Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Είναι φυσιολογική αυτή η καθυστέρηση;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγνή: Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη στήλη σας. Έχω ένα κοριτσάκι εννέα μηνών που θήλασα αποκλειστικά για έξι μήνες και συνεχίζω μέχρι τώρα με την προσθήκη και των στέρεων τροφών. Η περίοδος επανήλθε τον έβδομο μήνα μετά τη γέννα για πρώτη φορά στις 20/08 και αδιαθέτησα ξανά τον επόμενο μήνα στις 21/09. Τον Οκτώβριο περίμενα περίπου στις 23/10, αλλά ακόμη δεν έχω αδιαθετήσει. Οι επαφές με τον σύζυγό μου είναι χωρίς προφυλακτικό, αλλά η εκσπερμάτωση δεν γίνεται εντός του κόλπου. Πού μπορεί να οφείλεται η καθυστέρηση αυτή; Είναι φυσιολογική; Υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης: Ευχαριστώ θερμά!

Αγαπητή Αγνούλα,

Η καθυστέρηση μπορεί να οφείλεται σε φυσιολογικούς λόγους, στον θηλασμό το πιθανότερο. Θα ήταν σωστό όμως να κάνεις ένα τεστ εγκυμοσύνης στο αίμα και έναν υπέρηχο ωοθηκών σε γυναικολόγο, με σκοπό να αποκλεισθεί κύστη στις ωοθήκες. Επικοινώνησε πάλι μαζί μου, αν χρειαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου

www.futurefamily.gr
www.facebook.com/futurefamily.centre
www.facebook.com/FutureFamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης