Η μάχη των δύο “αιωνίων” FIFA και Pro Evolution Soccer καλά κρατεί κάθε χρονιά μεταξύ οπαδών, με τους developers να κρατούν χαμηλούς τόνους.

Ωστόσο, ο βοηθός παραγωγής του PES 2015, Klaus Garner, αποφάσισε να…”ανάψει τα αίματα” καθώς δήλωσε στο Nowgamer ότι πιστεύει κατηγορηματικά πως το PES 2015 θα είναι φέτος καλύτερο απ’ το FIFA 15.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Δημιουργήσαμε ένα παιχνίδι με το οποίο παίζεις πραγματικό ποδόσφαιρο, όπως αντεπίθεση, κατοχή μπάλας, μακρινές μπαλιές κτλ. Στον αντίποδα (εννοοώντας το FIFA) δεν μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά. Είναι λες και παίζεις ping pong”.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Adam Bhatti, Brand Manager του PES για την Ευρώπη. “Στο FIFA απλά σκοράρεις γκολ. Οι developers της EA Canada θέλουν απλά να σκοράρουν και να δουλεύει η λόμπα πάνω απ’ τον αντίπαλο τερματοφύλακα”. Ο Bhatti παραδέχθηκε πάντως ότι η Konami έχει κάνει λάθη στο παρελθόν καθώς προσπαθούσε να παρουσιάσει το Pro Evolution ως “Το παιχνίδι των έμπειρων φιλάθλων” με την αιτιολογία του ότι αποκλείστηκε οι ευρύτερη γκάμα χρηστών που παίζουν sports games.

Ο Bhatti κατέληξε αναφέροντας το παράδειγμα: “Στην πραγματικότητα, ο Schweinsteiger με την μπάλα στο κέντρο θα θέλει να βγάλει μπαλιά στον Klose και σε αυτή την περίπτωση το κέντρο της αντίπαλης ομάδας θα ανακόψει την μπάλα ενώ η άμυνα θα πιέσει. Έτσι θα είναι δύσκολο να του περάσεις την μπάλα. Αυτό ακριβώς όπως μπορείς να κάνεις στο FIFA”. Στόχος της Konami σύμφωνα με τον Brand Manager της είναι το PES να παρουσιαστεί διαφορετικό και να δείξει πως παίζεται το ποδόσφαιρο στην πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Pro Evolution Soccer 2015 θα κυκλοφορήσει στις 13 Νοεμβρίου για PC, PS4, Xbox One, PS3 και Xbox 360. Το FIFA 15 έρχεται στις 26 Σεπτεμβρίου για τα ίδια format.

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης