Ακόμα και άτομα με I.Q. ραδικιού έχουν αντιληφθεί ότι οι πλουτοπαραγωγικές πηγές του πλανήτη Γη οδεύουν ολοταχώς προς την εξάντλησή τους, οδηγώντας έτσι αναπόφευκτα την ανθρωπότητα σε μια φυγή προς τα αστέρια με στόχο την αναζήτηση πλανητών που μπορούν να συντηρήσουν την ζωή. Περιμένοντας την επιστήμη να τελειοποιήσει την απαιτούμενη τεχνολογία για να πραγματοποιήσουμε το αστρικό μας πεπρωμένο, βολευόμαστε προς το παρόν καταναλώνοντας εξαιρετικά πολιτιστικά προϊόντα που ασχολούνται με το φευγιό της ανθρωπότητας στο διάστημα. Στην κατηγορία των προϊόντων αυτών εμπίπτει και ο έκτος τίτλος του Civilization franchise για τα αγαπημένα μας PC, το Beyond Earth.

Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι το Civilization franchise ανήκει στις εμπορικότερες σειρές video games που συνεχίζουν την πορεία τους ακάθεκτες στο πέρασμα του χρόνου, έχοντας ξεπεράσει ήδη τα 8 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις και τρέχοντας ολοταχώς προς τα 10 εκατομμύρια. Όλα τα Civilization μέχρι σήμερα μας τοποθετούσαν στο τιμόνι ενός από τους διαθέσιμους γήινους πολιτισμούς, ζητώντας μας να τον αναπτύξουμε από την προϊστορική μέχρι την σύγχρονη εποχή και ακόμα παραπέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1999 ο δημιουργός της σειράς, ο Sid Meier, θέλησε να ξεφύγει από τα στενά πλαίσια της γήινης σφαίρας, φτιάχνοντας το Sid Meier’s Alpha Centauri, ένα πνευματικό sequel του Civilization 2. Στο εν λόγω παιχνίδι είχαμε την ευκαιρία να διοικήσουμε ένα από τα επτά factions που κυριαρχούσαν στον πλανήτη Chiron του συστήματος Alpha Centauri, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά φουτουριστική τεχνολογία και εξωγήινες μορφές ζωής.

Παρότι το Alpha Centauri πήρε εξαιρετικές κριτικές από τα media, έκανε τις χαμηλότερες πωλήσεις από όλα τα Civilization μέχρι τότε, αποθαρρύνοντας τον Sid Meier στο να μετατρέψει το Civilization σε Alpha Centauri franchise. Δεκαπέντε χρόνια μετά, η εταιρεία του Sid Meier, Firaxis Games αποφάσισε να επανέλθει στον αποικισμό των άστρων από την ανθρωπότητα, αναθέτοντας σε ένα team από τους ικανότερους προγραμματιστές της το Civilization: Beyond Earth. Δανειζόμενο την κεντρική ιδέα του Alpha Centauri και αναμειγνύοντας την υπαρκτή διαστημική τεχνολογία με μπόλικη επιστημονική φαντασία και ιδέες του θρυλικού Carl Sagan, το Civilization: Beyond Earth οδηγεί το γνωστό μας franchise πολλά βήματα μπροστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mankind was born on Earth. It was never meant to die here!
Εκατοντάδες χρόνια στο μέλλον η ανθρωπότητα παραπαίει εξαιτίας μιας αλυσίδας παγκόσμιων καταστροφών που έχουν εξαλείψει κάθε ελπίδα για συντήρηση της ζωής στον πλανήτη Γη. Τα εναπομείναντα έθνη συγκεντρώνουν όλα τα μέσα που διαθέτουν για την κατασκευή σκαφών ικανών να στείλουν πληθυσμούς ανθρώπων και την αναγκαία τεχνολογία για αποικισμό πλανητών με ιδανικές συνθήκες για την διατήρηση της ζωής. Οχτώ διαφορετικές «κιβωτοί» διασχίζουν το αχανές διάστημα και προσγειώνονται σε έναν πανέμορφο πλανήτη όπου ο αγώνας για την επιβίωση ξεκινά. Είναι φανερό ότι το σενάριο δεν αποτελεί παρά την εισαγωγή της ιστορίας ενός πολιτισμού, την οποία και θα γράψετε εσείς με τις επιλογές σας.

Κόντρα στα προγενέστερα Civilization που μας έβαζαν να επιλέξουμε ιστορικούς πολιτισμούς που τους διοικούσαν ιστορικά πρόσωπα, το Beyond Earth ανοίγει τον χορό της απεριόριστης παραμετροποίησης επιτρέποντας την επιλογή σπόνσορα από τις οκτώ γήινες συνομοσπονδίες κρατών. Έκαστος σπόνσορας προσφέρει χρησιμότατα bonuses που θα καθορίσουν σε μικρό βαθμό τον τρόπο παιξίματός σας. Κορυφαία επιλογή για μένα ήταν η Pan – Asian Cooperative που σπρώχνει εξαρχής ένα 10% της παραγωγής στην κατασκευή των wonders αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγικότητα των workers.

Τους σπόνσορες ακολουθεί η επιλογή της ποιότητας των colonists σας που χαρίζουν εξαρχής χρήσιμους πόρους, η επιλογή διαστημόπλοιου, φορτίου και τέλος, πλανήτη. Οι τέσσερεις κατηγορίες επιλογών πλην του πλανήτη είναι ένας έξυπνος τρόπος για να χαράξετε από την αρχή ένα στρατηγικό πλάνο. Το σημαντικό στην υπόθεση είναι ότι οι αρχικές επιλογές και τα αντίστοιχα bonuses επηρεάζουν ελάχιστα την επερχόμενη ανάπτυξη του πολιτισμού σας.

Είστε έτοιμοι να αποχαιρετίσετε το ηλιακό μας σύστημα;
Το Beyond Earth ανήκει στα περιπλοκότερα turn-based strategy games όλων των εποχών διότι οι επιλογές που προσφέρει στο χτίσιμο της αυτοκρατορίας σας είναι άπειρες. Πριν ακόμα ξεκινήσετε το παιχνίδι μπορείτε να τροποποιήσετε απόλυτα την επικείμενη εμπειρία, επιλέγοντας μέγεθος χάρτη, αριθμό παικτών, συμπεριφορά εξωγήινων μονάδων, victory type, πόσους γύρους θα διαρκέσει κ.ο.κ. Μετά την προσγείωση του σκάφους στον πλανήτη και την σύσταση της πρώτης πόλης, ανοίγει διάπλατα το τεράστιο technology tree και η διαρκώς διευρυνόμενη λίστα της γραμμής παραγωγής που σας επιτρέπει να φτιάξετε μονάδες, κτίρια και wonders.

Το σύστημα εκμάθησης του Beyond Earth δεν έχει προηγούμενο. Η ύπαρξη A.I. advisors με πληροφόρησε άμεσα για τις σημαντικότερες λειτουργίες της διοίκησης μου και μάλιστα είχα την επιλογή πλήρους καθοδήγησης βήμα προς βήμα. Στην συνέχεια το διάβασμα της ενσωματωμένης Civilopedia (πανταχού παρούσα σε όλα τα Civilization) εξηγεί αναλυτικά την γενική ιδέα του παιχνιδιού καθώς και όλες τις μονάδες, κτήρια και τεχνολογίες που υφίστανται για να μην χάνεστε. Ακόμα και αν αφαιρέσετε τους advisors και δεν ανοίξετε την Civilopedia, όταν χειρίζεστε μια μονάδα θα βλέπετε σε ποιο πολύγωνο μπορεί να χτίσει τι.

Η πληθώρα λαχταριστών στατιστικών που κρύβεται πίσω από τα έξι εικονίδια στο κάτω τμήμα της οθόνης και τα νούμερα που αντικατοπτρίζουν τις πρώτες ύλες του πολιτισμού σας στο πάνω τμήμα της οθόνης φαντάζουν αρχικά πολλά για να τα χωνέψετε αλλά δεν είναι. Το πέρασμα του κέρσορα πάνω από τους πόρους σας εμφανίζει όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείτε και το ίδιο κάνει ένα απλό πάτημα στα εικονίδια. Ταυτόχρονα, ένα πάτημα του mouse button σε μονάδες και πόλεις εμφανίζει τις διαθέσιμες επιλογές που αντιστοιχούν σε αυτές συνεπώς δεν πρόκειται να χαθείτε ποτέ στα αμέτρητα στατιστικά που αποτελούν την ραχοκοκαλιά του πολιτισμού σας.


Everything counts in large amounts!
Η ανάπτυξη ενός νεογέννητου πολιτισμού στο Beyond Earth περνά από την διαχείριση των πόλεων και των εδαφών που την περιβάλλουν. Προσωπικά «μέθυσα» με την συσσώρευση ενέργειας (έχει αντικαταστήσει το χρήμα, ένα αγαθό άχρηστο στο διαστημικό τοπίο), επιστήμης, παραγωγής και φαγητού που απαιτούνται για το στήσιμο μιας υγιούς αυτοκρατορίας, είναι σκέτη απόλαυση να παρακολουθείς τους πόρους σου να αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, αίσθηση ανάλογη φαντάζομαι με τις χρηματιστηριακές συναλλαγές και τα αστρονομικά ποσά που συσσωρεύονται.

Η αύξηση του κοινωνικού πλούτου επιτάσσει την κατασκευή κτιρίων, δρόμων και ειδικών τεχνολογιών που θα προσφέρουν συνεχή ροή αγαθών. Η γκάμα των κτιρίων στο Beyond Earth είναι ασύλληπτη, μιλάμε για δεκάδες κτίρια που παρέχουν μεγάλη ποικιλία από πόρους για να κινηθεί η βιομηχανία σας και να τραφούν οι πολίτες.

Ο πυρήνας του gameplay, το χαρακτηριστικό που καθιστά το Beyond Earth σχεδόν τέλειο sci-fi strategy είναι ο τρόπος με τον οποίο θα συνδυάσει το στρατηγικό σας μυαλό τις πρώτες ύλες, τα κτίρια, και τους άυλους πόρους που είναι το culture και το health. Εξάλλου αυτή δεν είναι η μαγεία της επιστημονικής φαντασίας, το δέος που αισθανόμαστε μπροστά στα θαύματα που μπορεί να κατορθώσει το ανθρώπινο μυαλό;

Καίρια ερωτήματα θα εμφανίζονται το ένα πίσω από το άλλο στο μυαλό σας παίζοντας από γύρο σε γύρο. Που πρέπει να χτιστεί η πόλη, τι κτίρια θα έχουν προτεραιότητα για γρηγορότερη ανάπτυξη, ποια μέτρα θα πάρετε για να μην πέσει το health και αρχίσει ο βομβαρδισμός αρνητικών bonuses στις βρωμερές πόλεις σας; Aν τα εξάγωνα που περιβάλλουν τις πόλεις έχουν τις πρώτες ύλες που χρειάζεστε, πόσα εμπορικά οχήματα θα χρησιμοποιήσετε και ποια πόλη θα σας δώσει τα περισσότερα αγαθά, θα επιτεθείτε στους εξωγήινους που περιφέρονται στην ύπαιθρο ή θα τους αγνοήσετε;

Ότι περάσει από το μυαλό σας, το Beyond Earth έχει ένα game mechanic για να το πραγματοποιήσετε και όλα μαζί συνθέτουν το μωσαϊκό του gameplay. Η διπλωματία έχει βελτιωθεί τρομερά συγκρινόμενη με τα περασμένα Civilization. Σε μια παρτίδα αδιαφόρησα εντελώς για τις απαιτήσεις και τα κλαψουρίσματα των άλλων factions διότι είχα οχυρώσει πολύ καλά τις πόλεις μου ενώ σε άλλη τους έδινα σταθερά μεγάλα ποσά ενέργειας και πρώτων υλών για να κερδίσω την εύνοια τους μέχρι να ανακαλύψω την τεχνολογία που θα μου προσέφερε την νίκη. Η διπλωματία είναι ένας έξυπνος τρόπος για να αποκτήσετε μεταλλεύματα που δεν υπάρχουν σε αφθονία στα εδάφη σας.

Σίγουρα οι τέσσερεις κατηγορίες virtues είναι αντάξιες του ονόματος τους, χάρισαν τόσες αρετές στον πολιτισμό μου που τον μετέτρεψαν σε παγκόσμια αυτοκρατορία.

Την κατασκοπία που την πάτε; Με το χτίσιμο της προσωπικής σας CIA εμφανίζονται επίδοξοι James Bond που διενεργούν κατασκοπικές επιχειρήσεις σε όποια πόλη τους στείλετε. Για μένα οι πράκτορες υπήρξαν θεμελιώδεις στην απόκτηση άφθονης τσάμπα ενέργειας από τις αντίπαλες πόλεις αλλά έχουν και την δυνατότητα να σαμποτάρουν την υποδομή των εχθρικών factions, αποδιοργανώνοντας τους πριν ακόμα επιτεθεί ο στρατός μου. Καλωσόρισα με χαρά στο σύμπαν του Civilization την ύπαρξη quests που σας ωθούν σε βασικές ενέργειες προκειμένου να κερδίσετε εύκολα, προσφέροντας δε και πλούσια δωράκια. Τα quests χωρίζονται σε κατηγορίες και η πολυπληθέστερη + απολαυστικότερη είναι των choice quests. Το choice quest που με συνάρπασε ήταν το Safe Behind Walls που εξασφαλίζει ότι τα trade convoys μου δεν θα δέχονται επίθεση από aliens, ξέρετε πόσο εκνευριστικό είναι να διακόπτεται κάθε λίγο και λιγάκι η ελεύθερη διακίνηση αγαθών;


Μετατροπέας μονάδων
Οι μονάδες στο Beyond Earth είναι πανέμορφες, ανεβαίνουν επίπεδα ανάλογα με τα xp που κερδίζουν στην μάχη και αναβαθμίζονται με ένα καταπληκτικό σύστημα που βασίζεται στους πόντους των affinities που έχετε. Τα affinities είναι τρία (purity, supremacy, harmony), έχουν αντικαταστήσει τα ideologies του περασμένου Civilization και επηρεάζουν όλους τους τομείς της παραγωγής και τις μονάδες. Ανάλογα με τους πόντους σε ένα affinity μπορείτε να αναβαθμίσετε τις μονάδες που αντιστοιχούν σε αυτό αλλάζοντας τους μορφή και στατιστικά, δηλαδή την δυναμικότητα τους. Μου άρεσαν τρομερά οι διάφορες υπέρ μονάδες, διαφορετικές για κάθε affinity που είναι εμφανισιακά μεγαλοπρεπείς και διαθέτουν μεγαλύτερη αντοχή και δύναμη πυρός.

Θα αγγίξετε τα μάξιμουμ επίπεδα ευδαιμονίας παρακολουθώντας τις απλούστερες μονάδες να αλλάζουν μορφή, να αποκτούν τρομακτική δύναμη πυρός, να αυξάνουν το πεδίο δράσης τους (το οποίο εξαρτάται από την μορφολογία του εδάφους προσδίδοντας απόλυτο ρεαλισμό στις πολεμικές επιχειρήσεις) κ.ο.κ. Εκτός από τις πολεμικές μονάδες ιδιαίτερη μνεία αξίζουν οι δορυφορικές μονάδες, μια ακόμη υπέροχη προσθήκη του Beyond Earth.

Λειτουργώντας στο επίπεδο της… στρατόσφαιρας, οι δορυφορικές μονάδες είναι απρόσβλητες από κάθε άλλη μονάδα πλην δύο! Καλύπτουν σαν ομπρέλα μεγάλα τμήματα του εδάφους, εξαπολύοντας λέιζερ που κάνει του αλατιού όποιον μπει στην εμβέλεια τους ή προσφέρουν χρήσιμές υπηρεσίες στις παραγωγικές σας δυνάμεις. Έφτιαξα κάτι «ζουμερά» fabricators που ανακάλυψαν νέες πηγές πρώτων υλών και ανέβασαν την παραγωγικότητα, κάτι ξεγυρισμένους δορυφόρους που τηλεμεταφέρουν μονάδες και κάτι εναέρια λέιζερ που λειώνουν ότι πλησιάσει για πλάκα!

Διαπλανητικές απολαύσεις
Όπως συμβαίνει σε όλα τα επικά δημιουργήματα επιστημονικής φαντασίας, το Beyond Earth έχει επηρεαστεί αισθητικά από μυριάδες ιστορίες science fiction και αυτό διακρίνεται περισσότερο στις μονάδες που περιλαμβάνει, εξωγήινες ή δικά σας κατασκευάσματα. Οι εξωγήινες μονάδες είναι ένα απίστευτο συνονθύλευμα πλασμάτων. Από την ανθρώπινη μυθολογία θα χαζέψετε πλάσματα όπως το περσικό μυθικό όν Manticore ή το θρυλικό θαλάσσιο τέρας Kraken της σκανδιναβικής μυθολογίας.

Από την κινηματογραφική μυθολογία θα αντιμετωπίσετε ένα πανίσχυρο αμμοσκούληκο που μοιάζει με απόγονο σεξουαλικής διασταύρωσης του Shai-Hulud από το Dune με τα graboids της σειράς ταινιών Tremors! Ο Xeno Titan που αποτελεί την υπέρτατη μονάδα του harmony affinity έχει μια «ύποπτη» ομοιότητα με το Tanker Bug του Starship Troopers franchise! Ανεξάρτητα από τις επιρροές που έχουν δεχτεί, τα πλάσματα του Beyond Earth δεν αποτελούν αντίγραφα των παραπάνω πλασμάτων αλλά ειδικά τροποποιημένες εκδόσεις, όμορφα υβρίδια που θα σας εντυπωσιάσουν με τον σχεδιασμό και την κίνηση τους.

Το A.I. στο Beyond Earth είναι τέλειο, άμεσα προσαρμοζόμενο στο επίπεδο δυσκολίας που θα επιλέξετε και στις αποφάσεις που θα λάβετε σε μια σειρά από ζητήματα. Μπορεί το παιχνίδι να διαθέτει έξι επίπεδα δυσκολίας αλλά για να επιλέξετε το τρίτο και μετά θα πρέπει να κατέχετε απόλυτα όλες τις λεπτομέρειες του gameplay. Έκανα το τραγικό λάθος να δοκιμάσω το έκτο επίπεδο αφού πίστεψα ότι κατείχα πλήρως το άθλημα. Η «παρτίδα» ξεκίνησε, ο πολιτισμός μου άρχισε να αναπτύσσεται γοργά, έφτιαξα και μερικές σκληροτράχηλες πολεμικές μονάδες και παρακολούθησα έκπληκτος μια μονάδα του αντιπάλου που σε κανονικές συνθήκες είναι της πλάκας να μου «σβήνει» όλες τις μονάδες και την πόλη στο πι και φι!

Τα factions που ελέγχονται από τον υπολογιστή προσαρμόζονται στις κινήσεις που κάνετε και ταυτόχρονα περιμένουν σαν γεράκια να ανακαλύψουν αν έχετε κάποια αδυναμία. Η κακομεταχείριση των αυτοχθόνων πλασμάτων θα εξοργίσει ένα faction ενώ ένα άλλο θα τα «πάρει στο κρανίο» αν παρατηρήσει ότι αρέσκεστε στην εξωγήινη τεχνολογία και συμπεριφέρεστε φιλικά απέναντι τους. Αναγκάστηκα να εγκαταλείψω στην μέση ένα playthrough στο οποίο είχα ρίξει όλο το βάρος στην επιστήμη και στην παραγωγή, αδιαφορώντας για τον στρατό μου. Ένα faction μου κήρυξε απροειδοποίητα τον πόλεμο βλέποντας ότι υστερούσα σε πολεμικό υλικό και δεν είχα χρόνο να φτιάξω καλές μονάδες πριν μου διαλύσουν τις πόλεις, κοινώς τα θαλάσσωσα!

Για τον τερματισμό του Beyond Earth με οποιοδήποτε victory type πλην του domination θα δαπανήσετε γύρω στις 11 με 13 ώρες παιξίματος. Το καταπληκτικό replayability του σας ωθεί να επανέρχεστε αδιάκοπα μέχρι να μάθετε φαρσί και το παραμικρό στοιχείο του gameplay έτσι, σε συνδυασμό με το συναρπαστικό multiplayer mode, ετοιμαστείτε για 100 ώρες στο νερό.

Civilizations on Fire
Ένα αξέχαστο πανηγύρι αρχίζει μόλις προχωρήσετε στο multiplayer mode. Το hot seat είναι φτιαγμένο για παρτίδα με φίλους στον ίδιο υπολογιστή όπου θα παίζετε εναλλάξ τους γύρους. Στο διαδίκτυο η δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα με τους παίκτες να παίζουν συνεχόμενα τους γύρους και την αγωνία να κορυφώνεται. Ανάλογα με το επίπεδο των αντιπάλων που θα πετύχετε, το multiplayer του Beyond Earth μπορεί να ξεπεράσει σε ευχαρίστηση το single-player λόγω της υψηλής ανταγωνιστικότητας.

Καλωσορίσατε στην αστρική Εδέμ
Η λεπτομέρεια κυριαρχεί στον υπέροχο «ψηφιακό πίνακα» του Beyond Earth. Θα ήθελα το zoom του να ήταν καλύτερο και στο in (για να απολαμβάνουμε μεγεθυμένη και την παραμικρή λεπτομέρεια κτιρίων, μονάδων κ.τ.λ.) και στο out (ώστε να ελέγχουμε άμεσα όλο το χάρτη αντί για χρονοβόρο scrolling από την μια άκρη στην άλλη). Εντούτοις και το υπάρχων zoom είναι αρκετό για να διακρίνετε όλες τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες του παιχνιδιού και να απολαύσετε το άριστο animation. Τα cinematics είναι τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία στην διάρκεια του παιχνιδιού και παρουσιάζουν με εντυπωσιακά γραφικά τεχνολογίες και καταστάσεις.

Το voice acting είναι υψηλού επιπέδου στις περιστάσεις που χρησιμοποιείται στο Beyond Earth αλλά την παράσταση κλέβουν τα ηχητικά εφέ και η μουσική. Ορχηστρικές μελωδίες ακούγονται αδιάκοπα σε όλη την διάρκεια και είναι αντάξιες ενός κινηματογραφικού soundtrack, παρόλα αυτά προτίμησα να μειώσω την ένταση της μουσικής διότι σκεπάζει τους υπόλοιπους ήχους. Τα εντυπωσιακά εφέ των πυροβολισμών, των μουγκρητών των εξωγήινων πλασμάτων και των κινήσεων των μηχανικών μονάδων ηχούν σαν καμπάνες στο διαστημικό τοπίο, παράλληλα με τους φυσικούς ήχους που πηγάζουν από το περιβάλλον. Όσο αυξάνονται τα κτίρια και οι μονάδες σας τόσο περισσότερο οι πόλεις σας ακούγονται σαν κυψέλες που σφύζουν από δραστηριότητα.


Μόνο για πολιτισμένους παίκτες
Συνοψίζοντας, το Civilization: Beyond Earth ενσωματώνει όλα τα θετικά στοιχεία που συναντήσαμε στους προκατόχους του και προσθέτει νέα επίπεδα παραμετροποίησης. Είναι ένα πολύτιμο «πετράδι» στην κατηγορία του και οι αμέτρητες ώρες που θα απασχολήσει όποιους από εσάς αποφασίσουν να ασχοληθούν σε βάθος μαζί του κάνει τα 35 ευρώ που κοστίζει στο Steam να φαντάζουν αστείο ποσό.

Θετικά:
– Τέλειο gameplay γεμάτο άπειρα αλληλοεξαρτώμενα στοιχεία εξασφαλίζοντας ότι κάθε playthrough είναι μια καινούργια εμπειρία
– Όμορφα γραφικά με έμφαση στην λεπτομέρεια και στο animation των μονάδων
– Επιβλητική μουσική και ρεαλιστικά ηχητικά εφέ
– Τεράστια διάρκεια
– Άριστα tutorials

Αρνητικά:
– Αργή εξέλιξη στις μάχες
– Θέματα balancing στο gameplay
– Τις εξωγήινες μονάδες θα τις ήθελα πιο αλλόκοτες

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 8
Gameplay: 8
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 8

Ο πιο υπέροχος εξομοιωτής φουτουριστικού πολιτισμού!

Γιάννης Μοσχονάς 

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης