Θετικά εξελίσσεται η ιστορία ανεύρεσης εκδότη για την Δύση για το Black Desert. Η έκδοση του παιχνιδιού στην Ευρώπη και την Αμερική θα γίνει από την ίδια εταιρεία που έχει αναλάβει να το εκδώσει στην Κορέα. Πρόκειται για την Daum, έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς τηλεπικοινωνιών στην Νότια Κορέα. Μάλιστα, η εταιρεία ανάπτυξης του Black Desert, η Pearl Abyss, τους τελευταίους επτά μήνες εργάζεται επάνω στην αγγλική έκδοση του client του παιχνιδιού, οπότε δε θα αργήσουμε να το δούμε να έρχεται προς τα μέρη μας, τουλάχιστον σε beta μορφή.

Το Black Desert είναι ένα πολυαναμενόμενο next-gen sandbox MMORPG με high fantasy setting και μεσαιωνικά στοιχεία στην αισθητική του, στο οποίο μάχονται δύο αντίπαλα factions, αυτά των Republic of Calpheon και Kingdom of Valencia. Μεταξύ άλλων, σας επιτρέπει να χτίσετε τα δικά σας σπίτια και κάστρα, να πάρετε μέρος σε castle/city sieges με το guild σας, σε open world και instanced PVP, σε raids, ενώ θα μπορείτε να επηρεάσετε την οικονομία του παιχνιδιού μέσω διαφόρων τρόπων. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο παρακάτω, διαθέτει ίσως το πιο αναλυτικό character customization στο είδος των MMORPG.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

https://www.youtube.com/watch?v=6upi0OLU3mg

 

Διαθέτει ένα parkour system παρόμοιο με αυτό των Prince of Persia και Assassin’s Creed, επιτρέποντάς σας να σκαρφαλώσετε σε κτήρια, να υπερπηδήσετε με ευκολία διάφορα εμπόδια και να εξερευνήσετε πιο άνετα τον τεράστιο κόσμο του παιχνιδιού. Το combat system ακολουθεί Action μονοπάτια, καθώς θα χρειαστεί να στοχεύσετε σωστά τα abilities σας, ενώ θα μπορείτε να κάνετε dodge τα αντίστοιχα των αντιπάλων σας. Μάλιστα, θα μπορείτε να μάχεστε και ενόσω βρίσκεστε επάνω στο mount σας. Όσον αφορά τα mounts, για να τα αποκτήσετε θα μπορείτε να εξημερώσετε τα άγρια ζώα που βρίσκετε μπροστά σας και στη συνέχεια να τα ζευγαρώσετε για να δημιουργήσετε special mounts.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το dynamic weather system του Black Desert θα επηρεάζει το gameplay με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, θα έχετε την ευκαιρία να επιτεθείτε στα κάστρα των αντίπαλων guilds πιάνοντας τους στον ύπνο, ενόσω υπάρχει ομίχλη στη γύρω περιοχή. Ταυτόχρονα, ανάλογα με τον καιρό θα πρέπει να φοράτε και τα κατάλληλα ρούχα. Για παράδειγμα, όταν είναι χειμώνας και βρίσκεστε σε μια περιοχή με πολύ κρύο, θα πρέπει να φοράτε ζεστά ρούχα για να μην επηρεαστούν αρνητικά τα στατιστικά του χαρακτήρα σας. Υπάρχει επίσης και εναλλαγή ημέρας και νύχτας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πέφτει το μαύρο σκοτάδι και δε μπορείτε να έχετε σωστή ορατότητα, ενώ οι NPCs μπορεί για παράδειγμα να κοιμούνται και να μην είναι διαθέσιμοι.

 

Όπως μπορείτε να δείτε και από το βίντεο παραπάνω, τα γραφικά του παιχνιδιού είναι αρκετά εντυπωσιακά και προσεγμένα. Οι πόλεις είναι από τις πιο όμορφα σχεδιασμένες που έχουμε δει σε παιχνίδι του είδους, ενώ τα εφέ του καιρού και των φωτοσκιάσεων βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, ανεβάζοντας έτσι το immersion. Για τις ανάγκες του Black Desert, η Pearl Abyss δημιούργησε την in-house ομώνυμη μηχανή γραφικών.

Το Black Desert θα κυκλοφορήσει για PC σε άγνωστη ημερομηνία μέχρι στιγμής. Ενδέχεται να διατεθεί και για PS4. Η τρίτη closed beta στην Κορέα θα ξεκινήσει είτε τέλη Αυγούστου, είτε αρχές Σεπτεμβρίου. Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες για την ευρωπαϊκή beta.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες εικόνες και βίντεο στο group του Black Desert στο Community του GameWorld. Συζητήστε όλα τα νέα του παιχνιδιού και στο αντίστοιχο forum topic.

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης