Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Είμαι έγκυος ή έχω καθυστέρηση από το άγχος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρίστη: Γεια σας, είμαι 17 1/2 χρόνων και είμαι με ένα αγόρι, αλλά ακόμη δεν έχουμε ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή, μια και εγώ είμαι ακόμη παρθένα. Τις τελευταίες ημέρες κάναμε προσπάθειες, αλλά κατάφερε να μπει μόνο η βάλανος γιατί πονούσα πολύ. Αυτό γινόταν για αρκετή ώρα χωρίς προφυλάξεις, όμως δεν τελείωσε μέσα. Τώρα έχω πέντε ημέρες καθυστέρηση και φοβάμαι πολύ. Γενικά δεν έχω και τον πιο ακριβή κύκλο. Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος ή μήπως αυτό συμβαίνει από το υπερβολικό μου άγχος; Γίνεται να μείνω έγκυος χωρίς να μπει μέσα όλο το μόριο; Ευχαριστώ.

Αγαπητή Αρίστη,

Ξεκινώντας την σεξουαλική σου ζωή θα σε συμβούλευα να προγραμματίσεις μία επίσκεψη σε έναν γυναικολόγο και να συζητήσεις από κοντά σχετικά με το θέμα της προφύλαξης από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τις μεθόδους αντισύλληψης. Μία υπεύθυνη σεξουαλική ζωή θα σε βοηθήσει να αποφύγεις ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις πληροφορίες που αναφέρεις δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί αν έχεις ελεύθερες επαφές στις γόνιμες ημέρες σου. Θα πρέπει να κάνεις μία εξέταση αίματος, η οποία λέγεται β-χοριακή γοναδοτροφίνη και η οποία γίνεται σε ένα οποιοδήποτε μικροβιολογικό εργαστήριο της γειτονιάς σου ανεξαρτήτως από το αν έχεις φάει πριν ή όχι. Το αποτέλεσμα της εξέτασης θα απαντήσει με ακρίβεια στο ερώτημά σου σχετικά με το αν είσαι έγκυος ή όχι.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Υπογράφει ο Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης