Διαβάστε πώς θα φτιάξετε σπαγγέτι με κατίκι και ντοματίνια:

Υλικά για 2 άτομα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

250 γρ. σπαγκέτι
100 γρ. κατίκι
10-12 ντοματίνια ώριμα, κομμένα στα δυο
λίγο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

• Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν. Τα αφήνουμε να βράσουν 2′ λιγότερο από το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στο πακέτο. Τα μακαρόνια δεν τα στραγγίζουμε, τα αφήνουμε στο νερό.
• Ταυτόχρονα σ’ ένα αντικολλητικό βάζουμε λίγο ελαιόλαδο , τη σκελίδα σκόρδου και τα ντοματίνια και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5′.
• Προς το τέλος προσθέτουμε το κατίκι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
• Παίρνουμε τα μακαρόνια με μια τσιμπίδα από το νερό και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 1/2 κουτάλα νερό από εκείνο που έβρασαν τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά.
• Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
• Τέλος, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο βασιλικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης