Σε όλους μας έχει τύχει έστω μια φορά στη ζωή μας να σταματήσουμε ένα παιχνίδι επειδή μας έχει σπάσει τα νεύρα επειδή δε μπορούμε να σκοτώσουμε ένα boss, να περάσουμε ένα σημείο μιας πίστας ή στα online games όταν οι συμπαίκτες ή οι αντίπαλοί μας μάς βγάζουν έξω από τα ρούχα μας ή ακόμα και όταν γινόμαστε μάρτυρες ενός εκνευριστικού bug ή κάποιου cheater. Καπνοί από τα αυτιά, κόκκινο πρόσωπο, το χειριστήριο γίνεται διακοσμητικό στον κοντινότερο τοίχο και μπαίνουμε σε μια κατάσταση όπου δε θέλουμε κουβέντα!

Ο όρος Rage Quit (συναντάται και σε μια λέξη ως RageQuit) αφορά το σταμάτημα παιξίματος ενός παιχνιδιού λόγω θυμού, εξαιτίας γεγονότων μέσα σε κάποια games που μας νευρίασαν. Ξεκίνησε να χρησιμοποιείται πριν περίπου μια δεκαετία στα chat rooms του IRC (Internet Relay Chat) και γρήγορα άρχισε να εξαπλώνεται και στα video games και ειδικότερα στο είδος των multiplayer/MMO games. Παρουσιάζει το quitting μιας δραστηριότητας που συνοδεύεται από αρκετό βρισίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσωπικά έχω κάνει Rage Quit σε αρκετά games στο παρελθόν. Στην κορυφή της λίστας είναι το Ninja Gaiden στο πρώτο Xbox, το οποίο το έχω προσθέσει κιόλας σε προηγούμενο άρθρο της στήλης Press Start με τα δυσκολότερα boss fights boss fights. Πέρα από τα bosses όμως, δεν ήταν λίγες και οι φορές που πέθαινα από τους υπόλοιπους εχθρούς στο δυσκολότερο επίπεδο, κάνοντάς με να νιώθω σαν… ταύρος σε υαλοπωλείο, όντας έτοιμος να πετάξω το χειριστήριο στην οθόνη. Στα raids του World of Warcraft ήμουν αυτός που ενώ αρχικά έλεγα συνέχεια στο voice chat “ηρεμία παίδες, θα το σκοτώσουμε το boss”, λίγη ώρα αργότερα έβριζα και χτυπούσα το χέρι στο γραφείο, με αποτέλεσμα να γελάνε οι υπόλοιποι του raid group και να ψοφάμε όλοι! Τον τελευταίο καιρό όμως, όταν βλέπω ότι ένα παιχνίδι με νευριάζει, κάνω… ήρεμο quit και ξαναπροσπαθώ μετά από λίγη ώρα.

Αν νευριάσατε πρόσφατα λόγω ενός video game, σας παραθέτω μια φωτογραφία της Jessica Nigri για να… καλμάρουν λίγο τα νεύρα σας:

jessicanigri

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εσάς σας έχει τύχει να κάνετε Rage Quit; Ποια games σας έχουν νευριάσει περισσότερο; Γράψτε μας το σχόλιό σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης