Λάβαμε τα μηνύματά σας που στο εξής θα αποτελούν τον πυρήνα της διαδραστικής σχέσης μεταξύ των πολιτών και της ηλεκτρονικής αυτής εφημερίδας. Μας ξάφνιασε η ανταπόκριση και η πυκνότητα των νοημάτων με τα οποία επικοινωνείτε με εμάς.

Περιμένουμε τις ιδέες, τις καταγγελίες και τις παρατηρήσεις σας στο katanalotisz@gmail.com.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 


Γεια σας,

Από 16 Φεβρουαρίου βγήκε στο ράφι το «Φρέσκο Γάλα Βλάχας» 1 λίτρου με τιμή μόνο 1 ευρώ (της ΔΕΛΤΑ). Αξιοσημείωτο δε ότι δεν το βρίσκεις στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, αφού δεν το έβαλαν στις αίθουσές τους λόγω του ότι ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!
Έτσι το βρήκα σε μικρά μπακάλικα… φούρνους… ψιλικατζίδικα και γενικά σε μαγαζάκια της γειτονιάς. (Κιλκίς μένω εγώ)
Από ό,τι έμαθα, θα κυκλοφορεί στην αγορά της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, είναι ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ και πάνω από όλα ΦΘΗΝΟ!
Να η ευκαιρία μας να στηρίξουμε τα μαγαζάκια της γειτονιάς και να δώσουμε το μήνυμά μας στα «ΥΠΕΡ» μάρκετ !!

Καλή συνέχεια


Καλημέρα,

μπορείτε να μου πείτε πώς γίνεται το αργό πετρέλαιο να έχει 37$ και στα πρατήρια από 0,75 να έχει πάει η βενζίνη στα 0,859; Για αυτή την απάτη δεν μπορεί να κάνει κανένας τίποτα ρε γαμώτο; Και κάτι άλλο, πάμπερς από το Lidl 18 τεμ 6,79, από όλα τα μάρκετ 10,85, τα ίδια τεμάχια όμως βλέπω. Και στο Lidl υπάρχει συνεννόηση από όλους να ανεβάζουν τις τιμές εναντίον του κοσμάκη, αλλά δεν ξυπνάει και ο Έλληνας ρε παιδιά. Όσο πιο ακριβά βλέπουν, τόσο πιο πολύ ψωνίζουν.
 

Ευχαριστώ,
Μπάμπης


Για τις τιμές της βενζίνης ευθυνόμαστε εμείς οι ίδιοι που βάζουμε από οπουδήποτε και να είναι. Aν πάμε όλοι στα φτηνά και κάνουμε μποϊκοτάζ στις ακριβές, θα αναγκαστούν να τα κατεβάσουν. Λοιπόν τα πιο φτηνά βενζινάδικα στην ανατολική Θεσσαλονίκη είναι στην περιοχή του Jumbo, ένα Castrol με τιμή 83,4 που έβαλα προχθές. Προσοχή, όλα τα βενζινάδικα σε εκείνη την περιοχή (δρόμος προς αεροδρόμιο) έχουν κάνει καρτέλ και έχουν όλα την ίδια τιμή 83,9. Στη δυτική Θεσσαλονίκη τα πιο φτηνά είναι στα διυλιστήρια της ΕΚΟ. Επίσης, προσοχή σε βενζινάδικα της Shell όπου όταν ζητήσεις αμόλυβδη σου βάζουν χωρίς να σε ρωτήσουν την πιο ακριβή αμόλυβδη και αν το ανακαλύψεις και διαμαρτυρηθείς σου λένε ότι δεν κατάλαβαν. Και καλά επειδή είναι καλύτερη σου βάζουν εκείνη. Το κάνουν συνεχώς και όλα τα πρατήρια της συγκεκριμένης εταιρείας. Πάντα ελέγχετε την τιμή στην ταμπέλα με την τιμή στην αντλία. Υπάρχουν περιπτώσεις διαφορών όπου και καλά δεν πρόλαβαν να αλλάξουν τις τιμές. Επίσης, πιο φτηνές τιμές έχω συναντήσει σε μικρά super markets στο κέντρο της Θεσσαλονίκης π.χ. Αρβανιτίδη, παρά στα μεγάλα, τα οποία βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα. Προσέξτε πολύ τις τιμές στο ράφι με τις τιμές στην ταμειακή.

Να κάνω μια πρόταση. Να δημιουργηθεί ένας κατάλογος που θα μπορεί να εκτυπώσει ο καθένας από την ιστοσελίδα και όταν πάει στο super market να γράψει για τα συγκεκριμένα προϊόντα και επιστρέφοντας να τα καταγράφει σε έτοιμη βάση δεδομένων με κατηγοριοποίηση με δυνατότητα να ψάχνει ανά περιοχή, ανά προϊόν. Ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά ελπίζω να είναι εφαρμόσιμο.   

Γιάννης, Θεσσαλονίκη


Καλησπέρα…

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για το εξής.

Η εξάδα το νερό «Βίκος» στο «Ατλάντικ» Αμπελοκήπων στην Αθήνα έχει 1.59€ ενώ στο «Carrefour»  έχει 1.75€…

Παράλληλα στο Ναύπλιο στο «Lidl» είχε την τελευταία φορά που το είδα 1.59€. Εδώ να δεις διαφορές… Τώρα το καλοκαίρι που ήμουν στην Μάνη οι τιμές στα εμφιαλωμένα νερά είχαν ξεπεράσει τα 2.00€ ενώ το μήνα Αύγουστο είχαν εξαφανίσει τα φθηνά νερά γιατί είχαν κατέβει οι αθηναίοι και μόλις ο μηνάς άλλαξε τα εμφάνισαν γιατί τώρα είχαν ανάγκη τους ντόπιους… Επίσης εκεί (Μάνη) σπάνε τις συσκευασίες δώρων και της πουλάνε κανονικά αν και επάνω γράφουν ότι είναι συσκευασία δώρου…

Τώρα να σκεφτείτε και κάτι άλλο, όταν ένα super market αγοράζει, π.χ ρύζι, παίρνει μεγάλες ποσότητες διότι έχει πολλά υποκαταστήματα να προμηθεύσει. Πως γίνεται τώρα κάθε φορά που έρχεται ανεφοδιασμός σε ένα κατάστημα, δηλαδή σχεδόν κάθε μέρα από την ίδια παραγγελία να ανεβάζουν την τιμή  δεν θα το καταλάβω ποτέ… Αν ξέρει κανένας, ας ανεβάσει την απάντηση…

Τέλος, καλή ιδέα, συνεχίστε…


Αξιότιμοι κύριοι, 

συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας να περιοριστεί η αισχροκέρδεια που εμφανίζεται στην αγορά.  

Θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση και παράλληλα, να σας απευθύνω μια ερώτηση. 

Έχω ενημερωθεί ότι υπάρχουν συγκεκριμένα τοπικά super markets, (ανεξάρτητα – που δεν ανήκουν σε γνωστές αλυσίδες) τα οποία έχουν ιδιαίτερα χαμηλές τιμές σε όλα τα είδη τους, λόγω του ότι περνάνε τις εκπτώσεις των προμηθευτών τους στις τελικές τιμές. Έτσι, κερδίζουν οι καταναλωτές.

Υπάρχουν στοιχεία και πληροφορίες για αυτά τα σημεία πωλήσεων που μπορούν να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα σας, ώστε να γλυτώσουμε από τις μεγάλες αλυσίδες; Πιστεύω ότι ακόμα και τα τοπικά super markets θα μπορούσαν να αποτελέσουν λύση κατά της ακρίβειας. 

Θα παρακαλούσα όπως μας ενημερώσετε για το παραπάνω θέμα από την ιστοσελίδα σας.    

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Στέφανος Παπαδόπουλος  


Καλησπέρα σας,

Είναι η τρίτη μέρα της απεργίας πείνας που κάνω με live camera διαμαρτυρόμενος για τα καρτέλ. Με θερμοκρασία που αγγίζει τους 3 βαθμούς κελσίου, πέρασα τη νύχτα στο αντίσκηνο που έχω τοποθετήσει κάτω από το κτήριο των βολεμένων υπαλλήλων των καρτέλ, καταπονημένος  από την ένταση των δύο πρώτων ημερών. Κυβέρνηση και πολιτικοί, την ίδια ώρα, γλεντούσαν με ήσυχες τις συνειδήσεις τους τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου!

Θεόδωρος Τενέζος


Πάρα πολύ καλά και ένα πολύ μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για την προσπάθεια, αλλά πλέον ο καημένος ο καταναλωτής κατά 90% γνωρίζει τα πάντα και για τις τιμές και για τα ΚΑΡΤΕΛ, επομένως δεν φτάνει μόνο αυτό. Πρέπει να γενικευθεί ο πόλεμος σε όλους τους τομείς και όχι μόνο απ’ το διαδίκτυο γιατί η κάθε νοικοκυρά δεν έχει αυτή την πολυτέλεια, αν όμως πχ. το δει σ’ ένα φέιγ βολάν ίσως μάθει περισσότερα. Αν λέω, αν ακούγαμε και για κάποια γερή ΚΑΜΠΑΝΑ σε κάποια αλυσίδα καταστημάτων της τάξεως «κατάσχεση ή κλείσιμο», θα ήταν ό, τι το καλύτερο. Μάκη, θεωρώ ότι μάλλον μόνο εσύ έχεις την δύναμη, για να μην το πω αλλιώς (μπιπ) να κάνεις πολλά, γιατί πολλά κατά καιρούς που έχεις πει έγιναν ενέργειες. Τέλος, όλοι οι αρμόδιοι γνωρίζουν αλλά δεν τολμούν, περιμένουν το λαό να πάρει τον νόμο στα χέρια του και θα γίνει κι αυτό όπως φαίνεται.

Ευχαριστώ, Π. Παντελής


Καλησπέρα,

Επειδή και εγώ κάνω έρευνα αγοράς πριν αγοράσω κάποιο προϊόν, θα σας πρότεινα να αναρτήσετε πίνακες προϊόντων με τιμές, με ονόματα συγκεκριμένων  super market τους οποίους θα ενημερώνουμε εμείς οι ίδιοι καθημερινά ακόμα και για έκτακτες προσφορές. Εκεί να δείτε γούστα…

Σεμπάστιαν, Θεσσαλονίκη  


Επιπλέον για την ακρίβεια θέλω να καταγγείλω την Ελληνική εταιρία παραγωγής χυμών πορτοκαλιού ΛΑΚΩΝΙΑ που στις αρχές του Σεπτεμβρίου 2008 κατέβασαν την τιμή του χυμού στα 0,74. Τον Δεκέμβριο 2008 την ανέβασαν στο 1,10 και σήμερα τον πωλούν προς 1,24. Προσπάθησα να βρω τηλέφωνο επικοινωνίας πάνω στην συσκευασία για να διαμαρτυρηθώ, μα μάταια.

Φιλικά Γ. Βρύνιος


 

Συχνά λέμε για μποϊκοτάζ σε προϊόντα εταιριών που έχουν αδικαιολόγητα υψηλές τιμές. Μήπως θα έπρεπε να κάνουμε μια άλλη μορφή μποϊκοτάζ; Κάθε μήνα κυλιόμενα μποϊκοτάζ σε αλυσίδες καταστημάτων ίσως; Λόγου χάρη, αυτόν τον μήνα μποϊκοτάζ στα Carrefour. Τον άλλο μήνα σε κανένα Βερόπουλο κ.ο.κ κυλιόμενα. 15- 30 συνεχόμενες μέρες να μην μπαίνει άνθρωπος στα μαγαζιά τους μέχρι να φέρουν τις τιμές εκεί που πρέπει. Αν δεν αλλάζουν, ξανά ένα αναμνηστικό μηνιαίο μποϊκοτάζ. Συνένοχοι είναι όλοι και οι εταιρείες και τα σούπερ με τους μεσάζοντες και το Κράτος. Και ξέρετε, όχι προσφορές να ακουστούν, να τρέξουν και τα χαϊβάνια για το καροτάκι, αλλά μείωση σε όλα στο βαθμό που πραγματικά θα έπρεπε να είναι.


Σας ευχαριστώ θερμά για τη βοήθειά σας στον αγώνα αυτόν.

Αν μπορείτε κατά διαστήματα να ανανεώνετε την είδηση για την απεργία πείνας, όπως κάνατε σήμερα το πρωί.

Θεόδωρος Τενέζος


 Γεια,

Είμαι μελισσοπαραγωγός  και ήθελα να σας πω ότι το μέλι Attiki πωλείται στο super market 15 ευρώ το κιλό και η ‘’Attiki’’ το αγοράζει 3 ευρώ από τον παραγωγό. Αυτό πιστεύω ότι γίνεται παντού.  Τσακίστε τους.


Αγαπητοί του zougla.gr. Η προσπάθεια του παρατηρητηρίου σας κινείται σε σωστή κατεύθυνση ωστόσο έχω να κάνω τις εξής επισημάνσεις: Σχετικά με τον τιμοκατάλογο που δείχνετε στις σελίδες σας, εύκολα γίνεται κατανοητό ότι είναι ο τιμοκατάλογος των καρτέλ που καθορίζουν τις τιμές στην Ελλάδα, αυτό φαίνεται άλλωστε από την ελάχιστη διαφορά που έχουν μεταξύ τους. Προσωπικά πιστεύω ότι μια προσπάθεια σαν την δική σας θα έπρεπε σε ό,τι αφορά στον τιμοκατάλογο να έχει και την τιμή του ίδιου προϊόντος ή αντίστοιχου σε άλλη χώρα της Ευρώπης. Ειδικά για προϊόντα πολυεθνικών η σύγκριση και το μέγεθος της κλοπής που κάνουν στην τσέπη μας, βγάζει μάτι. Ταυτόχρονα μια φωτογραφία του προϊόντος θα βοηθούσε να καταλάβουμε καλύτερα για τι μιλάμε. Εκτός από προϊόντα super market μπορείτε να βάλετε και προϊόντα εστίασης όπως π.χ. pizza hut Ελλάδα – Γερμανία (μισή τιμή) ή τους καφέδες κάποιες γνωστής αλυσίδας π.χ. Starbucks. Σας παραθέτω και κάποια Links που βρήκα στο internet Για την pizza hut: http://hellas-to-megaleio-sou.blogspot.com/2008/10/pizza-hut.html Για τα Starbucks: http://hellas-to-megaleio-sou.blogspot.com/2008/10/blog-post_09.html Τέλος αξιόλογο θα ήταν να βλέπαμε και την μεταβολή της τιμής ανά 3μηνο σε σύγκριση με τον πληθωρισμό. Με πολλούς φιλικούς χαιρετισμούς.


ΤΙΜΕΣ 13 ΦΕΒ 2009 – ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ / LIDL

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΚΗΦΙΣΟΣ

Σας αποστέλλω τις τιμές της 13ης Φεβρουαρίου 2009 του κεντρικού

Καταστήματος του Σκλαβενίτη στον Κηφισό και του LIDL στη Γλυφάδα από σήμερα

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ – ΚΗΦΙΣΟΣ / 13.2.2009

ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΒΙΤΑΜ ΣΟΦΤ 500ΓΡ 1.90

ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ  ΑΛΤΙΣ ΣΟΦΤ 500 ΓΡ                             2.96

ΦΕΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΤΟ ΚΙΛΟ                                   7.56  

(ΕΔΩ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΧΑΡΤΙ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑΤΟΣ)

Στην Ελβετία που ζούσα το χαρτί ήταν ένα πολύ λεπτό διαφανές.

ΚΑΦΕΣ JACOB ΧΩΡΙΣ ΚΑΦΕΙΝΗ                               4.16

ΜΟΥΡΤΑΔΕΛΛΑ  ΤΟ ΚΙΛΟ                                        10.60

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΡΙ – ΚΡΙ 2%   2×20                                 1.72  

(ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΓΕ ΚΑΙ ΜΕΒΓΑΛ)

 

LINDL – ΓΛΥΦΑΔΑ  14.2.2009

ΒΙΚΟΣ ΝΕΡΑ 12 x 0,5 L                                           1.89 

ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ  10 x 200                                          3.99

ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ 1L                                                    0.92

ΤΥΡΙ EDAMER ΦΕΤΕΣ 400 ΓΡ                                   2.99

CREST ΟΔ/ΜΑ  100ML                                             2.09

Αυτά προς το παρόν σας αποστέλλω και θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε όλους μας. Να αλλάξουμε νοοτροπία και να μην είμαστε πέρα βρέχει. Να γίνουμε πιο απαιτητικοί και προσεχτικοί καταναλωτές και τέλος να μας ενδιαφέρει να μας ενδιαφέρει το σύνολο και όχι η πάρτυ μας.

Με εκτίμηση,
Harris


Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που ξεκινήσατε. Θα προσπαθήσω να στέλνω πληροφορίες για την περιοχή μου


Κύριοι,

Σας ενημερώνω για 3 πρατήρια βενζίνης, τα οποία και πρέπει να μας εξηγήσουν τις προκλητικά υψηλές τιμές τους

1. Πρατήριο SHELL – Λεωφόρος Κηφισίας στην κάθοδο δεξιά πριν την  INTERAMERICAΝ και Αγ. Κωνσταντίνου στο Μαρούσι.

2. Πρατήριο ΕΚΚΟ – Αριστερά και δεξιά στην Αττική Οδό στο ύψος του Ρ/Σ «ΑΛΦΑ» και ΗΟTEL  HOLIDAY INN.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


Μην αγοράζετε ακριβά προϊόντα….. Εμείς φταίμε για όλα, ενώ βλέπουμε πως όλα ακριβαίνουν σκόπιμα και οι κυβερνήσεις δεν κάνουν τίποτα, εμείς αντί να επαναστατήσουμε (όχι πετώντας πέτρες και καταστρέφοντας περιουσίες) πάμε και αγοράζουμε τα ίδια και τα ίδια, ενώ υπάρχουν και φθηνότερα. Στα σούπερ μάρκετ, στο γρήγορο φαγητό, στα ρούχα κανείς μα κανείς δεν ψάχνει. Και γίνεται αυτό γιατί δεν μας νοιάζει, βαριόμαστε να ψάχνουμε και να το κυνηγάμε. Μόνο όταν είμαστε σε ανάγκη αναζητούμε προσωρινές ευκαιρίες. Στην Αυστραλία διάβασα στη zougla ότι κάποτε ήταν έτσι και εκεί. Προσπαθήσανε όμως όλοι και σε βάθος χρόνου άλλαξαν τα πράγματα. Εμείς όμως δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας και τα’ χουμε παρατήσει. Ψάξτε το λίγο το θέμα, αφού όλοι κοιτάνε να μας κλέψουν. Είτε μας κλέψει κάποιος το πορτοφόλι είτε πάμε να ψωνίσουμε είναι το ίδιο. Όλα τα παραπάνω όμως όλοι τα ξέρουμε. Όταν όμως οι Έλληνες που είσαστε εσείς και γω και όχι κάποιοι άγνωστοι, καταλάβουμε πως εμείς είμαστε η εξουσία, εμείς είμαστε το κράτος, και όχι αυτοί με τα κουστούμια, όλα θα φτιάξουν. Να θυμάστε πως αν δεν αλλάξεις το σήμερα όλα τα αύριο θα είναι σαν το χτες.


Κατ’ αρχήν τα θερμά μου συγχαρητήρια και για το site και για το περιεχόμενο και για τις σοβαρές κινήσεις προς όφελος του καταναλωτή.

Δύο πράγματα θα ήθελα να αναφέρω :

1. Μια εβδομάδα μποϋκοτάζ για κάθε εταιρία που χρειάζεται τιμωρία συλλογικά και με ενημέρωση και επανάληψη σε ένα μήνα αν δεν συμμορφώνεται
2. Έχω ακούσει ότι το IKEA (γιατί μέχρι στιγμής μιλάμε κυρίως για τα Super Market)  σε όλη την Ευρώπη έχει τις ίδιες τιμές στα προϊόντα του και ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ !! Παρακαλώ ερευνήστε το όποιος έχει τα μέσα, έχει ενδιαφέρον.

Με τιμή,

Μπάμπης


Καλησπέρα,

1.142 έχει η 100σταρα, στη BP τις γειτονιάς μου. Ληστές.

Χρήστος, Καρδίτσα


Στην Κρήτη φαίνεται είμαστε οι πιο πλούσιοι της Ελλάδας. Το ψωμί τα 300- 500 γραμμάρια πωλείται από 0,85 έως 1€ (υπάρχουν εξαιρέσεις με 0,60 € αλλά και με κατά πολύ πάνω από το 1€), όλα τα αγαθά πωλούνται ακριβότερα κατά κανόνα και ανάλογα την εποχή. Το καλοκαίρι είναι η κορύφωση ειδικά στα καύσιμα. Μετά το ευρώ ουσιαστικά οι τιμές τριπλασιάστηκαν, δεν στρογγυλοποιήθηκαν απλώς προς τα πάνω. Αναρωτιέμαι κάποιες εκπτώσεις της τάξης του 50- 75% που παρουσιάζονται ως προσφορές ημέρας και όλο τον υπόλοιπο χρόνο βροντοφωνάζουν «σας κλέβουμε», δεν παραξενεύουν κανένα; Όπου οι τιμές έχουν χτυπήσει κόκκινο πανελλαδικά έχουμε πάνω- κάτω τις ίδιες τιμές, στα υπόλοιπα έχουμε «δικές μας» ανεβασμένες τιμές όσο παίρνει, ανάλογα το ποσό σηκώνει (αλάτι λόγου χάρη 16% πάνω, άλλα προϊόντα φτάνουν και το 30% από την υπόλοιπη Ελλάδα). Συγγνώμη που μιλάω γενικά, αλλά εδώ η ασυδοσία σε όλα δεν περιγράφεται. Έχουν τόσο εγκλωβίσει την αγορά που όσο φιλότιμος και να είναι κάποιος δεν του αφήνουν περιθώριο. Ένα άλλο σημείο που σηκώνει πολύ συζήτηση είναι η ποιότητα κάποιων αγαθών, φθηνών κατά τα άλλα, αλλά… Μήπως κάποιοι θυμούνται την εποχή με τα «εδώδιμα- αποικιακά»;  «Μας τη φέρανε οι βάρβαροι με χαντρίτσες πολύχρωμες και κουτιά Coca Cola». Χάος, ασυδοσία, κράτος απόν μακριά από κάθε ευθύνη… Τα συγχαρητήριά μου για την προσπάθεια που ξεκινήσατε. Θα προσπαθήσω να στέλνω για την περιοχή μου (Ηράκλειο Κρήτης) ό, τι εντοπίζω σε χαμηλή τιμή αλλά και καλή ποιότητα από καύσιμα και σε αγαθά πρώτης ανάγκης. Ελπίζω να βρεθούν συντοπίτες μου να ανταλλάσουμε πληροφορίες για τιμές και προϊόντα. Πολύ καλή η σκέψη κάποιου για να διαμορφωθεί το παρατηρητήριο στο στυλ του http://www.skroutz.gr/. Ευχαριστώ που ξεκινήσατε αυτή την προσπάθεια. Καλή τύχη και καλή συνέχεια.

Τάσος


Παιδιά συνεχίστε έτσι και πείτε μας σε ποια να κάνουμε μποϊκοτάζ. Μπράβο σας.


Παιδιά όλα ξεκινάνε από το πλαστικό και εξηγούμαι. Όταν το βαρέλι είχε περίπου 150 ευρώ, οι πλαστικές τσάντες τροφίμων αγοράζονταν 2 ευρώ το κιλό. Η ίδια τιμή υπάρχει και τώρα μετά από μήνες σταθεροποίησης του βαρελιού στα 45 ευρώ. Για να καταλάβετε καλύτερα. Το 90% των προϊόντων έχουν άμεση σχέση με το πλαστικό. Όλα τα χαρτικά μα όλα είναι σε νάιλον συσκευασίες. Τα ζυμαρικά, τα όσπρια, το ίδιο. Τυριά, βιτάμ όλα σε πλαστικά τάπες. Λάδια, σπορέλαια, και πάρα πολλά άλλα. Όλα τα είδη οικιακής χρήσης, κουβάδες, λεκάνες, ακόμη και τα μανταλάκια από πλαστικό γίνονται. Δηλαδή από πετρέλαιο. Και φυσικά όλες οι μεταφορές των ανωτέρω γίνονται με φορτηγά και πλοία που καίνε πετρέλαιο. Παιδιά αν η τιμή του πετρελαίου δεν πάει εκεί που πρέπει να είναι, τσάμπα προσπαθείτε. Τώρα όσον αφορά στο θέμα της απάτης, θα σας πω δυο απλά παραδείγματα. Το αραβοσιτέλαιο και γενικά τα σπορέλαια έχουν πάρει την κάτω βόλτα εδώ και τρεις μήνες. Πριν 3 μήνες αγόραζα 5 λίτρα αραβοσιτέλαιο 9,5 συν ΦΠΑ. Και τώρα 6,5 συν ΦΠΑ. Και βλέπεις τώρα πάνω σε λάδια όπως Φλώρα, Άλτις, Σολ κ.λ.π  στίκερ 1 ευρώ φτηνότερα, 2 ευρώ φτηνότερα. Φτηνότερα από τι ρε μαλάκες, αφού το αγοράζετε φτηνότερα. Το βλέπει και ο άλλος ο μαλάκας στο ράφι και χαίρεται ότι είναι τυχερός. Άριελ, σκιπ, ντιξάν, όλα με τεράστια στίκερ 5 ευρώ φτηνότερα. 5 ευρώ φτηνότερα από τι ρε μαλάκες. Θα μας το πουλούσατε δηλαδή 23  και μας κάνετε χάρη και το δίνετε 18; Αυτή είναι η απάτη παιδιά και εδώ πρέπει να επέμβει το κράτος. Δυστυχώς ο πελάτης είναι ένα βόδι και μισό. Το πρόβλημα είναι ότι το κράτος δεν μπορεί να επέμβει γιατί από αυτές τις εταιρίες παίρνει τρελά λεφτά από τη φορολόγηση και φοβάται να τις ακουμπήσει. Χώρια ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα στην μεγάλη αλυσίδα σουπερ μάρκετ γιατί αυτή έχει τιμολόγιο ότι αγοράζει το προϊόν 17 και το πουλάει 18. Στο τέλος του χρόνου όμως όταν πάρει το πιστωτικό κάτω από το τραπέζι δε θα το μάθει κανείς. Εγώ είμαι 37 χρονών και ασχολούμαι από 12 χρονών με το εμπόριο και άλλα 20 χρόνια παραπάνω ο πατέρας μου. Ξέρω τα πάντα. Δεν υπάρχει σχεδόν καμιά πραγματική προσφορά στον τελικό καταναλωτή. Ας άφηνε εμένα το κράτος και άλλους 20 σαν εμένα με πλήρη δικαιοδοσία. Σε 3 μήνες θα τους έκανα όλους ρεμπέτες. Μην αρχίσω να σας λέω και για τις παράλληλες εισαγωγές γιατί εκεί θα φρικάρετε. Ένα απλό παράδειγμα θα σας πω: το powerade στην  Ελλάδα από την 3Ε το παίρνεις 1,4 συν ΦΠΑ και από Ιταλία 0,70 συν ΦΠΑ. Παιδιά κρατήστε το μέιλ μου ό,τι χρειαστείτε μπορώ να σας βοηθήσω, αλλά ειλικρινά ματαιοπονείτε. Το πρόβλημα δεν είναι να βρεις ποιο σουπερ μάρκετ πουλάει πιο φθηνά ένα είδος και ο άμοιρος καταναλωτής να τρέχει μια στο ένα και μια στο άλλο. Το πρόβλημα είναι τα καρτέλ, αλλά εκεί δεν πάει το κράτος γιατί από εκεί παίρνουν τεράστιους νόμιμους φόρους. Θα μπορούσα να σας μιλώ ώρες ολόκληρες αλλά δεν έχει νόημα γιατί δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Καλή συνέχεια, ό, τι χρειαστείτε στη διάθεσή σας.


Συμμετέχοντας στην προσπάθεια για ενημέρωση και προστασία των καταναλωτών, θέλω να κάνω την εξής πρόταση.

Να επαναφέρουν, όπως ίσχυε παλαιότερα, την υποχρέωση να αναγράφουν επάνω σε κάθε συσκευασία, το όνομα του σούπερ μάρκετ, το βάρος ή όγκο του προϊόντος, και κυρίως την τιμή.

Έτσι θα μπορεί ο καταναλωτής να συγκρίνει τις τιμές και στο ίδιο αλλά και σε διαφορετικά καταστήματα, όπως επίσης και στο χτύπημα στο ταμείο, αφού θα βλέπει την τιμή επάνω στο προϊόν. Γιατί ποιος  μπορεί να θυμάται αν έχει αγοράσει

15-20 είδη τις τιμές στα ταμπελάκια που έχουν στα ράφια.         

Νίκος


Μποϊκοτάζ η μόνη λύση

(Η δύναμη στον άνθρωπο είναι στο πορτοφόλι) και επειδή το πορτοφόλι των καταναλωτών είναι σχεδόν άδειο, ας το χρησιμοποιήσουμε ώστε να τιμωρήσουμε όσους θέλουν να φουσκώσουν το δικό τους σε βάρος του δικού μας. 

Μποϊκοτάζ λοιπόν στις εταιρείες που υπάρχουν στην παρακάτω λίστα μέχρι να συμμορφωθούν και τοποθετηθούν δημόσια ότι δεν θα κερδοσκοπούν εις βάρος μας.

ΦΑΓΕ, COCA COLA 3E A.E., PEPSICO- HBH HELLAS A.E., ΕΒΓΑ, ΜΕΛΙΣΣΑ, ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ, ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ, ΚΡΑΦΤ ΦΟΥΝΤΣ, ΕΥΡΗΚΑ, ΑΜΒΥΞ Α.Ε., PROCTER & GAMBLE HELLAS A.E., CENTRAL PARKING SYSTEM, HYGIEN PRODUCT, AMBYΞ Α.Ε.,OLYMPIC HERMES A.E., BP A.E. 

Μην αγοράζετε κανένα από τα προϊόντα τους, μέχρι να συμμορφωθούν, εξάλλου υπάρχουν παρόμοια προϊόντα άλλων εταιριών για να αγοράσουμε.

Μποϊκοτάζ στα πολυεθνικά σούπερ μάρκετ που μας θεωρούν κορόιδα και πωλούν τα ίδια προϊόντα 30% – 100%.

Μποϊκοτάζ στα ΜΜΕ που δεν προβάλουν το μποϊκοτάζ γιατί έχουν συμφέροντα από όλους τους εμπλεκόμενους, διαφήμιση κτλ.

Μην αγοράζετε εφημερίδα και μη βλέπετε σταθμούς ή ακούτε ραδιόφωνα που δεν προβάλουν το μποϊκοτάζ.

Η δύναμη είναι σε μας τους καταναλωτές ας την χρησιμοποιήσουμε

http://aristos46.blogspot.com/


Και SMS από συνεργάτες και καταναλωτές έτσι ώστε να υπάρχει συνεχής ενημέρωση στη βάση σας από όλες τις περιοχές.

Γρηγόρης


Αξιότιμοι κύριοι,

χαιρετίζοντας την προσπάθειά σας για το παρατηρητήριο τιμών και θεωρώντας ότι θα μπορούσε ένα τέτοιο εγχείρημα να φρενάρει έστω και λίγο την αισχροκέρδεια των μεγάλων εταιριών, σας αποστέλλω ένα προσωπικό μου θέμα.

Προ ολίγων ημερών , συγκεκριμένα στις 9/2/09 ψάχνοντας για καινούργιο υπολογιστή προχώρησα σε κράτηση με σκοπό τη μελλοντική  παραγγελία , μιας και στην παρούσα φάση δεν είναι διαθέσιμο, ενός νέου μοντέλου netbook turbo x topnote από το κατάστημα Πλαίσιο έναντι τις τιμής των 399 ευρώ . Μάλιστα μπήκα και στη διαδικασία να επικοινωνήσω με το τμήμα πωλήσεων με ηλεκτρονικό μήνυμα για την ημερομηνία παράδοσης του εν λόγο προϊόντος. Μπαίνοντας σήμερα στον λογαριασμό μου και στη σελίδα του καταστήματος Πλαίσιο, διαπίστωσα με μεγάλη έκπληξη ότι από τα 399 στις 9/2/09 έχει 518,  εν μέσω εκπτώσεων και μεγάλης διαφημιστικής καμπάνιας της αλυσίδας για προσφορές και χαμηλές τιμές. Εξοργισμένος επικοινωνώ αλλά κανείς δεν μπορεί να δώσει μια λογική εξήγηση για το γεγονός.

Με εκτίμηση


Καλημέρα είμαι και εγώ ένας από τους λίγους καταναλωτές που πάντα όταν πάω στο σουπερ μάρκετ κάνω έλεγχο τιμών. Για την ακρίβεια προχθές στον Σκλαβενίτη είδαμε τρομερές αυξήσεις για άλλη μια φορά και κανένας δεν ελέγχει τίποτα και ποτέ.  Είναι τα μεγάλα λόγια του Παπαθανασίου για ελεύθερο εμπόριο άρα και ανταγωνισμό μόνο που πάντα έχουμε αύξηση του ανταγωνισμού προς τα πάνω. Λοιπόν τώρα μια σύγκριση να δείτε, βιολογική σάλτσα πριν από δέκα μέρες 1,88, προχθές 2,05, αναψυκτικά 0,52 -0,56 και στα ράφια έχουν μόνο προϊόντα μεγάλων εταιριών και έχουν βγάλει προϊόντα τα οποία είναι συνεταιρισμών που είναι πιο φτηνά. Δηλαδή πολτός ντομάτας σεβά 0,80, πολτός κύκνος από 1,05 που ήταν αν είναι δυνατόν 1,56, έλεος βρε παιδιά, κάντε κάτι για αυτό αν και δεν το βλέπω να βγάζετε τα ονόματα στον αέρα και όχι μόνο στο ιντερνέτ και αν μπορείτε να κάνετε λόγο και για κανένα μποϊκοτάζ, έστω και για μια μέρα. Περιμένω μια απάντηση και κάποιες συμβουλές για το τι να κάνουμε.

Ευχαριστώ


Ένα μέρος  στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα όπου οι τιμές εκτοξεύονται για τους καταναλωτές σε δυσθεώρητα ύψη είναι η καφετέρια του δεύτερου ορόφου του Εφετείου Αθηνών. Είναι απορίας άξιον ότι κανείς μέχρι τώρα δεν έχει καταγγείλει σήμερα τα παραπάνω κατάστημα. Ενδεικτικά και μόνο παραθέτω: Φυσικός χυμός 4 ευρώ, Ελληνικός καφές (μονός) 3,50 ευρώ, Εμφιαλωμένο νερό 500 ml 0,70 ευρώ, Τσάι 3,40 ευρώ, Χαρτομάντηλα 0,70 ευρώ, Μπαγκέτα (μισή) 3,70 ευρώ… και πάει λέγοντας. Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας θα μπορούσε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι καταβάλει υψηλό μηνιαίο μίσθωμα στο Δημόσιο για την εκμετάλλευση του χώρου. Το Δημόσιο όμως πώς θα μπορούσε να δικαιολογηθεί στους χιλιάδες πολίτες που αναμένοντας την εκδίκασή της υπόθεσής τους θα πρέπει να φέρουν 50ευρώ για να μπορέσουν να πιουν ένα καφέ και να φάνε κάτι στις ώρες αναψυχής τους; Τι θα πει στους μη έχοντες δικηγόρους που καθημερινά κινούνται στους χώρους του Εφετείου; Να προμηθεύονται θερμός και ταπεράκια από το σπίτι; Τουλάχιστον σε δημόσιους χώρους τεράστιας προσέλευσης κόσμου οι τιμές σε βασικά αγαθά πρέπει να είναι προσιτές σε όλους του πολίτες. Ο καφές των 4 ευρώ είναι για το Κολωνάκι και τη Γλυφάδα. Και εκεί πας αν θες, αν δεν θες τον πίνεις στο καφενείο της γειτονιάς. Στο Εφετείο Αθηνών όμως και σε κάθε άλλο δημόσιο χώρο τέτοια επιλογή δεν έχεις.

Στέφανος


Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε μια μικρή πόλη της Σλοβενίας, τη Nova

Gorica. Χθες που πήγα στο Super Market SPAR παρατήρησα την τιμή στο 5 Λίτρα βαρέλι της Χάϊνεκεν. Είχε 17 Ευρώ και κάτι ψιλά! Στην Αθήνα, το καλοκαίρι αγόρασα από 2- 3 διαφορετικά supermarket το ίδιο βαρέλι στην τιμή των 30-32 ευρώ! Δεν ξέρω πόσο έχει τώρα αλλά η διαφορά είναι ούτως ή άλλως εξωφρενική…


ΟΣΕ  Αθήνα  Θεσσαλονίκη

Το κόστος για εισιτήριο 15 ευρώ.

Το κόστος για μακαρόνια (μισή μερίδα με τυρί )και μια μπύρα  15 ευρώ.

Περαστικά μας.

Τι αποδείξεις να σας στείλω, ταξιδέψτε και εσείς και θα το διαπιστώσετε.


Καλημέρα, καλή η προσπάθεια και μακάρι να ταρακουνηθούν αυτοί που πρέπει μιας και η κατάσταση δεν αντέχετε άλλο!

Η πρώτη μου καταγγελία αφορά τον φούρνο Απολλώνιο στη Λ. Μεσογείων & Φανερωμένης στο Χολαργό, τιμή πώλησης για 1lt γάλα Δέλτα 1,90 ευρώ ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η τιμή του ήταν  1,60 ευρώ!

Θάνος


Τι θα γίνει και με τις τιμές στα τυροκομικά; η φέτα πανάκριβη από 7 ευρώ και πάνω. το κασέρι από 9 ευρώ και πάνω. Μήπως πρέπει και εδώ να γίνει κάποια κίνηση; επίσης η vivartia ανέβασε τις τιμές στα παιδικά γιαούρτια delta advance από 1,76 ευρώ σε 1,97ευρώ.

Ευχαριστώ


Το πού πωλούνται κάποια προϊόντα φτηνότερα δεν έχει καμιά πρακτική αξία.

Δεν γίνεται να τρέχουμε από τη μια άκρη της Αθήνας στην άλλη για το φτηνότερο,

και να μπαίνουμε σε 10 super market. Ασχοληθείτε μόνο με την ουσία. Δημοσιοποίηση και μποϊκοτάζ των εταιριών που πουλάνε ακριβά. (Έχουν τεράστια ποσοστά κέρδους).

Πραγματικό μποϊκοτάζ όμως απ’ όλους, μέχρι να κατέβει η τιμή.


Αγαπητοί συμπολίτες,

συγχαρητήρια σε όλους για τα εύστοχα σχόλιά σας όπως και στη δημοσιογραφική ομάδα που ξεκίνησε αυτήν την αξιέπαινη προσπάθεια.

Αφού όλος ο δημόσιος φορέας  με τόσες υπηρεσίες, υπουργεία, ελεγκτές, και αμέτρητους υπαλλήλους δεν έχουν το φιλότιμο ή το θάρρος να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί , συνειδητοποιημένα και βήμα- βήμα να αποκλείσουμε από την τσέπη μας τους νταβατζήδες  και τα golden- boys των πολυεθνικών που παίρνουν bonus  με βάση τα έσοδά τους και οι οποίοι απλά αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων τους. Υπάρχουν και οι επιτροπές ακρίβειας σε πολλές γειτονιές  οι οποίες και αυτές μπορούν να βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια με κάποιον κατάλληλο συντονισμό και επιμερισμό καθηκόντων, με λίγη δουλειά από όλους εμάς αλλά οργανωμένα θα τρομάξουν τα πρωτοκλασάτα ονόματα του εμπορίου εάν δουν μια σημαντική μείωση στον όγκο εργασιών τους.

Πρόσφατα επιτέλους το υπουργείο ανάπτυξης και η Νομαρχία Πειραιά έβγαλε μια σχετική λίστα με κάποιες εταιρείες που έκαναν ανατιμήσεις χωρίς να δικαιολογούνται, κίνηση νομίζω προς τη σωστή κατεύθυνση αν και χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη εκ μέρους της πολιτείας και πιο συγκροτημένα μέτρα.

Πιθανόν ένα σωστό μέτρο είναι να γίνει από το Υπουργείο ένα κοινό διαδικτυακό portal το οποίο να προσκαλέσει τα supermarket και τα βενζινάδικα να γνωστοποιούν τις τιμές βασικών προϊόντων ανά περιοχή σε όλη την Ελλάδα, ώστε ο καταναλωτής να επιβραβεύσει αυτόν που προσφέρει τις καλύτερες τιμές για τα ίδια προϊόντα, να δεις για πότε θα δουλέψει ο ανταγωνισμός και για όσους φυσικά δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα απλά ας μην πατήσουμε στο supermarket τους για όσο χρειαστεί.

Είμαστε χωρίς καταναλωτική παιδεία γιατί απλά έτσι μεγαλώσαμε… τα πράγματα όμως αλλάζουν γύρω μας συνεχώς και πρέπει ο Κύριος Σπηλιωτόπουλος να βάλει στο πρόγραμμα στα σχολεία και μάθημα καταναλωτικής παιδείας να μάθουν τα παιδιά από νωρίς να αντιλαμβάνονται τη δύναμη του καταναλωτή και την αξία του χρήματος.

Μην περιμένουμε μόνο το κράτος να μας λύσει τα περιβλήματά μας γιατί κράτος είμαστε όλοι μας και πρέπει να διεκδικούμε και να μιλάμε την σωστή στιγμή… δηλαδή στις εκλογές, εκεί είναι η στιγμή που τους νοιάζει, τη στιγμή που παίζεται η καρέκλα τους και να μην κοιτάμε μόνο προς τους σύγχρονους  “βροντάκηδες” — “φορτουνάκηδες” (θα θυμάστε το έργο της αείμνηστης Άλικης.

Και τέλος ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο που χρειάζεται σε βάθος ανάλυση είναι και το κόστος της στέγης… από εκεί ξεκινάνε πολλά δεινά για τους καταναλωτές όταν δίνουν απίστευτα ποσά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα για σπίτια σπιρτόκουτα… Δε λέω να μην αγοράζουμε γιατί και αυτό δημιουργεί κρίση, απλά να αγοράζουμε στη σωστή τιμή… γιατί από ό, τι φαίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο τα ακίνητα παρά είναι φουσκωμένα… ας τα αφήσουμε να πάνε εκεί που πρέπει =)

Σας ευχαριστώ όλους και καλή συνέχεια

Μιχάλης


Καλημέρα σας από Ηράκλειο Κρήτης

στο Lidl

1 κιλό  αλεύρι  τύπου Π 0,59

1 κιλό αλεύρι τύπου 70% 0,57

1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 0,79

το δοκίμασα σε διάφορες συνταγές, είναι πολύ καλό.

Έχει τη μισή τιμή απ’ όλα τα άλλα αλεύρια που βρήκα

σ’ όλα τα σουπερ μάρκετ του Ηρακλείου

Ελένη


Καλησπέρα και από εμάς από την Χίο ,

Είμαστε φοιτητές στο πανεπιστήμιο της Χίου και η κατάσταση εδώ έχει ξεφύγει πέρα από κάθε προηγούμενο!!!Αναφέρομαι στα προϊόντα των καταστημάτων ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. τα οποία δεν ελέγχονται από καμιά υπηρεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι τιμές όσο πηγαίνουν και αυξάνονται!!!! ΕΛΕΟΣ!!!! Ενδεικτικά να αναφέρουμε τα εξής : 6αδα νερών ΒΙΚΟΣ 1,5lt  2,96  ντομάτες 2,20 πακέτο μακαρόνια ΜΙΣΚΟ 3+1 δώρο (και καλά τώρα δώρο χεχε)  4,06 γαλοπούλα ΝΙΚΑΣ 12,30 ΕΛΕΟΣ!!!!!!! Η δε βενζίνη χρειάζεται έρευνα αγοράς πριν το φουλάρεις το αμάξι ενδεικτικά αναφέρω : REVOIL 0,99   BP 1.29 και μετά λέμε ότι μειώνονται οι τιμές…..ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ!!!!  Τέλος θα θέλαμε να αναφερθούμε στο θέμα με τον αστυνομικό όπου επιτέλους τον τίμησαν με το βαθμό του στρατηγού (δεν είμαστε σίγουροι) επίσημα!!! Υπάρχει και ένα θέμα που εκκρεμεί με μία δημοσιογράφο και το εργοστάσιο της ΔΕΗ ΧΙΟΥ για καταγγελία για ξυλοδαρμό,  αν μπορείτε βγάλτε το στην φόρα καθώς και τον αντινομάρχη ή νομάρχη, ο οποίος υπεξαίρεσε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από το υπουργείο πολιτισμού για κάποιες άλλες υποθέσεις!!!!!! Ε Λ Ε Ο Σ!!!!  

Τις καλύτερες ευχές μας και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο που έχετε θέσει να πραγματοποιήσετε!!!!


Αγαπητή Ζούγκλα,

Μιας και θίξατε το πρόβλημα της ακρίβειας στα σούπερ μάρκετ θα ήθελα να θίξω κάτι παρόμοιο.

Συχνά παρατηρώ ότι άλλη τιμή γράφει στο ράφι και άλλη χρεώνει το ταμείο.

Είμαι παρατηρητικός και το καταλαβαίνω αμέσως αλλά αισθάνομαι απροστάτευτος γιατί δεν υπάρχει μηχανισμός ελέγχου από το κράτος, ούτε μηχανισμός άμεσης επέμβασης.

Εμένα τελικά τον καταναλωτή ποιος μου διασφαλίζει ότι δε θα με χρεώσουν λάθος;

Όταν κάνω παράπονα στον υπεύθυνο μου απαντά «συγγνώμη λάθος». Ναι αλλά γιατί το λάθος είναι πάντα προς τα πάνω και ποτέ προς τα κάτω;

Με εκτίμηση

Δημήτρης


Καλησπέρα σας από την Ιταλία. Άκουσα τις προηγούμενες μέρες τις εκπομπές του κυρίου Τριανταφυλλόπουλου, είδα και στο site της zougla.gr  το κίνημά σας ας πούμε. Θα μπορούσατε να μου πείτε ποια συγκεκριμένα προϊόντα σας ενδιαφέρουν έτσι ώστε να σας στείλω φοτογραφίες από το supermarket ακόμα και από τη λαϊκή ή μπαρ για καφέ εδώ πέρα για να κάνετε σύγκριση;

Γεια σας. Είμαι από Ηράκλειο Κρήτης. Θα ήθελα να σας ενημερώσω και να σας συγχαρώ για αυτό που κάνετε και να το συνεχίσετε. Να τους ξεσκίσετε τους κλέφτες. Μας πίνουν το αίμα σε όλα. Τι να αναφέρω; Τη βενζίνη, τα τρόφιμα, τα γάλατα; Δεν υπάρχει τίποτα όρθιο δυστυχώς. Να σας επισημάνω ότι έχω κατάστημα καφενείο και τα βλέπω καθημερινά. Αλλά συνεχίστε μήπως και γίνει κάτι. Ευχαριστώ.


Στον Μαρινόπουλο στην Λένορμαν, περιοχή Κολωνού, υπάρχουν προσφορές σε αλεύρι διαφόρων εταιρειών σε συσκευασία των τριών. Η συσκευασία αναγράφει με έντονα γράμματα ότι στα τρία το ένα είναι δώρο. Αν όμως δει κάποιος την τιμή του ενός τεμαχίου διαπιστώνει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο διότι η οικονομική συσκευασία είναι 10 με 20 λεπτά φθηνότερη από το να τα πάρει κανείς ανά τεμάχιο και όχι το ένα δώρο.


Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε, είναι πολύ σημαντική αυτή την περίοδο!! Και επιτέλους μας δίνετε μία εικόνα, για το πόσο κορόιδα μας έχουν! Το γνωρίζαμε, το μυριζόμασταν, αλλά τώρα το συνειδητοποιούμε κιόλας. Πώς είναι δυνατόν το «ΝΟΥΝΟΥ» στο «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ» στην περιοχή του Πειραιά να έχει 0,92 ευρώ και το «ΝΟΥΝΟΥ» στο «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ» στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής να έχει 0,82 ευρώ;

Γιάννης


Είμαστε ο χειρότερος λαός μακράν σε όλα, γι αυτό και μας κάνουν ό,τι θέλουν, δεν αντιδράμε, δεν έχουμε παιδεία, κοιμόμαστε κυριολεκτικά όρθιοι. Ό,τι και να πω είναι λίγο, είμαστε βολεψάκιδες, κακομαθημένοι και απολίτιστοι. Δεν πιστεύω ούτε μια στο δισεκατομμύριο ότι θα αλλάξει κάτι. Χρόνια μας έλεγαν ότι δε μας θέλουν οι Ευρωπαίοι οι «κακοί». Κάτι ξέρουν αυτοί που δεν ξέρουμε εμείς, μας πήραν όλοι είδηση. Μας φτύνουν και εμείς λέμε βρέχει. Η απόλυτη ξεφτίλα. Μπάχαλο παντού. Και ρεμούλα ξανά παντού. Και κάποιο πονηροί δεκαετίες τώρα σκυλεύουν και βιαιοπραγούν πάνω στο κουφάρι του «κυρίαρχου λαού» που δεν αισθάνεται τίποτε!

Δε θα ήταν ίσως σωστότερο αντί να έχετε σούπερ μάρκετ ανά περιοχή με το ή τα φτηνότερα καταναλωτικά προϊόντα να είχατε πιο σούπερ μάρκετ είναι κατά μέσο όρο το φτηνότερο; Ποιος ο λόγος πχ να πάω να πάρω ψωμί στην Αγ. Παρασκευή και τυρί στην Γλυφάδα; Μόνο η βενζίνη που θα κάψω, φτάνει.

Καλά το σκεφτήκατε αλλά όπως πάντα συμβαίνει στην Ελλάδα, το άρθρο σας «Μποϊκοτάζ η μόνη λύση» είναι πολύ πρόχειρο και δεν έπρεπε να βγει στο internet!

Φιλικά,
GeorgeB


Αξιότιμοι κύριοι,

χαίρομαι που μας ενημερώνετε με το «Παρατηρητήριο του  καταναλωτή» και αισθανόμαστε τουλάχιστον εμείς οι υπάλληλοι της Κρήτης ότι βρισκόμαστε σε άλλη χώρα, εκτός από τις αποδοχές μας που είναι οι ίδιες με τους Αθηναίους πολίτες.

Εδώ στην Κρήτη τα μόνα προϊόντα που έχουν την ίδια τιμή με την Αθήνα είναι τα τσιγάρα και τα φάρμακα!!! Ευτυχώς!!! Καύσιμα και είδη διατροφής είναι στα ύψη!!! Όσον αφορά στα είδη ρουχισμού, θα πληρώσουμε λιγότερα σε αεροπορικά εισιτήρια να έρθουμε στην Αθήνα, να πάρουμε το ίδιο ρούχο και να κερδίσουμε και χρήματα!!! Η κυβέρνηση δυστυχώς δεν καταλαβαίνει ότι στο νησί μένουν και ντόπιοι (υπάλληλοι και αγρότες)!!! Η χαρά της είναι να εισπράττει ΦΠΑ και όσο υψηλότερη είναι η τιμή του προϊόντος, τόσο καλύτερα για αυτήν!!! Όμως οι τουρίστες δεν είναι ηλίθιοι, κάποια στιγμή θα στεγνώσει η αγορά από τουρισμό και τότε θα φάει ο ένας τον άλλο!!! Ελπίζω στο παρατηρητήριο του καταναλωτή να συμπεριλάβετε και την Κρήτη!!!

Με εκτίμηση,
Κρητικός – Έλληνας πολίτης Δ κατηγορίας


Ξεκινήστε από Αίγινα παιδία.

Διπλές τιμές στα σούπερ μάρκετ, τα μοναδικά που έχουμε.

Υπάρχει και άλλο ένα, τα γνωστά φτηνά μάρκετ, αλλά τα προϊόντα τους γεμάτα με καρκινογόνα έψιλον (Ε).

Νατάσα


Ειλικρινά σας μιλάω… βλέποντας την προσπάθειά σας στο site για την ακρίβεια και τη λεπτομερή ενημέρωση που κάνετε, γεμίζω ελπίδα… ότι κάτι ίσως αλλάξει! Έχω προωθήσει την ενημέρωση μέσω mail, όσο πιο πολύ μπορώ! Συνεχίστε την ενημέρωση αυτή με όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε… και εμείς φυσικά θα κοιτάξουμε να συνεισφέρουμε όσο πιο πολύ μπορούμε σε αυτό, ενημερώνοντας στο katanalotisz@gmail.com

Χρήστος


Δύο εταιρίες την εβδομάδα, μέχρι να κατεβάσουν τις τιμές τους.

Φώντας


Αγαπητέ κύριε Τριανταφυλλόπουλε,

Είμαι Έλληνας από τη Θεσσαλονίκη που μένει στην Αμερική για πολλά χρόνια και ήθελα να σας πω επ’ ευκαιρία αυτών που γίνονται στην Ελλάδα με τις εταιρίες τροφίμων, ότι το αλάτι «Κάλας» (750 gr) είναι πιο φθηνό εδώ παρά στην Ελλάδα. Ο μέσος όρος τιμής του στο Chicago είναι περίπου 1.36 euro (1 euro=1.30 δολλάρια), ενώ στην Ελλάδα το ίδιο αλάτι πωλείται προς 1.52 ευρώ, αν θυμάμαι καλά την τελευταία φορά που το είχα δει στο σούπερ μάρκετ του «Μασούτη» (στην Καλαμαριά τον Οκτώβριο 2008). Είναι απίστευτο να αγοράζουμε το ελληνικό αλάτι στην Αμερική πιο φθηνά απ’ ό,τι στην Ελλάδα όπου και παρασκευάζεται. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Ιωάννης


Βάλε και λίγο «Lidl» να φανεί η διαφορά και τους τσούξει. Όχι ότι και αυτό δε μας την κάνει. Ίδιο προϊόν για Βέλγιο και Ελλάδα με διαφορετική τιμή όμως για τα θύματα.

Χρήστος


Φρέσκο γάλα Όλυμπος 2%, 1.64 ευρώ «My Market» Αγ. Βαρβάρα, 1.52 ευρώ «Σκλαβενίτης», Πέραμα.

Ελένη


Καλημέρα,

συγχαρητήρια για τη πρωτοβουλία σας. Θα ήταν εφικτό να δημιουργηθεί και ένα παρατηρητήριο καταναλωτών για την επαρχία, καθότι εάν υπάρχει ενημέρωση μόνο για την Αττική δεν μπορεί να γίνει πραγματικό μποϊκοτάζ. Επίσης μεγάλες αλυσίδες τροφίμων, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα διαφοροποιούν τις τιμές τους ανάλογα με τον ανταγωνισμό που συναντούν από τοπικές επιχειρήσεις. Εάν οι πολίτες ανά την Ελλάδα αναφέρουν στην ιστοσελίδα πέρα από τους μεγάλους ομίλους υπερκαταστημάτων και τους τοπικούς «μεγάλους» θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Ευχαριστώ,
Δημήτρης Πάτρα


Καλημέρα σας,

Στο «Carrefour Μαρινόπουλος» στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης:

– Στις 28/01/2009 η συσκευασία των έξι τεμαχίων το μικρό εμφιαλωμένο Λουτράκι : 1,56 ευρώ

– Στις 10/02/2009 η ίδια συσκευασία: 1,74 ευρώ

Αύξηση σε 13 ημέρες 11,54%!!!!

Εγώ τουλάχιστον δεν ξαναπαίρνω «ΗΒΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙ».

Ευχαριστώ


Στην κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας μας, πριν τρία χρόνια, αντικαταστήσαμε το πετρέλαιο με φυσικό αέριο, πιστεύοντας την καμπάνια, των εταιριών, ότι έτσι θα είχαμε οικονομία τουλάχιστον 20%. Φέτος όμως, που το πετρέλαιο θέρμανσης είναι φθηνότερο από πέρσι, το αέριο είναι ακριβότερο, σε ποσοστό 45-50%. Το θέμα δεν έγινε ευρύτερα γνωστό. Πολλοί συμπολίτες συνεχίζουν, ανυποψίαστοι, να αντικαθιστούν το πετρέλαιο με φυσικό αέριο. Νομίζω πως θα ήταν χρήσιμη η έρευνα και κυρίως θα ενδιέφερε η προοπτική. Να συνεχίσει ο κόσμος να βάζει αέριο;

Eυχαριστώ,
Δημήτρης


Την Παρασκευή το βράδυ ξεκίνησα να πάω να δω τον Κότσιρα μαζί με τη γυναίκα μου και τα δυο μου παιδιά 15 και 16  χρόνων στο «ΜΥΛΟ» στη Θεσσαλονίκη. Στο υποτυπώδες πάρκινγκ (μάντρα) που πάρκαρα μου ζήτησαν προκαταβολικά 5ευρω (μαύρα) x400 αυτοκίνητα, υπολογίστε…

Στο μαγαζί ενώ πήραμε μία φιάλη κρασί μας χρέωσαν δύο γιατί είπαν ότι ανά δύο= μία φιάλη. Εν τέλει πληρώσαμε 180 ευρώ 45×4 άτομα + 20 ευρώ είσοδος ανά άτομο χωρίς λογαριασμό έτσι με το στόμα, μαύρα… Και αναρωτιέμαι γιατί κόβουν πρόστιμο 1.000 ευρώ αν δεν κόψω απόδειξη για μία τυρόπιτα, ενώ οι εν λόγω επιχειρήσεις δρουν έτσι χρόνια χωρίς έλεγχο… Μήπως άραγε πρέπει να πάω να ζήσω στη Βουλγαρία; Γαμώ την Ελλάδα μου…

Αλέξης


Αφού το κάνετε το καλό, σκόπιμο είναι και να το επεκτείνετε στις υπηρεσίες.
Για παράδειγμα, μπορείτε να ανοίξετε κατάλογο, όπου να εκτίθενται η ποιότητα (…) των προσφερόμενων υπηρεσιών στον πολίτη, να υπάρχει σύγκριση, έκθεση των εξουσιαστών μας (καλά… τι λέω…).
Στη διάθεσή σας για παρόμοιο πόνημα…

Παναγιώτης

Μπράβο σας για τη σελίδα του καταναλωτή. Εξαιρετική ιδέα και απολύτως χρήσιμη.

Ίσως η πιο χρήσιμη σελίδα στα σημερινά προβλήματα επιβίωσης όλων μας.

Από το Ηράκλειο Κρήτης, αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι το Carrefour έχει διαφορές από το ράφι στο ταμείο, αλλά όταν τις εντοπίσεις και διαμαρτυρηθείς, σου δίνουν δωρεάν το προϊόν. Αυτή την εβδομάδα, πήρα δώρο ένα φορτιστή «Energizer», που στο ράφι είχε 10.90, στο ταμείο 22 και… μου το χάρισαν, επιστρέφοντάς μου τα χρήματα.

Ελένη


Αύξηση είχαν και η «ΜΕΒΓΑΛ» και η «ΔΕΛΤΑ» στο φρέσκο γάλα τους. Το ένα λίτρο «ΜΕΒΓΑΛ» στο «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» πήγε από 1,28 σε 1,41. Γιατί δεν το έχετε αναφέρει;


Καλησπέρα σας,

πολύ καλή η προσπάθεια και η οργάνωση του Παρατηρητηρίου του Καταναλωτή, αλλά γιατί υπάρχουν μόνο τιμές και καταστήματα από την Αθήνα; Η δημιουργία ενός τέτοιου εργαλείου και η έκδοσή του στο Internet δεν περιλαμβάνει την υπόλοιπη Ελλάδα; Δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι το κοινό στο οποίο απευθύνεται το εργαλείο, αναφέρεται μόνο σε κατοίκους της Αθήνας. Υπάρχει περίπτωση – δυνατότητα να συμπεριληφθούν και καταστήματα από την υπόλοιπη Ελλάδα;

 

Με τιμή,
Στάθης


Καλησπέρα σας,

θα σας πρότεινα να κάνετε μια σελίδα που θα μπορούσαν οι καταναλωτές να βλέπουν τις τιμές από διάφορα super market ανά περιοχή. Το site http://www.skroutz.gr/ μπορεί να είναι ο οδηγός σας. Βάζοντας ένα προϊόν και την περιοχή να βλέπουμε πόσο έχει και πού. Ή πιο συνδυαστικά , να βάζουμε το σύνολο προϊόντων που θέλουμε να αγοράσουμε και να μας βγάζει σε ποιο super market θα μας στοιχίσει λιγότερο το σύνολο των προϊόντων.


Καλησπέρα,

μιας και είδα τις πάνες στο ρεπορτάζ σας http://www.zougla.gr/news.php?id=23646 και το θυμήθηκα… δέστε πάνω στις αποδείξεις των σούπερ μάρκετ να γελάσουμε λίγο. Οι πάνες έχουν ΦΠΑ 19% και η Coca Cola 9% και συνειρμικά μου έρχεται στο μυαλό και το τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ. Το νερό έχει ΦΠΑ στο 9% αλλά η αποχέτευση στο 19%. Τελικά, το χέσιμο σε αυτή τη χώρα είναι πολυτέλεια.

Σταύρος


Γεια σας,

σε συνέχεια της πρόσφατης εκπομπής σας για τις τιμές στην Ελλάδα, θα ήθελα να σας παραθέσω τις παρακάτω ενδεικτικές τιμές από τη Μ. Βρετανία:

Γάλα £1,14 το λίτρο

Τυρί φέτα ελληνική (ΑΓΝΟ) £1,45 τα 200γρ. (£7,25 κιλό)

Μπανάνες £0,86 το κιλό

Μήλα £1,83 το κιλό

Βούτυρο Kerrygold £1,11

Πατάτες £0,48 το κιλό

Μανταρίνια (Ισπανίας) £2,38 το κιλό

Ψωμί (Μπαγκέτα) £1,10

Αχλάδια (Ισπανίας) £2 το κιλό

Ντομάτες (Ισπανίας) £1,86) το κιλό

 

Αυτές είναι μόνο ενδεικτικές, όπως προανέφερα. Εάν θέλετε, θα σας στείλω κι άλλες.

Καλή τύχη,Γιάννης


Συγχαρητήρια γι αυτή σας την προσπάθεια. Έτσι μειώνουν την αγοραστική δύναμη (τσέπη) του Έλληνα πολίτη. Όταν παίρνουμε από τον παραγωγό οι έμποροι το σιτάρι 15 λεπτά/κιλό και ο πολίτης αγοράζει ψωμί 1,5 ευρώ/750 γραμμάρια, το αγελαδινό γάλα 30 λεπτά/κιλό και ο πολίτης αγοράζει 1,3 ευρώ/κιλό, όταν αγοράζουμε το μπουκαλάκι το νερό 0,50 ευρώ/μισό λίτρο!!! Έλεος!!! Πιο ακριβό από τη βενζίνη; Αυτό αποδεικνύει ότι δε χρειάζεται να ψάχνουμε για κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα, αφού έχουμε φτάσει να πουλάμε πιο ακριβά το νερό από τη βενζίνη/πετρέλαιο. Μηχανισμούς ελέγχου έχουμε, αλλά ποιος θα τους ακουμπήσει του υπεύθυνους; Από τη στιγμή που αυτοί διοχετεύουν υπέρογκα ποσά για τους προεκλογικούς αγώνες και των δύο κομμάτων, ποιος θα τους κάνει έλεγχο; Δυστυχώς, έχουμε και εμείς μέρισμα ευθύνης, γιατί όταν έρχεται η ώρα ψήφου, όλοι τρέχουμε να ψηφίσουμε αυτόν που έχει την καλύτερη διαφήμιση και αυτόν που προεκλογικά υπόσχεται τα περισσότερα, δυστυχώς. Είναι μια επιστολή αγανάκτησης. Είναι η πρώτη φορά που στέλνω επιστολή σε ΜΜΕ. Φυσικά, τα περισσότερα έχουν ειπωθεί από τον κ. Τριανταφυλλόπουλο.

Συγχαρητήρια και πάλι,
Σταμάτης


10-02-2009  ΒΡ Α.Ε.

Αισχροκέρδεια στην Ultimate 100 οκτανίων 1,125 ευρώ. Η απλή αμόλυβδη έχει προβλήματα… αφήνει πολλά κατάλοιπα… στους κινητήρες. Κάντε κάτι να μειώσουν τις τιμές τους και να διασφαλίσουν την ποιότητά τους, που έχουν καταστρέψει όλους τους κινητήρες…

Γιώργος


Κύριε Τριανταφυλλόπουλε,

αν και γενικά «δε σας πάω», στη συγκεκριμένη περίπτωση, νομίζω ότι πρέπει να σας συγχαρώ.

Θέλω να πιστεύω ότι με την  προσπάθειά σας αυτή, δεν προσβλέπετε σε άμεσα οφέλη, αλλά ίσως και να ενδιαφέρεσθε για την πραγματική πάταξη της αισχροκέρδειας, την οποία επιτρέπει μία αισχρή κυβέρνηση. Δε γνωρίζω εάν στο μέλλον θα εμπλουτίσετε τη σελίδα και με άλλα καταστήματα, αλλά θα με ενδιέφερε και η σύγκριση με τα υπόλοιπα του «LIDL».

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

Γιώργος


Αγαπητοί φίλοι,

παίρνοντας αφορμή από το σημερινό άρθρο της «Ζούγκλας», «Το δράμα ενός καταναλωτή», ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ σας γνωρίζουμε ότι δεκάδες μεγάλα δράματα εκτυλίσσονται σε ανθρώπους που τόλμησαν να καταγγείλουν καρτέλ και μονοπώλια, δηλαδή ακριβώς αυτούς που είναι υπεύθυνοι διαχρονικά για τη ληστεία των καταναλωτών, που με το παρατηρητήριο που ξεκινάτε, προσπαθείτε να βοηθήσετε.

-Καταστρέφονται  αβοήθητοι

-Αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν ορδές πανάκριβων μεγαλοδικηγόρων των καταγγελθέντων μεγάλων επιχειρήσεων σε Επιτροπή Ανταγωνισμού και δικαστήρια ΜΟΝΟΙ.

-Αντί η παραπάνω «Ανεξάρτητη Αρχή», που φτιάχτηκε για την υπεράσπιση των μικρών και αδυνάτων, να τους βοηθήσει, τους αντιμετωπίζει σαν εχθρούς, με τον επιεικέστερο όρο.

Αν σας ενδιαφέρει αυτή η τραγωδία της σύγχρονης Ελλάδας, είμαστε εδώ.

STOPCARTEL


Γεια σας,

Ελπίζω μαζί με τις τιμές να βάζετε και τα ονόματα των μαγαζιών και τις διευθύνσεις. Σας ευχαριστώ. Από το Λας Βέγκας, Νεβάδα.

Θωμάς


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης