«Αν δεν υπάρχει ανθρωπιά, δεν γίνεται τίποτα» τόνισε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αντόνιο Γκουτιέρες, ο οποίος χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο απλός κόσμος επιχειρεί να βοηθήσει τους πρόσφυγες. «Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα για την Ευρώπη» πρόσθεσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, ο οποίος επισκέφτηκε τη Λέσβο και τα κέντρα υποδοχής στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση, αλλά κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε», είπε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι «οι Έλληνες έχουν (βιώσει) την εμπειρία των προσφύγων διότι στο παρελθόν πολλοί ήλθαν από το Αιγαίο ως πρόσφυγες. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι ο κόσμος κινητοποιείται».

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε έμφαση στη σημασία της ανάπτυξης ασφαλών διόδων για τους πρόσφυγες, μέσω της μετεγκατάστασης από κράτη εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Τουρκία, απευθείας προς τις χώρες προορισμού στην Ε.Ε., ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη συμπερίληψης των Αφγανών προσφύγων στα προγράμματα επανεγκατάστασης εντός της Ε.Ε..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης