Έχουν περάσει περίπου 10 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο World of Warcraft. Από τότε, παραμένει το νούμερο ένα MMORPG που υπάρχει με εκατομμύρια συνδρομητές από τους οποίους οι περισσότεροι είναι σταθεροί πελάτες της Blizzard.

H αμερικάνικη εταιρία φυσικά φροντίζει να είναι όλοι χαρούμενοι προσθέτοντας συνεχώς νέο περιεχόμενο με την μορφή expansion που συνήθως περιλαμβάνει κάποιο νέο race, καινούριες περιοχές, μια γκάμα από dungeons, raids και πολλά άλλα. Μέχρι τώρα τα expansions που έχουν κυκλοφορήσει είναι τα The Burning Crusade, Wrath of the Lich King, Cataclysm, Mists of Pandaria και φέτος περιμένουμε το Warlords of Draenor. Τα γεγονότα του νέου expansion λαμβάνουν χώρα μετά από αυτά του Mists of Pandaria.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την υπόθεση, ο Garrosh Hellscream ανοίγει μια πύλη στο παρελθόν και προσπαθεί να αποτρέψει διάφορα γεγονότα για να αλλάξει την ροή της ιστορίας. Όπως καταλαβαίνετε, θα δούμε αρκετά πράγματα από τα παλιά που θα θυμίσουν το πρώτο WoW. Στο GameWorld αποκτήσαμε beta key στα μέσα του Ιουλίου κι έτσι σας παρουσιάζουμε τι νέο είδαμε στο expansion και τις απόψεις μας πάνω στις αλλαγές.

world-of-warcraft-warlords-of-draenor-beta-preview-1

Create your legend
Καταρχήν οφείλουμε να τονίσουμε ότι τις πρώτες αυτές ημέρες της beta η Blizzard έχει μόλις τρεις servers διαθέσιμους, κάτι που δημιουργεί υψηλό traffic και πολλές αποσυνδέσεις, λόγω του αρκετά μεγάλου αριθμού παικτών που θέλουν να την δοκιμάσουν. Οι δύο servers είναι PvP και ο ένας Normal. Επίσης, ο Normal και ένας από τους PvP ήταν αμερικάνικος με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετά μεγάλο lag, ενώ ο τρίτος ήταν ευρωπαϊκός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπαίνοντας σε έναν απ’ τους servers μετά από αρκετές προσπάθειες, καταφέραμε να συνδεθούμε ομαλά να για να αρχίσουμε να παίζουμε. Σε αυτό το σημείο να σας εξηγήσουμε ότι το level cap του Warlords of Draenor ανεβαίνει από το level 90 στο 100. Ευτυχώς το δημοφιλές MMORPG μας άφησε να δημιουργήσουμε χαρακτήρα level 90 για να δούμε πως πάει το leveling του νέου expansion χωρίς να περάσουμε ολόκληρη την διαδικασία από την αρχή ή να χρειαστεί να κάνουμε port τον χαρακτήρα μας από το Mists of Pandaria. 

world-of-warcraft-warlords-of-draenor-beta-preview-1

Στο character creation δεν είδαμε νέες κομμώσεις, cool δέρματα με scars ή έστω κάτι που να δείχνει ότι οι developers της Blizzard θα ετοιμάσουν κάτι στον τομέα αυτό. Η εταιρία της Καλιφόρνια κατάλαβε ότι μερικά character models είναι απαρχαιωμένα και ότι θα πρέπει να τα δουλέψει εκτενέστερα, οπότε αποφάσισε να κάνει ένα γενικό rework. Απ’ ότι είδαμε Dwarves, Humans, Night Elves, Orcs (κυρίως τα female models) είχαν αλλάξει όψη. Στα Night Elves, η διαφορά είναι μικρή αλλά τα πρόσωπα των Orcs έχουν βελτιωθεί δραματικά και περιμένουμε να γίνει κάτι ανάλογο και με τα υπόλοιπα races.

Τα καινούρια στοιχεία
Είδαμε το housing system πολύ πρόσφατα στο Wildstar με την μορφή των Plots. Τώρα, παρατηρούμε ότι η Blizzard θέλει να μας κάνει να νιώσουμε ότι έχουμε και εμείς ένα κομμάτι από το Azeroth κι έτσι μας παρουσιάζει τα Garrisons. Πρόκειται για ένα housing system το οποίο δεν χρησιμεύει μόνο για να κάνετε rest και να τοποθετείτε τα πράγματά σας.

Τα Garrisons αποτελούν ένα μικρό κομμάτι του χάρτη το οποίο είναι περιφραγμένο και έχει διάφορα κτίσματα με NPC χαρακτήρες μέσα. Από τη στιγμή που θα ολοκληρώσετε τον απαιτούμενο αριθμό αποστολών, τα quests θα σας οδηγήσουν μόνα τους στο Garrison. Μαζί με το μικρό κομμάτι γης, αποκτάτε και την Glowing Hearthstone, μια πέτρα που λειτουργεί όπως η κανονική Hearthstone που σας γυρνάει στο μέρος που έχετε κάνει bind. Η Glowing όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κανένα άλλο μέρος και σας γυρνάει πάντοτε στο σπίτι σας.

world-of-warcraft-warlords-of-draenor-beta-preview-1

Στο κομμάτι γης που είναι πλέον δικό σας βρίσκεται το workbench μέσα από το οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε διάφορα κτίσματα στο Garrison (τα οποία παίρνουν χρόνο για να χτιστούν). Για κάθε χτίσμα χρειάζεστε resources και blueprints τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε μέσα από quests. Τα resources αποτελούν rewards (σαν το gold ή τα items) και ο μοναδικός σκοπός που υπηρετούν είναι για να χρησιμοποιούνται στα Garrisons.

Πέρα από αυτό, το βασικό χαρακτηριστικό του Garrison είναι οι followers σας (NPC) οι οποίοι το χρησιμοποιούν για σπίτι τους, καθώς μένουν εκεί, αλλά μπορούν να εκτελέσουν και διάφορες αποστολές που θα τους αναθέσετε. Πηγαίνοντας στο κτήριο το οποίο είναι υπεύθυνο για τους followers, βλέπετε τα quests που είναι διαθέσιμα και ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας, τα αναθέτετε σε όποιον follower είναι πιο κατάλληλος να ξεκινήσει την εκτέλεση. Βέβαια για να πάρετε τα rewards από τα quests αυτά θα πρέπει να γυρίσετε πίσω στο Garrison, είτε περπατώντας, είτε μέσω της Glowing Hearthstone.

world-of-warcraft-warlords-of-draenor-beta-preview-1

Η Blizzard πρέπει να αναφέρουμε ότι κατάλαβε το μεγάλο λάθος που έκανε με τα τεράστια Health Pools που έβαλε κατά την διάρκεια των expansions μετά το Burning Crusade. Έτσι, μικραίνει κατά πολύ το health που έχει ο κάθε character και το damage που προκαλεί. Αυτό σημαίνει επίσης πως μειώνονται τα stats και στα bosses ή στα άλλα mobs. Με λίγα λόγια, δεν θα γίνει πιο δύσκολο το Warlords of Draenor όσον αφορά στην προσπάθεια που θα θέλει για να πέσει ένα boss.

Η μόνη διαφορά είναι πως δεν θα μπορεί να κάνει πλέον κάποιος πάνω από 100.000 damage και να έχει τεράστιο health. Ο λόγος που έγινε όλη αυτή η αλλαγή είναι γιατί το προηγούμενο σύστημα δεν βολεύει πλέον την Blizzard, μιας και είδε ότι αυξήθηκαν κατά πολύ τα resources που χρειάζεται για να στηρίξει κάτι τέτοιο. Επιπλέον παρατηρήσαμε αλλαγές στα stats, τα gems και στον τρόπο με τον οποίο θα κατανέμεται πλέον το gear.

world-of-warcraft-warlords-of-draenor-beta-preview-1

Νέα Dungeons και Battlegrounds
Οι νέες περιοχές στις οποίες θα παίζετε πλέον διαθέτουν αρκετά νέα dungeons. Tα Bloodmaul Slag Mines, Blackrock Depot, Auchindoun, Arakkoa Spires, Shadowmoon Burial Grounds και Iron Barracks θα αποτελούν τα νέα μέρη για να σκοτώσετε mobs και να τα βάλετε με bosses. Όπως σε κάθε expansion, έτσι και εδώ, δεν ξεκλειδώνονται όλα τα dungeons μαζί αλλά ανά δύο ανάλογα με το level σας. Απ’ όσο δοκιμάσαμε, τα bosses απαιτούν σοβαρές τακτικές και τα λάθη δεν συγχωρούνται. Ένα παράδειγμα είναι το Auchindoun. Το παίξαμε στην κανονική δυσκολία και όχι στο heroic αλλά το boss έκανε τόσο damage που αν μέναμε έστω και ένα δευτερόλεπτο μπροστά στην ασπίδα του πεθαίναμε. Βλέπουμε εδώ ότι σε αντίθεση με τα heroic dungeons του Mists of Pandaria που ήμασταν χαλαρά, στο Warlords of Draenor η δυσκολία αυξάνεται κατακόρυφα.

Για όσους προτιμούν το PvP από το PvE, η Blizzard σας έχει ετοιμάσει κάτι special. Μια ολόκληρη PvP περιοχή με objectives και quests όπου η μάχη δεν σταματά ποτέ! Στα ανατολικά της Tanaan Jungle βρίσκεται αυτή τη περιοχή για την οποία μιλάμε που καλύτερα να μην πλησιάσετε αν δεν είστε level 100. Ευτυχώς υπήρχε server που μας επέτρεπε να δημιουργήσουμε character 100άρη από την αρχή οπότε ήταν πιο εύκολο να δοκιμάσουμε αυτό το νέο zone. Μόλις μπείτε και εσείς στο πανηγύρι θα πρέπει να κάνετε διάφορα quests τα οποία έχουν άμεση σχέση με το status του αγώνα εκείνη τη στιγμή. Όσο πιο κοντά βρίσκεστε στην βάση των εχθρών, τόσο ανεβαίνει η δυσκολία των quests και φυσικά αυξάνεται η ανάγκη για ομαδική συνεργασία.

world-of-warcraft-warlords-of-draenor-beta-preview-1

Στα Battlegrounds προστίθεται άλλο ένα καλό stat, το Battleground Score. Το σκορ αυτό βασίζεται στο τι κάνατε κατά την διάρκεια του αγώνα όσον αφορά τα objectives. Όσο πιο πολλές φορές κάνατε capture την σημαία, healing σε σύμμαχους και damage σε εχθρούς, τόσο πιο μεγάλο θα είναι το score σας.

Τέλος, ετοιμαστείτε για το Trial of the Gladiator. Πρόκειται για ένα Arena στο στυλ του Arena Tournament που προστέθηκε στο Mists of Pandaria. Στο Trial of the Gladiator θα αγοράζετε θα κληθείτε να αγοράσετε από έναν vendor gear και gems για να αυξήσετε την δύναμή σας. Σημαντικό χαρακτηριστικό είναι πως όλοι οι παίκτες θα έχουν το ίδιο gear. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα πρέπει να αυξήσετε το skill σας κάνοντας προπόνηση με τους φίλους σας πριν ακόμα ανοίξει η αρένα.

Warlords of Nostalgia
Όσοι έχετε παίξει World of Warcraft από τότε που βγήκε για πρώτη φορά θα μείνετε ευχαριστημένοι με όσα θα δείτε στο Warlords of Draenor. Θα μπορέσετε να επισκεφθείτε τις παλιές περιοχές στην Outland (Draenor πλέον) και να αναλάβετε quests. Το item squish θα κάνει τα πάντα να φαίνονται πιο φυσιολογικά αφού δεν θα έχετε health που αγγίζει το ένα εκατομμύριο αλλά τα 50.000 hit points. Τα νέα dungeons, μια πολύ ενδιαφέρουσα περιοχή για ατελείωτο PvP, τα Garrisons και οι διαφορές στα stats/items θα κάνουν αρκετούς να γυρίσουν έστω και για ένα μήνα. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι ένα expansion που αξίζει να αγοράσει κανείς και σίγουρα ανώτερο από το Mists of Pandaria.

world-of-warcraft-warlords-of-draenor-beta-preview-1

 

Το World of Warcraft: Warlords of Draenor θα κυκλοφορήσει στη χρονική περίοδο από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2014. Μείνετε συντονισμένοι στο GameWorld για το review της τελικής έκδοσης.

Μέχρι τότε, για εκτενή συζήτηση σχετικά με το παιχνίδι, είτε έχετε ήδη beta access, είτε θέλετε να λύσουμε κάποιες απορίες σας, επισκεφθείτε το forum topic του World of Warcraft: Warlords of Draenor.

Αν έχετε ήδη beta access ή αν αποκτήσετε στην πορεία τότε μπείτε σε αυτό το forum topic για να ανταλλάξουμε Battle.net IDs και να παίξουμε online.

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης