Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άννα: Γιατρέ, καλησπέρα σας ήθελα να κάνω μία ερώτηση, διότι έχω αμφιβολίες, ο σύντροφός μου εκσπερμάτισε πάνω από τα ρούχα μου, όμως εγώ φοβάμαι και γιατί δεν χρησιμοποίησε προφυλακτικό και γιατί μπορεί να είμαι έγκυος. Υπάρχει τέτοια περίπτωση;

Αγαπητή Άννα,

Η πιθανότητα εγκυμοσύνης σε αυτήν την περίπτωση είναι πολύ μικρή, καθώς προϋποθέτει ότι το σπέρμα του συντρόφου σας εισήλθε στον κόλπο και εκείνες τις ημέρες είχατε ωορρηξία, προκειμένου να επιτευχθεί εγκυμοσύνη. Παρότι έχουν αναφερθεί παρόμοια περιστατικά, δεν είναι κάτι που συναντάμε συχνά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα σας συμβούλευα 20 ημέρες μετά το συμβάν να κάνετε μία ειδική εξέταση αίματος, η οποία λέγεται β- χοριακή γοναδοτροφίνη, σε ένα οποιοδήποτε μικροβιολογικό εργαστήριο (δεν έχει σημασία αν έχετε φάει κάτι πριν ή όχι). Το αποτέλεσμα της εξέτασης θα απαντήσει με σαφήνεια στο ερώτημά σας αν είστε έγκυος ή όχι.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Υπογράφει ο Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης