Το μπρόκολο ανήκει στην κατηγορία των σταυρανθών λαχανικών που είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Όλα τα λαχανικά είναι φτωχά σε θερμίδες και 1 φλιτζάνι μπρόκολου σου δίνει περίπου 32 θερμίδες. Το ωμό μπρόκολο αποτελείται από 90% νερό, 7% υδατάνθρακες και 3% πρωτεΐνη. Είναι πλούσιο σε μικροθρεπτικά συστατικά δηλαδή βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Περιέχει βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, φολικό οξύ, κάλιο, μαγγάνιο και σίδηρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο λαχανικό περιέχει αρκετές φυτικές ίνες. Ένα φλιτζάνι μπρόκολου εφοδιάζει τον οργανισμό με 2,2 γραμμάρια φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες είναι πολύτιμες στον οργανισμό καθώς σε βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, επιφέρουν κορεσμό και προστατεύουν τον οργανισμό σου. Επίσης, το μπρόκολο έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση και ευεργετική επίδραση στις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μπρόκολο αγαπάει την όραση σου. Ουσίες που περιέχονται στο μπρόκολο, η λουτεΐνη, η ζεαξανθίνη και τα β-καροτεονειδή προστατεύουν την όραση σου και μειώνουν το κίνδυνο εμφάνισης νοσημάτων του ματιού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης