Το να βρίσκεις τον χρόνο για γυμναστική όταν είσαι μια πολυάσχολη γυναίκα αποτελεί από μόνο του σημαντική πρόκληση. Τι συμβαίνει όμως, όταν στην εξίσωση προστίθενται και παιδιά και ο ελεύθερος σας χρόνος μειώνεται δραματικά? Τότε, η πρόκληση μοιάζει με δυσθεώρητο εμπόδιο. Είναι όμως? Διαβάστε τα τρία επόμενα tips και θα δείτε, πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

1) Καθιερώστε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Σίγουρα θα έχετε προσέξει, πως υπάρχουν περίοδοι μες στη μέρα που είστε χαλαρές (τρόπος του λέγειν). Τα παιδιά κοιμούνται ή ανάλογα με την ηλικία τους και τις δραστηριότητες τους βρίσκονται έξω από το σπίτι και θα αργήσουν μέχρι να γυρίσουν. Έχετε λοιπόν κάποιες αρκετά μεγάλες χρονικές ανάπαυλες στη διάθεσή σας. Εκμεταλλευτείτε τες! Και κυριότερα ,κάντε το συνήθεια να αξιοποιείτε τα προγράμματα των παιδιών σας και να «στριμώχνετε» γρήγορα αλλά αποτελεσματικά workouts στα κενά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2) Μην αγχώνεστε αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν κατ’ ευχή. Ακολουθήσατε λοιπόν την 1η συμβουλή και δημιουργήσατε ένα πρόγραμμα, το οποίο συμβαδίζει με εκείνα των παιδιών σας. Ας μην γελιόμαστε όμως. Στο τέλος της ημέρας, είστε μαμά! Το μόνο προβλέψιμο στην καθημερινότητά σας είναι το απρόβλεπτο. Αν χάσετε μια προπόνηση, γιατί συνέβη κάτι εκτός πλάνου, δεν χάθηκε και ο κόσμος. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και συνεχίστε τη μέρα σας.

Και το σημαντικότερο:

3) Ασκηθείτε μαζί με τα παιδιά σας. Παίξτε μαζί τους. Η προσπάθεια που θα κάνετε για να τα φτάσετε, λόγω της αστείρευτης ενέργειας τους, θα είναι το ίδιο έντονη με μια απαιτητική αερόβια προπόνηση. Το παιχνίδι με τα παιδιά σας αποτελεί και μια εξαιρετική ευκαιρία να διαπιστώσετε, αν οι ικανότητες που εξελίσσετε μετά κόπων και ιδρώτα στο γυμναστήριο της γειτονιάς σας μπορούν να μεταφερθούν στην καθημερινότητά σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθήστε τα τρία αυτά tips και θα μπορέσετε να κρατήσετε την άσκηση στη ζωή σας, ανεξάρτητα από το πόσο λίγο ελεύθερο χρόνο έχετε. Θα αποτελέσετε παράλληλα και πρότυπο ενός υγιεινού τρόπου ζωής για τα παιδιά σας, το οποίο θα θελήσουν να ακολουθήσουν όσο μεγαλώνουν. Αν συναντήσετε εμπόδια στην πορεία, και τι έγινε; Δώστε τον καλύτερο εαυτό σας και απολαύστε το!

* Κάτια Στρατουδάκη: Personal Trainer – Wellness Coach

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης