Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Γιατί δεν μπορώ να μείνω και πάλι έγκυος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαρία: Καλησπέρα, είμαι 35 ετών και πριν από οκτώ χρόνια έκανα το δεύτερο παιδί. Εδώ και τρία χρόνια προσπαθώ και δεν μένω έγκυος. Στα δύο παιδιά έμεινα αμέσως. Τι να κάνω; Έχει σχέση το πότε τελειώνει η γυναίκα; Πόσο κινδυνεύω από πνευμονική εμβολή; Έχω θρομβοφιλία και στη δεύτερη εγκυμοσύνη είχα πάθει ομοζυγωτία στο λεντ.

Αγαπητή Μαρία,

Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος σας και λόγω του ιδιαίτερου ιατρικού ιστορικού σας θα σας συμβούλευα να απευθυνθείτε άμεσα σε έναν γυναικολόγο εξειδικευμένο σε θέματα γονιμότητας, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει με ασφάλεια και υπευθυνότητα. Είναι θετικό το γεγονός ότι έχετε κάνει ήδη δύο παιδιά αλλά η ηλικία σας σε συνδυασμό με το ιατρικό ιστορικό της θρομβοφιλίας σας, προβάλει επιτακτική την ανάγκη όχι μόνο να κάνετε έναν ολοκληρωμένο προγεννητικό έλεγχο πριν προσπαθήσετε να μείνετε έγκυος αλλά επιπλέον και μετά την επίτευξη της εγκυμοσύνης, η παρακολούθηση να γίνει από έναν Μαιευτήρα – Γυναικολόγο εξειδικευμένο στις κυήσεις υψηλού κινδύνου καθώς θα πρέπει να λαμβάνετε ειδική φαρμακευτική αγωγή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή και να είστε σίγουρη ότι με την βοήθεια ενός έμπειρου και εξειδικευμένου γυναικολόγου θα μείνετε έγκυος ξανά και θα ακολουθηθούν όλα τα απαραίτητα ιατρικά πρωτόκολλα, προκειμένου να προστατευθείτε από τον κίνδυνο της πνευμονικής εμβολής.
Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθειά σας.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Υπογράφει ο Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης