AQUA SOFT

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο “100% οικολογικός” ηλεκτρονικός επεξεργαστής νερού


ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

-Τι είναι το AQUA SOFT και τι οφέλη θα έχω;

Είναι μια ηλεκτρονική συσκευή (τεχνολογία δέκα τελευταίων χρόνων) η οποία μετά από την εγκατάσταση της σε ένα υδραυλικό δίκτυο και σε οποιαδήποτε συσκευή που μέσα του/της κινείται νερό, το/την απαλλάσσει ‘’πολύ γρήγορα‘’ και ‘’μόνιμα‘’ από τις ήδη υπάρχουσες επικαθίσεις των αλάτων της σκουριάς και των άλγεων (πρασινίλα). Κατόπιν προστατεύει το δίκτυο από ηλεκτρόλυση, διάβρωση και περαιτέρω φθορές αυξάνοντας την ζωή του στον μέγιστο βαθμό. Όπότε, έχετε άμεσο και πάρα πολύ σημαντικό όφελος γιατί ξενοιάζετε μια για πάντα (έχετε το κεφάλι σας ήσυχο) από αυτό ‘’το σημαντικό πρόβλημα‘’. Ξεχνάτε επίσης το ‘’κόστος’’ των αναλώσιμων γιατί η συσκευή δεν χρειάζεται καμία συντήρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε AQUA SOFT μπορεί να τοποθετηθεί σε πλαστικό, σιδερένιο ή χάλκινο σωλήνα παροχής νερού, πετυχαίνοντας τα ίδια τελικά αποτελέσματα. Δεν επηρεάζεται η αποτελεσματικότητα ούτε από την πίεση, ούτε από τον όγκο του διερχόμενου νερού αλλά ούτε και από την θερμοκρασία.
(Πίεση από 0,1 ΑΤΜ (ατμόσφαιρες) έως 100 ΑΤΜ. Θερμοκρασία νερού από +1 oC έως 90 oC). Επίσης η αποτελεσματικότητα της συσκευής δεν επηρεάζεται σε ειδικές εφαρμογές ψύξης κατά τις οποίες το νερό έρχεται σε επαφή με μεταλλικές επιφάνειες οι οποίες μπορεί να έχουν θερμοκρασίες μέχρι και 180 oC.
Βοηθάμε το νερό να κρατάει τα άλατα που προκαλούν σκληρότητα σε διαλυτή μορφή, μέχρι και τους 100 oC.
Το μόνο που καθορίζει το μέγεθος ως προς την ισχύ της συσκευής είναι το πόσες ίντσες διάμετρο είναι ο σωλήνας που θα το τοποθετήσουμε.

Πως θα δω και πως θα αισθανθώ τα αποτελέσματα;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μειώσετε την ποσότητα των απορρυπαντικών και των καθαριστικών, σαμπουάν κλπ. Πχ στο πλυντήριο σας θα χρειαστεί να μειώσετε το απορρυπαντικό περίπου 30-50%. Δεν χρειάζεστε πλέον αποσκληρυντικό και μαλακτικό (εκτός εάν θέλετε την μυρωδιά). Στα ποτήρια, στις βρύσες, στα πλακάκια τα σκληρά στίγματα αλάτων εάν δεν εξαφανίζονται εντελώς, μένουν σε πολύ μικρότερη ποσότητα, είναι πλέον μαλακά και με ένα απλό σκούπισμα απομακρύνονται. Το νερό έχει πλέον μια βελούδινη αίσθηση στο σώμα σας και στα χέρια σας. Είναι πιο ευχάριστο και το σαπούνι ‘’πιάνει’’ πολύ καλύτερα. Η γεύση του νερού βελτιώνεται κάτι που είναι αισθητό στα φαγητά σας και στον καφέ.

-Ποια είναι η αρχή λειτουργίας του ;

Το ΑQUA SOFT επεμβαίνει με τρεις τρόπους στα άλατα του νερού:
Αλλάζει τον τρόπο κρυστάλλωσης με αποτέλεσμα την μη επικάθιση τους πλέον στα τοιχώματα των δικτύων.
Απομακρύνει τα άλατα από παλαιότερες επικαθίσεις.
 Το νερό έχει πλέον ιδιότητες μαλακού νερού και το ασβέστιο – μαγνήσιο δεν εγκλωβίζουν πλέον τα απορρυπαντικά έτσι ώστε να χρειαζόμαστε περίπου 50% λιγότερα χημικά ή καθαριστικά υλικά το οποίο σημαίνει ‘’κάθετη‘’ μείωση των εξόδων σας. Επίσης με την απομάκρυνση των αλάτων (‘’πέτρα’’ – ‘’πουρί’’) μειώνεται σημαντικά η κατανάλωση ενέργειας. Πχ, με πάχος επικάθισης 1 χιλιοστό έχουμε μείωση απόδοσης περίπου 10%. Με 2 χιλ, περίπου 15%. Με 4 χιλ, περίπου 30% κλπ.

-Πως συναντώνται στην φύση τα ανθρακικά άλατα ;

1. Ασβεστιακή σόδα: Η μορφή αυτή δεν επικολλάται και χρησιμοποιείται για τις σοδούχες ιδιότητες της.
2. Αραγωνίτης: Είναι Ανθρακικό Ασβέστιο το οποίο κρυσταλλοποιείται στο ρομβοειδές σύστημα και δίνει κρυστάλλους με πολλές έδρες, μικρές επιφάνειες και είναι υδατοδιαλυτό με ελάχιστες κολλητικές ιδιότητες.
3. Ασβεστίτης: Είναι Ανθρακικό Ασβέστιο το οποίο κρυσταλλοποιείται στο τριγωνικό σύστημα και δίνει κρυστάλλους πολύ σκληρούς, με λίγες έδρες, μεγάλες επιφάνειες, δυσδιάλυτο και 100% επικολούμενο.

-Πως επιτυγχάνεται η αλλαγή του τρόπου κρυστάλλωσης των αλάτων και πως
επιτυγχάνεται η αποκόλληση των προϋπαρχόντων αλάτων ;

Η παρουσία των αλάτων στο νερό πραγματοποιείται όταν τα βρόχινα νερά περνάνε μέσα από τα πετρώματα, μέρος των οποίων συμπαρασύρoυv, διαλύοντας τα σε ιόντα με φορτίο θετικό ή αρνητικό.
Το AQUA SOFT είναι ένας πομπός ραδιοκυμάτων πoυ εκπέμπει περίπου 1000 διαφορετικές συχνότητες ‘’πολύ χαμηλής μπάντας’’ και οι οποίες είναι εντελώς ακίνδυνες. Τα ραδιοκύματα αυτά διαπερνούν τα τοιχώματα του σωλήνα και δημιουργούv στο νερό ένα μεταβαλλόμενης πολικότητας ηλεκτρικό πεδίο, το οποίο αναγκάζει τα ιόvτα των αλάτων να ταλαντώνοvται σαν εκκρεμές.
Με την κίνηση αυτή, το ασβέστιο αδρανοποιείται γιατί αποκτά ηλεκτρόνια αλλάζοντας έτσι το ηλεκτρικό του φορτίο. Παράλληλα φεύγει και χάνεται από τα όξινα ανθρακικά το διοξείδιο του άνθρακα σαν αέριο, ενώ άλλα σωματίδια που είναι διαλυμένα στο νερό ενώνοvται μεταξύ τoυς λόγω της κινητικής ενέργειας που αποκτούν από το ηλεκτρικό πεδίο και την μεταβολή του ηλεκτρικού τους φορτίου. Επίσης, ενώσεις που μπορούν να βρεθούν μέσα στο νερό όπως αδιάλυτο ανθρακικό ασβέστιο, λόγω της κινητικής ενέργειας που αποκτά από το πεδίο που δημιουργεί η συσκευή, αναγκάζονται να έλθουν σε επαφή με τα ελεύθερα ηλεκτρόνια του νερού ώστε να επιτευχθεί διάσπαση ή απομάκρυνση των ιόντων από τα οποία αποτελούνται αυτές οι ενώσεις. Όπως προαναφέραμε οι ενώσεις του ανθρακικού ασβεστίου διαχωρίζονται σε άνθρακα και ασβέστιο.

-Τι συμβαίνει με το pH του νερού ;

Επιτυγχάνεται βελτίωση του pH γιατί μια σημαντική ποσότητα ιόντων υδρογόνου και ιόντων υδροξυλίου εξουδετερώνονται λόγω του ότι αναγκάζονται να έρθουν σε επαφή με αλλά ιόντα αντιθέτου φορτίου που ουσιαστικά τα δέχονται στην δομή τους. Επίσης το υδρογόνο εύκολα δίνει ηλεκτρόνια όπου κατά κύριο λόγο είναι η πηγή των ηλεκτρονίων μέσα στο νερό, οπότε και εξουδετερώνεται το φορτίο του. Αυτή η διαδικασία έχει σαν αποτέλεσμα το νερό να μπαίνει μέσα στην κλίμακα του επιθυμητού pH.
Η ουδετεροποίηση των φορτίων του ασβεστίου και του μαγνησίου επιτρέπει την μη επικάθιση στα τοιχώματα, διατηρώντας τα σε 100% διαλυτή μορφή και αιώρηση μέσα στο νερό.

-Τι συμβαίνει με την διαλυτότητα του νερού ;

Επειδή μειώνεται δραστικά η επιφανειακή τάση του νερού, το νερό γίνεται πιο λεπτόρρευστο. Επίσης τα ιόντα του ασβεστίου και του μαγνησίου παύουν να εγκλωβίζουν τα σαπούνια, τα χημικά κλπ., και λόγω της πληθώρας των ηλεκτρόνιων το νερό εμφανίζει δραστική αύξηση της διαλυτότητας του τουλάχιστον κατά 200%. Αυτό φαίνεται με τον τρόπο που αντιδρά με τα χημικά – καθαριστικά – αφρόλουτρα – σαμπουάν – σαπούνια και έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση τους τουλάχιστον κατά 30%. Επίσης δεν χρειάζεται ‘’καθόλου’’ αποσκληρυντικά. Επομένως είναι μια ‘’απόλυτα οικολογική λύση‘’ που δημιουργεί και κάθετη μείωση των μηνιαίων εξόδων σας. Μάλιστα σε περίπτωση που το νερό είναι υφάλμυρο και περιέχει ποσότητα χλωριούχου νατρίου, με την βοήθεια της συσκευής επιτυγχάνεται διαχωρισμός του νατρίου από το χλώριο. Στην συνεχεία ενεργοποιείται το χλώριο μετατρεπόμενο σε χλωρικό οξύ και Cl2, και δρα πλέον σαν 100% καθαριστικό συστατικό του νερού με την πιο ήπια μορφή του, γι’ αυτό και δεν έχει οσμή χλωρίου. Δηλαδή σε περιπτώσεις υφάλμυρου νερού παρουσιάζει πιο έντονες καθαριστικές ιδιότητες από το μαλακό νερό.

-Γιατί γίνεται το νερό πιο υγιεινό ;

Αυξάνοντας την διαλυτότητα του οξυγόνου στο νερό, το νερό αποκτάει ευεργετικές ιδιότητες για τους ζώντες οργανισμούς.
Το νερό σε αρκετές περιοχές περιέχει αρκετά σημαντικό αριθμό βακτηριδίων (π.χ. κολοβακτηρίδια). Τα μικρόβια αυτά δημιουργούν προβλήματα υγείας, και είναι το κυρίως αίτιο της κακής οσμής και γεύσης του νερού.
Το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο έντονο όταν υπάρχει συγκέντρωση αλάτων γιατί βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και δημιουργούν αποικίες. Αυτό γίνεται εμφανές με την πρασινάδα (μούχλα) που εμφανίζεται στα τοιχώματα των σωληνώσεων και των συσκευών, ηλεκτρικών ή μη, που χρησιμοποιούν νερό. Επίσης στην εσωτερική λεκάνη της πισίνας (αρμοί – πλακάκια).
Το AQUA SOFT βοηθάει να μειωθεί δραστικά αυτό το φαινόμενο γιατί με την πλήρη απομάκρυνση της πέτρας, τα μικρόβια δεν έχουν πλέον πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθούν, ενώ παράλληλα το ηλεκτρικό πεδίο που δημιουργείται σκοτώνει ακαριαία το
40% των μικροβίων αυτών με ένα πέρασμα. Τεστ απέδειξαν μηδέν παθογόνους μικροοργανισμούς (κολοβακτηρίδια) μετά από τρεις ανακυκλοφορίες του νερού.

-Πόσο γρήγορα γίνεται η αποκόλληση των προϋπαρχόντων αλάτων ;

Πρέπει να τονιστεί ότι η διάβρωση και καταστροφή των δικτύων είναι αποτέλεσμα της παρουσίας της πέτρας πάνω στον σωλήνα η οποία με ηλεκτρολυτικό τρόπο τα διαβρώνει και τα καταστρέφει.
Ο ρυθμός αποκόλλησης των αλάτων από ένα δίκτυο ή μια συσκευή καθορίζεται από το πάχος του στρώματος των αλάτων που υπάρχει, την ποιότητά του, και την ροή του νερού που περνάει από την περιοχή των συσσωρευμένων αλάτων.
Για παράδειγμα, σε ένα υδραυλικό δίκτυο μίας κατοικίας όπου διαμένει μία τετραμελής οικογένεια και το στρώμα από τα άλατα στο υδραυλικό δίκτυο είναι 4 χιλιοστά (mm), ο ρυθμός αποκόλλησης είναι 0,8 χιλιοστά (mm) την εβδομάδα. Το δίκτυο θα καθαρίσει πλήρως σε διάστημα έξι εβδομάδων κατά μέσον όρο και εξαρτώμενο από πόση ποσότητα δεσμευτικών έχει το νερό (τα ονομαζόμενα κολλώδη).
Σε ένα επαγγελματικό πλυντήριο πιάτων όπου γίνονται δέκα πλύσεις ημερησίως και με το στρώμα αλάτων στα 3 χιλιοστά (mm), τα εσωτερικά τοιχώματα του πλυντηρίου θα καθαρίσουν σε διάστημα δύο εβδομάδων κατά μέσον όρο και εξαρτώμενο από πόση ποσότητα δεσμευτικών έχει το νερό.
Η ποιότητα του στρώματος αλάτων που έχει δημιουργηθεί επηρεάζει και το διάστημα που απαιτείται για την αποκόλληση του. Μπορεί το χρώμα του να είναι γαλακτώδες, κίτρινο, καφέ-πράσινο, μπλε, κ.λ.π. Αυτό δηλώνει πως το στρώμα αλάτων αποτελείται πέρα από το ανθρακικό ασβέστιο(λευκό χρώμα), ανθρακικό μαγνήσιο(σταχτί χρώμα) και από σίδηρο, μαγγάνιο, αργίλιο, οξείδια του πυριτίου, αλουμίνιο, κοβάλτιο κ.λ.π. Αυτά τα στοιχεία είναι δεσμευτικά – κολλώδη (λέγονται δεσμευτικά – κολλώδη γιατί μπορούν να ενωθούν πολύ εύκολα με αλλά στοιχεία και λειτουργούν δεσμευτικά του ασβεστίου).
Η παρουσία αυτών των μετάλλων στο σχηματισμένο πουρί (στρώμα αλάτων) απαιτεί περίπου 50% περισσότερο χρόνο για την αποκόλληση του. Η ταχύτητα αποκόλλησης εξαρτάται επίσης και από την αγωγιμότητα του νερού: Μεγαλύτερη αγωγιμότητα, μεγαλύτερη και η ταχύτητα αποκόλλησης και τόσο πιο γρήγορα τα αποτελέσματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Α)
Πολλές φορές στα δίκτυα υδρεύσεως κυκλοφορούν πέτρες, χώματα και άλλα υλικά τα οποία μπορεί να μας δώσουν την εικόνα αλάτων.
Επομένως τα αποτελέσματα μπορεί να είναι μειωμένα εάν:
1) Στο δίκτυο υπάρχουν χώμα ή αλλά αιωρούμενα σωματίδια από επισκευές του δικτύου ύδρευσης ή σκουριά που μπορεί να προέρχεται από το ίδιο το δίκτυο. Αυτά μπορούν να μειώσουν το αποτέλεσμα μέχρι και 90%.
2) Εάν αντιληφθούμε ότι το πουρί που δημιουργεί το νερό εμφανίζει χρωματισμούς πέρα από του γαλακτερού άσπρου των αλάτων ( κίτρινο – καφέ – μαύρο – πράσινο ) αυτό δείχνει ότι το νερό περιέχει σε αυξημένη ποσότητα και αλλά μέταλλα εξίσου ενοχλητικά όπως τα άλατα. πχ
Το Σίδηρο – βγάζει καφέ χρώμα
Το Μαγκάνιο – βγάζει μπεζ καφέ χρώμα
Το Οξείδιο του χαλκού – βγάζει πράσινο χρώμα
Τα Οξείδια του πυριτίου – βγάζουν μαύρο χρώμα και καφέ σκούρο
Ειδικά για τον συνδυασμό σιδήρου – μαγκανίου, όταν οι ποσότητες είναι μικρές δεν είναι ορατές σαν χρωματισμός. Όταν όμως το νερό βράσει, αποκτάει ένα ελαφρώς κίτρινο χρώμα.
Η λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα είναι (συνίσταται) να τοποθετήσετε ένα φίλτρο νερού με πόρους τουλάχιστον 20 – 30 μm (μάϊκρο) – όσο πιο μικρή διατομή τόσο το καλύτερο (το ιδανικό είναι 3 μm) – που θα κρατήσει το 95% αυτών των αιωρούμενων σωματιδίων.

Β)
Όταν το νερό παρουσιάζει άσχημη οσμή και παράλληλα είναι πικρό όταν το πίνουμε, αυτό δείχνει ότι το νερό βακτηριοστατικά δεν είναι καλό (δηλαδή είναι μολυσμένο) γι’ αυτό είναι καλό να γίνεται μια ανάλυση νερού σε κάποιο εγκεκριμένο εργαστήριο για να ελεγχθεί η ποιότητα του.

Γ)
Επίσης όταν στο δίκτυο μαζί με το νερό κυκλοφορεί και αέρας (κάτι που δεν είναι εύκολα αντιληπτό και συμβαίνει κυρίως σε περιπτώσεις όπου υπάρχει χαμηλή πίεση), σ’ αυτές τις συνθήκες το ανθρακικό ασβέστιο που θα σχηματιστεί σαν πουρί θα κρυσταλλωθεί σε ασβεστίτη όπου η διαλυτότητα του είναι 60 φορές μικρότερη από τον αραγωνίτη. Επίσης η επεξεργασία που θα περιμένετε από το AQUA SOFT δεν είναι εφικτή γιατί το νερό δεν μπορεί να σχηματίσει ‘’πλήρη στήλη νερού’’ κάτω από το σημείο επεξεργασίας του και η οποία είναι σημαντική για να έλθει το αποτέλεσμα.
Τα αποτελέσματα αυτού του νερού είναι να σχηματιστεί πολύ γρήγορα πουρί το οποίο δύσκολα καθαρίζει με χημικά και παρουσιάζει σημαντικά μειωμένη διαλυτότητα.

-Τι επίδραση υπάρχει στο φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης ;

Ο ηλεκτρονικός επεξεργαστής όχι μόνο δεν δημιουργεί ηλεκτρόλυση γιατί πρώτον δεν έρχεται σε επαφή με το νερό και δεύτερον γιατί το ηλεκτρικό πεδίο που σχηματίζεται μέσα στο νερό δημιουργεί ρεύμα της τάξεως του pA (πίκο-αμπέρ), καθώς επίσης έχει εναλλασσόμενη πολικότητα με ελάχιστη εναλλαγή 1.000 Hz έως 3.000 Hz, αλλά και οι σωληνώσεις σε κάθε υδραυλικό δίκτυο, εσωτερικά, διατηρούνται καθαρές ενώ παράλληλα μειώνεται σημαντικά το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης μέχρι και 97 – 100%.
Η προστασία αυτή επιτυγχάνεται λόγω της αλλαγής του φορτίου της εξωτερικής επιφάνειας του μετάλλου λόγω του βομβαρδισμού του από την πληθώρα των ηλεκτρονίων. Έτσι, π.χ. το σίδερο μετατρέπεται από άνοδο σε κάθοδο μόνιμα, ενώ παλιότερα για να συμβεί αυτό έπρεπε να επικαλυφθεί με τσίγκο (καθοδική προστασία). Όταν έχουμε ένα σχηματισμένο πουρί στο εσωτερικό ενός σωλήνα και έλθει σε επαφή με το επεξεργασμένο νερό, η πληθώρα των ηλεκτρονίων του νερού διασπά το σχηματισμένο ανθρακικό ασβέστιο (ασβεστίτης), το μετατρέπει σε αραγωνίτη σε μικρές νιφάδες και το απομακρύνει με την δυναμική ροή του νερού. Μάλιστα θα παρατηρήσετε ότι η επιφάνεια θα έχει πλήρη απουσία αλάτων και θα έχει επικαλυφθεί από ένα μαυριδερό στρώμα το οποίο είναι ‘‘κεκορεσμένο επιτεταρτοξείδιο του σιδήρου’’. Αυτή η επικάλυψη έχει πάρα πολύ ευεργετικές ιδιότητες και αποτελέσματα διότι είναι αδρανές υλικό και προστατεύει το δίκτυο από περαιτέρω φθορά και ηλεκτρόλυση.
Σε αντίστοιχες χάλκινες ή μπρούτζινες σωληνώσεις το χρώμα είναι σκούρο καφέ και η επικάλυψη είναι το ‘‘υπεροξείδιο του χαλκού’’ ή το ‘‘υπεροξείδιο του μπρούτζου’’, με το ίδιο αποτέλεσμα.

-Είναι το AQUA SOFT ένα φίλτρο ;

Δεν είναι φίλτρο, με την έννοια ότι δεν κατακρατά (ούτε προσθέτει, ούτε αφαιρεί) οποιοδήποτε συστατικό του νερού γιατί δεν έρχεται σε επαφή με το νερό.
Δεν αλλάζει (μεταβάλλει) αλλά ούτε και αλλοιώνει την χημική σύσταση του νερού και επομένως διατηρεί πλήρως τα ωφέλημα για τους ζώντες οργανισμούς συστατικά του.
Η ποσιμότητά του δεν επηρεάζεται ούτε στο ελάχιστο. Αν το νερό πριν την χρήση της συσκευής δεν ήταν πόσιμο, η συσκευή δεν το μετατρέπει σε πόσιμο. Εάν υπάρχουν αμφιβολίες από τον πελάτη για την ποσιμότητα του νερού πριν την χρήση της συσκευής, είναι σκόπιμο να δώσει ο πελάτης δείγμα νερού για ανάλυση σε εγκεκριμένο χημικό εργαστήριο.
-Ποια είναι τα αποτελέσματα από την χρήση του ηλεκτρονικού επεξεργαστή νερού;
Μετά από μερικά λεπτά χρήσης του και αφήνοντας νερό να τρέξει, θα παρατηρήσουμε εάν βάλουμε το νερό σε ένα ποτήρι ότι το πιθανότερο να δούμε νιφάδες αλάτων από την πέτρα που είναι σχηματισμένη στο εσωτερικό του δικτύου. Εάν γίνει χημική ανάλυση του δείγματος νερού που θα πάρουμε, θα δούμε πως η σκληρότητά του μπορεί να είναι και τριπλάσια απ’ ότι ήταν πριν την χρήση της συσκευής. Αυτό αποδεικνύει έμπρακτα την αποτελεσματικότητα της συσκευής διότι έχει ήδη αρχίσει η αποκόλληση των αλάτων από το δίκτυο και σε καμιά περίπτωση να μην σας ανησυχεί. Εάν είχαμε την δυνατότητα να επιθεωρήσουμε το εσωτερικό των σωληνώσεων θα βλέπαμε ότι μετά από λίγο καιρό χρήσης της συσκευής, στα τοιχώματα δεν υπάρχουν πιά άλατα ή σκουριά. Η σκληρότητα του νερού επανέρχεται στα αρχικά επίπεδα όταν αποκολληθεί πλήρως το στρώμα αλάτων από το δίκτυο. Μάλιστα εάν το δίκτυο είναι από χαλκό θα παρατηρήσετε μια σκούρα καφέ επικάλυψη. Αυτή είναι πάρα πολύ καλή διότι έχει σχηματιστεί το υπεροξείδιο του χαλκού το οποίο είναι αδρανές υλικό και προστατεύει το δίκτυο από φθορά και ηλεκτρόλυση. Σε αντίστοιχες χαλύβδινες σωληνώσεις το χρώμα είναι μαυριδερό και η επικάλυψη είναι κεκορεσμένο επιτεταρτοξείδιο του σιδήρου το οποίο προστατεύει τον σωλήνα από περαιτέρω φθορά και ηλεκτρόλυση.

Σημαντική σημείωση
Εάν στο υδραυλικό δίκτυο οι σωληνώσεις έχουν υποστεί διάβρωση και η στεγανότητα τους οφείλεται και υφίσταται με την βοήθεια των αλάτων και του πουρί, τότε με την απομάκρυνση αυτών των κατάλοιπων και τον καθαρισμό των τοιχωμάτων είτε μερικώς είτε ολικώς, θα υπάρξουν διαρροές νερού. Σε αυτή την περίπτωση εάν αλλάξετε την σωλήνωση σε αυτά τα σημεία δεν θα υπάρξει ποτέ πια βλάβη.

-Για πόσο καιρό διατηρεί το νερό τις νέες του ιδιότητες;

Το επεξεργασμένο νερό διατηρεί τις ιδιότητες που προκύπτουν από την χρήση της συσκευής για χρονικό διάστημα μέχρι και έξι μήνες, όταν αυτό παραμένει εντός κλειστής δεξαμενής. Επίσης το επεξεργασμένο νερό διατηρεί τις ιδιότητές του για περίπου 1.000 μέτρα από το σημείο που έχει τοποθετηθεί η συσκευή. Σε περίπτωση τοποθέτησης σε θερμοκήπιο ή ανοικτές καλλιέργειες, λόγω της ιδιαιτερότητας του δικτύου, το επεξεργασμένο νερό διατηρεί τις ιδιότητές του μέχρι και 1.500 μέτρα από το σημείο τοποθέτησης της συσκευής και μετά μειώνεται σταδιακά.
Όταν υπάρχει σύστημα ανακυκλοφορίας του νερού ( κυκλοφορητής ) σε κλειστά κυκλώματα, όπως για παράδειγμα το σύστημα κεντρικής θέρμανσης ενός κτηρίου, πολυκατοικίας, πισίνες κλπ., χρειάζεται να τοποθετήσουμε ένα ηλεκτρονικό επεξεργαστή που να καλύπτει ειδικά αυτό το τμήμα διότι με την ανακυκλοφορία, λόγω του ηλεκτροσμόκ (ηλεκτρικός θόρυβος) που δημιουργούν τα μοτέρ των κυκλοφορητών, χάνεται σταδιακά μέρος των ιδιοτήτων του ενεργοποιημένου νερού και χρειάζεται να το κρατάμε συνεχώς σε πλήρη ενεργοποίηση. Ειδικά σε κάποιους πύργους ψύξης όπου κατά την λειτουργία τους το νερό εξατμίζεται περισσότερο από 10% της ποσότητας του νερού, εκεί εκτός από την βασική που τοποθετείται μετά τον κυκλοφορητή, πρέπει να χρησιμοποιηθεί και μια 2η (δεύτερη) συσκευή στην παροχή που συμπληρώνει αυτό που εξατμίζεται.

-Γιατί να προτιμήσω το AQUA SOFT;

Η συγκεκριμένη τεχνολογία του AQUA SOFT έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 10 χρόνια και απέχει κατά πάρα πολύ σε σχέση με ότι έχει υπάρξει στο παρελθόν (όπως πολύ καλά γνωρίζετε η ηλεκτρονική τεχνολογία έχει θεαματική εξέλιξη τα τελευταία χρόνια).
Έχει ‘’αποδειχθεί’’ η αποτελεσματικότητα του σε ακραίες μορφές νερού που κανένα μηχάνημα αυτής της φιλοσοφίας σε όλο τον κόσμο δεν το έχει καταφέρει μέχρι τώρα (σε όλα τα παρακάτω).
Δηλαδή:
-Αγωγιμότητα 13 -14.000 (δέκα τρεις – δέκα τέσσερες χιλιάδες) μS/cm υφάλμυρου νερού
(Επίσημη πανεπιστημιακή έρευνα σε πότισμα υδροπονικής καλλιέργειας τύπου NFT στο
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών που οφειλόταν κατά κύριο λόγο στο χλωριούχο νάτριο.
Δηλαδή, από 400 μS/cm με προσθήκη χλωριούχου νατρίου -αλάτι- έφτασε στα
12.000 μS/cm + 2.000 μS/cm τα λιπάσματα = 14.000 μS/cm)
-Αγωγιμότητα 50.000 (πενήντα χιλιάδες) μS/cm θαλασσινού νερού σε βραστήρα /
evaporator και συμπυκνωτή / condenser (το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι η δυσκολότερη
εφαρμογή που μπορεί να υπάρξει σε νερό) σε πλοία 25.000 – 38.000 ts DWAT όπου είχε
100% επιτυχία χωρίς ίχνος επικάθισης αλάτων, στρειδόνας.
-Σκληρότητα 325 (τριακοσίους είκοσι πέντε) Γαλλικούς βαθμούς (180 Γερμανικούς βαθμούς).

Εάν χρειαστεί κάποιος πιο εξειδικευμένες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας και εφαρμογών, θα είμαστε στην διάθεση σας.


ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΝΕΡΟ
(ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ, ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΑ, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ, ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ, ΠΑΓΟΠΟΙΕΙΑ, ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΑ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΠΕΤΟΝ ΚΛΠ)

Σε Λέβητες / Συστήματα θέρμανσης / boiler / Eναλλάκτες θερμότητας / Ατμογεννήτριες / Ατμολέβητες / Αεροσυμπιεστές / Συστήματα ψεκασμού / Πύργους ψύξης / Συστήματα παραγωγής πλαστικού (εξτρούντερ) / Βιομηχανικά πλυντήρια / Συστήματα αποστείρωσης / Υδρόψυκτες μηχανές / Παγομηχανές. Γενικά όπου υπάρχει εφαρμογή του νερού και κατά συνέπεια πρόβλημα αλάτων.


ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ – ΚΤΙΡΙΑ – ΟΙΚΙΕΣ

Προστατεύονται από τα άλατα, ηλεκτρόλυση και εστίες μικρόβιων – βακτηριδίων, σωλήνες, μπαταρίες – βρύσες, καζανάκια, τηλέφωνα ντους, boilers, ηλιακοί θερμοσίφωνες, πλυντήρια ρούχων και πιάτων, πλυντήρια ποτηριών, καφεμηχανές, μηχανές παγοκύβων, πισίνες, πύργοι ψύξης. Επίσης δεν κολλάνε τα άλατα στους τοίχους και στα μπάνια. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε λιγότερα απορρυπαντικά και λιγότερες ανθρωποώρες εργασίας για καθαρισμούς.


ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Προστασία του πιο δύσκολου συστήματος που υπάρχει σαν εφαρμογή. Του συστήματος του βραστήρα ( εβαπορέτας – evaporator ) και του συμπυκνωτή ατμού (condenser). Επίσης το σύστημα ψύξης της μηχανής ή της ηλεκτρογεννήτριας με γλυκό ή αλμυρό νερό, turbo- charges, ballast tanks, σωληνώσεις κλπ.
Γενικά όπου υπάρχει εφαρμογή του νερού γλυκού ή θαλασσινού και κατά συνέπεια πρόβλημα αλάτων και ακόμα ειδικότερα όταν αυτό θερμαίνεται σε μεγάλη θερμοκρασία. Προστασία του συνόλου του υδραυλικού δικτύου από άλατα, διαβρώσεις, σκουριά, ηλεκτρόλυση που σημαίνει κάθετη μείωση των χημικών, των σπασμένων και διαβρωμένων σωλήνων με το τεράστιο κόστος αντικατάστασης, την κάθετη μείωση του κόστους απασχόλησης ανθρώπων, της κάθετης μείωσης φροντίδας συντήρησης και επισκευών.

ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
(ΑΝΘΟΚΗΠΙΑ – ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ – ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ – ΥΔΡΟΝΕΦΩΣΕΙΣ)
Νερά τα οποία είναι πολύ υψηλής αγωγιμότητας και ακατάλληλα λόγω αυξημένης ποσότητας μεταλλικών στοιχείων, τα κάνει ποτιστικά με εντυπωσιακά αποτελέσματα (πιστοποιημένο από επίσημη έρευνα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών)

ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ (ΠΙΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ)
ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΤΑ BOILERS / ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ


Δεν καταστρέφονται από τα άλατα και την διάβρωση και έτσι πολλαπλασιάζεται η διάρκεια ζωής τους. Προλαμβάνει δαπανηρές βλάβες (τρυπήματα, καμένες αντιστάσεις). Επιτρέπει το μέγιστο της απόδοσης τους. Γίνεται οικονομία ενέργειας γιατί οι μελέτες έδειξαν ότι πουρί πάχους 1 mm αυξάνει τον χρόνο μεταφοράς της ενέργειας μεταξύ δυο επιφανειών κατά 6-10% και την απαιτούμενη ενέργεια κατά 7-15%. Έτσι η χρήση του AQUA SOFT φέρνει κέρδος σε χρόνο και ενέργεια (πετρέλαιο ή ηλεκτρικό ρεύμα). Σταματάει η ηλεκτρόλυση. Επίσης καταργείται η χρήση χημικών τα οποία είναι βλαβερά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Η τοποθέτηση της συσκευής γίνεται στην παροχή του νερού (κρύο). Μετά από μερικές ώρες χρήσης του boiler, ανοίγουμε την βάνα (βαλβίδα στρατζιόνας) στο κάτω μέρος και αφήνοντας νερό να τρέξει, θα συλλέξουμε και νιφάδες αλάτων από την πέτρα που είναι σχηματισμένη στο εσωτερικό του. Εάν γίνει χημική ανάλυση του δείγματος νερού που θα πάρουμε, θα δούμε πως η σκληρότητά του είναι ίσως και τριπλάσια απ’ ότι ήταν πριν την χρήση της συσκευής. Αυτό αποδεικνύει έμπρακτα την αποκόλληση των αλάτων. Εάν έχουμε την δυνατότητα να επιθεωρήσουμε το εσωτερικό του boiler (από την ανθρωποθυρίδα) μετά από τρεις μήνες χρήσης της συσκευής, θα δούμε πως στα τοιχώματα του boiler δεν υπάρχουν πιά άλατα ή σκουριά, ενώ στον πυθμένα θα υπάρχει ίζημα σε μορφή λάσπης, που αποτελείται από άλατα, σκουριά και διάφορα άλλα μεταλλικά στοιχεία. Αυτό το ίζημα μπορεί να απομακρυνθεί ανοίγοντας την βάνα στρατζιόνας στο κάτω μέρος του boiler και αφήνοντας το νερό να τρέξει με την φυσική του ροή. Έχοντας καθαρά τα τοιχώματα του boiler, η απόδοσή του αυξάνεται, όπως επίσης μειώνεται η καύσιμη ύλη που απαιτείται για την λειτουργία του.

ΣΤΟΥΣ ΑΤΜΟΛΕΒΗΤΕΣ / ΑΤΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Ακριβώς τα ίδια που ισχύουν και στα boilers. Επίσης, ειδικά για τους ατμολέβητες εκτός ότι δεν θα ξαναπιάσουν άλατα και θα είναι προστατευμένοι από ηλεκτρόλυση και σκουριά, θα βελτιωθεί και 10% η απόδοση του παραγόμενου ατμού και θα μειωθεί 10% ο χρόνος που αρχίζει το σύστημα να παράγει ατμό. Αυτό γίνεται γιατί το νερό στην φυσιολογική του κατάσταση αρχίζει να κοχλάζει (δηλαδή να ελευθερώνει αέρια – πληροφοριακά το νερό για να αρχίσει να διασπάται χρειάζεται να ελευθερώσει πρώτα τα αέρια) γύρω στους 85 με 90 βαθμούς, ενώ στο επεξεργασμένο νερό λόγω της μείωσης της επιφανειακής του τάσης αρχίζει να κοχλάζει σε χαμηλότερη θερμοκρασία από το ανεπεξέργαστο (έχει αναφερθεί περίπτωση που αρχίζει να κοχλάζει από τους 55 βαθμούς). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αποδοτικότερη λειτουργία του ατμολέβητα και την μείωση της χρησιμοποιούμενης ενέργειας που απαιτείται για την παραγωγή του ατμού.

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Πλήρης απομάκρυνση των αλάτων από το εσωτερικό των σωληνώσεων του καυστήρα, των σωμάτων, και των κυκλοφορητών με αποτέλεσμα να μειώνεται η κατανάλωση περίπου 10%. Σε περιοχές με πολύ αυξημένη σκληρότητα νερού η μείωση μπορεί να φτάσει και το 35%. Σταματάει την ηλεκτρόλυση κατά 100%. Λιγότερη ρύπανση του περιβάλλοντος αφού μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου.

Η συσκευή τοποθετείται μετά τον κυκλοφορητή, και τα αποτελέσματα είναι :
1) Πλήρης απομάκρυνση των αλάτων από το εσωτερικό των σωληνώσεων του καυστήρα, των σωμάτων, και των κυκλοφορητών με αποτέλεσμα να μειώνεται η κατανάλωση περίπου 10%. Σε περιοχές με πολύ αυξημένη σκληρότητα νερού η μείωση μπορεί να φτάσει και το 35%. Επομένως έχουμε αρκετό έως πολύ σημαντικό κέρδος από την μείωση του πετρελαίου.
2) Σταματάει την ηλεκτρόλυση κατά 100% και δημιουργεί στις εσωτερικές επιφάνειες των μετάλλων υπεροξείδιο του χαλκού στα τμήματα του χαλκού, κεκορεσμένο επιτεταρτοξείδιο του σιδήρου στα τμήματα του σιδήρου και κεκορεσμένο επιτεταρτοξείδιο του μπρούτζου στα τμήματα του μαντεμιού τα οποία είναι αδρανή 100% ως προς την ηλεκτρόλυση και προστατεύουν το εσωτερικό του δικτύου από

περαιτέρω φθορές. Απόδειξη το φαινομένου τους σταματήματος της ηλεκτρόλυσης μέσω της συσκευής είναι η παράταση της ζωής των ανοδίων, εάν αυτά υπάρχουν στο δίκτυο, κατά περίπου 10 φορές.
3) Σε περιοχές που το νερό είναι μαλακό συναντάμε περισσότερο προβλήματα ηλεκτρόλυσης και λιγότερα αλάτων ενώ σε περιοχές που το νερό είναι πολύ σκληρό είναι περισσότερα τα προβλήματα των αλάτων και λιγότερα της ηλεκτρόλυσης.
4) Βοηθάει το μαντέμι του καλοριφέρ να αποδίδει το 100% της θερμότητας στο νερό. Επίσης βοηθάει έτσι ώστε να αποφευχθεί κάποιο πιθανόν κρακ του μετάλλου από τις επικαθίσεις των αλάτων αφού πλέον δεν κολλάνε άλατα για να δημιουργήσουν σκληρή πλάκα.
5) Αυξάνεται η θερμοχωρητικότητα του νερού γιατί το νερό πλέον μπορεί και συγκρατεί 100% στην μάζα του σε διαλυτή μορφή τα άλατα και τα διάφορα αλλά μεταλλικά στοιχεία αντί να τα συσσωματώσει στα τοιχώματα. Αυξάνει με αυτόν τον τρόπο κατά πολύ η αγωγιμότητα του νερού και μεταδίδεται η θερμότητα πολύ πιο εύκολα και γρήγορα. Αυτή η αύξηση της ταχύτητας μετάδοσης της θερμότητας σημαίνει μείωση του πετρελαίου κατά περίπου 5% επιπλέον.
6) Πολλαπλασιάζεται πάρα πολύ η ζωή ολόκληρου του συστήματος γιατί α) δεν υπάρχει πλέον διάβρωση λόγω αλάτων, β) δεν υπάρχει ηλεκτρόλυση.
Επίσης ο καυστήρας λειτουργεί λιγότερες φορές και για λιγότερο χρόνο το οποίο σημαίνει μείωση φθοράς του.
7) Λόγω μειωμένης κατανάλωσης πετρελαίου έχουμε και λιγότερη ρύπανση του περιβάλλοντος συν ότι κινδυνεύουμε λιγότερο από ελέγχους των ανάλογων υπεύθυνων υπηρεσιών.

ΣΕ AIR-CONDITION (ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ – ΠΥΡΓΟΙ ΨΥΞΗΣ / ΤΣΙΛΛΕΡ)

Πλήρης αποκόλληση αλάτων. Ο συμπιεστής ψύχεται και εργάζεται σταθερά στο μέγιστο της απόδοσης του. Δεν δημιουργούνται προβλήματα στον πύργο ψύξης και στις σωληνώσεις.

Μετά την χρήση του ηλεκτρονικού επεξεργαστή θα δείτε τα εξής φαινόμενα:
Στην ανακυκλοφορία:
1) Απομακρύνεται πλήρως το πουρί από το εσωτερικό των σωληνώσεων του κλειστού κυκλώματος και του μηχανολογικού εξοπλισμού (αντλίες, ανακυκλοφορητές) με αποτέλεσμα να αποφεύγονται δαπανηρές βλάβες.
2) Λόγω της χρήσης των χημικών που έχετε χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα το πιθανότερο είναι να έχουν δημιουργηθεί στην επιφάνεια του κυκλώματος μικροί επιφανειακοί πόροι λόγω της διάβρωσης που προξενεί η χρήση του χημικού και όταν το ξανανοίξετε θα δείτε ότι σε αυτά τα σημεία πιθανόν έχει λευκά στίγματα (pitting). Αυτό είναι ασβέστιο που στην ροή του νερού βρήκε σημεία να σφηνώσει και να φωλιάσει. Είναι ασβέστιο απενεργοποιημένο πλέον και φεύγει πολύ εύκολα. Αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχεί καθόλου γιατί δεν δημιουργείται στρώμα αλάτων συν ότι αυτά τα μικρά στίγματα δεν προξενούν ηλεκτρόλυση / διάβρωση. Άλλωστε δεν χρειάζεται να το καθαρίσετε γιατί δεν είναι προσθετικά για να δημιουργήσουν στρώση ούτε επηρεάζουν την ψυκτική απόδοση του συστήματος.
3) Όπου έχει τμήματα χαλκού που βρέχονται από το νερό που έχει περάσει από τον ηλεκτρονικό επεξεργαστή, το πιθανότερο είναι ότι θα δείτε την επιφάνεια να έχει καφετί όψη το οποίο σημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί το επιτεταρτοξείδιο του χαλκού που είναι αδρανές υλικό και είναι πολύ καλό όταν συμβαίνει. Το ίδιο ισχύει και όπου το κύκλωμα είναι από σίδηρο. Εκεί δημιουργείται κεκορεσμένο επιτεταρτοξείδιο του σιδήρου.
Στην δεξαμενή συγκέντρωσης του νερού:
Στις αρχές θα δείτε πιθανόν λάσπη στον πάτο που μπορείτε να την βγάλετε με την στρατζόβανα. Μετά το φαινόμενο θα μειωθεί. Αυτή η λάσπη δεν επηρεάζει την ψυκτική ικανότητα του συστήματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Σε περίπτωση που το νερό του συγκεκριμένου χώρου είναι πολύ βεβαρημένο από πυριτικά άλατα (χώματα – άμμο – κλπ ), θειικά και άλλα υλικά εκτός αλάτων που μπορεί να βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να δημιουργήσουν πουρί, όχι όμως λευκού χρώματος. Για να λυθεί το πρόβλημα αυτών των υλικών, χρειάζεται μια καλή φίλτρανση με φίλτρα μικρών πόρων στην παροχή πλήρωσης – συμπλήρωσης η οποία είναι σχετικά φτηνή λύση σε κόστος.

ΣΕ ΠΙΣΙΝΕΣ

Απομακρύνεται πλήρως το πουρί από το εσωτερικό των σωληνώσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού (αντλίες, ανακυκλοφορητές) με αποτέλεσμα να αποφεύγονται δαπανηρές βλάβες. Λόγω δε της απομάκρυνσης του ασβεστίου από τα τοιχώματα της λεκάνης της πισίνας, απομακρύνεται και η πρασινάδα (άλγη).
Βοηθάει στην διατήρηση της καλής οξύτητας του νερού (pΗ) και έχει σαν αποτέλεσμα την δραστική μείωση, έως 80%, των χημικών προσθέτων (Χλώριο, Υδροβρώμιο). Επίσης αυξάνεται το Redox περίπου 20% (μερικές φορές κατά πολύ περισσότερο) το οποίο είναι πολύ θετικό στην συμπεριφορά του νερού. Το νερό αποκτά μεταξένια υφή και κρυστάλλινη όψη γιατί μειώνεται δραστικά η θολότητα που προκαλούν το Ασβέστιο και το Μαγνήσιο, συν ότι τα αντηλιακά λάδια και κρέμες αντί να μένουν στην επιφάνεια και να δίνουν την αίσθηση κηλίδας εισχωρούν στην μάζα του νερού και συρρικνώνονται. Επίσης, λόγω της αύξησης του όγκου των αλάτων του ασβεστίου και μαγνησίου, βελτιώνεται κατά 100% η κατακράτηση τους από τα φίλτρα της πισίνας καθώς επίσης λόγω της συρρίκνωσης των αντηλιακών μέσα στην μάζα του νερού, βελτιώνεται και το φιλτράρισμα τους κατά 100%.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ

1) Γιατί υπάρχει η ανάγκη μείωσης του χλωρίου;
Λόγω της αδρανοποίησης του ασβεστίου, σταματάει ο εγκλωβισμός του χλωρίου από το ασβέστιο. Επίσης λόγω της αυξημένης διαλυτότητας του νερού το χλώριο διαλύεται ταχύτερα και έτσι ενεργεί γρηγορότερα αντί να παραμένει άλιωτο στον πυθμένα, στους σωλήνες και τα φίλτρα. Έτσι χρειαζόμαστε περίπου 50% λιγότερο χλώριο για να επιτύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα από πριν.
2) Γιατί χρειαζόμαστε λιγότερο pH minus (πεχά μάϊνους) ή pH plus (πεχά πλάς);
Λόγω της δραστικής μείωσης του χλωρίου το pH βρίσκεται ήδη στην καλή επιτρεπτή περιοχή (του pH). Γι’ αυτόν τον λόγο, συνήθως πολύ εύκολα και μόνο ουσιαστικά με το 10% των διορθωτικών pH minus / pH plus μπορούμε να επιτύχουμε το ιδανικό pH.
3) Γιατί δεν απαιτείται χρήση αλγοκτόνου;
Λόγω της πλήρους απομάκρυνσης του ασβεστίου και του βιοφίλμ (το υπόστρωμα που μαζί με το ασβέστιο αποτελούν το έδαφος και την τροφή των άλγεων) από το εσωτερικό της πισίνας, απομακρύνονται και τα άλγη που έχουν φυτρώσει σε αυτό και φιλτράρονται από τα φίλτρα. Επίσης η ίδια η συσκευή με ένα πέρασμα σκοτώνει το 40% των βακτηριδίων που προκαλούν τα άλγη. Γι’ αυτούς τους λόγους η χρήσης του αλγοκτόνου θα πρέπει να γίνεται μόνο όταν το νερό της πισίνας βρεθεί βεβαρημένο από εξωγενείς παράγοντες που είναι :
α) Από τα χώματα που εισέρχονται από τον αέρα στο νερό της πισίνας (γιατί τα χώματα όταν κολλήσουν στα τοιχώματα της πισίνας αποτελούν υπόστρωμα και προσφέρουν θρεπτικά συστατικά που με την βοήθεια του ήλιου και της υψηλής θερμοκρασίας αναπτύσσονται πολύ γρήγορα τα άλγη. Ένας τέτοιος ακραίος συνδυασμός κάνει τα άλγη να αναπτύσσονται πιο γρήγορα απ’ ότι σε φυσιολογικές συνθήκες και επειδή ο κύκλος ανακυκλοφορίας είναι πιο αργός από τον χρόνο ανάπτυξης του άλγους, η συσκευή δεν προλαβαίνει να τα σκοτώσει.
Ένα παράδειγμα: Εάν πριν χρειαζόμαστε μια φορά την εβδομάδα αλγοκτόνο τώρα μπορεί να χρειαστεί μόνο 2-3 φορές κατά την διάρκεια της σαιζόν.)
β) μεγάλη θερμοκρασία κατά τους θερινούς μήνες.
γ) μεγάλο αριθμό λουομένων.

ΣΕ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ

Δεν καταστρέφονται οι πλάκες και τα boilers. Βελτιώνεται η θερμαντική απόδοση. Μικραίνουν οι ανάγκες συντήρησης. Δεν φθείρεται η ράβδος μαγνησίου και αυτό φαίνεται πολύ εύκολα. Μάλιστα πενταπλασιάζεται η ζωή της ράβδου και συμπεριφέρεται σαν δείκτης της αλλαγής ποιότητας και συμπεριφοράς του νερού από σκληρό σε μαλακό.

ΣΕ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΦΕ
Δεν βουλώνoυv οι βαλβίδες και παροχές ζεστού νερού. Δεν επικάθονται άλατα στο εσωτερικό τους. Ελαχιστοποιούνται οι ανάγκες συντήρησης. Το νερό ζεσταίνεται πιο γρήγορα. Αισθητή είναι και η βελτίωση της οσμής και γεύσης του καφέ.

4 σημάδια που θα καταλάβει κάποιος γιατί μια μηχανή καφέ λειτουργεί πιο καλά:
1) Μετά από 2 – 3 φορές λειτουργίας (δηλαδή 2 – 3 καζάνια νερό), θα παρατηρήσουμε ότι από την παροχή ζεστού νερού που παίρνουμε για τα ροφήματα, βγαίνουν και νιφάδες αλάτων. Αυτό συμβαίνει πιο πολύ στην επαρχία που έχουν πιο μεγάλο πρόβλημα από ότι η Αθήνα.
2) Μετά από περίπου 5 μέρες χρήσης της μηχανής παρατηρούμε ότι το νερό χρειάζεται περίπου 10% λιγότερο χρόνο για να θερμανθεί.
3) Ο καφές βγαίνει πιο δυνατός ( πικρός ) και με πιο έντονη μυρωδιά, ενώ το καϊμάκι διατηρείται για διπλάσιο χρόνο.
4) Η μηχανή κατά την ώρα της λειτουργίας της κάνει πιο ήπιο θόρυβο γιατί έχουν ξεβουλώσει οι βαλβίδες, τα σωληνάκια και τα μπέκ ενώ κατά την ετήσια επιθεώρηση δεν παρατηρούνται άλατα στο εσωτερικό τους.

ΣΕ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΑΓΟΚΥΒΩΝ ( Κυρίως με σύστημα ψεκασμού)
Δεν βουλώνουν οι παροχές νερού. Το νερό παγώνει πιο γρήγορα. Καλύτερη ποιότητα στα παγάκια. Αύξηση της παραγωγής μέχρι 50% σε βάρος, και σε τέτοιο όγκο στον πάγο όπως προδιαγράφεται από τον κατασκευαστή της μηχανής.
Μετά την εγκατάσταση του AQUA S
OFT, στην παροχή του νερού και όταν αρχίσει η παραγωγή σε παγάκια θα τα δούμε να βγαίνουν λιγότερο διαφανή, πιο γαλακτερά και σαν μισοφαγωμένα. Αυτό είναι αποτέλεσμα της αποκόλλησης από τα τοιχώματα των αλάτων τα οποία με την μορφή σκόνης εγκαθίστανται μέσα στους παγοκύβους. Μετά από 2-3 ημέρες μπορεί να διαπιστώσετε μείωση της παραγωγής, μέχρι 50% και παγάκια με λειψό σχήμα που λειώνουν πιο γρήγορα, στο 1/3 του χρόνου. Αυτό δικαιολογείται από την παρουσία του επί πλέον μέχρι και 200% Ασβεστίου σε μορφή σκόνης ή νιφάδων.
Τα ακριανά μπέκ θα έχουν μια μείωση της παροχής τους μέχρι και 80%. Αυτό συμβαίνει διότι δέχονται την μεγαλύτερη ποσότητα των αλάτων που αποκολλούνται. Είναι πρακτικό εάν βουλώσουν να τα βγάλετε και να τα καθαρίσετε.
Η λεκάνη που μαζεύει τα υπόλοιπα νερά του ψεκασμού θα ασπρίσει στον πάτο της από την σκόνη των αλάτων που συσσωρεύεται στο σημείο αυτό. Την σκόνη αυτήν μπορείτε να την μαζέψετε πολύ εύκολα με ένα νωπό πανάκι (τύπου Wetex). Αυτό μπορεί να χρειαστεί να γίνεται μέχρι και 3 – 4 φορές έως ότου να καθαριστεί η παγομηχανή τελείως.
Μόλις τελειώσει η διαδικασία καθαρισμού θα διαπιστώσετε ότι δεν βουλώνουν πλέον τα μπέκ. Το νερό παγώνει πιο γρήγορα. Υπάρχει καλύτερη ποιότητα στα παγάκια. Αύξηση της παραγωγής μέχρι 50% σε βάρος και σε τέτοιο όγκο στον πάγο όπως προδιαγράφεται από τον κατασκευαστή της μηχανής.
Μετά από περίπου 3 εβδομάδες (ανάλογα με την ποιότητα του νερού) θα έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός της μηχανής και τα παγάκια πλέον θα εμφανίζονται στο σωστό μέγεθος, τελείως διαφανή και η παραγωγή της μηχανής θα είναι στο μέγιστο σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.
Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε αργοπορία της διαδικασίας και παράλληλα αντιληφθούμε ότι το χρώμα των αλάτων πέραν του λευκού (δηλαδή μπεζ – σταχτί – καφέ – μαύρο) πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιηθεί ένα φίλτρο νήματος της τάξεως των 5 μικρών στην παροχή νερού της παγομηχανής γιατί αυτά τα υλικά που περνάνε στο δίκτυο (δηλαδή χώματα και αιωρούμενα σωματίδια) προκαλούν σοβαρότερα προβλήματα από τα άλατα (βουλώματα, μείωση παραγωγής κλπ). Εάν τα παγάκια παρουσιάζουν θολερότητα που είναι σχηματισμένη από πολλές μικρές φυσαλίδες, αυτό οφείλεται στα ‘’αέρια’’ του νερού που εγκλωβίζονται κατά την παγοποίηση. Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται σε κάποιες παγομηχανές που κάνουν πολύ γρήγορη ψύξη γιατί οι φυσαλίδες δεν προλαβαίνουν να σπάσουν και εγκλωβίζονται. Το φαινόμενο είναι πιο έντονο όταν γίνεται ‘πρόψυξη’. Μπορεί να μειωθεί σε περιπτώσεις που το νερό περικλείει από την φύση του διάφορα αέρια όταν χρησιμοποιηθεί ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα στην παροχή νερού της παγομηχανής (τα φίλτρα ενεργού άνθρακα κρατάνε τα αέρια του νερού σε ικανοποιητικό βαθμό).

ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΠΟΤΗΡΙΩΝ ή ΠΙΑΤΩΝ

Με την τοποθέτηση της συσκευής θα δείτε τα εξής αποτελέσματα:
1) Μείωση περίπου 30% με 50% του απορρυπαντικού ή την μικρότερη επιτρεπτή δόση που ορίζει ο κατασκευαστής για πολύ μαλακό νερό (εξαρτάται και από την ποιότητα του απορρυπαντικού που χρησιμοποιείται).
2) Μείωση του στεγνωτικού έως και 80%.
3) Μείωση του χρόνου που απαιτείται για την θέρμανση του νερού έως και 30%.
4) Δεν απαιτούνται πρόσθετα αποσκληρυντικά στο νερό.
5) Όλες οι ανοξείδωτες επιφάνειες θα έχουν καθαρίσει σε ένα μήνα κατά μέσον όρο.
6) Οι αποχετεύσεις των πλυντηρίων δεν βουλώνουν διότι τα απόβλητα δεν περιέχουν κολλώδη συστατικά όπως είναι τα άλιωτα απορρυπαντικά και τα άλατα ασβεστίου και μαγνησίου με την συνηθισμένη τους μορφή.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Πολύ γρήγορη απόσβεση του μηχανήματος διότι έχετε άμεση μείωση:
1) του απορρυπαντικού
2) του στεγνωτικού
3) την κατάργηση εντελώς του αποσκληρυντικού
4) του κόστους συντήρησης του πλυντηρίου λόγω της φθοράς των αλάτων
5) και τέλος πολύ σημαντικό στην διαμόρφωση ενός καλύτερου, καθαρότερου και φιλικότερου περιβάλλοντος αφού μειώνουμε κατά πάρα πολύ τα απόβλητα που είναι βλαβερά και ρυπαίνουν το περιβάλλον.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Μετά την εγκατάσταση του AQUA SOFT και αφού γίνουν 2 – 3 πλύσεις χωρίς απορρυπαντικό, θα δούμε ότι το νερό μέσα στον κάδο θα αφρίζει πολύ, ενώ παράλληλα στα ποτήρια θα έχουμε την εικόνα της αυξημένης θολότητας. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί πολύ απλά το νερό συμπεριφέρεται σαν «μαλακό» πλέον και πρέπει να μειώσουμε αμέσως μετά την τοποθέτηση, 30-50% το απορρυπαντικό που χρησιμοποιούμε. Ανάλογα με την ποιότητα του νερού και την ποιότητα του απορρυπαντικού, η μείωση αυτή μπορεί να γίνει μεγαλύτερη (μέχρι 80%). Είναι πρακτικό σε κάθε περίπτωση να μειώνουμε σταδιακά το απορρυπαντικό μέχρι να πετύχουμε την ιδανική δόση. Επίσης καταργούμε την χρήση αποσκληρυντικού.
Πριν από την χρήση του AQUA SOFT η εικόνα στο εσωτερικό του πλυντηρίου μας είναι με τοιχώματα θολά από τα άλατα και την αντίσταση όχι καθαρή αλλά καλυμμένη από το χαρακτηριστικό στρώμα των αλάτων.
Μετά την εγκατάσταση του AQUA SOFT και την πάροδο 15 ημερών θα παρατηρήσουμε τα ακόλουθα: Τα εσωτερικά τοιχώματα του πλυντηρίου αρχίζουν να καθαρίζουν και να αποκτούν την αρχική τους λάμψη, ενώ τα μπέκ ξεβουλώνουν και αυξάνεται η πίεση του νερού. Οι αντιστάσεις του Boiler και της δεξαμενής έχουν σαφώς καθαρίσει από τα άλατα, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι μειώνεται ο χρόνος που απαιτείται για την θέρμανση του νερού.
Μετά από την συνεχή χρήση του πλυντηρίου για τουλάχιστον 2 – 3 ημέρες, θα παρατηρήσετε ότι το πλυντήριο από μόνο του τραβά περισσότερο στεγνωτικό. Αυτό συμβαίνει γιατί η βαλβίδα του στεγνωτικού καθαρίζει από τα άλατα και επιτρέπει την ανεμπόδιστη ροή του. Τα στίγματα από τα απορρυπαντικά που πιθανόν να απομένουν στις επιφάνειες θα πρέπει τώρα να φεύγουν. Εάν παρόλα αυτά, κάποια στίγματα παραμένουν, μπορούμε να αυξήσουμε την ποσότητα του στεγνωτικού ρυθμίζοντας ανάλογα την βαλβίδα.

Πως καταλαβαίνουμε την σωστή δόση στεγνωτικού;

Όταν η ποσότητα είναι ανεπαρκής εμφανίζονται στίγματα με μορφή θολότητας στα ποτήρια ενώ αυτά αργούν να στεγνώσουν.
Όταν η ποσότητα είναι μεγαλύτερη από την απαιτούμενη, εμφανίζονται κηλίδες που δίνουν την εικόνα μεταλλικού χρώματος που ιριδίζει στο φως ενώ τα ποτήρια γλιστρούν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Α) Πληροφοριακά τα απορρυπαντικά πιάτων και ποτηριών που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιέχουν α) καθαριστικό β) αποσκληρυντικό. Τα αποσκληρυντικά συνήθως περιέχουν φωσφορικά άλατα ή υπεροξείδιο του νατρίου, ενώσεις οι οποίες μπορούν να αντιμετωπίσουν σε κάποιο βαθμό τα άλατα αντιδρώντας με αυτά. Όταν όμως χρησιμοποιείται στην πλύση επεξεργασμένο από τον AQUA SOFT νερό, οι ενώσεις του Ασβεστίου είναι αδρανοποιημένες με αποτέλεσμα να μην χρειάζονται όλη την ποσότητα των αποσκληρυντικών και καθαριστικών συστατικών που περιέχει το απορρυπαντικό και έτσι χρειάζεται να τα μειώσετε. Εάν δεν το κάνετε, συνήθως θα προκαλέσουν έντονο αφρισμό με αποτέλεσμα το πλυντήριο στον χρόνο που έχει για ξέβγαλμα να μην προλαβαίνει να τα ξεπλύνει ικανοποιητικά και έτσι εμφανίζονται επάνω στα ποτήρια σαν νέφος – στίγματα που διαφέρουν από αυτά των αλάτων (των αλάτων είναι συνήθως σχετικά κυκλικά και σκληρά ενώ από τα απορρυπαντικά είναι σαν νέφος με έκταση όλο ή σχεδόν όλο το ποτήρι).
Μπορείτε επίσης να κατευθυνθείτε σε απορρυπαντικά που περιέχουν λιγότερα αποσκληρυντικά και ‘’ταυτόχρονα’’ λιγότερα απορρυπαντικά συστατικά (εάν είναι μειωμένα μόνο τα αποσκληρυντικά συστατικά, θα συνεχίζουν να αφρίζουν λόγω μεγάλης ποσότητας απορρυπαντικού συστατικού). Οπότε θα μειώσετε ακόμα περισσότερο το κόστος των απορρυπαντικών και κατά συνέπεια το κόστος πλυσίματος. Είναι σημαντικό να κατανοηθεί ότι χρειάζεται να κάνετε πιθανόν αρκετές δόκιμες σε δοσολογίες και ποιότητες απορρυπαντικών μέχρι να βρείτε το ιδανικότερο αποτέλεσμα ακόμα και σε ποιότητες και ποσότητες του στεγνωτικού.
Β) Ανάλογα την σύσταση του νερού της κάθε περιοχής έχει παρατηρηθεί ότι σε μερικές περιπτώσεις, φτηνά απορρυπαντικά φέρνουν καλύτερο αποτέλεσμα από ακριβά απορρυπαντικά και αυτό οφείλεται στον τρόπο αντίδρασης με το συγκεκριμένο νερό. Υπάρχουν επίσης μερικές περιπτώσεις που ανάλογα την αποτελεσματικότητα του απορρυπαντικού χρειάζεται να γίνει μικρή αύξηση της δόσης του στεγνωτικού.
Σχετικά με την δεύτερη κατηγορία απορρυπαντικών που έχουν σαν συστατικό το υπεροξείδιο του νατρίου. Το AQUA SOFT λειτουργεί καλύτερα με αυτά τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούν φωσφορικά άλατα. Από εμπειρία τα απορρυπαντικά τα οποία έχουν ως αποσκληρυντικό συστατικό το υπεροξείδιο του νατρίου είναι λιγότερο αποτελεσματικά σε νερά που είναι ιδιαίτερα βεβαρημένα από άλατα.
Γ) Σε περιπτώσεις που το νερό της συγκεκριμένης περιοχής είναι πλούσιο σε χλωριούχα ή/και νάτριο και το απορρυπαντικό περιέχει σαν αποσκληρυντικό συστατικό υπεροξείδιο του νατρίου, υπάρχει πιθανότητα μετά το πέρας της πλύσης να εμφανίζεται στα ποτήρια αυξημένη θολότητα και τραχεία υφή με αλμυρή γεύση. Αυτό οφείλεται καθαρά στον σχηματισμό χλωριούχου νατρίου στην επιφάνεια των ποτηριών λόγω της αντίδρασης νερού και απορρυπαντικού.
Δ) Χρειάζεται να τονιστεί ότι όταν το νερό είναι πολύ βεβαρημένο (πχ 3.000 αγωγιμότητα και 2.000 TDS), δεν είναι δυνατόν σε όλες τις περιπτώσεις τα ποτήρια να βγαίνουν εξαιρετικά γυαλισμένα.
Ε) Έχει παρατηρηθεί ότι σε περιοχές που έχουν έντονη πτώση τάσης του δικτύου της ΔΕΗ, τα πλυντήρια έχουν χειρότερο αποτέλεσμα πλυσίματος τις ώρες που η τάση έχει πέσει κάτω από 200 Volt. Αυτό είναι φυσιολογικό γιατί σε πολύ χαμηλά επίπεδα τάσης το ηλεκτρονικό μηχάνημα χάνει ισχύ και το αποτέλεσμα είναι μειωμένο. Όταν όμως επανέρχεται η τάση στα κανονικά επίπεδα η αποτελεσματικότητα επανέρχεται επίσης στα φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να μειωθεί με την χρήση ενός σταθεροποιητή τάσης. Είναι σημαντικό να κατανοηθεί ότι σε σημαντικές πτώσεις τάσης δεν λειτουργεί ικανοποιητικά το ίδιο το πλυντήριο έτσι και αλλιώς. Δηλαδή οι αντιστάσεις παράγουν μικρότερη θερμοκρασία οπότε και τα απορρυπαντικά δεν διαλύονται ικανοποιητικά, οι αντλίες δίνουν χαμηλότερη πίεση και τα ποτήρια δεν ξεπλένονται ικανοποιητικά, κλπ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
Μια επαγγελματική συσκευή πλυντηρίου πιάτων και ποτηριών για να λειτουργήσει αποτελεσματικά θα πρέπει
Α) Να υδροδοτείται με την σωστή πίεση η οποία είναι μεταξύ 3,5 – 5 ατμόσφαιρες. Στην χαμηλότερη πίεση δεν ξεπλένει ικανοποιητικά και στην υψηλότερη (πχ πάνω από 6 ατμόσφαιρες) τα μπεκ κάνουν το νερό να συμπεριφέρεται σαν ομίχλη και δεν ξεπλένει τα ποτήρια – πιάτα.
Β) Να έχει σωστή θερμοκρασία (μέσον όρο 45-50 βαθμούς στη δεξαμενή πλυσίματος και μέσον όρο 75-80 βαθμούς στο boiler για το ξέβγαλμα – στέγνωμα).
Γ) Επίσης θα πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη ποιότητα και ποσότητα απορρυπαντικού και στεγνωτικού (μη αφρώδη, ειδικά για αυτόματα ‘’επαγγελματικά’’ πλυντήρια για κύκλο πλυσίματος 2 λεπτών). Από την παρατήρηση μας τα υγρά απορρυπαντικά είναι τα ιδανικότερα γιατί λόγω του μικρού κύκλου πλυσίματος προλαβαίνουν να διαλυθούν.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Όλα τα πλυντήρια έχουν την ίδια αρχή λειτουργίας. Ο κύκλος πλυσίματος (στο 90% ) των πλυντηρίων είναι 2 λεπτά και σε αυτό αναλογεί 1,5 λεπτά στο πλύσιμο και 0,5 λεπτό στο ξέπλυμα. Τα περισσότερα έχουν φλογέρες με μεγάλες τρύπες πάνω / κάτω για το πλύσιμο και άλλη φλογέρα πάνω / κάτω με μπέκ με μικρές τρύπες για το ξέβγαλμα.

Σε περίπτωση που έχουν ήδη μέσα πάρα πολλά άλατα υπάρχουν 2 τρόποι για να καθαρίσουν πιο γρήγορα:
1) σε κάθε γέμισμα βάζουμε μια κουταλιά μαγειρική σόδα
2) ή παίρνουμε το CALCOR στην ‘’κόκκινη’’ συσκευασία (περιέχει μυρμιγκικό οξύ που διαλύει μόνο το ασβέστιο και το μαγνήσιο χωρίς να κάνει ζημίες) και κάνουμε ένα πλύσιμο χωρίς ποτήρια / πιάτα.

Εάν το πλυντήριο έχει πιάσει μούχλα, θα μπορούσε να φύγει με πλύσιμο Aqua Forte.

Για πιο εξειδικευμένες πληροφορίες του τρόπου λειτουργίας των επαγγελματικών πλυντηρίων πιάτων – ποτηριών ρωτήστε τον συνεργάτη – πωλητή.

ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ
Με την τοποθέτηση της συσκευής θα δείτε τα εξής αποτελέσματα:
1) Μείωση περίπου 30% με 50% του απορρυπαντικού ή την μικρότερη επιτρεπτή δόση που ορίζει ο κατασκευαστής για πολύ μαλακό νερό (εξαρτάται και από την ποιότητα του απορρυπαντικού που χρησιμοποιείται). Πληροφοριακά τα απορρυπαντικά περιέχουν α) καθαριστικό β) αποσκληρυντικό γ) μαλακτικό. Τα αποσκληρυντικά συνήθως περιέχουν φωσφορικά άλατα ή υπεροξείδιο του νατρίου. Τώρα που δεν χρειάζονται λόγω της ηλεκτρονικής επεξεργασίας του νερού μπορείτε να κατευθυνθείτε σε απορρυπαντικά που περιέχουν περισσότερο απορρυπαντικά στοιχεία σε αναλογία παρά αποσκληρυντικά όποτε θα μειώσετε ακόμα περισσότερο την δόση των απορρυπαντικών και κατά συνέπεια το κόστος πλυσίματος.
2) Δεν απαιτούνται πρόσθετα αποσκληρυντικά στο νερό.
3) Μείωση 50% ως και 100% του μαλακτικού (χρήση εάν θέλουμε μόνο για την μυρωδιά που αφήνει στα ρούχα – περισσότερο μαλακά ρούχα ακόμα και με μείωση 100% του μαλακτικού).
4) Μείωση του χρόνου που απαιτείται για την θέρμανση του νερού έως και 30%.
5) Όλες οι ανοξείδωτες επιφάνειες θα έχουν καθαρίσει περίπου σε ένα μήνα.
6) Στους κυλίνδρους κολλαρίσματος των σεντονιών τα σεντόνια δεν θα κολλάνε. Η ζωή τους θα είναι πολύ μεγαλύτερη διότι δεν σκληραίνουν(κόστος αλλαγής αρκετά μεγάλο).
7) Οι πρέσες σιδερώματος δεν βουλώνουν, και τα πανιά κρατάνε πολύ περισσότερο επειδή δεν έρχονται πλέον σε επαφή (μέσω των ρούχων που σιδερώνονται και τα έχουν επάνω τους) με άλιωτα απορρυπαντικά και άλατα.
8) Οι ατμολέβητες διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση. Το μόνο που χρειάζεται να γίνεται, είναι μια φορά τον μήνα να ανοίγουν το βανάκι της στρατζιόνας στο κάτω μέρος να φεύγει η σαβούρα.
9) Οι αποχετεύσεις των πλυντηρίων δεν βουλώνουν διότι τα απόβλητα δεν περιέχουν κολλώδη συστατικά όπως είναι τα άλιωτα απορρυπαντικά και τα άλατα ασβεστίου και μαγνησίου με την συνηθισμένη τους μορφή.
10) Μειώνεται κατά πολύ ο χρόνος σιδερώματος που απαιτείται (κατά 30%), και το αποτέλεσμα είναι άψογο γιατί τα ρούχα είναι μαλακά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Πολύ γρήγορη απόσβεση του μηχανήματος διότι έχετε άμεση μείωση:
1) του απορρυπαντικού
2) του μαλακτικού
3) την κατάργηση εντελώς του αποσκληρυντικού
4) του κόστους συντήρησης του πλυντηρίου
5) και τέλος πολύ σημαντικό στην διαμόρφωση ενός καλύτερου, καθαρότερου και φιλικότερου περιβάλλοντος αφού μειώνουμε κατά πάρα πολύ τα απόβλητα που είναι βλαβερά και ρυπαίνουν το περιβάλλον.

ΟΔΗΓΙΕΣ
Μετά την εγκατάσταση του AQUA SOFT και αφού γίνουν 2 – 3 πλύσεις χωρίς απορρυπαντικό, θα δούμε ότι το νερό μέσα στον κάδο θα αφρίζει πολύ. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί πολύ απλά το νερό συμπεριφέρεται σαν «μαλακό» πλέον και πρέπει να μειώσουμε αμέσως μετά την τοποθέτηση, 30-50% το απορρυπαντικό που χρησιμοποιούμε. Ανάλογα με την ποιότητα του νερού και την ποιότητα του απορρυπαντικού, η μείωση αυτή μπορεί να γίνει μεγαλύτερη (μέχρι 80%). Είναι πρακτικό σε κάθε περίπτωση να μειώνουμε σταδιακά το απορρυπαντικό μέχρι να πετύχουμε την ιδανική δόση.
Πριν από την χρήση του AQUA SOFT η εικόνα στο εσωτερικό του πλυντηρίου είναι με τοιχώματα άσπρα από τα άλατα και τις πιο πολλές φορές με ένα στρώμα αλάτων 1-3 χιλιοστά.
Μετά την εγκατάσταση του AQUA SOFT και σχεδόν άμεσα έως την πάροδο 2-3 εβδομάδων θα παρατηρήσουμε ότι τα εσωτερικά τοιχώματα του πλυντηρίου αρχίζουν να καθαρίζουν και να αποκτούν την αρχική τους λάμψη ενώ μπορεί να σταματήσουν τριγμοί και μεταλλικοί θόρυβοι που οφείλονται στην παρουσία αλάτων πάνω στα κινούμενα μέρη του πλυντηρίου (ρουλεμάν – άξονες – τσιμούχες).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Α) Ανάλογα την σύσταση του νερού της κάθε περιοχής έχει παρατηρηθεί ότι σε μερικές περιπτώσεις, φτηνά απορρυπαντικά φέρνουν καλύτερο αποτέλεσμα από ακριβά απορρυπαντικά και αυτό οφείλεται στον τρόπο αντίδρασης με το συγκεκριμένο νερό. Υπάρχουν επίσης μερικές περιπτώσεις που ανάλογα την αποτελεσματικότητα του απορρυπαντικού χρειάζεται να γίνει μικρή αύξηση της δόσης του στεγνωτικού.
Σχετικά με την δεύτερη κατηγορία απορρυπαντικών που έχουν σαν συστατικό το υπεροξείδιο του νατρίου. Το AQUA SOFT λειτουργεί καλύτερα με τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούν φωσφορικά άλατα. Από εμπειρία τα απορρυπαντικά τα οποία έχουν ως αποσκληρυντικό συστατικό το υπεροξείδιο του νατρίου είναι λιγότερο αποτελεσματικά σε νερά που είναι ιδιαίτερα βεβαρημένα από άλατα.
Β) Έχει παρατηρηθεί ότι σε περιοχές που έχουν έντονη πτώση τάσης του δικτύου της ΔΕΗ, τα πλυντήρια έχουν χειρότερο αποτέλεσμα πλυσίματος τις ώρες που η τάση έχει πέσει κάτω από 200 Volt. Αυτό είναι φυσιολογικό γιατί σε πολύ χαμηλά επίπεδα τάσης το ηλεκτρονικό μηχάνημα χάνει ισχύ και το αποτέλεσμα είναι μειωμένο. Όταν όμως επανέρχεται η τάση στα κανονικά επίπεδα η αποτελεσματικότητα επανέρχεται επίσης στα φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να μειωθεί με την χρήση ενός σταθεροποιητή τάσης.

ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Με την τοποθέτηση της συσκευής θα δείτε τα εξής αποτελέσματα:
1) Μείωση περίπου 30% με 50% του απορρυπαντικού
2) Μείωση κεριού και γυαλιστικού.
3) Αυξημένη καθαριότητα
4) Απουσία στιγμάτων (από καθόλου μέχρι 10% της πρώην κατάστασης)
5) Τα μηχανήματα παραμένουν καθαρά από άλατα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Πολύ γρήγορη απόσβεση του μηχανήματος διότι έχετε άμεση μείωση:
1) του απορρυπαντικού
2) του κεριού και γυαλιστικού
3) του κόστους συντήρησης του πλυντηρίου
4) αποτελεσματικότερη λειτουργία του συστήματος πλύσης τουλάχιστον 50% το οποίο σημαίνει καλύτερη παρουσία του αυτοκινήτου στον πελάτη.
5) και τέλος πολύ σημαντικό στην διαμόρφωση ενός καλύτερου, καθαρότερου και φιλικότερου περιβάλλοντος αφού μειώνουμε κατά πάρα πολύ τα απόβλητα που είναι βλαβερά και ρυπαίνουν το περιβάλλον.

ΟΔΗΓΙΕΣ
Μετά την εγκατάσταση του AQUA SOFT και μετά περίπου 10 πλυσίματα το αποτέλεσμα αρχίζει να γίνεται ορατό. Τα σαπούνια θα δίνουν διπλάσιο αφρό, ενώ παρατηρούμε ότι αρχίζουν και απομακρύνονται λεκέδες που δεν απομακρύνονταν πριν.
Στο στέγνωμα δεν μένουν κηλίδες αλάτων πάνω στις λαμαρίνες και στα τζάμια.
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Μετά την τοποθέτηση του AQUA SOFT σε σημείο του κεντρικού σωλήνα που τροφοδοτεί το σπίτι θα καταλάβετε την απόδοση του από τα ακόλουθα:
Επειδή το AQUA SOFT καθαρίζει τις προϋπάρχουσες επικαθίσεις, είναι πιθανόν τις πρώτες ημέρες να φράξουν οι σήτες στα ντους και στις βρύσες από τα μεγαλύτερα κομμάτια των αλάτων. Τα μικρότερα κομμάτια των αλάτων που θα περνούν από τις σήτες πιθανόν να είναι σε τέτοια πυκνότητα τις πρώτες ημέρες ώστε να ασπρίζει το νερό.
Η αίσθηση του νερού στο πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και στο λούσιμο των μαλλιών θα είναι πιο απαλή με περισσότερο αφρό.
Θα βελτιωθεί η γεύση του νερού όταν το πίνουμε.
Σταδιακά θα σταματήσουν να εμφανίζονται τα στίγματα των αλάτων σε σκεύη, επιφάνειες και τοίχους, η δε καθαριότητα του σπιτιού θα γίνεται πιο εύκολα και με λιγότερα και όχι τόσο δραστικά απορρυπαντικά.
Τα καζανάκια της τουαλέτας καθαρίζουν εντελώς από τα άλατα σε ένα μήνα κατά μέσο όρο και σταματάνε οι διαρροές εάν υπάρχουν. Οι μηχανισμοί των μπαταριών του μπάνιου και της κουζίνας καθαρίζουν τελείως από τα άλατα και αυτό είναι ορατό γιατί χρειάζονται λιγότερη δύναμη για να λειτουργήσουν καθώς επίσης καθαρίζουν και τα άλατα που είναι συγκεντρωμένα στην άκρη του ρουξουνιού (εξαγωγής) και σχηματίζουν δακτυλίδια, αφού μαλακώνουν από μόνα τους και στο τέλος πέφτουν.

ΣΕ ΟΙΚΙΑΚΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ

Στα οικιακά πλυντήρια ρούχων έχουμε αντίστοιχα αποτελέσματα με τα επαγγελματικά πλυντήρια.
Δεν καταστρέφονται οι συσκευές (καθαρίζουν και ξαναβρίσκουν την αρχική τους λάμψη).
Μείωση τουλάχιστον 30% απορρυπαντικού ή την μικρότερη επιτρεπτή δόση πoυ ορίζει ο κατασκευαστής για πολύ μαλακό νερό.
Μείωση 50 – 70% του μαλακτικού.
Δεν χρειάζεται πλέον να βάζουμε αποσκληρυντικό.
Εξοικονόμηση μέχρι και 20% ηλεκτρικού ρεύματος γιατί απομακρύνονται από τις αντιστάσεις τα στρώματα των αλάτων που απορροφούν πολύ ενέργεια και έτσι έχουμε μείωση τoυ χρόνου που απαιτείται για την θέρμανση του νερού.

ΣΕ ΟΙΚΙΑΚΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΠΟΤΗΡΙΩΝ Ή ΠΙΑΤΩΝ
Ουσιαστικά το ίδιο ισχύει όπως και στα επαγγελματικά πλυντήρια ποτηριών ή πιάτων.

ΣΕ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΣ (EVAPORATORS) – ΣΥΜΠΥΚΝΩΤΕΣ (CONDENSERS) – ΨΥΓΕΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΣΚΑΦΩΝ
Πλήρης αποκόλληση αλάτων. Ο εξατμιστής (evaporator) εργάζεται σταθερά στο μέγιστο της απόδοσης του κάτι που φαίνεται από την μη μείωση της ποσότητας του νερού που παράγει.
Τα μηχανήματα και οι σωληνώσεις δεν καταστρέφονται από τα άλατα και την ηλεκτρόλυση – διάβρωση και έτσι πολλαπλασιάζεται η διάρκεια ζωής τους. Προλαμβάνει δαπανηρές βλάβες. Επίσης καταργείται η χρήση χημικών τα οποία είναι βλαβερά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Όπου έχει τμήματα χαλκού που βρέχονται από το νερό που έχει περάσει από τον ηλεκτρονικό επεξεργαστή, τότε θα δείτε την επιφάνεια να έχει καφετί όψη το οποίο σημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί το επιτεταρτοξείδιο του χαλκού που είναι αδρανές υλικό και είναι πολύ καλό όταν συμβαίνει. Το ίδιο ισχύει και όπου το κύκλωμα είναι από σίδηρο. Εκεί δημιουργείται κεκορεσμένο επιτεταρτοξείδιο του σιδήρου που έχει μαυριδερή όψη. Επομένως η χρήση ανοδίων δεν χρειάζεται πλέον. Δεν επηρεάζει επίσης τα coatings αλλά δρα προστατευτικά ακόμα και εάν σε κάποια σημεία έχει γίνει αποκόλληση του coating.
Σημείωση
Στο μόνο σύστημα που δεν λειτουργεί είναι κάποια συγκεκριμένα πολύ λίγα evaporators (κυρίως Nitchitsu Industries – Model SEVS 16) όπου σαν αρχή λειτουργίας έχουν το νερό μπαίνοντας με μια σωλήνα να χτυπάει σε μια κάθετο πλάκα που αναγκάζει το νερό να κάνει μια βεντάλια σπρέι που κατόπιν πέφτει σε αυλούς που δεν είναι καλυμμένοι από νερό όπου και εξατμίζεται στιγμιαία. Εκεί όπου οι αυλοί δεν είναι καλυμμένοι από το νερό δεν έχουμε αποκόλληση αλάτων. Η αποκόλληση είναι σίγουρη σε όσα συστήματα έχουν συνεχή κάλυψη από το νερό πχ Atlas


ΣΕ BALLAST TANKS – UPPER TANKS ΠΛΟΙΩΝ

Τοποθετώντας το στην παροχή νερού των ballast tanks – upper tanks ( μπορεί να τοποθετηθεί και μετά την αντλία κατάθλιψης οπότε καλύπτει όλο το σύστημα ballasts tanks ταυτόχρονα) έχουμε αποκόλληση του loose rust και αυτό που απομένει μετατρέπεται σε κεκορεσμένο επιτεταρτοξείδιο του σιδήρου που έχει μαυριδερή όψη και είναι αδρανές υλικό. Τα δίκτυα νερού – σωληνώσεις δεν καταστρέφονται εσωτερικά από τα άλατα και την ηλεκτρόλυση – διάβρωση και έτσι πολλαπλασιάζεται η διάρκεια ζωής τους.
Προλαμβάνει δαπανηρές βλάβες μειώνοντας σημαντικά την διάβρωση – ηλεκτρόλυση, σκουριά. Αυτό είναι εμφανές από την έντονη μείωση της φθοράς των ανοδίων προστασίας αυξάνοντας ταυτόχρονα σημαντικά την ζωή τους.
Δεν επηρεάζει επίσης τα coatings αλλά δρα προστατευτικά ακόμα και εάν σε κάποια σημεία έχει γίνει αποκόλληση του coating όπου εκεί δημιουργείται η κάλυψη του κεκορεσμένου επιτεταρτοξειδίου του σιδήρου. Η αποτελεσματικότητα είναι ανάλογη του πόσο πιο πολύ μένει το νερό στα δίκτυα νερού και ballast tanks – upper tanks. Μια μικρή ανακυκλοφορία βοηθάει την ταχύτητα του αποτελέσματος.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ


Τα κάτωθι αναφερόμενα είναι αποτέλεσμα πολλών εφαρμογών, πρακτικής εμπειρίας και επίσης κατόπιν επίσημης μελέτης / έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην περίοδο Οκτ 2001 – Μαρτίου 2002. Αυτό που πρότινος ήταν αδύνατο, απίθανο, αδιανόητο, απλά τώρα με την πρόοδο της τεχνολογίας επιτεύχθηκε.
(Η ‘’επίσημη μελέτη’’ είναι στην διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΙΣΜΑ ΜΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ
ΑΠΟ ΤΟ AQUA SOFT ( Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ AQUA WIZARD II )

1. Σημαντική και πάρα πολύ γρήγορη βελτίωση της διαπερατότητας του εδάφους με ταυτόχρονη μείωση της ηλεκτρικής αγωγιμότητας της εδαφικής πάστας
2. Πιο δυνατά φυτά λόγω της σημαντικής βελτίωσης του ανοσοποιητικού συστήματος του φυτού
3. Αύξηση της διάρκειας ζωής του φυτού
4. Δυνατότητα πιο πρώιμης φύτευσης
5. Αύξηση της παραγωγής μέχρι και 100% με σαφώς μεγαλύτερους καρπούς και καλύτερης ποιότητας που σημαίνει καλύτερο εισόδημα
6. Σημαντική βελτίωση της απορρόφησης των λιπασμάτων
7. Αύξηση του ριζικού συστήματος μέχρι και 50%
8. Σημαντική μείωση ανάγκης του απαιτούμενου για άρδευση νερού. Χρειάζεται να κάνουμε μείωση περίπου 30% στο πότισμα που σημαίνει εκτός από μικρότερο κόστος, την προστασία του ήδη βεβαρημένου υδροφόρου ορίζοντα
9. Απόφραξη των μπέκ του ποτίσματος και υδρονέφωσης με συνέπεια την άριστη λειτουργία όλου του συστήματος ποτίσματος
10. Όσο πιο βεβαρημένο είναι το νερό από άλατα, τόσο ποιο εμφανή είναι τα αποτελέσματα.

ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ

1) ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ (αύξηση διαπερατότητας και μείωση αγωγιμότητας της πάστας του χώματος).
Η χρήση νερού από τις γεωτρήσεις για την άρδευση των καλλιεργειών, λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας του σε Ανθρακικά άλατα και Χλωριούχο Νάτριο (σκληρό νερό) και της εν συνεχεία συσσώρευσης τους στην επιφάνεια του χώματος και γύρω από την ρίζα του φυτού, δημιουργεί έντονο πρόβλημα απορρόφησης του νερού & των αναγκαίων για την θρέψη του στοιχείων. Στην φυσική τους κατάσταση τα άλατα έχουν την ιδιότητα να συσσωρεύονται στην επιφάνεια του χώματος και να δημιουργούν μια σκληρή κρούστα. Η κρούστα αυτή εμποδίζει το νερό και τα λιπάσματα να εισέρχονται στα βαθύτερα εδαφικά υποστρώματα.
Το επεξεργασμένο όμως από το AQUA SOFT νερό διαλύει την επιφανειακή κρούστα των αλάτων και επιτρέπει στο νερό της άρδευσης να εισχωρήσει σε βαθύτερα υποστρώματα και να μεταφέρει μαζί του όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται το φυτό σε 100% διαλυτή μορφή. Η υγρασία παραμένει για μεγαλύτερο διάστημα γύρω από την ρίζα έτσι ώστε το φυτό έχει τον απαιτούμενο χρόνο που χρειάζεται για να τραβήξει τα θρεπτικά συστατικά. Παράλληλα διαλύεται το σβόλιασμα γύρω από την ριζικό σύστημα (ριζόσφαιρα) και έτσι το χώμα μαλακώνει. Αυτό βοηθάει το φυτό να απλώσει ταχύτερα τις ρίζες του.

Αυτό γίνεται αντιληπτό:
α) από την εξαφάνιση της ‘‘ασπρίλας’’ στην επιφάνεια του χώματος μετά από μερικά ποτίσματα.
β) με την μείωση στο μισό του χρόνου διήθησης (διείσδυσης) του νερού στο χώμα (η
επιφάνεια στεγνώνει γρηγορότερα που σημαίνει ότι το νερό κατεβαίνει στα βαθύτερα
υποστρώματα).

Όταν υπάρχει αυξημένη αγωγιμότητα της πάστας του χώματος, μετά από 3-5 ποτίσματα μειώνεται στο 1/4 της αρχικής και μετά από 15 ποτίσματα κατά μέσο όρο, φτάνει στην ιδανική κατάσταση των 1.000 – 1.500 μS/cm. Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που γίνεται πιο γρήγορα και άλλες πιο αργά εξαρτώμενο από την σύσταση του χώματος και από την αγωγιμότητα του νερού. Παράδειγμα: αρχική αγωγιμότητα πάστας 6.000 μS/cm μετά από 15 ποτίσματα έφτασε στα 1.200 μS/cm.

Μετά τα 3 πρώτα ποτίσματα αυξάνεται ορατά το πράσινο στα φυτά. Επίσης αρχίζει να αναπτύσσεται ορατά και το ριζικό σύστημα (με κατάλευκες ρίζες) που μπορεί να φτάσει μέχρι και 50% αύξηση ενώ μετά από 20 ποτίσματα τα φυτά παρουσιάζουν έντονα ταχύτερη αύξηση βλάστησης.

Προσοχή για τις καλλιέργειες σε γλάστρες. Επειδή η γλάστρα έχει χαμηλή απορροή και το χώμα ξεπλένεται με πιο αργό ρυθμό, το αποτέλεσμα είναι πιο αργό. Για να επιτευχθεί η αρχική απόπλυση χρειάζεται μέχρι 3 φορές περισσότερο χρόνο οπότε και τα αποτελέσματα έρχονται περίπου 3 φορές αργότερα.

2) ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ.

Α) Με το ξεσβόλιασμα της ριζόσφαιρας το χώμα μαλακώνει και έτσι το φυτό μπορεί να απλώνει ταχύτερα τις ρίζες του και ειδικά όταν είναι σε νεαρή ηλικία. Αυτό είναι ορατό από την αύξηση του ριζικού συστήματος τουλάχιστον κατά 30% σε σχέση με φυτά που δεν ποτίζονται με επεξεργασμένο νερό. Μάλιστα είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο φώσφορος από την φύση του είναι δυσκίνητος. Μετά όμως από την επεξεργασία του νερού γίνεται πιο ευκίνητος, διαλυτός και πιο προσροφήσιμος. Αυτό έχει σαν συνέπεια να βελτιώνεται το ανοσοποιητικό του σύστημα, να μεγαλώνει πιο πολύ το φυτό, και να αναπτύσσει μεγαλύτερο ριζικό σύστημα. Επίσης το θετικό φορτίο που έχει πλέον το νερό φορτίζει θετικά την ρίζα έτσι ώστε να γίνεται ταχύτερα η ανταλλαγή ιόντων στο ριζικό σύστημα.
Β) Είναι διαπιστωμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ότι με την βοήθεια του AQUA SOFT (AQUA WIZARD II), έχουμε καλύτερη απορρόφηση στα λιπάσματα. Τα ανιονικά (άζωτο / φώσφορος κλπ), σε σχέση με την προϋπάρχουσα κατάσταση, έχουν περίπου 200% καλύτερη απορρόφηση. Τα κατιονικά λιπάσματα (κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, μαγγάνιο κλπ), έχουν περίπου 100% καλύτερη απορρόφηση.
Σε πολλές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί εδάφη που καλλιεργούνται για πολλά χρόνια να έχουν δεσμευμένα λιπάσματα σε μορφή ‘’συμπλόκων’’ και άλλων αλάτων. Με την βοήθεια του AQUA SOFT, αυτά ξεμπλοκάρονται από το χώμα και γίνονται διαθέσιμα για το φυτό. Αυτό μπορεί προσωρινά να ταράξει την ισορροπία. Γι’ αυτό ο καλλιεργητής αν συμβούν τέτοια φαινόμενα, π.χ. υπερτροφία αζώτου, και πάντα με μάρτυρα το φυτό, να σταματά να ρίχνει άζωτο και να προσθέτει π.χ. κάλλιο, φώσφορο, ασβέστιο κλπ μέχρι να καταναλωθούν τα εδαφικά αποθέματα.
Πχ εάν έχει μεγάλη φυλλοβολία και ανάπτυξη του φυτού σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει το πρόσθετο άζωτο (πχ νιτρικό άζωτο) και να αυξήσει την ποσότητα του καλίου για να έχει άνθος / καρπό. Δηλαδή για να επανέλθει η λιπασματική ισορροπία, στα πρώτα 10 ποτίσματα να μην ρίξει λιπάσματα (εάν έχει υψηλή αγωγιμότητα πάστας χώματος). Μετά να ρίξει λιπάσματα με αυξημένη ποσότητα καλίου.
ΣΥΣΤΑΣΗ
Για περισσότερες λεπτομέρειες – πληροφορίες, απευθυνθείτε στον γεωπόνο σας.

3) ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ.
Η ικανότητα του νερού να διαλύει άλατα, λιπάσματα κλπ αυξάνεται 200% κατά μέσο όρο, ανάλογα και με την αρχική του ποιότητα, με συνέπεια να συμπεριφέρεται αυτό σαν «μαλακό». Επίσης το νερό έχει αποκτήσει πλέον την ιδιότητα να διαλύει περισσότερο οξυγόνο οπότε αυξάνεται σημαντικά ο βαθμός διαλυτότητας του οξυγόνου σε αυτό. Το επεξεργασμένο νερό έχει την ικανότητα να αναπληρώνει 3 φορές ταχύτερα το οξυγόνο. Βάσει αυτής της παραμέτρου βελτιώνεται κάθετα το ανοσοποιητικό σύστημα του φυτού έτσι ώστε να μπορεί να ξεχωρίσει το νάτριο από το κάλιο, να απορροφήσει το κάλιο και να μην απορροφήσει το νάτριο (αποτέλεσμα έρευνας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου παρατηρήθηκε 56-66% μείωση νατρίου στα φύλλα των φυτών που ποτίζονταν με επεξεργασμένο νερό).
4) ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΡΠΟΥ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΩΙΜΟΤΗΤΑΣ. ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ.
Επειδή ανατρέπονται οι αρνητικοί παράγοντες στην διαδικασία ανάπτυξης των φυτών, επιτυγχάνεται μεγαλύτερη παραγωγή με σαφώς καλύτερης ποιότητας προϊόντα (αύξηση όγκου του καρπού με ταυτόχρονη αύξηση του ποσοστού σακχάρων – Brix) και φυτά πολύ πιο υγιή, εύρωστα και ανθεκτικά στις κακές καιρικές συνθήκες του χειμώνα. Για παράδειγμα (από τα επίσημα αποτελέσματα του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών), σε νερό αγωγιμότητας 400 μS/cm (το πόσιμο νερό της Αθήνας το οποίο είναι πολύ καλής ποιότητας) επεξεργασμένο από το AQUA SOFT, έδωσε 8 % μεγαλύτερη παραγωγή και καλύτερη ποιότητα καρπών σε σχέση με τον μάρτυρα (φυτά σε πόσιμο νερό της Αθήνας χωρίς επεξεργασία). Στο δε νερό των 11 – 12.000 μS/cm αγωγιμότητας (συν 2.100 μS/cm περίπου τα λιπάσματα οπότε κατά μέσον όρο 13 – 14.000 μS/cm) που οφειλόταν στην αλατότητα, είχε κατά μέσον όρο 150% καλύτερη παραγωγή και πολύ ανώτερης ποιότητας καρπούς σε σχέση με τον μάρτυρα (φυτά σε νερό των 13 – 14.000 μS/cm αγωγιμότητας κατά μέσον όρο, χωρίς επεξεργασία). Τα ‘’φαινολογικά’’ στοιχεία των φυτών που αναπτύχθηκαν στο αλατούχο νερό των 13 – 14.000 μS/cm κατά μέσο όρο νερό, είναι ‘στατιστικά όμοια’ με αυτά των φυτών που αναπτύχθηκαν στο νερό των 2.500 μS/cm (400 μS/cm νερού Αθήνας συν 2.100 μS/cm λιπάσματα) χωρίς αλάτι.
Επίσης πληροφοριακά όσο πιο βεβαρημένα είναι τα νερά τόσο πιο εμφανές είναι το ποσοστό αύξησης σακχάρων και στην γεύση και στην εμφάνιση του καρπού.
Μάλιστα είναι σημαντικό ότι το επεξεργασμένο νερό βοηθάει στην πρώιμη παραγωγή (φύτευση 15-30 ημέρες νωρίτερα όπου αυτό είναι δυνατό).

Επίσης θα παρατηρήσετε ότι η διάρκεια ζωής του φυτού επιμηκύνεται. Αυτό οφείλεται στο ότι με την βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος του φυτού και την ταχύτερη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών, μπορεί αυτό να συνεχίζει να βλαστάνει ακόμα και μετά το τέλος της φυσιολογικής του εποχής. Αυτό ενισχύεται επίσης από το ότι ο ηλεκτρονικός επεξεργαστής αδρανοποιεί το χλωριούχο νάτριο το οποίο είναι αυτό που σε πολύ μεγάλο βαθμό προξενεί την γήρανση (Μείωση 66% της αλατότητας – χλωριούχο νάτριο) στην έρευνα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

Είναι γνωστό και δεδομένο στην γεωπονία ο επονομαζόμενος ‘’κύκλος ζωής’’ των φυτών. Όταν το φυτό αντιληφθεί ότι το περιβάλλον (χώμα, νερό) δεν είναι κατάλληλο να αναπτυχθεί, δίνει πολύ γρήγορα καρπούς γιατί προσπαθεί να αναπαραχθεί και να διαιωνιστεί πριν κλείσει το βιολογικό του κύκλο. Δηλαδή το φυτό γίνεται μικρό σε όγκο και ο καρπός είναι χαμηλής ποιότητας. Ενώ τα φυτά που μεγαλώνουν σε καλό περιβάλλον (χώμα και νερό), επιμηκύνουν το βιολογικό τους κύκλο, έχουν καλύτερη ανάπτυξη φύλλων & βλαστών, μεγαλύτερο συνολικό μέγεθος, δίνουν πρώιμους, «στην ώρα τους» και όψιμους καρπούς που είναι καλύτερης ποιότητας σε εμφάνιση και σε βάρος. Τέτοια φαινόμενα είναι απόλυτα φυσιολογικά γιατί ακριβώς βελτιώνονται οι συνθήκες στο νερό και στο χώμα. Όπως αναφέραμε και παραπάνω μπορεί να φυτεύει κάποιος φυτά νωρίτερα της εποχής τους τα οποία θα αναπτυχθούν φυσιολογικά με την βοήθεια του επεξεργασμένου νερού έτσι ώστε να επιτευχθεί ‘πρωιμότητα’ στην παραγωγή. Ταυτόχρονα λόγω της βελτίωσης του ανοσοποιητικού συστήματος και της ταχύτερης μετάδοσης των θρεπτικών συστατικών μπορεί αυτό να συνεχίζει να βλαστάνει ακόμα και μετά το τέλος της φυσιολογικής του εποχής.

5) ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΟΤΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΓΚΗ

Επειδή το νερό είναι πλέον πιο «λεπτόρρευστο» λόγω της μείωσης της επιφανειακής του τάσης, συν ότι και στο χώμα έχει αυξηθεί η διαπερατότητα, το νερό διηθείται («κατεβαίνει») και αποθηκεύεται στη ζώνη των ριζών (ριζόστρωμα) και έτσι η υγρασία παραμένει για πολύ μεγαλύτερο διάστημα διαθέσιμη γύρω από τις ρίζες αντί να μένει στην επιφάνεια και να εξατμίζεται. Επίσης το φυτό έχει τον απαιτούμενο χρόνο για να πάρει τα διαλυμένα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την θρέψη του. Για αυτούς τους λόγους ‘’πρέπει’’ να μειώσουμε την ποσότητα του νερού κατά 20 – 40% περίπου και να αυξήσουμε την συχνότητα των ποτισμάτων. Μάλιστα αξίζει να τονιστεί ότι στα αμμώδη εδάφη τα αποτελέσματα είναι πιο γρήγορα γι’ αυτό χρειάζεται ακόμα λιγότερο νερό. Στα πιο σφικτά χώματα π.χ. αργιλώδη, και στα πολύ σφικτά όπως τα ασβεστολιθικά, για να διαλυθούν τα ήδη συσσωρευμένα άλατα και λιπάσματα που υπάρχουν γύρω από την ρίζα, τα αποτελέσματα φαίνονται μέχρι και 20% αργότερα. Χρειάζεται να γίνει κατανοητό από τον χρήστη ότι ‘’πρέπει’’ να αλλάξει συμπεριφορά ως προς το πότισμα των φυτών. Δηλαδή να πειραματιστεί λίγο ώστε όταν ποτίζει, να ρυθμίζει την ποσότητα του νερού και μ’ αυτόν το τρόπο το νερό να μην κατεβαίνει πολύ βαθιά που εκτός ότι πάει χαμένο παρασύρει και τα λιπάσματα μαζί του. Το ιδανικό είναι ‘’Λίγο πότισμα και σε σωστές δόσεις’’. Λόγω των παραπάνω φαινομένων, το χώμα σε κάθε σεζόν φύτευσης εμφανίζεται ακόμα πιο διαπερατό και μειώνεται ακόμα περισσότερο η αγωγιμότητα της πάστας του χώματος. Ήδη μετά την δεύτερη καλλιέργεια, το χώμα έχει φτάσει στις ιδανικές συνθήκες του. Επίσης κάτι σημαντικό είναι ότι λόγω της μικρότερης ποσότητος νερού που χρησιμοποιούμε, μειώνεται και η υγρασία του περιβάλλοντος με συνέπεια την μικρότερη πιθανότητα προσβολής από ασθένειες που ευνοούνται από την υγρασία.

6) ΑΡΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΔΡΟΝΕΦΩΣΗΣ

Η χρήση συστήματος ποτίσματος με σταγόνες είναι προβληματική γιατί οι σταλλακτήρες ή τα μπέκ υδρονέφωσης φράζουν τελείως ή υπολειτουργούν από τα άλατα, με συνέπεια την μη κανονική υδροδότηση του φυτού ειδικά στο τέλος του δικτύου όπου υπάρχει λιγότερη πίεση του νερού και τα φυτά είναι πιο καχεκτικά.
Με την χρήση του επεξεργασμένου νερού από το AQUA SOFT οι σταλλακτήρες και τα μπέκ παραμένουν καθαρά και έτσι δεν απαιτείται η χρήση οξέων και χρόνος αφιερωμένος για το ξεβούλωμα. Ταυτόχρονα το νερό κυκλοφορεί στο σύνολο του δικτύου χωρίς το πρόβλημα από τα άλατα και τα φυτά λαμβάνουν την ποσότητα νερού που έχουμε προεπιλέξει, πετυχαίνοντας την μεγίστη ανάπτυξη τους.
Επίσης όπου χρησιμοποιείται κάδος λιπαντήρα για την ανάμιξη λιπάσματος, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το AQUA SOFT πριν τον κάδο, ώστε να έχουμε 100% διάλυση του λιπάσματος και ταυτόχρονα να διατηρούμε τον κάδο καθαρό από άλατα ενώ την λάσπη (αδρανή, χώμα κ.λ.π.) να την μαζεύουμε με μία σέσουλα. Σε περίπτωση βιολογικών καλλιεργειών, το δοχείο με το κομπόστ το τοποθετούμε μετά το AQUA SOFT για να μην σκοτώσει τα ωφέλιμα βακτηρίδια.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ.

Α) Βελτιώνοντας το νερό, βελτιώνεται μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους ανάπτυξης του φυτού. Γι’ αυτό όταν υπάρχουν προβλήματα από καιρικές συνθήκες, δηλαδή μείωση ηλιοφάνειας, παγετός, χιόνι, χαλάζι, πολύ αυξημένη θερμοκρασία – καύσωνας, αρρώστιες, μη επιθυμητή τροφοδότηση του φυτού με θρεπτικά συστατικά, αυτά μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ανάπτυξη του φυτού χωρίς να φταίει το AQUA SOFT.
Β) Έχουν βρεθεί σε ορισμένα νερά συνήθως υψηλής αγωγιμότητας τοξικά υλικά όπως πχ. Βόριο, Μαγκάνιο, διαλυμένες οργανικές ουσίες(λύματα ελαιοτριβείων – φαινόλες κλπ), κατασταλάγματα από χωματερές κλπ, τα οποία ακόμα και σε μικρές ποσότητες είναι τοξικά για τα φυτά. Το AQUA SOFT σε αυτές τις περιπτώσεις δεν προσφέρει ικανοποιητική βοήθεια. Απλά μειώνει ένα 10% περίπου το ποσοστό απορρόφησης από τα φυτά.

ΠΩΣ ΠΟΤΙΖΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Άρδευση με Ριζοπότισμα – Στάγδην Άρδευση (πότισμα με σταγόνα)
Μια άρδευση για να θεωρηθεί επιτυχής πρέπει να αποθηκεύει στον αγρό τόσο νερό όσο αυτό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα φυτά για την κάλυψη των αναγκών της εξατμικοδιαπνοής και ταυτόχρονα να περιορίζει στο ελάχιστο τις απώλειες από επιφανειακές απορροές και βαθιά διήθηση.
Γι’ αυτόν τον λόγο προτείνεται στάγδην ύδρευση η οποία έχει τα εξής πλεονεκτήματα:
1. Ποτίζουμε σε μικρές ποσότητες μεμονωμένα το κάθε φυτό χωρίς να χάνεται νερό σκορπίζοντας το σε μεγαλύτερη επιφάνεια (διότι μειώνεται η επιφάνεια εξάτμισης). Σε αντίθεση το πότισμα τύπου ‘’γέμισμα λάκκου’’ και πότισμα με ‘’κανόνια’’ εκτός του ότι είναι αντιοικονομικό στην ποσότητα νερού κάνει και ζημιά (θα έχετε παρατηρήσει ότι όσο πιο κακής ποιότητας είναι το νερό, τόσο περισσότερες ασπρίλες αφήνει στην επιφάνεια του χώματος όταν στεγνώνει και ταυτόχρονα δημιουργούνται εγκαύματα στα φύλλα). Επομένως όσο πιο μεγάλη είναι η αγωγιμότητα του νερού τόσο περισσότερο συνίσταται το πότισμα να γίνεται με σταγόνα.
2. Ποτίζοντας κοντά στην ρίζα κρατάμε το νερό στην ζώνη που το φυτό μπορεί να το χρησιμοποιήσει (υδατοικανότητα). Θεωρήστε για καλύτερη κατανόηση ότι το νερό κάτω από το μπεκ έχει σχήμα μέσα στο έδαφος σαν μια σταγόνα νερό. Με το ριζοπότισμα το νερό παραμένει στην ριζόσφαιρα και δεν διασκορπίζεται ρυθμίζοντας την ποσότητα στην ιδανική για το φυτό.
3. Έχουμε ομοιόμορφο πότισμα σε όλη την επιφάνεια του αγρού.
4. Λόγω της μικρότερης ποσότητας νερού αποφεύγουμε (ανάλογα με τον τύπο του εδάφους) είτε Α) τα θρεπτικά στοιχεία να παρασύρονται κάτω από την ριζόσφαιρα οπότε τα φυτά παθαίνουν τροφοπενία ή Β) να ανεβαίνει η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα ανεβάζοντας ταυτόχρονα τα άλατα επάνω ή κοντά στην επιφάνεια που αυτό έχει σαν συνέπεια να γίνεται ζημιά στα φυτά.
5. Μείωση προσβολών από μικροοργανισμούς – μύκητες λόγω του περιορισμού της συνεχούς και αυξημένης υγρασίας στην επιφάνεια του εδάφους.
6. Δεν συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες αλάτων στα φύλλα και τα φυτά δεν κινδυνεύουν από ηλιακά εγκαύματα. Το ψέκασμα του πολύ υφάλμυρου νερού στα φύλα κάνει μεγάλη ζημιά καίγοντας τα.
7. Δεν προκαλείται διάβρωση του εδάφους.
8. Το νερό δεν παρασύρεται από τον άνεμο (όπως συμβαίνει στα συστήματα με κανόνια) και έτσι επιτυγχάνουμε ομοιόμορφο πότισμα με δυνατότητα να εφαρμόζεται στις πιο πολλές περιοχές και όλες τις μέρες του χρόνου.
9. Δεν χρειάζεται μεγάλη πίεση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιοχές που η διάθεση του νερού είναι πολύ μικρή.
10. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων τα οποία τροφοδοτούνται μαζί με το νερό για τα φυτά
11. Υπάρχει η δυνατότητα ο αγρός να ποτίζεται σε ζώνες.
12. Προσφέρεται για αυτοματισμούς με μείωση κόστους εργατικών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1) Κρυστάλλωση. Τι σημαίνει η αλλαγή τρόπου κρυστάλλωσης και γιατί η νέα κρυστάλλωση που δημιουργεί το AQUA SOFT είναι μόνιμη και μη αναστρέψιμη;
Κρυστάλλωση είναι συνένωση δυο ή περισσοτέρων ιόντων. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με φυσικό είτε με τεχνικό τρόπο. Υπάρχει ο τρόπος κρυστάλλωσης που γίνεται από την φύση π.χ. το ασβέστιο ενώνεται με τον άνθρακα και σχηματίζει ανθρακικό ασβέστιο. Ομοίως το μαγνήσιο σχηματίζει ανθρακικό μαγνήσιο. Υπάρχει και ο τεχνητός τρόπος κρυστάλλωσης π.χ. ηλεκτρόλυση κλπ.
Με την ενέργεια που προσφέρουμε σε αυτά τα μεταλλικά στοιχεία μέσω του AQUA SOFT, τα βοηθάμε να κρυσταλλώσουν με αλλά μεταλλικά στοιχεία λόγω της μεταβολής του ηλεκτρικού φορτίου ώστε να αλλοιωθούν οι αρνητικές ιδιότητες που έχουν, δηλαδή ασβέστιο, μαγνήσιο, συσσωματώματα, πουρί, πέτρα, κακή διαλυτότητα του νερού, χλωριούχο νάτριο(αλάτι), κάψιμο στις ρίζες και στα φύλλα, μη ικανοποιητική προσρόφηση καλίου και γενικά δυσλειτουργία του χώματος ως την μεταφορά του θρεπτικού διαλύματος (νερό και μεταλλικά στοιχεία) προς το φυτό.
Η διαδικασία αυτής της νέας κρυστάλλωσης είναι μόνιμη γιατί αφ’ ενός έχει μεταβληθεί το ηλεκτρικό φορτίο των συγκεκριμένων στοιχείων, αφ’ ετέρου έχουν ενωθεί μαζί με κάποια άλλα με δεσμό πολύ ισχυρότερο λόγω των δυνάμεων του ηλεκτρικού πεδίου που ασκούνται επάνω τους (δυνάμεις τύπου Lorenz). Είναι δηλαδή πολύ ισχυρά κλειδωμένα στην νέα τους μορφή. Το φαινόμενο παραμένει μόνιμο και μη αναστρέψιμο γιατί το υδραυλικό δίκτυο και η γη δεν μπορούν να δημιουργήσουν αυτές τις τόσο δυνατές ενεργειακές συνθήκες που απαιτούνται ώστε το νερό να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση.

2) Τι γίνεται με τα ήδη κρυσταλλωμένα χώματα;
Διαλύονται γιατί το νερό έχει πολύ αυξημένη διαλυτότητα λόγω της δραστικής μείωσης της επιφανειακής του τάσης και λόγω της αύξησης της χωρητικότητας του νερού μπορεί να τα κρατήσει σε διαλυτή μορφή ώστε να τα παρασύρει σε βαθύτερα υποστρώματα.

3) Πως καταλαβαίνουμε την διαφορά και ποιο είναι το συγκεκριμένο ευεργέτημα που δημιουργεί το συγκεκριμένο (επεξεργασμένο) νερό;
Λόγω της αυξημένης διαλυτότητας του νερού (κατά τουλάχιστον 200%) και της μείωσης της επιφανειακής του τάσης, έχει την ιδιότητα να διαλύει την επιφανειακή κρούστα των αλάτων και να ξεσβολιάζει το χώμα γύρω από την ριζική κοιλότητα. Όλα αυτά τα υλικά πάνε σε βαθύτερα υποστρώματα. Έτσι παρατηρούμε μείωση της αγωγιμότητας της πάστας στο ¼ της αρχικής μετά από μερικά ποτίσματα (πχ αγωγιμότητα πάστας 6.000 μS/cm μετά από 3-5 ποτίσματα φτάνει στα 1.500 μS/cm και μετά από 15 ποτίσματα φτάνει στα 1.000-1.500 μS/cm αφού έχουμε κάνει και μείωση του νερού ποτίσματος για να μην το φτάσουμε πάρα πολύ χαμηλά. Όλη η διαδικασία γίνεται μόλις το νερό έλθει σε επαφή με το χώμα.

4) Δεν θα γίνει συσσώρευση αλάτων μετά από χρόνια κάτω από το ύψος του ριζοστρώματος του φυτού;
Α) Δεν θα γίνει συσσώρευση διότι λόγω εκπλύσεως του χώματος, το 80% συσσωματώσεων που αποτελούνται κυρίως από λιπάσματα, παρασύρονται σε βαθύτερα υποστρώματα που μπορούν να φτάσουν από 3 μέτρα μέχρι πολύ βαθύτερα και αυτό είναι σχετικό με την υδραυλική σύσταση του εδάφους (διαπερατότητα).
Β) Σε ορισμένα στοιχεία όπως πχ. το νάτριο, αλλοιώνεται δραστικά το ηλεκτρικό του φορτίο και μεταβάλλεται ο όγκος του (γίνεται μεγαλύτερος) με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζεται από το ριζικό σύστημα και έτσι να μην έχουμε απορρόφηση. Στην συνέχεια με την βοήθεια του νερού θα παρασυρθεί σε βαθύτερα υποστρώματα.

5) Είναι το βρόχινο νερό καλό να χρησιμοποιείται για τα φυτά;
Το βρόχινο νερό έχει το πλεονέκτημα ότι επειδή είναι χαμηλής αγωγιμότητας και περιέχει πολύ ανθρακικό οξύ που το έχει πάρει από τον αέρα, κάνει πολύ καλή απόπλυση (είναι πολύ καλός διαλύτης).
Έχει όμως και τα έξεις βασικά μειονεκτήματα:

Α) Στις ανοικτές καλλιέργειες
1. Η πολύ βροχή κατεβάζει πολύ και την αγωγιμότητα της πάστας του χώματος συν ότι οι ρίζες έχουν την τάση να σαπίζουν
2. Εάν κάποιος ποτίσει πολλές φορές με βρόχινο νερό (συνήθως αποθηκευμένο σε δεξαμενές), αδειάζει – ξεπλένει το χώμα από τα θρεπτικά συστατικά

Β) Στις κλειστές καλλιέργειες (θερμοκήπια κλπ)
Το βρόχινο νερό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στις κλειστές καλλιέργειες γιατί:
1) Είναι στεγνό από θρεπτικά στοιχεία
2) Έχει ασταθές pH (είναι χαμηλό και όξινο)
3) Χαλάει την ισορροπία λιπασμάτων γιατί δημιουργεί συσσωματώσεις ασβεστίου και κουβαλάει αέρια που είναι βλαβερά για τις καλλιέργειες.
4) Λειτουργεί σαν οξύ (γιατί είναι πολύ ισχυρός διαλύτης) ξεπλένοντας το χώμα και την ρίζα από τα θρεπτικά συστατικά με πρώτο σύμπτωμα την τροφοπενία. Γι’ αυτό απαγορεύεται η συνεχής και διαρκής χρήση του βρόχινου νερού. Ήταν (πριν την χρήση του AQUA SOFT) ωφέλιμο να χρησιμοποιείται 2-3 φορές την σαιζόν για πότισμα ανάμεσα στα ποτίσματα όταν το χώμα ήταν πολύ συνεκτικό και ειδικά όταν η αγωγιμότητα του νερού ήταν υψηλή.
5) Η διαχείριση του βρόχινου νερού είναι πολύ δύσκολη και απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και άμεσες επεμβάσεις σε καθημερινή βάση για τον έλεγχο της υδραυλικής σύστασης του χώματος (χρειάζονται εδαφικές αναλύσεις και μετρήσεις πάστας χώματος) και τον έλεγχο με αυξημένο όγκο λιπασμάτων για να διατηρηθεί η τροφική ισορροπία του φυτού. Αντίθετα ο έλεγχος μέσω του AQUA SOFT χρησιμοποιώντας κανονικό νερό γεωτρήσεων – πηγαδιών (επειδή εμείς βελτιώνουμε μεν την διαλυτότητα του νερού αλλά σε απόλυτα αποδεκτά επίπεδα ώστε να μην ξεφεύγει εκτός ορίων) είναι πιο πολύ πιο εύκολος γιατί δεν διαταράσσουμε έντονα την υδραυλική σύσταση του εδάφους αλλά και την διαχείριση των λιπασμάτων.
6) Το βρόχινο νερό δεν επεξεργάζεται από τον ηλεκτρονικό επεξεργαστή γιατί δεν έχει αρκετά μεταλλικά στοιχεία. Παθαίνει μόνο ελαφριά υδρόλυση. Βασικά είναι ένα πολύ κακό νερό να επεξεργαστεί από τον AQUA SOFT και δεν πρέπει να αναμιγνύεται με το επεξεργασμένο νερό (στην καλύτερη περίπτωση μάξιμουμ ανάμιξη 10-20% και όχι για μεγάλο διάστημα).

Εμείς προσφέρουμε τα πλεονεκτήματα του βρόχινου νερού
χωρίς τα αρνητικά του.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

‘’ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ’’

« Η συγκριτική εφαρμογή του συστήματος έγινε στο εργαστήριο μας σε φυτά τομάτας που αναπτύσσονταν σε κλειστό υδροπονικό σύστημα έδειξαν ότι η έκθεση του θρεπτικού διαλύματος, που περιείχε υψηλή ποσότητα NaCl (13 dS m-1), σε εναλλασσόμενο πεδίο υψηλής συχνότητας πριν φτάσει στις ρίζες των φυτών είχε σαν αποτέλεσμα την πολύ μεγαλύτερη ανεκτικότητα των φυτών στην αλατότητα. Με αποτέλεσμα τα φαινολογικά στοιχεία των αναπτυσσόμενων φυτών να πλησιάζουν πολύ με τα φυτά που καλλιεργούνταν σε μη αλατούχο θρεπτικό διάλυμα. Και η παραγωγή τους να είναι πολύ ανώτερης αυτής των φυτών που αναπτύσσονταν σε αλατούχο θρεπτικό διάλυμα που δεν εφαρμόστηκε εναλλασσόμενο ηλεκτρικό πεδίο ».


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

2) Κρυστάλλωση. Τι σημαίνει η αλλαγή τρόπου κρυστάλλωσης και γιατί η νέα κρυστάλλωση που δημιουργεί το AQUA SOFT είναι μόνιμη και μη αναστρέψιμη;
Κρυστάλλωση είναι συνένωση δυο ή περισσοτέρων ιόντων. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με φυσικό είτε με τεχνικό τρόπο. Υπάρχει ο τρόπος κρυστάλλωσης που γίνεται από την φύση π.χ. το ασβέστιο ενώνεται με τον άνθρακα και σχηματίζει ανθρακικό ασβέστιο. Ομοίως το μαγνήσιο σχηματίζει ανθρακικό μαγνήσιο. Υπάρχει και ο τεχνητός τρόπος κρυστάλλωσης π.χ. ηλεκτρόλυση κλπ.
Με την ενέργεια που προσφέρουμε σε αυτά τα μεταλλικά στοιχεία μέσω του AQUA SOFT, τα βοηθάμε να κρυσταλλώσουν με αλλά μεταλλικά στοιχεία λόγω της μεταβολής του ηλεκτρικού φορτίου ώστε να αλλοιωθούν οι αρνητικές ιδιότητες που έχουν, δηλαδή ασβέστιο, μαγνήσιο, συσσωματώματα, πουρί, πέτρα, κακή διαλυτότητα του νερού, χλωριούχο νάτριο(αλάτι), κάψιμο στις ρίζες και στα φύλλα, μη ικανοποιητική προσρόφηση καλίου και γενικά δυσλειτουργία του χώματος ως την μεταφορά του θρεπτικού διαλύματος (νερό και μεταλλικά στοιχεία) προς το φυτό.
Η διαδικασία αυτής της νέας κρυστάλλωσης είναι μόνιμη γιατί αφ’ ενός έχει μεταβληθεί το ηλεκτρικό φορτίο των συγκεκριμένων στοιχείων, αφ’ ετέρου έχουν ενωθεί μαζί με κάποια άλλα με δεσμό πολύ ισχυρότερο λόγω των δυνάμεων του ηλεκτρικού πεδίου που ασκούνται επάνω τους (δυνάμεις τύπου Lorenz). Είναι δηλαδή πολύ ισχυρά κλειδωμένα στην νέα τους μορφή. Το φαινόμενο παραμένει μόνιμο και μη αναστρέψιμο γιατί το υδραυλικό δίκτυο και η γη δεν μπορούν να δημιουργήσουν αυτές τις τόσο δυνατές ενεργειακές συνθήκες που απαιτούνται ώστε το νερό να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση.

6) Τι γίνεται με τα ήδη κρυσταλλωμένα χώματα;

Διαλύονται γιατί το νερό έχει πολύ αυξημένη διαλυτότητα λόγω της δραστικής μείωσης της επιφανειακής του τάσης και λόγω της αύξησης της χωρητικότητας του νερού μπορεί να τα κρατήσει σε διαλυτή μορφή ώστε να τα παρασύρει σε βαθύτερα υποστρώματα.

7) Πως καταλαβαίνουμε την διαφορά και ποιο είναι το συγκεκριμένο ευεργέτημα που δημιουργεί το συγκεκριμένο (επεξεργασμένο) νερό;

Λόγω της αυξημένης διαλυτότητας του νερού (κατά τουλάχιστον 200%) και της μείωσης της επιφανειακής του τάσης, έχει την ιδιότητα να διαλύει την επιφανειακή κρούστα των αλάτων και να ξεσβολιάζει το χώμα γύρω από την ριζική κοιλότητα. Όλα αυτά τα υλικά πάνε σε βαθύτερα υποστρώματα. Έτσι παρατηρούμε μείωση της αγωγιμότητας της πάστας στο ¼ της αρχικής μετά από μερικά ποτίσματα (πχ αγωγιμότητα πάστας 6.000 μS/cm μετά από 3-5 ποτίσματα φτάνει στα 1.500 μS/cm και μετά από 15 ποτίσματα φτάνει στα 1.000-1.500 μS/cm αφού έχουμε κάνει και μείωση του νερού ποτίσματος για να μην το φτάσουμε πάρα πολύ χαμηλά. Όλη η διαδικασία γίνεται μόλις το νερό έλθει σε επαφή με το χώμα.

8) Δεν θα γίνει συσσώρευση αλάτων μετά από χρόνια κάτω από το ύψος του ριζοστρώματος του φυτού;
Α) Δεν θα γίνει συσσώρευση διότι λόγω εκπλύσεως του χώματος, το 80% συσσωματώσεων που αποτελούνται κυρίως από λιπάσματα, παρασύρονται σε βαθύτερα υποστρώματα που μπορούν να φτάσουν από 3 μέτρα μέχρι πολύ βαθύτερα και αυτό είναι σχετικό με την υδραυλική σύσταση του εδάφους (διαπερατότητα).
Β) Σε ορισμένα στοιχεία όπως πχ. το νάτριο, αλλοιώνεται δραστικά το ηλεκτρικό του φορτίο και μεταβάλλεται ο όγκος του (γίνεται μεγαλύτερος) με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζεται από το ριζικό σύστημα και έτσι να μην έχουμε απορρόφηση. Στην συνέχεια με την βοήθεια του νερού θα παρασυρθεί σε βαθύτερα υποστρώματα.

9) Είναι το βρόχινο νερό καλό να χρησιμοποιείται για τα φυτά;
Το βρόχινο νερό έχει το πλεονέκτημα ότι επειδή είναι χαμηλής αγωγιμότητας και περιέχει πολύ ανθρακικό οξύ που το έχει πάρει από τον αέρα, κάνει πολύ καλή απόπλυση (είναι πολύ καλός διαλύτης).
Έχει όμως και τα έξεις βασικά μειονεκτήματα:

Α) Στις ανοικτές καλλιέργειες
3. Η πολύ βροχή κατεβάζει πολύ και την αγωγιμότητα της πάστας του χώματος συν ότι οι ρίζες έχουν την τάση να σαπίζουν
4. Εάν κάποιος ποτίσει πολλές φορές με βρόχινο νερό (συνήθως αποθηκευμένο σε δεξαμενές), αδειάζει – ξεπλένει το χώμα από τα θρεπτικά συστατικά

Β) Στις κλειστές καλλιέργειες (θερμοκήπια κλπ)
Το βρόχινο νερό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στις κλειστές καλλιέργειες γιατί:
7) Είναι στεγνό από θρεπτικά στοιχεία
8) Έχει ασταθές pH (είναι χαμηλό και όξινο)
9) Χαλάει την ισορροπία λιπασμάτων γιατί δημιουργεί συσσωματώσεις ασβεστίου και κουβαλάει αέρια που είναι βλαβερά για τις καλλιέργειες.
10) Λειτουργεί σαν οξύ (γιατί είναι πολύ ισχυρός διαλύτης) ξεπλένοντας το χώμα και την ρίζα από τα θρεπτικά συστατικά με πρώτο σύμπτωμα την τροφοπενία. Γι’ αυτό απαγορεύεται η συνεχής και διαρκής χρήση του βρόχινου νερού. Ήταν (πριν την χρήση του AQUA SOFT) ωφέλιμο να χρησιμοποιείται 2-3 φορές την σαιζόν για πότισμα ανάμεσα στα ποτίσματα όταν το χώμα ήταν πολύ συνεκτικό και ειδικά όταν η αγωγιμότητα του νερού ήταν υψηλή.
11) Η διαχείριση του βρόχινου νερού είναι πολύ δύσκολη και απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και άμεσες επεμβάσεις σε καθημερινή βάση για τον έλεγχο της υδραυλικής σύστασης του χώματος (χρειάζονται εδαφικές αναλύσεις και μετρήσεις πάστας χώματος) και τον έλεγχο με αυξημένο όγκο λιπασμάτων για να διατηρηθεί η τροφική ισορροπία του φυτού. Αντίθετα ο έλεγχος μέσω του AQUA SOFT χρησιμοποιώντας κανονικό νερό γεωτρήσεων – πηγαδιών (επειδή εμείς βελτιώνουμε μεν την διαλυτότητα του νερού αλλά σε απόλυτα αποδεκτά επίπεδα ώστε να μην ξεφεύγει εκτός ορίων) είναι πιο πολύ πιο εύκολος γιατί δεν διαταράσσουμε έντονα την υδραυλική σύσταση του εδάφους αλλά και την διαχείριση των λιπασμάτων.
12) Το βρόχινο νερό δεν επεξεργάζεται από τον ηλεκτρονικό επεξεργαστή γιατί δεν έχει αρκετά μεταλλικά στοιχεία. Παθαίνει μόνο ελαφριά υδρόλυση. Βασικά είναι ένα πολύ κακό νερό να επεξεργαστεί από τον AQUA SOFT και δεν πρέπει να αναμιγνύεται με το επεξεργασμένο νερό (στην καλύτερη περίπτωση μάξιμουμ ανάμιξη 10-20% και όχι για μεγάλο διάστημα).

Εμείς προσφέρουμε τα πλεονεκτήματα του βρόχινου νερού
χωρίς τα αρνητικά του.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ


‘’ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ’’

« Η συγκριτική εφαρμογή του συστήματος έγινε στο εργαστήριο μας σε φυτά τομάτας που αναπτύσσονταν σε κλειστό υδροπονικό σύστημα έδειξαν ότι η έκθεση του θρεπτικού διαλύματος, που περιείχε υψηλή ποσότητα NaCl (13 dS m-1), σε εναλλασσόμενο πεδίο υψηλής συχνότητας πριν φτάσει στις ρίζες των φυτών είχε σαν αποτέλεσμα την πολύ μεγαλύτερη ανεκτικότητα των φυτών στην αλατότητα. Με αποτέλεσμα τα φαινολογικά στοιχεία των αναπτυσσόμενων φυτών να πλησιάζουν πολύ με τα φυτά που καλλιεργούνταν σε μη αλατούχο θρεπτικό διάλυμα. Και η παραγωγή τους να είναι πολύ ανώτερης αυτής των φυτών που αναπτύσσονταν σε αλατούχο θρεπτικό διάλυμα που δεν εφαρμόστηκε εναλλασσόμενο ηλεκτρικό πεδίο ».


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

Στο κουτί συσκευασίας περικλείονται τα κάτωθι:
1) Ο ηλεκτρονικός επεξεργαστής με διαστάσεις 20 cm μήκος Χ 11 cm πλάτος Χ 6,5 cm ύψος (κουτί σε μαύρο χρώμα από το οποίο εξέχει ένα χοντρό μαύρο καλώδιο το οποίο είναι η πρίζα ρεύματος και ένα λεπτό μπλε ή κίτρινο καλώδιο μήκους περίπου 2 μέτρων το οποίο είναι το καλώδιο που θα συνδέσετε σύμφωνα με τις οδηγίες τοποθέτησης).
2) Δύο αυτοκόλλητες ταινίες αλουμινίου 100 εκατοστά (ασημί εμφάνιση).
3) Μια αυτοκόλλητη ταινία αλουμινίου 5 εκατοστά (ασημί εμφάνιση).
4) Αυτοκόλλητη μονωτική ταινία (λευκή – κρεμ εμφάνιση).
5) Μεταλλικό τσέρκι με βίδες και ούπατ για την στήριξη σε τοίχο.
6) Μονωτικό αφρολέξ.
7) Μονωτικό μακαρόνι για το καλωδιάκι.
8) Πλήρες φυλλάδιο με το τι είναι, τι εφαρμογές έχει, και τι επιτυγχάνει ο ηλεκτρονικός επεξεργαστής νερού. Επίσης στο ίδιο φυλλάδιο περιλαμβάνονται οι οδηγίες τοποθέτησης και σχεδιάγραμμα τοποθέτησης. Θεωρούμε πολύ σημαντικό να διαβάσει ο χρήστης πολύ προσεκτικά το πλήρες φυλλάδιο για να έχει πλήρη εικόνα.
9) Έντυπο εγγύησης.
10) Φυλλάδιο όπου μπορείτε να μας ενημερώσετε για το τι παρατηρήσατε.


ΟΡΟΙ ΕΓΓΥΗΣΗΣ

1) Οι συσκευές AQUA SOFT καλύπτονται από τον κατασκευαστή με 5 χρόνια εγγύηση και εφ’ όρου ζωής service, με την προϋπόθεση ότι η συσκευή δεν θα ανοιχθεί από κανένα άλλο εκτός του κατασκευαστή, δεν έχουν καταστραφεί μέρη της συσκευής από μη φυσιολογική χρήση, δεν έχει παραβιαστεί η ετικέτα ασφαλείας της συσκευής, ή όταν η υγρασία, η θερμοκρασία και η μεταβολή της τάσης του δικτύου της Δ.Ε.Η. δεν υπερβούν τις προδιαγραφόμενες: Θερμοκρασία λειτουργίας : -20 – 60 βαθμοί Κελσίου. Υγρασία : μέχρι 90% (humidity). Τάση : Volt A/C 270 max. / 190 min. Η διάρκεια ζωής του AQUA SOFT είναι από 10 – 30 χρόνια. Η συσκευή είναι συμπληρωματική στο μηχάνημα ή/και το δίκτυο όπου θα εγκατασταθεί και δεν επηρεάζει την βασική λειτουργία τους.
Εάν για οποιοδήποτε λόγο η συσκευή τεθεί εκτός λειτουργίας, η λειτουργία του δικτύου ή/και των συσκευών θα παραμείνει στην πρωτύτερα του κατάσταση γιατί η συσκευή δεν μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα από τα προδιαγραφόμενα του δικτύου ή/και των συσκευών. Ο κατασκευαστής δεν ευθύνεται για τυχόν διαρροές δικτύων μετά την χρήση του ηλεκτρονικού επεξεργαστή νερού, από την απομάκρυνση των αλάτων τα οποία διατηρούσαν το δίκτυο στεγανό ενώ ήταν ήδη διαβρωμένο από την ηλεκτρόλυση. Ο πελάτης γνωρίζει πως αυτό μπορεί να συμβεί, και αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη. Είναι σημαντικό να κατανοηθεί ότι η συσκευή δεν βελτιώνει τις βλάβες αλλά βελτιώνει τις συνθήκες. Σε καμία περίπτωση ο πελάτης δεν μπορεί να θεωρήσει υπεύθυνο τον κατασκευαστή και να έχει απαίτηση για τυχόν διαφυγόντα κέρδη ή άλλου είδους ζημία, σε περίπτωση όπου ο ηλεκτρονικός επεξεργαστής νερού τεθεί εκτός λειτουργίας. Ειδικά για τις καλλιέργειες (και ειδικότερα για αυτές που ποτίζονται με νερά τα οποία σε χημικές αναλύσεις έχουν θεωρηθεί ως ακατάλληλα προς πότισμα), συνίσταται ο χρήστης της συσκευής να ελέγχει την λειτουργία της συσκευής κατά προτίμηση προτού να ποτίζει (εάν ποτίζει συχνά), μέσω της ενδεικτικής λυχνίας και του πλήκτρου ‘’ΤΕΣΤ’’ ή μια φορά την εβδομάδα (εάν ποτίζει αραιά) έτσι ώστε: Α) σε περίπτωση διακοπής παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος να φροντίσει για την άμεση αποκατάσταση της. Β) σε περίπτωση βλάβης της συσκευής, αυτό να γίνει άμεσα αντιληπτό και να ειδοποιηθεί ο πωλητής και η κατασκευάστρια εταιρία για την γρηγορότερη δυνατή αποκατάσταση της λειτουργίας της συσκευής ούτως ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στις υπό άρδευση καλλιέργειες.
2) Ο κατασκευαστής παρέχει σε κάθε ηλεκτρονικό επεξεργαστή νερού εγγύηση ικανοποίησης 90 ημερών από την ημερομηνία αγοράς.
Προσοχή. Εάν η εγγύηση δεν παραληφθεί από την εταιρία εντός 10 ημερών από την εγκατάσταση τότε δεν ισχύει, όπως δεν ισχύει και η εγγύηση ικανοποίησης των 90 ημερών. Γι’ αυτό σε καμία περίπτωση μην αμελήσετε να την στείλετε πίσω.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ
”AQUA SOFT”

Η συσκευή είναι ένα μαύρο κουτί με διαστάσεις :
Μήκος 20 cm – Πλάτος 11 cm – Πάχος 6,5 cm
Από την μια πλευρά έχει ένα καλώδιο λήψης ρεύματος 220 Volt
Από την άλλη πλευρά έχει ένα μπλε ή κιτρινο λεπτό καλώδιο περίπου 2 μ που πάει
στον σωλήνα που θα καλύψουμε με την ειδική ταινία αλουμινίου που λειτουργεί
σαν κεραία.
Για τον έλεγχο καλής λειτουργίας έχει :
1) Ένα πράσινο led το οποίο αναβοσβήνει και δείχνει την κατάσταση λειτουργίας.
2) Πλήκτρο ‘’test’’ που όταν πατηθεί εκπέμπει ένα ηχητικό σήμα όταν η συσκευή λειτουργεί.

Ο ηλεκτρονικός επεξεργαστής AQUA SOFT έχει περάσει τα τεστ των εγκεκριμένων εργαστηρίων για κανόνες CE καλύπτοντας όλες τις προδιαγραφές που έχει θέσει το κράτος.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

Προσοχή
Εάν στο υδραυλικό δίκτυο οι σωληνώσεις έχουν υποστεί διάβρωση και η στεγανότητα τους οφείλεται και υφίσταται με την βοήθεια των αλάτων και του πουρί, τότε με την απομάκρυνση αυτών των κατάλοιπων και τον καθαρισμό των τοιχωμάτων είτε μερικώς είτε ολικώς, θα υπάρξουν διαρροές νερού. Σε αυτή την περίπτωση εάν αλλάξετε την σωλήνωση σε αυτά τα σημεία δεν θα υπάρξει ποτέ πια βλάβη.

Προσοχή
Αν το νερό πρίν την χρήση της συσκευής δεν ήταν πόσιμο, η συσκευή δεν το μετατρέπει σε πόσιμο. Εάν υπάρχουν αμφιβολίες από τον πελάτη για την ποσιμότητα του νερού πρίν την χρήση της συσκευής, είναι σκόπιμο να δώσει ο πελάτης δείγμα νερού για ανάλυση σε εγκεκριμένο χημικό εργαστήριο.

Κάθε συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί σε πλαστικό, σιδερένιο ή χάλκινο σωλήνα παροχής νερού, πετυχαίνοντας τα ίδια τελικά αποτελέσματα. Δεν επηρεάζεται η αποτελεσματικότητα ούτε από την πίεση, ούτε από τον όγκο του διερχόμενου νερού αλλά ούτε και από την θερμοκρασία. [ Πίεση από 0,1 ΑΤΜ (ατμόσφαιρες) έως 100 ΑΤΜ. Θερμοκρασία νερού από +1 oC έως 90 oC ]. Επίσης η αποτελεσματικότητα της συσκευής δεν επηρεάζεται σε ειδικές εφαρμογές ψύξης κατά τις οποίες το νερό έρχεται σε επαφή με μεταλλικές επιφάνειες οι οποίες μπορεί να έχουν θερμοκρασίες μέχρι και 180 oC.
Βοηθάμε το νερό να κρατάει τα άλατα που προκαλούν σκληρότητα σε διαλυτή μορφή μέχρι και τους 100 oC.

Το κάθε μοντέλο που θα χρησιμοποιηθεί είναι κατασκευασμένο για τις ανάγκες της εκάστοτε διαμέτρου του σωλήνα για τον οποίο το παραγγείλατε και που θα το τοποθετήσουμε αρχικά. Εάν αργότερα το τοποθετήσετε σε σωλήνα μεγαλύτερης διαμέτρου τότε δεν σας εγγυούμαστε για το αποτέλεσμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις πριν κάνετε την αλλαγή είναι σημαντικό να μας ρωτήσετε.

Η τοποθέτηση της αλουμινοταινίας (κεραίας) της συσκευής πρέπει να γίνεται πρίν από το σημείο που παρουσιάζεται το πρόβλημα με τα άλατα.

Εάν θέλετε η διάρκεια ζωής της συσκευής να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη, σας συνιστούμε να την προστατεύετε από τον άμεσο ήλιο ή/και την βροχή έστω και με ένα απλό σκιάδιο. Αν στο σημείο που τοποθετείται η συσκευή την χτυπάει ο ήλιος αρκετές ώρες την ημέρα, στο εσωτερικό της συσκευής αναπτύσσεται θερμοκρασία μέχρι και 80 oC. Αυτό δεν επηρεάζει την αποτελεσματικότητα της συσκευής, αλλά περιορίζει δραματικά την διάρκεια της ζωής της (μπορεί και κατά το ήμισυ – γιατί γερνούν πιο γρήγορα τα ηλεκτρονικά μέρη).
Μαζί με την συσκευή σας προμηθεύουμε και αυτοκόλλητες ταινίες αλουμινίου 100 cm των υψηλότερων προδιαγραφών για την πιο μακροχρόνια δυνατή χρήση. Η ταινία αλουμινίου λειτουργεί σαν κεραία. Η εγκατάσταση της είναι σχετικά εύκολη και μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε, αρκεί να ακολουθήσει τις οδηγίες χρήσης (κοιτάξτε το διάγραμμα τοποθέτησης). Το μήκος του σωλήνα που πρέπει να καλυφθεί από την ταινία αλουμινίου είναι κατά προτίμηση όχι λιγότερο από 60 εκατοστά και μέχρι περίπου 120 εκατοστά (εμείς παρέχουμε 120 εκατοστά σαν μέγιστο μήκος το οποίο συνιστούμε να το βάζετε όλο ( 100-120 cm ) εάν το επιτρέπει ο σωλήνας που έχετε διαθέσιμο). Το απολύτως μίνιμουμ που χρειάζεται να καλυφθεί σε περίπτωση που δεν υπάρχει πολύς χώρος είναι το 50 cm. (Εάν έχετε αμφιβολίες είναι καλύτερα να μας καλέσετε για διευκρινήσεις που θα σας βοηθήσουν στην τοποθέτηση). Σε περίπτωση χάλκινου ή χαλύβδινου σωλήνα υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης σε 30 cm σωλήνα περίπου αλλά με διαφορετικό τρόπο που θα εξηγείται ανάλογα την περίπτωση.

Εάν το μηχάνημα απευθύνεται για σωλήνες μεγαλύτερες της μισής ίντσας τότε οι ανωτέρω ταινίες θα είναι περισσότερες σε ποσότητα και θα είναι ανάλογες της διαμέτρου του σωλήνα.

ΒΗΜΑ 1ΟΝ :
Τοποθέτηση της συσκευής του ηλεκτρονικού επεξεργαστή AQUA SOFT

Πρώτη μέριμνα είναι να διαβάσετε πλήρως τις οδηγίες και το σχεδιάγραμμα τοποθέτησης.

Παίρνουμε τον ηλεκτρονικό επεξεργαστή και τον τοποθετούμε επάνω σε ένα τοίχο, (κατά προτίμηση σε μέρος όσο γίνεται πιο προφυλαγμένο από τις καιρικές συνθήκες και την υγρασία) όσο πιο κοντά γίνεται στο σημείο που θα κάνουμε την τοποθέτηση της αλουμινοταινίας στον σωλήνα. Η απόσταση της κυρίως συσκευής από τον σωλήνα που θα καλυφθεί με αλουμινοταινία δεν επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του φαινομένου που δημιουργεί και αυτή μπορεί να είναι από 5 εκατοστά μέχρι και πάνω από 2 μέτρα. Παρ’ όλα αυτά συνιστούμε να είναι μέχρι 1,5 μέτρο (δίνεται με το ανάλογο καλώδιο).
Στερεώστε το ηλεκτρονικό μηχάνημα στον τοίχο με το μεταλλικό τσέρκι μαζί με τις βίδες που σας παρέχουμε μαζί με το κουτί της συσκευής.
Κατόπιν τοποθετούμε την αλουμινοταινία στον σωλήνα.

ΒΗΜΑ 2ΟΝ : Σχεδιάγραμμα και οδηγίες τοποθέτησης της αλουμινοταινίας στον σωλήνα

Πιθανές περιπτώσεις σωλήνων παροχής νερού όπου θα τοποθετήσουμε την κεραία της συσκευής (χάλκινος, μεταλλικός ή πλαστικός).

Καλό θα ήταν ο σωλήνας να είναι καθαρός από σκόνες στο σημείο της τοποθέτησης. Το ιδανικό μήκος κάλυψης του σωλήνα είναι περίπου 100 cm αλλά (μπορεί κάποιος να κάνει σαν μίνιμουμ επικάλυψη τα 50 cm σε ειδικές περιπτώσεις και πάντοτε με την προηγούμενη γνώση μας και έγκριση αφού δώσουμε ειδικές οδηγίες). Σε περιπτώσεις χάλκινου ή χαλύβδινου σωλήνα μπορεί να γίνει και σε μικρότερο μήκος αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις καλύτερα να μας καλέσετε για πληροφορίες. Οι παρακάτω οδηγίες αναφέρονται σε κανονικές εγκαταστάσεις.
Υπάρχουν περιπτώσεις όπου υπάρχει μια ενδιάμεση βάνα (πιο πάνω σχήμα – δεξιά) και δεν έχουμε ελεύθερο ‘’συνεχή’’ σωλήνα μήκους περίπου 100 εκατ., τότε καλύπτουμε την δεξιά πλευρά του σωλήνα από την βάνα και την αριστερή πλευρά του σωλήνα. Δηλ. 50 εκατ. από μια πλευρά και 50 άλλη (μπόρεσε να είναι 30/70 κ.λ.π…). Κατόπιν τοποθετούμε ένα καλώδιο της ίδιας ποιότητας με αυτό που δίνεται με την ηλεκτρονική συσκευή (συνήθως κόβουμε ένα μικρό μέρος του καλωδίου που δίνεται με την ηλεκτρονική συσκευή), και συνδέουμε τις δυο αλουμιναταινίες. Αυτό είναι ισοδύναμο με 100 εκατ. Το καλώδιο, που συνδέει την ηλεκτρονική συσκευή με την αλουμινοταινία μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε θέση επάνω στην ταινία. Συνήθως τοποθετείται στο τέλος μιας πλευράς αλλά αυτό δεν είναι επιτακτικό.

Περιπτώσεις για τις οποίες πρέπει να προσέξουμε:

• Προσοχή στον ηλεκτρικό θόρυβο (ηλεκτροσμόκ).
Η τοποθέτηση προτείνουμε να γίνεται μετά από αντλίες ή/και πιεστικά μηχανήματα ή/και ανακυκλοφορητές, γιατί τα μοτέρ τους με τον ηλεκτρικό θόρυβο (ηλεκτροσμόκ) που δημιουργούν (όσο παλαιότερης τεχνολογίας μοτέρ, τόσο περισσότερο θόρυβο παράγουν) επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα του φαινομένου που δημιουργεί η συσκευή. Η ελάχιστη απόσταση που μπορεί να τοποθετηθεί από αντλία νερού ή/και πιεστικό μηχάνημα είναι 10cm.
Επίσης, ενδέχεται να μειωθούν σε κάποιο ποσοστό οι ιδιότητες που απέκτησε το νερό από την συσκευή όταν παράλληλα με τον αγωγό του νερού και για μεγάλο μήκος σωληνώσεων, υπάρχουν ή τοποθετούμε παράλληλα και σε κοντινή απόσταση, καλώδια που μεταφέρουν ρεύμα 220 V. Κατά προτίμηση τα παράλληλα καλώδια (τα κάθετα δεν επηρεάζουν) να είναι μίνιμουμ 10 εκατοστά μακριά.
• Προσοχή επίσης θα πρέπει να δίνεται: Α) Όταν οι χάλκινοι ή μεταλλικοί σωλήνες είναι στερεωμένοι στον τοίχο με μεταλλικές βίδες – στηρίγματα τα οποία ακουμπάνε απ’ ευθείας επάνω στον σωλήνα. Ειδικά αυτά που βρίσκονται κοντά στην αλουμινοταινία θα πρέπει να ανοιχθούν και να τοποθετήσουμε λάστιχο – μόνωση μεταξύ του σωλήνα και του στηρίγματος ώστε να μην δημιουργείται γείωση με τον τοίχο και μειώνουμε το φαινόμενο που δημιουργούμε με τον ηλεκτρονικό επεξεργαστή χάνοντας μέρος της ενέργειας. Β) Όταν ο σωλήνας παροχής νερού που θα τοποθετήσουμε την ταινία αλουμινίου (κεραία) είναι μεταλλικός (οποιοδήποτε μέταλλο) και υποψιάζεστε ότι είναι βαμμένος με ‘‘μίνιο’’, ή άλλο υλικό που περιέχει μόλυβδο, τότε πρέπει με ένα γυαλόχαρτο να τον καθαρίσετε και να μην μείνει χρώμα πρώτου κάνετε την τοποθέτηση. Ο οξείδιο του μολύβδου που περιέχει το μίνιο επηρεάζει το αποτέλεσμα γιατί σαν στοιχείο της φύσης είναι γνωστό ότι είναι αδιαπέραστος από την ενέργεια. Για οποιοδήποτε άλλο χρώμα δεν υπάρχει πρόβλημα.
• Για λόγους πρόληψης, να μην κάνουμε τοποθέτηση σε εύκαμπτους σωλήνες που έχουν εξωτερικά συρμάτινα πλέγματα προστασίας γιατί οι πιο πολλοί είναι φτιαγμένοι από κράμα ατσαλιού και μολύβδου ( ο μόλυβδος λειτουργεί σαν ασπίδα ).
• Κοιτάμε εάν ο σωλήνας έχει επάνω του αιχμηρές προεξοχές οι οποίες οφείλονται σε τραύματα του σωλήνα ή σε υπολείμματα μετάλλων όπως π.χ. από την κόλληση των χαλκοσωλήνων. Αυτά χρειάζεται να τα λειάνουμε κατά κάποιο τρόπο για να μην τρυπήσουν την μονωτική ταινία που θα βάλουμε για πρώτη στρώση. Σε περίπτωση που έχετε αμφιβολία, ενισχύστε το σημείο με την ανωμαλία με ένα διπλό – τριπλό στρώμα μονωτικής ταινίας.
• Επίσης βεβαιωθείτε ότι ο σωλήνας δεν είναι υγρός ή δεν τρέχουν νερά επάνω του ειδικά μετά την εφαρμογή της μονωτικής και της αλουμινοταινίας αλλιώς δεν εγγυόμαστε για τα αποτελέσματα αφού το πιθανότερο μετά το βρέξιμο της αλουμινοταινίας το σήμα του ηλεκτρονικού επεξεργαστή θα διασκορπίζεται και θα γειώνεται με διπλανά μεταλλικά εξαρτήματα ή την γη / τοίχους κλπ. Το να τρέχουν νερά συνήθως συμβαίνει σε πλαστικούς σωλήνες οπότε καλό θα ήταν να τους τοποθετήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε ακόμα και να έχουν διαρροές, το νερό να μην τρέχει επάνω στην εφαρμογή της αλουμινοταινίας. Γενικά εάν υποψιαζόσαστε ότι θα εισέλθει υγρασία αφήστε μεγαλύτερο περιθώριο (3-5 πόντους) στην τοποθέτηση της αλουμινοταινίας από την αρχή της μονωτικής ταινίας.
• Προτιμήστε (απλά πρόταση για καλύτερο τελικό αποτέλεσμα), το μπλε καλώδιο του AQUA SOFT μέχρι να φτάσει στην αλουμινοταινία να μην ακουμπάει σε τοίχους ή σε μεταλλικά μέρη γιατί έτσι χάνουμε ένα μικρό ποσοστό ενέργειας στον τοίχο. Όταν είναι να ακουμπάει σε τοίχους – μεταλλικά μέρη, καλό θα ήταν να βάλετε το μπλε καλώδιο να περνάει μέσα από ένα πλαστικό σωληνάκι.

Τοποθέτηση της αλουμινοταινίας (κεραίας):
1. Σωλήνας (μεταλλικός ή χάλκινος) με την πρώτη στρώση – επικάλυψη με μονωτική ταινία (μπεζ – λευκή) η οποία (κάλυψη) έχει μήκος περίπου 110 cm (εκατοστά) και καλύπτει πλήρως όλη την περίμετρο του σωλήνα. Τυλίγουμε πρώτα την μονωτική ταινία σφικτά γύρω από τον σωλήνα. Ο λόγος είναι ότι η ταινία του αλουμινίου δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με την μεταλλική επιφάνεια του σωλήνα. Βεβαιωνόμαστε ότι καλύπτει πλήρως την περίμετρο του σωλήνα χωρίς κανένα κενό σημείο. (Στην περίπτωση πλαστικού σωλήνα παραλείπουμε αυτό το βήμα και πάμε στο επόμενο).

2. Σωλήνας με την δεύτερη στρώση – επικάλυψη με τη ασημί ταινία αλουμινίου η οποία έχει μήκος περίπου 100 cm (εκατοστά) και καλύπτει πλήρως όλη την περίμετρο του σωλήνα. Όπως θα προσέξετε, η μονωτική ταινία πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερη στο μήκος από την ταινία αλουμινίου (τουλάχιστον 1 πόντο για σιγουριά). Αφού κολλήσουμε την μονωτική ταινία, κολλάμε από επάνω της προσεκτικά, κατά μήκος τώρα, την ταινία αλουμινίου ούτως ώστε να μην εξέχει από την μονωτική ταινία (δηλαδή να μην αγγίζει κάποιο από τα άκρα της την μεταλλική επιφάνεια του χάλκινου η σιδερένιου σωλήνα). Για να μας κολλήσει πιο εύκολα η ταινία αλουμινίου είναι πιο καλό να μην ξεκολλήσουμε το χαρτί που προστατεύει την κόλλα της σε όλο τα μήκος της (εάν το ξεκολλήσουμε όλο θα γίνει δύσχρηστη στην εφαρμογή γιατί κολλάει όπου ακουμπήσει και θα μας δυσκολέψει). Η εργασία γίνεται εξαιρετικά εύκολη εάν ξεκολλήσουμε μόνο περίπου 5-10 εκατοστά και τσακίσουμε το χαρτί από την πίσω μεριά ώστε να μπορούμε να κολλήσουμε πρώτα την άκρη της αλουμινοταινίας στην άκρη της εφαρμογής. Αφού κολλήσουμε την άκρη της αλουμινοταινίας, τότε κρατώντας το υπόλοιπο κομμάτι της αλουμινοταινίας κατά μήκος του σωλήνα με το ένα χέρι, τραβάμε σιγά – σιγά από την κάτω μεριά το χαρτί που προστατεύει την κόλλα και έτσι δεν μας ξεφεύγει οδηγώντας την σωστά πάνω από τα σημεία που θέλουμε να καλύψουμε.
Όπως είπαμε και ανωτέρω, σε περίπτωση πλαστικού σωλήνα, δεν χρειάζεται η πρώτη στρώση της μονωτικής ταινίας και κολλάμε κατευθείαν την αλουμινοταινία επάνω στο πλαστικό. Το μόνο που προσέχουμε στο σημείο που κολλάμε την αλουμινοταινία, είναι να μην ακουμπάει η αλουμινοταινία στα χάλκινα ρεκόρ / μαστούς, βάνες κλπ. που έχουν στις άκρες σύνδεσης της πλαστικής σωλήνας γιατί έτσι γειώνεται και είναι κάτι το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε. Εάν γειώνεται, τότε χάνεται το μεγαλύτερο ποσό ενέργειας που αντί να πάει μέσα στο νερό, πάει στους σωλήνες και στους τοίχους. Το αυτοκόλλητο φύλλο αλουμινίου (κεραία), μπορεί να τυλιχθεί ακόμη και σε σημείο του σωλήνα παροχής νερού όπου υπάρχουν γωνίες, μούφες, κ.λ.π. Απλά φροντίζουμε ώστε σε αυτά τα σημεία η μονωτική ταινία να καλύπτει πολύ καλά και να μην αφήνει κενά (αυτό πάντα για σωλήνες χάλκινους–χαλύβδινους. Για τους πλαστικούς δεν χρειάζεται η μονωτική).

3. Αφού βάλουμε την ασημί ταινία αλουμινίου, (έχουμε ήδη στερεώσει στον τοίχο την συσκευή) παίρνουμε το μπλε λεπτό καλώδιο που βγαίνει από την συσκευή και το μετράμε να φτάνει στην μια άκρη της αλουμινοταινίας αφήνοντας 30-40 cm περιθώριο και κόβουμε το περισσευούμενο. Παράκληση να μην κάνετε το μπλε καλώδιο μασουράκι. Επίσης αποφύγετε να το στερεώνετε κατά μήκος των σωλήνων ειδικά εάν είναι μεταλλικοί (περάστε το μπλε καλωδιάκι πρώτα μέσα σε ένα πλαστικό σωλήνα). Γυμνώνουμε περίπου 5 εκατοστά από το καλώδιο και τοποθετούμε την γυμνή άκρη σε μια από τις άκρες της αλουμινοταινίας (μπορεί να είναι και σε όποιο σημείο της αλουμινοταινίας). Παίρνουμε το μικρό κομματάκι των περίπου 5 cm της αλουμινοταινίας που περιέχεται στην συσκευασία και το κολλάμε επάνω από το γυμνό καλώδιο για να κάνει καλή επαφή με την μεγάλη ταινία αλουμινίου. Το λεπτό μπλε καλώδιο από την έξοδό του από την συσκευή και μέχρι την τοποθέτησή του στην ταινία αλουμινίου καλό θα ήταν να μην ακουμπάει σε άλλες επιφάνειες εκτός του ίδιου του σωλήνα αν και αυτό δεν είναι περιοριστικό.

Περνάμε τώρα πάνω από όλες τις ταινίες και σε όλη την περίμετρο του σωλήνα το δεύτερο κομμάτι μονωτικής ταινίας και βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε καλύψει πλήρως την ταινία αλουμινίου, για να την προστατέψουμε από το περιβάλλον.
Αφού το τυλίξουμε με την μονωτική ταινία για να αποφύγουμε υγρασίες κλπ τοποθετούμε επάνω από την μονωτική το μαύρο μονωτικό κάλυμμα (αφρώδες υλικό) τύπου ‘’ARMAFLEX’’ (είναι συνήθως σκούρα γρι – μαύρα με παχύ τοίχωμα) που σας παρέχουμε και το ξανακαλύπτουμε με την μονωτική ταινία. Σε αυτό το σημείο έχουμε τελειώσει την εφαρμογή της φάσεως του τυλίγματος της κεραίας του AQUA SOFT.
Αυτό βοηθάει το νερό να μην υγροποιείται γύρω από το σημείο της αλουμινοταινίας / κεραίας και να κρατάει το νερό στη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση ώστε να μην διαχέεται η ενέργεια της συσκευής στην επιφάνεια της επικάλυψης.

Προσοχή: Εάν το ‘’ARMAFLEX’’ γδαρθεί ή για να αποφύγουμε να γδαρθεί, καλό θα είναι να το τυλίξουμε με μονωτική ταινία γιατί σιγά-σιγά θα απορροφήσει υγρασία και θα γίνει σαν σφουγγάρι που κρατάει το νερό. Επίσης για τέτοιους χώρους υπάρχει η δυνατότητα παράδοσης συσκευής με καλώδια σιλικόνης που θα τυλιχθούν γύρω από τον σωλήνα αντί για αλουμινοταινία. Καλό θα ήταν να βάλουμε ‘’ARMAFLEX’’ και σε τοποθετήσεις που κάνουμε και είναι εκτεθειμένες έξω από στεγασμένους χώρους. Προληπτικά, για χώρους με πολύ υγρασία ή που υποψιαζόμαστε ότι το ηλεκτρονικό μηχάνημα θα βρέχεται, συνίσταται να βάζουμε με το πιστόλι σιλικόνης μια λεπτή λωρίδα γύρω από το κουτί στο σημείο ραφής του καλύμματος του ώστε να μεγιστοποιήσουμε την πιθανότητα να μπει η υγρασία στο εσωτερικό του.

4. Μπορούμε τώρα να συνδέσουμε την συσκευή στο ρεύμα. Βάζουμε το φις του μαύρου χοντρού καλωδίου του ηλεκτρονικού επεξεργαστή σε μια κοντινή πρίζα σούκο για την οποία έχουμε βεβαιωθεί ότι έχει γείωση (καλό θα ήταν να κοιτάξουμε εάν τα άγκιστρα της γείωσης είναι σε κατάσταση να ακουμπάνε στο φις και να κάνουν σωστή γείωση – έχουμε πετύχει πρίζες και ειδικά εξωτερικές που είναι εντελώς στραβωμένα και δεν κάνουν καθόλου γείωση). Είναι σημαντικό να υπάρχει δίπλα στην συσκευή πρίζα σούκο με σωστή γείωση. Η γείωση είναι απαραίτητη και ζωτική για την καλή και σωστή λειτουργία τις συσκευής και επίσης για να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας που έχει θεσπίσει το κράτος. Εάν δεν υπάρχει καλή γείωση η συσκευή δεν θα δουλεύει ικανοποιητικά. Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμη παροχή ρεύματος 220V για την λειτουργία της συσκευής, η εγκατάσταση θα πρέπει να γίνεται από αδειούχο ηλεκτρολόγο, ώστε να πληρούνται όλοι οι κανόνες όπως τους ορίζει το κράτος.

5. Έλεγχος καλής λειτουργίας.

Επάνω στην συσκευή υπάρχει ένα πράσινο (LED) φωτάκι το οποίο αναβοσβήνει όταν ο ηλεκτρονικός επεξεργαστής βρίσκεται σε κατάσταση λειτουργίας. Επίσης υπάρχει ένα πλήκτρο ‘’TEST’’ το οποίο κάνει ένα χαρακτηριστικό διακεκομμένο ήχο που δείχνει ηχητικά την λειτουργία. Σε περίπτωση που το φωτάκι δεν ανάβει και το TEST δεν ακούγεται, ελέγξτε εάν το φις του ρεύματος είναι στην πρίζα για την οποία σιγουρευτείτε ότι έχει ρεύμα. Σε περίπτωση που παρότι έρχεται ρεύμα το φωτάκι δεν ανάβει και το TEST λειτουργίας δεν ηχεί, τότε κόψτε το λεπτό καλώδιο περίπου στην μέση και επιστρέψτε τον ηλεκτρονικό επεξεργαστή μέσω του δικτύου πωλήσεως του σε εμάς για έλεγχο.
Όταν το μηχάνημα σας επιστραφεί, τότε γυμνώστε λίγο τις άκρες του καλωδίου που κόψατε και επανασυνδέστε καλύπτοντας το από επάνω με μονωτική ταινία για προστασία.

Συνίσταται το μηχάνημα να είναι στο ρεύμα συνεχώς. Η κατανάλωση είναι πάρα πολύ μικρή και υπολογίζεται ότι είναι περίπου 10 – 15 ευρώ τον χρόνο (Αναλόγως το μηχάνημα).

Σχεδιάγραμμα τοποθέτησης σε εφαρμογές που δεν υπάρχει έτοιμος 1 μέτρο σωλήνας (είτε σε ευθεία, είτε σε γωνία)

1. Πρόταση μετατροπής σε περίπτωση που ο σωλήνας της κεντρικής παροχής είναι θαμμένος σε τοίχο

Η ανωτέρω λύση είναι εφικτή για όλων των ειδών σωλήνες, όπως χάλκινος ή γαλβανιζέ ή πλαστικός.

Θα μπορούσε να είναι επίσης σε μορφή Ωμέγα

2. Όταν υπάρχει πλαστικός σωλήνας μπορεί να γίνει επίσης ως εξής μιας και είναι ελαστικός. Αφού κόψουμε τον σωλήνα για 10 – 20 πόντους προσθέτουμε με συνδέσμους – ρακόρ ένα κομμάτι σε σχήμα κυκλικό και τυλίγουμε κανονικά την αλουμινοταινία στο κυκλικό κομμάτι.


Εάν χρειαστεί κάποιος πιό εξειδικευμένες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας και εφαρμογών, θα είμαστε στην διάθεση σας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης