Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Να προχωρήσουμε σε σπερματέγχυση;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πανωραία: Γιατρέ, είμαι 41 ετών και είχα πρόσφατα μια παλίνδρομη κύηση, ήταν και η πρώτη, μετά από 1 χρόνο προσπαθειών. Οι δικές μου εξετάσεις όλες καλές, του συζύγου χαμηλή κινητικότητα σπέρματος. Αριθμ. σπερματοζωαρίων 46 εκτ. Πιστεύεται ότι αξίζει να προσπαθήσουμε πάλι φυσιολογικά ή να πάμε σε σπερματέγχυση;

Αγαπητή Πανωραία,

Δυστυχώς ο χρόνος δεν είναι με το μέρος σας. Θα σας συμβούλευα να απευθυνθείτε άμεσα σε έναν Γυναικολόγο εξειδικευμένο σε θέματα γονιμότητας, ο οποίος είναι ο μόνος που θα μπορέσει να σας καθοδηγήσει με υπευθυνότητα και ασφάλεια το γρηγορότερο δυνατό στην απόκτηση ενός παιδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι θετικό το γεγονός ότι έχετε μία κύηση στο ιστορικό σας παρά το γεγονός ότι η κύηση παλινδρόμησε. Δεν αναφέρετε τις εξετάσεις τις οποίες έχετε κάνει και ενδεχομένως μετά την παλίνδρομη κύηση πέραν των εξετάσεων του προγεννητικού ελέγχου και του γενικότερου ελέγχου της ηλικίας σας και της γονιμότητάς σας ίσως να πρέπει να πραγματοποιηθούν εξειδικευμένες εξετάσεις που να αποκλείσουν κάποια από τα πιθανά αίτια των καθ’ έξιν αποβολών.

Μην χάνετε χρόνο. Προγραμματίστε το συντομότερο δυνατό μία επίσκεψη σε έναν Γυναικολόγο εξειδικευμένο σε θέματα γονιμότητας και προσκομίστε στην επίσκεψη όλες τις εξετάσεις που έχετε κάνει (τις δικές σας αλλά και του συζύγου σας). Ο εξειδικευμένος Γυναικολόγος αφού συμπληρώσει το ιατρικό σας ιστορικό, σας εξετάσει γυναικολογικά, κάνει τον απαραίτητο έγχρωμο διακολπικό υπέρηχο και Doppler μήτρας και ωοθηκών, ενδεχομένως να σας ζητήσει και κάποιες επιπλέον συμπληρωματικές εξετάσεις. Όταν θα έχει τον ιατρικό σας φάκελο ολοκληρωμένο, θα σχεδιάσει ένα πλάνο αποκλειστικά πάνω στις ιδιαίτερες ανάγκες σας και θα σας υποδείξει ποια είναι η καταλληλότερη για εσάς μέθοδος προκειμένου να αυξήσετε τα μέλη της οικογένειάς σας.

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Υπογράφει ο Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης