Τα Γεράνεια Όρη είναι οροσειρά που καταλαμβάνει το ανατολικότερο τμήμα του νομού Κορινθίας και φτάνει μέχρι τα όρια της Δυτικής Αττικής. Εκτείνεται κατά διεύθυνση Ανατολή – Δύση, δυτικά του Όρους Πατέρα στα Μέγαρα και βόρεια του Λουτρακίου, καταλήγοντας στο Ακρωτήριο των Ολμιών στον Κορινθιακό κόλπο.

Είναι βουνό σχετικά απόκρημνο γνωστό από την αρχαιότητα, με όνομα θηλυκού γένους η Γεράνεια, ή Γερανεία, όπως το αναφέρουν ο Θουκυδίδης και ο Παυσανίας. Το όνομά του οφείλεται, κατά την αρχαία παράδοση, από τους γερανούς που οδήγησαν τον Μέγαρο σε αυτά για να σωθεί κατά τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα. Κατά τον Παυσανία Γερανία ονομάζονταν η χερσαία απόληξη των Μεγάρων που μοιάζει με λαιμό γερανού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νοτιοανατολικές παρυφές του καταλήγουν στις Σκιρωνίδες πέτρες, (σημερινή Κακιά Σκάλα) απ΄ όπου ο Θησέας γκρέμισε τον περιβόητο Σκίρωνα, εξ ου και η ονομασία τους. Μετά τη μάχη των Θερμοπυλών οι Σπαρτιάτες με επιχώσεις απέκλεισαν τον αρχαίο δρόμο των Σκιρωνίδων και κατασκεύασαν το τείχος του Ισθμού της Κορίνθου. Όταν ξέσπασε ο Πελοποννησιακός πόλεμος στρατοπέδευσαν εδώ οι Κορίνθιοι, πριν βαδίσουν προς τη Μεγαρίδα.

Σήμερα το βουνό περιστοιχίζεται από τους δήμους Μεγάρων, Αγίων Θεοδώρων, Βιλίων, Λουτρακίου.
Το βουνό διαθέτει πλούσια χλωρίδα από πεύκα, δρύες, έλατα και αποτελεί βιότοπο περίπου 950 ειδών φυτών και δεκάδων ειδών ζώων. Αποτελεί προστατευόμενη περιοχή του Natura 2000. Προσφέρεται για αναρρίχηση, πεζοπορία και ορεινή ποδηλασία. Η θέα από τις κορυφές του καλύπτει όλη τη γύρω περιοχή, Αττική, Μέγαρα, Σαρωνικό και Κορινθιακός κόλπος.



Διαδρομή:Μονή Οσίου Παταπίου – Πίντιζα – Γαλανόπουλος – Πίσια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γενική Περιγραφή: Διασχίζει κάθετα τα Γεράνεια (ΝΔ-ΒΑ). Πολύ όμορφη διαδρομή με θαυμάσια θέα. Εναλλαγή τμημάτων με θαμνώδη βλάστηση και τμημάτων πευκοδάσους και ελατοδάσους.
Το μικρό οροπέδιο γύρω από την Πίντιζα, που το περιβάλουν έλατα, είναι πανέμορφο. Εντυπωσιακή η θέα είτε προς την πλευρά του Κορινθιακού κόλπου είτε προς την πλευρά του κόλπου των Αλκυονίδων
Β.Δ: Α (Amateur) κατάλληλο και για αρχάριους
Ώρες Πορείας 5 +/- :Πεζοπορική διαδρομή
Στοιχεία: Απόσταση περίπου 7000μ.
Υψομετρική διαφορά +/-520μ
Μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι με καλή φυσική κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό.
Ο ρυθμός θα δίνεται από τον συντονιστή.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016
07:00 πλατεία καραισκάκη (σταθμός μετρο μεταξουργείο), άμεση αναχώρηση.
07:10 Μετρό Στάση Αγ. Αντώνιος
07:20 στάση στην Media markt
Επιστροφή περί τις 10μμ

Χάρτης Πρόσβασης στην Πλατεία Καραισκακη και στις Στάσεις
https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1FCBPGNLD_zWqTjo7crv1y2gGmQo
Μeal & Dinner (ΦΑΓΗΤΟ)

Σε αυτή την εκδρομή μας θα φάμε σε ταβερνα στο χωριό ή όπου εσεις θέλετε να πάτε με ελευθερά στο χωριό ή με δικό σας φαγάκι(ταπέρ).



Απαραίτητος Ελάχιστος ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Σακίδιο κορυφής ή σακίδιο σχολικού τύπου, παγούρι με νερό, σνακ, πεζοπορικά ΜΠΟΤΑΚΙΑ ή γερά αθλητικά παπούτσια, ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ φούτερ η fleece,αντιανεμικό,,γυαλιά ηλίου,αντηλιακό,ατομικό φαρμακείο.καπέλο. *(το φθινόπωρο καλό είναι να έχετε και μια δεύτερη αλλαξιά και δεύτερα παπούτσια ,τα αφήνετε στο πούλμαν.

Το πούλμαν θα μας περιμένει στο σημείο που θα τελειώσουμε, και μετά θα ολοκληρώσουμε τη εκδρομή μας με φαγητό στο χωριό οπότε αφήνουμε στο πούλμαν ότι δεν μας είναι απαραίτητο για την πεζοπορία
Η θερμοκρασία στο βουνό είναι 5-6 βαθμόυς χαμήλοτερη από την πόλη.

Κόστος;

Κόστος συμμετοχής 13€
ο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει:
τη μεταφορά μας με το Πούλμαν
Φ.Π.Α 24%

*Οι συντονιστές αναλαμβάνουν μόνο τα άτομα του πούλμαν και αυτό γίνεται για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής.Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε παραπάνω άτομα εκτός πούλμαν που είναι στην διάθεση μας.

Δηλώσεις Συμμετοχής στο E-mail apodrasistifisi@yahoo.gr με θέμα ΓΕΡΑΝΕΙΑ

Οδηγίες πληρωμής θα σας σταλούν με email όταν δηλώσετε συμμετοχή.

Λίγα λόγια μέχρι να συναντηθούμε

Η αρχή της Ομάδας μας : NO Cost or LOW Cost

Μαζί με φίλους ,συγγενείς και όποιον άλλον θέλετε ή ακόμη και μόνοι σας – μαζί στην Παρέα μας.Κάθε συμμετέχων σε εκδήλωση της παρέας μας έχει την αποκλειστική του ευθύνη.

Διαβάστε τους κανόνες συμμετοχής
https://www.facebook.com/notes/αποδραση-στη-φυση/κανονεσ-συμμετοχησ/841343235939203
INFOS :https://www.facebook.com/notes/αποδραση-στη-φυση/infos/936111053129087

*ΟΙ εκδρομές μας διοργανώνονται από το ταξιδιωτικό γραφείο ΜΑΚΡΥΝΟΡΗΣ

Απορίες και τα λοιπά στείλτε μήνυμα στο Inbox στο facebook.
https://www.facebook.com/groups/apodrasifisi
https://twitter.com/apodrasistifisi
http://www.apodrasistifisi.gr/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης