Τόσο το PlayStation 4 όσο και το Xbox One θα έχουν 500GB σκληρό δίσκο. Η διαφορά τους ωστόσο είναι ότι το Xbox One δεν θα αναφέρει τον ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε προηγούμενα άρθρα μας έχουμε αναφερθεί στα άφθονα GB που απαιτούν οι εγκαταστάσεις των games στο PS4. Στο Xbox One οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι μικρότεροι. Το παράδοξο ωστόσο είναι ότι το Xbox One δεν θα αναφέρει πόσος ελεύθερος χώρος απομένει στο σκληρό σας δίσκο. Η Microsoft δηλώνει για το θέμα αυτό ότι: “Το Xbox One θα παρέχει αυτόματη διαχείριση αποθηκευτικού χώρου. Τα saves, τα settings και άλλου ειδους πληροφορίες από τα games θα σώζονται στον cloud server επομένως ο χώρος είναι πρακτικά απεριόριστος”.

Τα games και τα apps θα γίνονται Install, Uninstall ή Reinstall με το πάτημα του κουμπιού του Xbox One μενού στο controller σας. Θα μπορείτε να δείτε πόσο χώρο καταλαμβάνει κάθε εφαρμογή αλλά όχι το σύνολο του χώρου που είναι ελεύθερος. Συνεπώς…θα χρειαστείτε κομπιουτεράκι για να τον υπολογίσετε!

Επίσης σύμφωνα με το Game Informer, θα μπορείτε να αξιοποιείτε το cloud saving ακόμα κι αν δεν έχετε Xbox Live Gold συνδρομή. Το ερώτημα βέβαια είναι τι θα συμβεί με τα saves και τα achievements μας αν το Xbox Live παρουσιάσει πρόβλημα. Η Microsoft πολύ απλά θα καταγράφει την πρόοδό μας προσωρινά στο σκληρό δίσκο της κονσόλας και θα την ανεβάζει μόλις το Xbox Live ξαναβγει online.

Συντάκτης: manos@gameworld.gr (Μάνος Γρυπάρης)
Πηγή: GameWorld.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης