της Γεωργίας Κατσογριδάκη κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος

Το μαύρο πιπέρι προέρχεται από το ίδιο φυτό όπως το πράσινο (μαζεύεται νωρίτερα) και το κόκκινο (μαζεύεται αργότερα). Το μεσαίας ωριμότητας πιπέρι παρέχει μεγάλα ποσοστά πιπερίνης. Αυτή η βιολογική ουσία δίνει τη χαρακτηριστική, ελαφρώς καυτερή γεύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με τα έλαια και την τανίνη των πιπερόσπορων η πιπερίνη καταπολεμά τα βακτήρια και τους ιούς, ενώ ενισχύει τη λειτουργία των νεφρών, προωθεί την παραγωγή πεπτικών ενζύμων και δραστηριοποιεί με αυτό τον τρόπο, το στομάχι, τα έντερα και το μεταβολισμό. Το μαύρο πιπέρι ταιριάζει σε όλα τα φαγητά.

Προτιμάτε να αλέθετε τα σπόρια λίγο πριν τα χρησιμοποιήσετε, για να μη χάνονται να πολύτιμα συστατικά του πιπεριού. Βάζοντας μπόλικο πιπέρι στο φαγητό, αποφεύγετε αυτόματα το πολύ αλάτι. Και κάτι άλλο: το πιπέρι ενισχύει ιδιαίτερα την πέψη των πρωτεϊνών και συνεπώς είναι το ιδανικό μπαχαρικό για πλούσια γεύματα με κρέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης