Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Τι σημαίνει «μήτρα σε οπίσθια κάμψη»;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σπύρος: Καλησπέρα γιατρέ. Η κοπέλα μου πήγε πρόσφατα στον γυναικολόγο γιατί είχε έντονους πόνους τις τελευταίες τέσσερις-πέντε ημέρες πάνω από την ευαίσθητη περιοχή της και είχε μια περίεργη αίσθηση ενώ ουρούσε. (Έχουμε σχεδόν καθημερινή σεξουαλική επαφή). Όμως ο γιατρός της είπε ότι έχει οπίσθια μήτρα. Έκανα έναν πρόχειρο έλεγχο στο Διαδίκτυο και είδα πως πρέπει να λέγεται μήτρα σε οπίσθια κάμψη. Μπορείτε να με ενημερώσετε για κάτι παραπάνω και τι μπορούμε να κάνουμε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αγαπητέ,

Όντως, η σωστή ιατρική περιγραφή είναι μήτρα «σε οπίσθια κάμψη» η «σε οπίσθια κλίση» (αν είναι αυτό, στην περίπτωσή σας). Είναι η θέση και η κλίση της μήτρας που απαντάται στο δεκαπέντε τοις εκατό των γυναικών. Δεν είναι πάθηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνήθως δεν δημιουργεί ούτε πόνους ούτε προβλήματα στην ούρηση. Γιʼαυτό, αν τα συμπτώματα συνεχιστούν επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας και συζητήστε το μαζί του.

Ίσως χρειαστείτε μερικές επιπλέον εξετάσεις και διερεύνηση.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Το κείμενο υπογράφει ο Dr Ιωάννης ΑΠ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης