Η Nintendo και η Capcom είναι οι μόνοι publishers που δεν επιτρέπουν το monetization στα βίντεό τους, κάτι που βρίσκει αντίθετους πολλούς YouTubers.

Ωστόσο, η Nintendo ως κατασκευάστρια εταιρεία δέχεται σφοδρή κριτική καθώς αφενός μεν τα περισσότερα μεγάλα games των κονσολών της αναπτύσσονται από την ίδια, αφετέρου πρόσφατα ξεκίνησε τo Nintendo YouTube Creators Program, με το οποίο ζητάει…ποσοστά επί των εσόδων των YouTubers!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε καταρχήν την αντίδραση του Angryjoe, που ανέβηκε πριν την ανακοίνωση του Creators Program.

Η Nintendo θέτει όρους!
Ο TheGamerFromMars είπε ότι έκανε subscribe και σύμφωνα με τους όρους χρήσης η Nintendo ζητάει 30% των εσόδων για κάθε βίντεο, αλλά και να μιλάτε θετικά για αυτήν, όπως επίσης να συμπληρώνετε και περιγραφή στο βίντεό σας λέγοντας ότι είστε…μέλος του Nintendo Network!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

http://www.youtube.com/watch?v=erqW14nkOiU

Ο Polaris (Matt Dannevik) αναλύει πλήρως το κείμενο που θα πρέπει να εισάγετε στην περιγραφή του βίντεό σας και που θα πρέπει να έχει ένα στάνταρ κείμενο!

http://www.youtube.com/watch?v=wnvA4rs7VFk

Κριτική και από τον Pewdiepie
Ο
 Pewdiepie στο προφίλ του στο Tumblr δήλωσε για την ιαπωνική εταιρεία: “Έχουν δικαίωμα να το κάνουν ως developer/publisher αλλά χάνουν την δωρεάν προβολή από τους YouTubers. Ο καλύτερος τρόπος να διαφημίσεις ένα παιχνίδι είναι να το παίξει κάποιος και να διασκεδάσει με αυτό. Γι’ αυτό άλλωστε και το Minecraft που δημιουργήθηκε από έναν και μόνο άνθρωπο έφτασε να πωλείται στη Microsoft (σ.σ. η εταιρεία Mojang) για 2,5 δις δολάρια. Πρόκειται για μια σφαλιάρα της Nintendo σε YouTube channels που εστιάζουν σε Nintendo games. Δεν είναι σωστό κάτι τέτοιο απέναντι στο Community της Nintendo. Τέλος, υπάρχουν τόσα games για να παίξει κάποιος. Τα games της Nintendo είναι στο τέλος της λίστας”.

Δεν είναι μόνο οι YouTubers που διαμαρτύρονται καθώς πρώην στέλεχος της Nintendo την κατηγόρησε πρόσφατα ότι έχει ξεπερασμένες αντιλήψεις!

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το Nintendo Creators Program; Συζητήστε εκτενώς τις απόψεις σας σε αυτό το forum topic.

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης