Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Προσπαθώ να μείνω έγκυος, αλλά δεν τα καταφέρνω

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεια σας. Είμαι 36 ετών και παντρεμένη 7 μήνες. Ενώ έχω σταθερό κύκλο, προσπαθώ να μείνω έγκυος, αλλά δυστυχώς αυτό δεν επιτυγχάνεται. Πήγα στον γιατρό που μου υπέδειξε τις γόνιμες μέρες αλλά και πάλι τίποτα. Μήπως πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ και να ξεκινήσω περαιτέρω εξετάσεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αγαπητή,

Επειδή ο χρόνος δεν είναι με το μέρος σας, θα σας συνιστούσα να επισκεφτείτε άμεσα έναν γυναικολόγο εξειδικευμένο σε θέματα γονιμότητας, ο οποίος θα σας υποδείξει τις εξετάσεις τις οποίες θα πρέπει να κάνετε, ξεκινώντας από μία σαλπιγγογραφία για εσάς και έναν ορμονολογικό έλεγχο καθώς και ένα σπερμοδιάγραμμα για τον σύζυγο. Οι εξετάσεις αυτές, σε συνδυασμό με το ιατρικό ιστορικό σας και την γυναικολογική εξέταση, θα βοηθήσουν τον γυναικολόγο που θα επιλέξετε να σας προτείνει τις ενδεικνυόμενες για εσάς περαιτέρω εξετάσεις, που ενδεχομένως να χρειαστούν, καθώς και ένα χρονοδιάγραμμα των συντονισμένων προσπαθειών σας, προκειμένου να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Μην χάνετε όμως χρόνο, ο χρόνος δεν είναι με το μέρος σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Υπογράφει ο Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων
Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης