Τα flapjacks είναι μπάρες βρώμης, είτε μαλακές είτε σκληρές. Είναι αρκετά γλυκιές λόγω του μελιού, φαντάζομαι όμως ότι κάποιος θα μπορούσε να βάλει λίγο λιγότερο μέλι εάν το προτιμά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν κοπεί σε 6 τεμάχια, τότε η κάθε μπάρα έχει γύρω στις 300 θερμίδες και είναι ιδανικές για πρωινό! 

Flapjacks (χωρίς ψήσιμο)
Μερίδες: 6
Συστατικά
• ¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας
• ½ φλιτζάνι μέλι
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
• ⅛ φλιτζάνι αλεσμένο λιναρόσπορο
• ¼ φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας
• 1-2 κ.σ. φιστικοβούτυρο σπιτικό (προαιρετικό)
• μία χούφτα αποξηραμένα φρούτα και/ή ξηρούς καρπούς (προαιρετικό)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτέλεση
1. Σε ένα κατσαρολάκι, πάνω σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το λάδι καρύδας και το μέλι. Ανακατέψτε και αφήστε να λιώσει.
2. Μόλις το λάδι και το μέλι αρχίσουν να βράζουν, αφήστε για 30 δευτερόλεπτα με ένα λεπτό και στη συνέχεια βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε.
3. Προσθέστε τη βρώμη, τον λιναρόσπορο και το φιστικοβούτυρο, εάν χρησιμοποιείτε. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
4. Βάλτε μία λαδόκολλα σε ένα ταψάκι μεγέθους 15 χ 15 εκατοστά. Βάλτε μέσα το μείγμα και με μία σπάτουλα πιέστε μέχρι το μείγμα να πάει παντού και να έχει πάχος περίπου ένα δάχτυλο.
5. Ρίξτε ομοιόμορφα από πάνω τα κομματάκια σοκολάτας και πιέστε ελαφρά να κολλήσουν.
6. Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
7. Όταν σκληρύνει, βγάλτε, κόψτε στο επιθυμητό μέγεθος και τυλίξτε τις ατομικές μερίδες σας με λαδόκολλα.

Πηγή: stavroulacooking.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης