Τα τελευταία χρόνια συναντάμε κατά παράδοση κάθε σεζόν 1-2 ελληνικές προσπάθειες στο χώρο των games που καταφέρνουν συνολικά να κλέψουν τις εντυπώσεις, έστω κι αν οι πωλήσεις τους δεν καταφέρνουν να μπουν στα Top selling games του Steam ή άλλων format.

Αυτή τη φορά η νεοσύστατη εταιρεία ανάπτυξης Monsters που εδρεύει στην Αθήνα, έχει μια ξεχωριστή πρόταση για τους PC gamers. Πρόκειται για το Apocalypse Cow, ένα Platform Shooter με στοιχεία Puzzle, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το…”Scary Movie των games”! Διαθέτει άφθονα χιουμοριστικά στοιχεία και σαρκασμό προς άλλα games, που πιστεύουμε ότι θα ενθουσιάσουν, ειδικά αν εμφανιστούν σε μεγάλο ποσοστό στην τελική έκδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Apocalypse Cow βρίσκεται στο Steam Greenlight και αυτές τις ημέρες είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε το demo του.

Σεναριακά βρισκόμαστε στο 2024, όπου ένας μηχανισμός με την ονομασία Anima, επιτρέπει στους ανθρώπους να μπουν στον κόσμο των games. Πρωταγωνιστές του Apocalypse Cow είναι η Penny και ο The Kid. Στο demo που παίξαμε, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα αφορά το ξεκίνημα του παιχνιδιού, ελέγχετε το Flappy Bird, το οποίο αφού προσπερνάει τρεις σωλήνες εξοντώνεται από το όπλο της Penny η οποία αναφωνεί “This game sucks!” Ελπίζουμε με παρωδίες τέτοιου είδους που θα ακολουθήσουν, η Monsters να μην έχει θέμα δικαιωμάτων/μηνύσεων από κανέναν περίεργο developer. Αν και εδώ που τα λέμε η παγκόσμια βιομηχανία διακατέχεται από άφθονη αίσθηση χιούμορ, συνεπώς ας είμαστε αισιόδοξοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθως, ο έλεγχος περνά στην Penny. Ο The Kid ελέγχεται αν επιλέξετε Co-Op μαζί με φίλο σας. Στα controls υποστηρίζονται τόσο gamepads, gamepad-keyboard, όσο και δύο παίκτες στο ίδιο πληκτρολόγιο!

Gameplay
Όπως μπορείτε να δείτε κι από τον τερματισμό του σύντομου demo, το Apocalypse Cow χρησιμοποιεί μηχανισμούς Platform, απλά γραφικά με retro αισθητική και δύο χαρακτήρες που στην πορεία ελέγχουν όπλα κάθε είδους. Στην προκειμένη περίπτωση αρπάξαμε rocket launcher και χατζάρες, ενώ η τελική έκδοση θα έχει uzi, bazooka και άλλα “βαρβάτα εργαλεία”. Η Monsters έχει υποσχεθεί ότι θα γίνεται Level up στους χαρακτήρες, χωρίς να γνωρίζουμε περαιτέρω λεπτομέρειες, όπως και το αν θα μπορούμε να αλλάξουμε ανάμεσα στα όπλα που αποκτάμε.

Η A.I. όταν λειτουργεί προσφέρει ένα ικανοποιητικό επίπεδο δυσκολίας για τα δεδομένα του πρώτου level. Όταν δεν λειτουργεί, συγκεκριμένα όποτε προσπαθείτε να περάσετε για δεύτερη φορά απ’ το σημείο που χάσατε, τότε bugάρει πλήρως. Ακόμη, είδαμε ότι το παιχνίδι κολλάει στο Loading αν μεταβείτε έστω μία φορά στο pause menu και προσπαθήσετε να κάνετε New game ή Save. Μιας και πρόκειται για beta έκδοση τα όποια προβλήματα είναι απόλυτα φυσιολογικά και θα διορθωθούν στην τελική έκδοση. Άλλωστε, η Monsters απολείται από περίπου έξι developers, συνεπώς ως indie project και δεδομένου του ότι δημιουργήθηκε μέσα σε ένα χρόνο, το παρόν Platform μπορεί να έχει αρκετά “ελαφρυντικά”.

Τα puzzles είναι ιδιαίτερα απλά και θα συνδυάζουν τις δυνάμεις των χαρακτήρων, δηλαδή την bullet time κίνηση της Penny και τον σεισμό που προκαλεί ο The Kid. Για παράδειγμα χρειάστηκε να παγώσουμε τον χρόνο σε bullet time για να περάσουμε μέσα από παγίδες. Σε γενικές γραμμές ο μηχανισμός τους είναι πολύ απλός, ενώ στο Co-Op έχετε την άνεση του ότι μπορεί ο ένας παίκτης να επιβιώσει και να φτάσει μέχρι το επόμενο checkpoint ανασταίνοντας τον παίκτη που μόλις πέθανε.

Σύντομα στο Steam
Το Apocalypse Cow είναι εκ πρώτης όψεως ένα άκρως διασκεδαστικό Platform και την δεδομένη στιγμή βρίσκεται στο Steam Greenlight. Θα κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες για PC. Κάντε κλικ εδώ για να το ψηφίσετε ώστε να κυκλοφορήσει κι επίσημα στο Steam! Το κόστος του αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χαμηλό και κατά την άποψή μου αν προσφέρει τουλάχιστον 4-5 γεμάτες ώρες gameplay και κάποια στιγμή Online Co-Op, τότε σίγουρα θα αξίζει τα λεφτά του! Ευχόμαστε καλή αρχή στην εταιρεία Monsters και θα περιμένουμε με ανυπομονησία την τελική έκδοση.

Συζητήστε για το Apocalypse Cow στο forum του GameWorld.

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης