της Γεωργίας Κατσογριδάκη κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος

Το κύμινο χρωστά τη χαρακτηριστική γεύση του στο αιθέριο έλαιο καρβόνη, λόγω της οποίας χρησιμοποιείται από τα παλιά χρόνια ως φυτικό θεραπευτικό μέσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καρβόνη ενεργοποιεί την παραγωγή γαστρικού υγρού με συνέπεια η πέψη να επιταχύνεται και να λειτουργεί καλύτερα.Εξάλλου, το έλαιο αυτό έχει ηρεμιστική και μικροβιοκτόνα δράση στο έντερο και είναι γιαυτό ευεργετικό για τα φουσκώματα και το δυσάρεστο πρήξιμο της κοιλιάς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης