Οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πολύ απλό τρόπο για να αυξήσουν τις πιθανότητες σύλληψης σε γυναίκες που πάσχουν από Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να μεταφέρουν το κύριο γεύμα της ημέρας τους από το μεσημέρι ή το βράδυ στο πρωί.

Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι δεν είναι μόνο το σύνολο των θερμίδων ή το είδος της τροφής που καταναλώνουμε σημαντικό, αλλά και οι ώρες που τρώμε. Επιπλέον, οι παράγοντες αυτοί δεν επηρεάζουν μόνο την πρόσληψη βάρους αλλά και την αντίσταση του οργανισμού στην ινσουλίνη και τα επίπεδα των ορμονών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτά τα δεδομένα, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι μερικές απλές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες μπορεί να αυξήσουν τη γονιμότητα γυναικών με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, ένα πρόβλημα που αφορά το 6 έως 10% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας και προκαλεί αντίσταση στην ινσουλίνη, δηλαδή αδυναμία του οργανισμού να την απορροφήσει σωστά, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα ανδρογόνα (οι «αντρικές» ορμόνες) και να μειώνεται δραστικά η δυνατότητα σύλληψης.

Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ πραγματοποίησαν έρευνα με τη συμμετοχή 60 γυναικών με το συγκεκριμένο σύνδρομο, ηλικίας 25 έως 39 ετών. Για ένα διάστημα 12 εβδομάδων τούς ζήτησαν να ακολουθήσουν ένα διατροφικό πρόγραμμα 1.800 θερμίδων (ελαφρά λιγότερες από όσες πρέπει να καταναλώνει μια υγιής γυναίκα την ημέρα), αλλά οι μισές έπρεπε να τρώνε το κυρίως γεύμα τους το πρωί και οι άλλες το βράδυ…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης