Ο Ακροκόρινθος είναι απότομος βράχος (ορόπαγος) ύψους 575 μέτρων που δεσπόζει στην πεδιάδα της Κορίνθου. Στους βόρειους πρόποδές του ήταν χτισμένη η Αρχαία Κόρινθος, ο Κόρινθος. Λόγω της μορφολογίας του, χρησιμοποιήθηκε από τα αρχαία χρόνια ως σκοπιά που αναδείχθηκε σε κάστρο (Ακρόπολη), από το οποίο και εποπτευόταν κάθε τυχόν επιδρομή από την Στερεά Ελλάδα ή από τη θάλασσα. Στη γλώσσα των αγωνιστών του 1821 καλούταν Ακρόκορθος και η Κόρινθος Κόρθος.https://el.wikipedia.org/wiki/Ακροκόρινθος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία πρώτος ιδιοκτήτης της περιοχής ήταν ο μυθικός βασιλιάς της Κορίνθου ο Βελλεροφόντης ο οποίος και αφιέρωσε το χώρο στον θεό Ήλιο. Τα κτήματα κάτω από τον Ακροκόρινθο (όπου αργότερα κτίστηκε η Κόρινθος) τα παραχώρησε εκείνος στον γιο του Αιήτη, αλλά τον Ακροκόρινθο που ήταν το προνομιούχο σημείο της περιοχής, 240 στρέμματα τον πρόσφερε στην θεά Αφροδίτη. Η Αφροδίτη δεν συγκινήθηκε καθόλου από αυτό το δώρο, αφού ήταν σαφώς καλύτερα στον Όλυμπο.

Προς τιμήν της θεάς, έχτισε η Μήδεια ένα ναό στη κορυφή του Ακροκορίνθου. Ήταν ένα ταπεινό και λιτό κτίσμα αλλά η κατάσταση άλλαξε δραματικά όταν έφτασε εκεί το νερό. Αυτό ήταν κατόρθωμα του Σίσυφου, του παμπόνηρου βασιλιά της Κορίνθου, όταν μια φορά είδε τον Δία να απαγάγει την κόρη του Ασωπού. Είπε στον Ασωπό πού κρύβονταν, με αντάλλαγμα να λύσει το πρόβλημα λειψυδρίας στον λόφο. Έτσι ο Βράχος απέκτησε την πρώτη του κρήνη την περίφημη Πειρήνη.https://el.wikipedia.org/wiki/Ακροκόρινθος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Β.Δ : A (Amateur) κατάλληλο και για αρχάριους
Ωρες Πορείας 2+/-

Η διαδρομή είναι διάρκειας 2 + / – ωρών (περίπου) θεωρείται ευκολή ,μια καλή φυσική κατάσταση.Ο ρυθμός θα δίνεται από τον συντονιστή.

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

08:30 Πλατεία Καραϊσκάκη (Σταθμός Μετρο Μεταξουργείο), άμεση αναχώρηση.
08:40 Μετρο Στάση Αγ. Αντώνιος
08:50 Στάση στο Media Markt
Η επιστροφή περι 20,00

Χάρτης Πρόσβασης στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στις Στάσεις
https://drive.google.com/open?id=1KNPAEEhXfXrNpBC99YGKFHg6zLI&usp=sharing

Μeal & Dinner (ΦΑΓΗΤΟ)

Σε αυτή την εκδρομή μας θα φάμε σε ταβερνούλες στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας κορίνθου.

Απαραίτητος Ελάχιστος ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

— Σακίδιο κορυφής ή σακίδιο σχολικού τύπου, παγούρι με νερό, σνακ, πεζοπορικά μποτάκια , ),ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ φούτερ η fleece,αντιανεμικό,γυαλιά ηλίου,αντηλιακό,ατομικό φαρμακείο.

Το πούλμαν θα μας περιμένει στο σημείο που θα τελειώσουμε επάνω στο κάστρο της Ακροκορίνθου ,όταν φτάσουμε στο κάστρο θα έχουμε στην διάθεση μας 1 ώρα και 30 λέπτα για ελεύθερη περιήγηση στο κάστρο με δωρεάν είσοδο,μετά το πούλμαν θα μας μεταφέρει από την ακροκόρινθο στην άρχαία κόρινθο ,θα ολοκληρώσουμε τη εκδρομή μας με φαγητό στην ευρύτερη περιοχή οπότε αφήνουμε στο πούλμαν ότι δεν μας είναι απαραίτητο για την πεζοπορία.

Η θερμοκρασία στο βουνό είναι 5-6 βαθμόυς χαμήλοτερη από την πόλη.

Κοστος;

Κόστος μεταφοράς 15€
Το κόστος μεταφορας περιλαμβάνει:
τη μεταφορά μας με το Πούλμαν
Διόδια
Φ.Π.Α 24%

*Οι συντονιστές αναλαμβάνουν μόνο τα άτομα του πούλμαν και αυτό γίνεται για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής.Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε παραπάνω άτομα εκτός πούλμαν που είναι στην διάθεση μας.

Δηλώσεις Συμμετοχής στο E-mail apodrasistifisi@yahoo.gr με θέμα ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Οδηγίες πληρωμής θα σας σταλούν με email όταν δηλώσετε συμμετοχή.

Λίγα λόγια μέχρι να συναντηθούμε

Η αρχή της Ομάδας μας : NO Cost or LOW Cost ,ΟΥΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ …
Μαζί με φίλους ,συγγενείς και όποιον άλλον θέλετε ή ακόμη και μόνοι σας – μαζί στην Παρέα μας.Κάθε συμμετέχων σε εκδήλωση της παρέας μας έχει την αποκλειστική του ευθύνη.Διαβάστε κι τους κανόνες συμμετοχήςhttps://www.facebook.com/notes/αποδραση-στη-φυση/κανονεσ-συμμετοχησ/841343235939203

INFOS :https://www.facebook.com/notes/αποδραση-στη-φυση/infos/936111053129087

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης