Καλημέρα σε όλους και καλή ξεκούραση σε όσους τυχερούς πήραν άδεια σήμερα για να “κολλήσουν” όπως λέμε λαϊκά τις ημέρες και να διαμορφώσουν ένα τετραήμερο.

Η εβδομάδα αυτή στο GameWorld θα είναι αφιερωμένη στο Xbox One. Αυτό πρακτικά δεν σημαίνει ότι τα περισσότερα άρθρα που θα διαβάσετε στο site θα αφορούν το Xbox One. Το αντίθετο μάλιστα. Κάθε ημέρα έχει πλούσιο ειδησεογραφία και reviews για τα νέα games οπότε τα περισσότερα άρθρα που θα διαβάσετε θα αφορούν όλα τα υπόλοιπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας όμως ως δεδομένο την ανακοίνωση ημερομηνίας κυκλοφορίας του Xbox One στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο θα ολοκληρώσουμε τον κύκλο των βίντεο και των reviews στη νέα κονσόλα της Microsoft.

Μέχρι στιγμής έχουμε τα εξής δεδομένα. Πριν από μερικούς μήνες είδατε το Xbox One unboxing και την παρουσίαση χειριστηρίου-Kinect-φωνητικών εντολών. Σήμερα έχεται η σειρά του user interface.

Το Xbox One Dashboard περιβάλλεται από ένα μαύρο background -του οποίου του χρώμα δεν αλλάζει προς το παρόν- κι από εικονίδια που θυμίζουν αρκετά τα Windows 8. Η διαφορά με το αντίστοιχο user interface του PS4 είναι ότι στην κονσόλα της Sony υπάρχουν ορισμένα λευκά εικονίδια, ενώ η Microsoft θέλει να προβάλει λογότυπα και screenshots σε κάθε μενού ώστε να μας μεταφέρει απευθείας στο νου τι απεικονίζει το καθετί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δυσάρεστο ωστόσο είναι το υπερβολικό loading, κυρίως όποτε θέτετε την κονσόλα σε λειτουργία κι ανοίγετε ένα μενού για πρώτη φορά. Το μεγαλύτερο loading παρατηρήθηκε στα menus των YouTube και σε δεύτερη φάση στην Friends list.

Την κονσόλα μας παρείχε η αλυσίδα καταστημάτων Κωτσόβολος την οποία και ευχαριστούμε, ενώ ο Παντελής Δασκαλέλος αγόρασε ένα ακόμη Xbox One. Έχοντας δύο κονσόλες στο GameWorld.gr θα φροντίσουμε να καλύψουμε τα reviews των launch games Forza Motorsport 5, Dead Rising 3 και Ryse. Έχουμε επίσης στην κατοχή μας τα Need for Speed: Rivals και Battlefield 4 τα οποία δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές από τα αντίστοιχα του PS4, συνεπώς θα διαβάσετε προσωπικές απόψεις στο forum. Αμέσως μετά θα δείτε και το review του Titanfall στο Xbox One, το οποίο στην κονσόλα της Microsoft δεν έχει το πολυσυζητημένο native 1080p αλλά παίζει με upscale.

Το Xbox One κυκλοφορεί επίσημα στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο σε τιμή που ξεκινάει από 500 ευρώ.

Συντάκτης: manos@gameworld.gr (Μάνος Γρυπάρης)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης