Από την στιγμή που έγινε η ανακοίνωση του Xbox One, η Microsoft κατάφερε να δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις με τις αποφάσεις και την πολιτική που θέλησε να ακολουθήσει με την κυκλοφορία της νέας της κονσόλας.

μόνιμη σύνδεση sto Internet και ο περιορισμός στη χρήση μεταχειρισμένων παιχνιδιών ήταν κινήσεις που δεν έγιναν αποδεκτές απ’ τους περισσότερους gamers. Η αρνητική γνώμη του κόσμου φάνηκε αμέσως στις προπαραγγελίες της κονσόλας, οι οποίες και κυμάνθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τον PlayStation 4. Παρότι μετά από μικρό χρονικό διάστημα η Microsoft αποφάσισε να διορθώσει το μεγάλο -κατά πολλούς- λάθος της, σήμερα έχουμε άλλη μια ενδιαφέρουσα είδηση που ενδέχεται να δυσαρεστήσει μια μικρή μερίδα κοινού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που έκανε το Xbox Live να είναι αυτό που είναι σήμερα, είναι εν μέρει η δυνατότητα να μπορείτε να μιλάτε κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών χωρίς κανέναν περιορισμό. Αυτό που έκανε ακόμα περισσότερο τη διαδικασία διασκεδαστική ήταν η κίνηση να φορέσετε τα ακουστικά σας, να συνδεθείτε και να αρχίσετε να μιλάτε με άτομα από όλον τον κόσμο. Τη δυνατότητα αυτή λοιπόν, φαίνεται ότι θέλει να στερήσει η Microsoft και να αναγκάσει κάποιους να βάλουν πιο βαθιά τα χέρια στις τσέπες.

Επιπλέον χρήματα
Συγκεκριμένα, η Microsoft δήλωσε ότι “Το Xbox One δε θα πωλείται με Headset διότι κάθε κονσόλα θα περιλαμβάνει το νέο Kinect. To νέο Kinect είναι βελτιωμένο συγκριτικά με τον προκάτοχό του, καθώς είναι εξοπλισμένο με πάρα πολλούς και πολύ ευαίσθητους δέκτες ήχου, οι οποίοι θα αντιλαμβάνονται πολύ εύκολα την φωνή σας και θα διευκολύνουν τη διαδικασία της συζήτησης, είτε είναι κατά την διάρκεια ενός game είτε κατά την χρήση της εφαρμογής του Skype. Όσοι από εσάς προτιμούν την χρήση headset, θα μπορούν να εξυπηρετηθούν με κάποια από τις επιλογές που σας δίνουμε μέσα από το Xbox Wire ”.
xbox one kinect sensor

Η δήλωση αυτή, πρώτον σημαίνει ότι όλα όσα ακούγονται κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, δηλαδή ήχοι και ομιλίες θα έρχονται όλα μαζί ανακατεμένα από τα ηχεία που χρησιμοποιείτε, πράγμα το οποίο μόνο σύγχυση θα προκαλεί. Δεύτερον, σημαίνει ότι όσοι έχετε συνηθίσει και φυσικά αγαπήσει τη χρήση των ακουστικών, θα πρέπει να ξοδέψετε ακόμα περισσότερα για την ήδη ακριβή κονσόλα έτσι ώστε να απολαύσετε την εμπειρία του Xbox Live.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Xbox One Headset
Η περιγραφή του νέου ακουστικού δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα σχεδόν απαραίτητο και σημαντικό εξάρτημα για την εμπειρία σας. Συγκεκριμένα αναφέρει ότιQ “Οι φανατικοί του online gaming πρέπει να το αποκτήσουν οπωσδήποτε . Το νέο Xbox One Chat Headset είναι ενσύρματο και έχει σχεδιαστεί για να αντέχει πολλές ώρες παιχνιδιού, καθώς και καθαρό ήχο. Το βάρος του κυμαίνεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο και έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι άνετο στη χρήση του. Πλέον για το Mute και τον έλεγχο του ήχου δε θα χρειάζεται να αφήνετε τα χέρια σας από το χειριστήριο.”

xbox headset

Όλα τα παραπάνω ακούγονται πολύ ελκυστικά, καθώς επίσης δείχνουν ότι η Microsoft αφιέρωσε αρκετό χρόνο για τη δημιουργία και την ανάπτυξη του νέου ακουστικού. Το αρνητικό όμως είναι ότι το δημιούργησε καθαρά και μόνο για να μπορέσει να το προσφέρει σε ξεχωριστή αγορά για το κοινό της, χωρίς την προοπτική για τη δημιουργία μιας πιο απλής έκδοσης, η οποία θα ερχόταν με την αγορά της κονσόλας. Η τιμή ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα κυμανθεί γύρω στα 30-35 ευρώ όπως και στο Xbox 360.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης