτταρα του σώματος και δρώντας στον υποθάλαμο βοηθά στην καταστολή της όρεξης.
Δείτε παρακάτω πέντε τροφές που κόβουν την όρεξη…
1. Κανέλα:
Καθυστερεί τον ρυθμό γαστρικής κένωσης, δηλαδή τον χρόνο που χρειάζεται η τροφή για να περάσει από το στομάχι, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια πιο αργή απορρόφηση των σακχάρων της τροφής, γεγονός που μας κρατάει χορτάτους για μεγαλύτερο διάστημα.