Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Πόσες φορές πρέπει να κάνουμε έρωτα για να μείνει έγκυος η γυναίκα μου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιάννης: Γιατρέ καλημέρα. Είμαι 29 και η γυναίκα μου 31 πόσες φορές πρέπει να κάνουμε έρωτα ώστε να μείνει έγκυος και να κάνουμε ένα μικρό αγγελούδι; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Αγαπητέ Γιάννη,

Η ηλικία σας είναι ο καλύτερός σας σύμμαχος στην προσπάθειά σας. Προκειμένου να οδηγηθείτε στο ποθητό αποτέλεσμα, θα σας συμβούλευα να απευθυνθείτε σε έναν Γυναικολόγο εξειδικευμένο σε θέματα αναπαραγωγής. Ο εξειδικευμένος αυτός Γυναικολόγος θα εξετάσει την σύζυγό σας, θα κάνει τον απαραίτητο διακολπικό υπέρηχο και Doppler μήτρας και ωοθηκών, θα σας κάνει τις απαραίτητες ερωτήσεις για να συμπληρώσει το ιατρικό σας ιστορικό και θα σας κατευθύνει σωστά και υπεύθυνα προκειμένου να κάνετε τις εξετάσεις που αποτελούν τον προγεννητικό έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα εσείς θα πρέπει να κάνετε ένα σπερμοδιάγραμμα και η σύζυγός σας μία υστεροσαλπιγγογραφία για να ελεγχθεί το εσωτερικό της μήτρας και η διαβατότητα των σαλπίγγων. Όταν όλος ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί ο Γυναικολόγος θα σχεδιάσει το πλάνο των ενεργειών που πρέπει να γίνουν και θα σας κατευθύνει ανάλογα.

Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία πόσες φορές θα κάνετε έρωτα προκειμένου να μείνει έγκυος. Αρκεί και η μία φορά στην κατάλληλη χρονική στιγμή που η σύζυγός σας έχει ωορρηξία, υπό την προϋπόθεση ότι το σπέρμα είναι ικανό να γονιμοποιήσει, οι σάλπιγγες είναι διαβατές και δεν υπάρχει κάποιος άλλος παράγοντας που μπορεί να παρεμποδίσει την σύλληψη.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Υπογράφει ο Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης