Το Soul Sacrifice είναι γεγονός ότι αποτελεί μία από τις ελάχιστες ποιοτικές δημιουργίες για το PlayStation Vita, παρόλα αυτά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ορισμένα από τα σημαντικά ελαττώματά του όπως την χαμηλή τεχνητή νοημοσύνη των mobs και το έντονο aliasing στα περιβάλλοντα. Στο πρόσφατο Tokyo Game Show, o Keiji Inafune (δημιουργός και εμπνευστής του Soul Sacrifice) μας παρουσίασε μια νέα έκδοση του βλάσφημου Action RPG, η οποία θα φέρει τον τίτλο Soul Sacrifice Delta και θα διατεθεί μέσω update τον προσεχή Μάρτιο στην Ιαπωνία. Πάμε να δούμε λοιπόν αναλυτικά ποιες αλλαγές φέρνει η καινούργια έκδοση.

Καταρχήν θα υπάρχουν καινούργια bosses και νέοι τύποι εχθρών, ενώ η Α.Ι. τους θα υποστεί σημαντικές βελτιώσεις. Εδώ να τονίσουμε ότι μέσω των δωρεάν DLC που κυκλοφορούν σε σταθερή βάση ανά δεκαπενθήμερο ο αριθμός των bosses είναι ήδη τεράστιος, παρόλα αυτά η ποικιλία των mobs είχε παραμείνει αφάνταστα μικρή. Συγκεκριμένα οι βασικοί τύποι εχθρών είναι μόλις 4-5, ευτυχώς λοιπόν οι developers δείχνουν να έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα και είναι έτοιμοι να δώσουν μια λύση με το νέο update. Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι αναμένονται βελτιώσεις στα γραφικά, αν και για την ώρα δεν υπάρχουν περαιτέρω λεπτομέρειες. Αυτό που θα θέλαμε να δούμε πάντως είναι η εξάλειψη του aliasing στους περιβάλλοντα και ένα upscale στην ανάλυση, καθώς το Soul Sacrifice τρέχει στα 720×408 και όχι στα 960×544 pixels που προσφέρει η OLED οθόνη του PS Vita.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

soul-sacrifice-delta-neutal-path

Σύμφωνα με τον Keiji Inafune πάντως αναμένονται σημαντικές αλλαγές στον γενικότερο πυρήνα του gameplay, καθώς πλέον έχετε την δυνατότητα να μην θυσιάσετε/σώσετε τους εχθρούς σας. Στο lore του Soul Sacrifice θα προστεθεί ένα νέο faction πέρα από τα Avalon και Sanctuary που θα ονομάζεται Grim. Πλέον οι επιλογές σας θα έχουν σημαντικότερο αντίκτυπο στην ιστορία, καθώς θα έχετε την δυνατότητα να κάνετε align σε ένα συγκεκριμένο faction. Πρακτικά το γεγονός αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει και μια τρίτη “class” που θα ακολουθεί μια neutral φιλοσοφία. Μέχρι στιγμής οι neutral χαρακτήρες στο Soul Sacrifice δεν είχαν πρόσβαση σε ισχυρά Offerings (τα spells του παιχνιδιού) και κατά συνέπεια θα έπρεπε να “χτίσετε” είτε έναν dps μάγο, είτε έναν healer/tank.

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι ότι πλέον θα έχετε την δυνατότητα να συνδυάσετε τα Offerings σας και να συνθέσετε καινούργια. Εάν λάβουμε υπόψιν μας ότι ήδη υπάρχουν εκατοντάδες Offerings στο οπλοστάσιό σας προκύπτει το συμπέρασμα ότι με τις επερχόμενες αλλαγές θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία. Για παράδειγμα θα μπορείτε να συνδυάσετε ένα Giant Arm Offering και ένα Boulder Offering και να εκτοξεύσετε πύρινους ογκόλιθους στους αντιπάλους σας. Εν τω μεταξύ, τα Weapon Offerings που δεν έχουν αρχικά κάποιο elemental attribute όπως φωτιά, πάγο, ηλεκτρισμό, γη και δηλητήριο δύναται να συνδυαστούν με άλλα Offerings με στόχο να τους προσθέσετε elemental damage.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Polygon o Keiji Inafune μίλησε για τις αλλαγές που θα φέρει το Soul Sacrifice Delta και τόνισε χαρακτηριστικά ότι ένα παιχνίδι θα πρέπει συνεχώς να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες αναφέροντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα της σειράς Monster Hunter. Τέλος, ο Ιάπωνας developer πρόσθεσε: “Στο Soul Sacrifice κυκλοφορήσαμε αρχικά μια playable έκδοση και με βάση το feedback που λάβαμε κυκλοφορήσαμε το τελικό προϊόν μας. Με το Delta ευελπιστούμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα, κοινώς θα το προσφέρουμε στον κόσμο και με βάση τα σχόλια των παικτών θα προσπαθήσουμε να εξελίξουμε την δημιουργία μας όσο τον δυνατόν περισσότερο.”

soul-sacrifice-new-boss-2

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε εάν το Soul Sacrifice Delta θα διατεθεί με την μορφή ενός DLC επί πληρωμή ή ως δωρεάν update. Επίσης για την ώρα έχει ανακοινωθεί μονάχα η Ιαπωνική κυκλοφορία του, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2014. Με δεδομένο ότι όλα τα DLC του Soul Sacrifice έχουν διατεθεί στην Ευρωπαϊκή αγορά θεωρείται σίγουρο πως και το Soul Sacrifice Delta θα φτάσει αργά ή γρήγορα και στα μέρη μας.

Διαβάστε το review του Soul Sacrifice από το GameWorld.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης