To Call of Duty: Ghosts αποτελεί χωρίς αμφιβολία μία από τις πιο απογοητευτικές κυκλοφορίες της ομώνυμης σειράς, αφενός γιατί η Infinity Ward χρησιμοποίησε την ίδια engine με το Modern Warfare 3 και αφετέρου γιατί το single-player campaign παρά τις hollywoudιανές υπερβολές του δεν κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον μας. Επιπροσθέτως, οι developers αν και έδειξαν διάθεση να μας προσφέρουν κάτι διαφορετικό στο Extinction mode, το οποίο όπως είναι γνωστό αντικατέστησε το άκρως επιτυχημένο Zombies, εν τέλει δεν εκμεταλλεύτηκαν την δυναμική του, δίνοντας βάρος για μία ακόμη φορά στα ανταγωνιστικά multiplayer modes.

Παρά τις αρνητικές κριτικές που απέσπασε το Ghosts, αλλά και τις μειωμένες πωλήσεις που σημείωσε σε σχέση πάντα με τους προκατόχους του, η Activision δείχνει να επιμένει στο πλάνο της, το οποίο δεν είναι άλλο από την κυκλοφορία τεσσάρων νέων DLC για το 2014, τα οποία ονομάζονται Onslaught, Devastation, Invasion και Nemesis. To πρώτο εξ’ αυτών διατέθηκε στις 28 Ιανουαρίου για τις κονσόλες της Microsoft, ενώ θα κυκλοφορήσει στις 27 Φεβρουαρίου στα PC και σε αμφότερα τα PS4 και PS3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

call-of-duty-ghosts-onslaught-dlc-1

Το Onslaught DLC προσθέτει ένα νέο όπλο με την ονομασία Maverick, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως assault, όσο και ως sniper rifle, τέσσερα καινούργια maps και το πρώτο επεισόδιο ενός νέου campaign για το Extinction mode. Οι κάτοχοι του Season Pass μπορούν να προμηθευτούν το DLC δωρεάν, ενώ για τους υπόλοιπους κοστίζει 14.99 ευρώ. Ας δούμε όμως σε πρώτη φάση κατά πόσο το νέο περιεχόμενο έχει να προσφέρει κάτι ξεχωριστό και κατά δεύτερον αν δικαιολογεί την τιμή του.

The Night He Came Home
Όπως προαναφέραμε, στο παρόν DLC συναντάμε τέσσερα νέα multiplayer maps, τα οποία ονομάζονται Bayview, Containment, Fog και Ignition. Εξ’ αυτών χωρίς αμφιβολία ξεχωρίζει ο χάρτης Fog, του οποίου ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από ταινίες τρόμου της δεκαετίας του ’80. Επιπροσθέτως, αν ολοκληρώσετε ένα συγκεκριμένο field order θα μεταμορφωθείτε στον Michael Myers, τον ψυχοπαθή δολοφόνο από την κινηματογραφική σειρά Halloween του John Carpenter. Στην περίπτωση αυτή αρχίζει να παίζει το χαρακτηριστικό μουσικό theme της ταινίας, το  health σας αυξάνεται και οπλισμένος με ένα τσεκούρι αρχίζετε να σπέρνετε τον τρόμο στους αντιπάλους σας. Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με μία παραλλαγή του Maniac killstreak, η οποία όμως αποδίδεται με έναν ιδιαίτερα ευφάνταστο τρόπο και θα λέγαμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα από τα πιο πρωτότυπα easter eggs που έχουμε δει στην βιομηχανία των video games.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

call-of-duty-ghosts-onslaught-dlc-2

Εν τω μεταξύ, εκτός από την παρουσία του Michael Myers, o χάρτης Fog εντυπωσιάζει με τον ευφάνταστο σχεδιασμό του. Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με μία βαλτώδη έκταση, στην οποία συναντάμε διάφορες σπηλιές “διασκοσμημένες” με σατανιστικούς βωμούς, αλλά και μερικές καλύβες που μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από την σειρά Friday the 13th. Μάλιστα για να πούμε την αλήθεια στο όλο setting θα ταίριαζε περισσότερο ο Jason Voorhees και όχι ο Michael Myers. Πέρα από την ιδιόμορφη αισθητική του πάντως ο συγκεκριμένος χάρτης δεν προσφέρει κάποια ξεχωριστή εμπειρία και συν τις άλλοις υπάρχουν ελάχιστα σημεία στα οποία μπορούν να ακροβολιστούν ελεύθεροι σκοπευτές.

Bayview, Containment και Ignition
Περνώντας στους υπόλοιπους χάρτες του Onslaught DLC, o Bayview μοιάζει έντονα με την πόλη του San Francisco και το ιδιαίτερο στοιχείο του είναι περιλαμβάνει ένα τραμ, το οποίο κινείται σε μία κυκλική τροχιά στην εξωτερική περίμετρό του χάρτη. Το τραμ από την μία πλευρά είναι ανοιχτό και από την άλλη κλειστό προσφέροντας καλή κάλυψη από τα πυρά των αντιπάλων σας. Βέβαια η χρησιμοποίησή του θα λέγαμε ότι εγκυμονεί κινδύνους, καθώς όσο βρίσκεστε σε αυτό είστε εκτεθειμένοι στους snipers της αντίπαλης ομάδας. Να σημειωθεί στον συγκεκριμένο χάρτη οι εσωτερικοί και οι εξωτερικοί χώροι είναι κατανεμημένοι ομοιόμορφα, δίνοντας σας την ευκαιρία να προσεγγίσετε την αντίπαλη ομάδα με διάφορους τρόπους.

Οι χάρτες Containment και Ignition, σε σχέση με τους Bayview και Fog, θα λέγαμε ότι περιλαμβάνουν περισσότερα στοιχεία αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον. Στον πρώτο μπορείτε να ανατινάξετε ένα φορτηγό με πυρηνικά που υπάρχει στο μέσο του, ενώ στον δεύτερο υπάρχει η δυνατότητα να εκτοξεύσετε πυραύλους στο διάστημα “ψήνοντας” όσους αντιπάλους βρίσκονται στην ακτίνα ανάφλεξης των καυσίμων τους.

Ο σχεδιασμός του Containment θυμίζει έντονα Μεξικανικές πόλεις και θα πρέπει να σημειωθεί ότι όσο βρίσκεστε κοντά στο φορτηγό με τα πυρηνικά, το minimap σας απενεργοποιείται  μεν από την ραδιενέργεια, από την άλλη πλευρά δε είστε αόρατοι από τους αντιπάλους σας (η θέση σας δεν φαίνεται στο ραντάρ), εκτός φυσικά από αυτούς που βρίσκονται στην συγκεκριμένη περιοχή. Εν τω μεταξύ, ο Ignition αποτελεί remake του χάρτη Scrapyard από το Call of Duty: Modern Warfare 2 και σε γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι είναι ο πιο αδιάφορος χάρτης που συναντάμε στο Onslaught DLC. H δομή του είναι απολύτως τυπική, χωρίς ίχνος πρωτοτυπίας με εξαίρεση φυσικά τα dynamic στοιχεία που προαναφέραμε.

call-of-duty-ghosts-onslaught-dlc-3

Εξωγήινοι στην Αλάσκα
Στο Onslaught DLC είναι εμφανές ότι η Infinity Ward προσπαθεί να δώσει μεγαλύτερο βάρος στο Extinction mode και λέγαμε ότι σε γενικές γραμμές τα καταφέρνει περίφημα. Εδώ λοιπόν συναντάμε τo πρώτα από τα τέσσερα επεισόδια ενός νέου campaign για το co-op mode, το οποίο φέρει την ονομασία Nightfall. Τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα χρονικά μετά από την εισβολή των Cryptids (οι εξωγήινοι του Extinction mode) στο Colorado και συγκεκριμένα σε μία μυστική κυβερνητική βάση στην Αλάσκα. Στην βάση αυτή οι επιστήμονες προσπαθούν να ανακαλύψουν τα αίτια της εξωγήινης εισβολής διεξάγοντας διάφορα πειράματα στα πλάσματα, στην πορεία όμως τα Cryptids δραπετεύουν και σπέρνουν τον όλεθρο.

Κατόπιν αυτού, η ομάδα σας καλείται να μεταβεί στην Αλάσκα με στόχο να ερευνήσει την βάση, τουλάχιστον θεωρητικά, καθώς στην πράξη οι μηχανισμοί του gameplay είναι παρόμοιοι με αυτούς που συναντήσαμε στο Ghosts. Κοινώς, τοποθετείτε ειδικά τρυπάνια σε συγκεκριμένες τοποθεσίες για να καταστρέψετε τις φωλιές των Cryptids, προσπαθώντας παράλληλα να τα “υπερασπιστείτε” από τις επιθέσεις των εξωγήινων πλασμάτων. Η μόνη διαφορά που συναντάμε εδώ είναι ότι στο τέλος σας περιμένει ένα boss fight, με ένα τεράστιο Cryptid που ονομάζεται The Breeder, καθώς και ένας νέος τύπος εχθρών, ο οποίος έχει την δυνατότητα να τηλεμεταφέρεται σε μικρές αποστάσεις σαν τον Nightcrawler από την σειρά X-Men της Marvel Comics.

call-of-duty-ghosts-onslaught-dlc-4

Αξίζει τα λεφτά του;
Το πρώτο DLC του Call of Duty: Ghosts είναι γεγονός ότι περιλαμβάνει μια ποικιλία περιεχόμενου και κατ’ επέκταση καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις. Οι νέοι χάρτες με εξαίρεση τον Ignition έχουν κάτι το ξεχωριστό είτε στον σχεδιασμό τους (Fog), είτε προσφέρουν κάτι διαφορετικό στην multiplayer εμπειρία σας. Για παράδειγμα, η ραδιενεργή ζώνη στον χάρτη Containment ή το τραμ στον Bayview αντίστοιχα. Συν τις άλλες, στο νέο campaign για το Extinction mode έχουμε ένα άκρως επικό boss fight, στο οποίο θα πρέπει να συντονιστείτε και να συνεργαστείτε αρμονικά με τους υπόλοιπους συμπαίκτες σας για να καταφέρετε να θριαμβεύσετε.  

Παρόλα αυτά, το κόστος του Onslaught είναι τσιμπημένο, καθώς με 15 ευρώ μπορείτε κάλλιστα να αγοράσετε ένα full game. Επιπροσθέτως, παρά την ποικιλία που προσφέρει δύσκολα θα καταφέρει να σας κάνει να δείτε το Call of Duty: Ghosts με…άλλο μάτι, οπότε εάν απογοητευτήκατε από την τελευταία δημιουργία της Infinity Ward δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος για να ασχοληθείτε μαζί του.

Το Onslaught DLC για το Call of Duty: Ghosts κυκλοφορεί ήδη για Xbox One και Xbox 360, ενώ θα διατεθεί στις 27 Φεβρουαρίου για PC, PS4 και PS3.

Διαβάστε το review του Call of Duty: Ghosts από το GameWorld. Δείτε επίσης το review της έκδοσης για τις next-gen κονσόλες.

Συντάκτης: padelis@gameworld.gr (Παντελής Δασκαλέλος)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης