Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Είμαι καλυμμένη με ένα χάπι;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χριστίνα: Γεια σας, θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε ένα θέμα που με απασχολεί. Όταν ήμουν στην 13η μέρα του κύκλου μου έκανα χρήση του χαπιού postinor λόγω αποτυχίας της προφύλαξης που χρησιμοποιήθηκε. Πήρα μόνο ένα χάπι και σε διάφορα forum διαβάζω πως χρειάζονται δύο χάπια. Είμαι καλυμμένη ή όχι; Να σημειώσω ότι τώρα βρίσκομαι στην 22η μέρα του κύκλου μου οπότε είναι αργά πλέον να πάρω το δεύτερο χάπι.

Αγαπητή Χριστίνα,

Είναι απαραίτητο να κάνεις μία ειδική εξέταση αίματος, η οποία λέγεται β – χοριακή γοναδοτροφίνη. Γίνεται σε ένα οποιοδήποτε μικροβιολογικό εργαστήριο, ανεξάρτητα από το αν έχει προηγηθεί η λήψη τροφής ή όχι.
 
Η απάντηση της εξέτασης θα απαντήσει με σαφήνεια στο ερώτημά σας σχετικά με το ενδεχόμενο ύπαρξης εγκυμοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλό θα ήταν να επισκεφτείτε έναν Γυναικολόγο και να συζητήσετε μαζί του αφού σας εξετάσει τόσο για την επείγουσα αντισύλληψη όσο και για τις υπόλοιπες μεθόδους αντισύλληψης προκειμένου να επιλέξετε από κοινού την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο για εσάς.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία,

Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
www.futurefamily.gr
www.facebook.com/futurefamily.centre
www.facebook.com/FutureFamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης