Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Προσπαθούμε πολύ να κάνουμε ένα παιδάκι…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαίρη: Καλησπέρα σας και καλή χρονιά με υγεία! Ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Προσπαθούμε με τον σύζυγό μου για παιδάκι από πέρσι τον Οκτώβριο. Ακόμα δεν μας έχει έρθει. Έκανα μία υστεροσαλπιγγογραφία, η οποία ήταν πολύ καλή και ο άνδρας μου σπερμοδιάγραμμα και ήταν εξίσου καλό. Ο χρόνος αυτός που διανύσαμε ήταν συστηματικός όσον αφορά στις επαφές μας. Και τεστ για ωορρηξία και κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα επαφή, αλλά τίποτα. Έχουμε αρχίσει και στεναχωριόμαστε πολύ. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε; Τον τελευταίο μήνα ξεκίνησα και παίρνω φολικό οξύ. Σας ευχαριστώ πολύ.

Αγαπητή Μαίρη,

Στην ερώτησή σας δεν αναφέρετε την ηλικία σας, ούτε την ηλικία του συζύγου, που είναι σημαντικές παράμετροι, που λαμβάνονται υπόψη στην προσπάθεια για τεκνοποίηση. Είναι θετικό το γεγονός ότι η σαλπιγγογραφία σας και το σπερμοδιάγραμμα του συζύγου ήταν φυσιολογικά (αρκεί να έχουν γίνει σωστά και να έχουν αξιολογηθεί από ειδικό σε θέματα γονιμότητας γυναικολόγο) αλλά δεν σας καλύπτουν μόνο αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρέπει να γίνει ένας ολοκληρωμένος έλεγχος από έναν ιατρό εξειδικευμένο σε θέματα γονιμότητας, ο οποίος πέρα από το λεπτομερές ιατρικό ιστορικό, την κλινική εξέταση και τον απαραίτητο εργαστηριακό έλεγχο θα δώσει απάντηση στον προβληματισμό σας. Υπάρχει ένας κύκλος εξετάσεων, ο οποίος ονομάζεται προγεννητικός έλεγχος τον οποίο καλό θα ήταν να κάνετε τόσο εσείς όσο και ο σύζυγός σας.

Σε κάθε περίπτωση θα σας συμβούλευα να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό που θα σας κατευθύνει υπεύθυνα και θα σας οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα το γρηγορότερο απαλλάσσοντας σας ταυτόχρονα από το άγχος. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθειά σας.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Υπογράφει ο Dr. Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης