Χρόνος προετοιμασίας: 20΄

Χρόνος ψησίματος: 20΄

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υλικά για 35 -40 κομμάτια:

  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού (230 γραμ.) ζάχαρη καστανή
  • 1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού (225 γραμ.) Flora soft με βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού (125 γραμ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ φλιτζάνι τσαγιού νιφάδες βρώμης
  • 3 κουτ. σούπας ινδοκάρυδο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • ¾ φλιτζανιού cranberries
  • ¾ φλιτζανιού (80 γραμ.) λευκή σοκολάτα (ψιλοκομμένη)
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC και στρώνουμε δύο ταψιά με χαρτί ψησίματος. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το Flora μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Ανακατεύουμε σε ξεχωριστό μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το ινδοκάρυδο και τη βρώμη. Τα ρίχνουμε στο μείγμα του Flora, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε  ανακατεύοντας τα κομματάκια της σοκολάτας και τα cranberries.
  3. Με κουταλάκι του γλυκού μοιράζουμε το μείγμα στα ταψιά, αφήνοντας αρκετό περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν αρκετά στο ψήσιμο. Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου.
  4. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσουμε από το χαρτί για να μην διαλυθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης