Το Evolve αποτελεί τη νέα πρόταση της Turtle Rock Studios, μιας αμερικανικής εταιρείας, η οποία έχει να επιδείξει ένα αρκετά πλούσιο βιογραφικό. Για να είμαστε πιο ακριβείς η συγκεκριμένη εταιρεία ανάπτυξης έχει εργαστεί σε τίτλους που καλώς ή κακώς διαμόρφωσαν σημαντικά την online multiplayer εμπειρία που απολαμβάνουμε σήμερα. Φυσικά αναφερόμαστε στα Counter-Strike και Left 4 Dead, το πρώτο έθεσε νέα στάνταρ στο ανταγωνιστικό multiplayer, ενώ το δεύτερο ακόμη και σήμερα έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία του παραμένει ένα εξαιρετικά εθιστικό co-op shooter.

H τελευταία δουλειά της Turtle Rock Studios ήταν το Left 4 Dead 2, καθώς στην συνέχεια οι developers της αποφάσισαν να απογαλακτιστούν από την Valve Corporation (οι δύο εταιρείες είχαν στενή συνεργασία την προηγούμενη δεκαετία) και να δουλέψουν σε ένα καινούργιο project. Το 2011 η Turtle Rock Studios ανακοινώνει ότι η THQ θα εκδώσει τον επερχόμενο τίτλο της και τους προσεχείς μήνες μας δίνει επιπλέον πληροφορίες για αυτόν. Φυσικά η επερχόμενη χρεωκοπία της THQ αφήνει την Turtle Rock Studios, όπως και αρκετούς ακόμη developers ξεκρέμαστους. Παρόλα αυτά η Take-Two Interactive αποφασίζει να αποκτήσει τα πνευματικά δικαιώματα του Evolve.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις αρχές της περασμένης χρονιάς το Evolve αποκαλύπτεται και επίσημα στο περιοδικό Game Informer και στην συνέχεια ακολουθούν αρκετά τρέιλερ, τα οποία καταφέρνουν να προκαλέσουν αίσθηση στην gaming κοινότητα. Να σημειωθεί εδώ ότι αρχικά η δημιουργία της Turtle Rock Studios ήταν να κυκλοφορήσει εντός του τρέχοντος έτους, παρόλα αυτά αναμένεται να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων των προσεχή Φεβρουάριο. Εν τω μεταξύ, αυτές τις ημέρες διεξάγεται η closed alpha έκδοσή και το GameWorld όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούσε να μην συμμετάσχει. Ήρθε η ώρα λοιπόν να σας παρουσιάσουμε τις εντυπώσεις μας.

evolve-1

Κυνήγησε το κτήνος
Σε πρώτη φάση να διευκρινίσουμε ότι στην alpha έκδοση του Evolve είναι διαθέσιμο μόνο το multiplayer, οπότε σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη για το single-player κομμάτι του τίτλου. Το στοιχείο που διαφοροποιεί σημαντικά το Evolve σε σχέση με τα άλλα shooters, είναι ότι στο multiplayer υπάρχουν τόσο συνεργατικά, όσο και ανταγωνιστικά στοιχεία. Το βασικό concept είναι ότι μία ομάδα τεσσάρων κυνηγών θα πρέπει να σκοτώσει ένα τέρας. Κοινώς τέσσερις παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο των Hunters και ένας τον ρόλο του Monster.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Hunters έχουν ένα μόνο winning condition σε κάθε match και αυτό είναι να ρίξουν το τέρας. Οι χάρτες που διεξάγονται οι αναμετρήσεις είναι αρκετά μεγάλοι σε μέγεθος και πέρα από τον αντίπαλο παίκτη, κρύβουν αρκετούς ακόμη κινδύνους. Στην πλειοψηφία τους οι χάρτες στην alpha θυμίζουν τροπικές ζούγκλες και είναι γεμάτοι με αρκετά ακόμη σαυροειδή πλάσματα. Τα τελευταία μπορείτε να τα σκοτώσετε για να κερδίσετε κάποια buffs όπως δηλητηριώδεις σφαίρες, αλλά απαιτείται προσοχή γιατί ορισμένα εξ’ αυτών μπορούν να σας σκοτώσουν σε χρόνο dt. Από την άλλη πλευρά, ο παίκτης που ελέγχει το Monster έχει δύο winning conditions. To πρώτο και το πιο προφανές είναι να εξουδετερώσει τους αντίπαλους hunters και το δεύτερο είναι να καταστρέψει την βάση τους.

Εξέλιξε τον χαρακτήρα σου
Στο Evolve συναντάμε τέσσερις διαφορετικές classes για τους Hunters και όπως είναι φυσικό κάθε μία έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά και έναν ξεκάθαρο διακριτό ρόλο στην μάχη. Οι classes αυτές είναι οι εξής: Assault, Trapper, Medic και Support. Ουσιαστικά ο Assault είναι ο βασικός damage dealer, αλλά και το tank παράλληλα της ομάδας σας. Ο Trapper από την άλλη πλευρά έχει ως βασικό στόχο να ακινητοποιήσει το τέρας -προσωρινά φυσικά- με τα διάφορα abilities του, ενώ διαθέτει και ένα pet, το οποίο βοηθά στην ανίχνευση του τέρατος και κάνει παράλληλα revive τους συμπαίκτες σας. Οι Medic και Support από την άλλη πλευρά έχουν καθαρά υποστηρικτικό ρόλο και η μαχητική τους ικανότητα είναι χαμηλή. Ο Medic λειτουργεί σαν healer, ενώ ο Support buffάρει την άμυνα της ομάδας σας και παράλληλα έχει την δυνατότητα ζητήσει τον βομβαρδισμό μίας μικρής περιοχής από αεροπλάνα.

Να προσθέσουμε εδώ ότι κάθε Hunter, όπως και το Monster φυσικά έχει πρόσβαση σε τέσσερα διαφορετικά abilities μέσα στην μάχη. Στα abilities αυτά συμπεριλαμβάνεται και ο οπλισμός του χαρακτήρα για παράδειγμα ο Assault μπορεί να χρησιμοποιήσει δύο όπλα το Lightning Gun και το Assault Rifle, ενώ ο Support έχει μόνο ένα το Laser Cutter. Ανάλογα με τις επιδόσεις σας στην μάχη κερδίζετε exp και μπορείτε να αυξήσετε το level των όπλων σας, αλλά και να ξεκλειδώσετε νέους Hunters ή Monsters. Συνολικά στην alpha συναντάμε οχτώ Hunters και δύο Monsters και είναι σίγουρο ότι στην τελική έκδοση θα δούμε τέσσερις ακόμη κυνηγούς και ένα ακόμη Monster. Ήδη λοιπόν είναι φανερό ότι το Evolve έχει πολύ ζουμί για όσους αποφασίσουν να ασχοληθούν σοβαρά μαζί του, καθώς θα χρειαστεί να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να ξεκλειδώσετε τα πάντα.

evolve-2

Army of One
Αυτό που διαπιστώσαμε στην alpha του Evolve είναι ότι ναι μεν οι Hunters είναι τέσσερις, αλλά το Monster έχει ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα. Φυσικά δεν αναφερόμαστε στο γεγονός ότι προκαλεί τεράστιο damage και παράλληλα έχει εκατοντάδες hit points, καθώς κάτι τέτοιο είναι προφανές. Το θέμα είναι ότι οι Hunters θα πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά για να το ρίξουν, κάτι που είναι αδύνατο να συμβεί σε ένα random party. Για παράδειγμα εάν ένα μέλος της ομάδας μείνει πίσω, είναι εύκολο θύμα τόσο για το Monster, όσο και για τα υπόλοιπη…πανίδα που υπάρχει στον χάρτη.

Εν τω μεταξύ, τα abilities των Hunters είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν σε αλληλουχία. Για παράδειγμα, το Orbital Strike του Support (o αεροπορικός βομβαρδισμός που αναφέραμε πιο πριν) δεν πρόκειται να βρει ποτέ στόχο αν προηγουμένως ο Trapper της ομάδας σας δεν έχει φροντίσει να το παγιδεύσει και να το ακινητοποιήσει.

evolve-3

Με δεδομένο ότι αναφερόμαστε σε μία alpha έκδοση, δεν έχει νόημα να αναφερθούμε σε κάποια μικρά bugs που παρατηρήσαμε, καθώς αναμένεται να διορθωθούν μέχρι τον Φεβρουάριο. Παρόλα αυτά, από τώρα είναι φανερό ότι έχουμε να κάνουμε με έναν τίτλο που αξιοποιεί σημαντικά το next-gen hardware. To Evolve χρησιμοποιεί την CryEngine, μία μηχανή γραφικών που μας έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής στο Ryse: Son of Rome και γενικά το συνολικό οπτικό αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικότατο. Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί επίσης και στο level design, καθώς οι χάρτες διακρίνονται για την ποικιλία στον σχεδιασμό τους, αλλά και για το μεγάλο verticality τους.

Θα μας απασχολήσει σίγουρα στο μέλλον
Με τα ως τώρα δεδομένα το Evolve είναι φανερό ότι υπόσχεται μια συγκλονιστική multiplayer εμπειρία, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι στο συγκεκριμένο κομμάτι η Turtle Rock Studios παραμένει ακμαία. Φυσικά θα πρέπει να περιμένουμε την τελική έκδοση για να έχουμε μια πιο σφαιρική εικόνα σχετικά με το single-player, αλλά και για την συνολική αντοχή του στον χρόνο. Μέχρι τότε απολαύστε την closed alpha όσο διαρκεί. Happy Hunting!

To Evolve θα κυκλοφορήσει στις 10 Φεβρουαρίου 2015 για PC, PS4 και Xbox One.

 

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης