Συνέντευξη: Μάριος Βελέντζας

Οι επιλογές καθορίζουν αυτό που είμαστε και πολύ περισσότερο αυτό που γινόμαστε στην πορεία της ζωής μας. Η ψυχολόγος Μαρία Φωτιάδου δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, αλλάζοντας πρώτα απ’ όλα την καθημερινότητά του και κυρίως τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα εμπόδια που υψώνονται κατά διαστήματα μπροστά του. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα όνειρο και η αστείρευτη θέληση για την πραγματοποίησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η ψυχολόγος Μαρία Φωτιάδου είναι η μοναδική Ελληνίδα που πήρε μέρος στον διεθνή διαγωνισμό «This is Your Life Change» και μπήκε στην τελική εξάδα των νικητώνΌταν έμαθε για τον διεθνή διαγωνισμό «This is Your Life Change» δεν δίστασε στιγμή. Δήλωσε συμμετοχή και παρουσίασε το δικό της project για το πώς μπορεί να υπάρξει μια θετική αλλαγή στην κοινωνία που ζει αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά και η Μαρία Φωτιάδου ήταν η μοναδική Ελληνίδα που έλαβε μέρος (3.500 συμμετοχές από 60 χώρες), πετυχαίνοντας να μπει αρχικά στους πρώτους 50 και στη συνέχεια να βρεθεί στην τελική εξάδα.

Πλέον, ετοιμάζει βαλίτσες για τα νησιά Φίτζι όπου θα παραμείνει για δύο εβδομάδες τον Αύγουστο προκειμένου να εργαστεί πάνω στο project της.

Η τελική εξάδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σε συνέντευξή της στο zougla.gr τόνισε πως είναι πολύ χαρούμενη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, εκφράζοντας παράλληλα τον ενθουσιασμό της που κατάφερε να διακριθεί σε αυτόν τον διεθνή διαγωνισμό.

To project της είναι η ιστοσελίδα www.ltcollector.com. Εκεί προβάλλονται προσωπικές ιστορίες δύναμης και αισιοδοξίας από ανθρώπους που ακολούθησαν τα όνειρά τους ενάντια σε όλες τις δυσκολίες. Ιστορίες απλών καθημερινών ανθρώπων στην Ελλάδα και άλλες χώρες του πλανήτη, οι οποίοι αποφάσισαν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, να ορίσουν το μέλλον τους και να υλοποιήσουν βήμα – βήμα το όνειρό τους.

«Όλοι έχουμε κρυμμένες ιστορίες που μας κάνουν περήφανους και μας δίνουν δύναμη» αναφέρει, προσθέτοντας ότι «όταν ένα θετικό γεγονός μοιράζεται, μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και δύναμης τόσο για την κοινωνία όσο και για το κάθε άτομο χωριστά». «Θέλω να δώσω στον κόσμο κάτι θετικό μέσα από τις ιστορίες όλων μας. Πιστεύω ότι υπάρχουν καθημερινοί ήρωες ανάμεσά μας» επισημαίνει ακόμη.

 
Επικαλούμενη μια ρήση του Αϊνστάιν (Η φαντασία είναι πιο σημαντική από αυτό που βλέπουμε μπροστά μας) η Μαρία Φωτιάδου παροτρύνει τον κόσμο στην Ελλάδα να μη σταματήσει να ακολουθεί τα όνειρά του και να μην απογοητεύεται από την οικονομική κρίση.

«Όταν έχουμε ελπίδα μέσα μας και πιστεύουμε στα όνειρά μας, μόνο τότε μπορούμε να δούμε και άλλες πόρτες, όπου αν βλέπαμε μόνο το ρεαλιστικό -αυτό που είναι μπροστά μας- θα νομίζαμε ότι είναι και αυτές κλειστές» τονίζει. «Δεν πιστεύω στην τύχη. Πιστεύω στην προσωπική δύναμη. Όταν θέλουμε κάτι μπορούμε να το πετύχουμε» προσθέτει, επισημαίνοντας ότι «η αλλαγή και η ευτυχία στη ζωή μας είναι επιλογή».

«Πολλές φορές οι άνθρωποι εστιάζουν τόσο πολύ στο πρόβλημα και όχι στις λύσεις, χάνοντας το νόημα της ζωής, τί είναι τελικά αυτό που ψάχνουν. Είμαστε εδώ για να είμαστε ευτυχισμένοι. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα γύρω μας που μπορούν να μας δώσουν μικρές στιγμές ευτυχίας που όλες μαζί αν τις βάλουμε γίνονται μεγάλες» αναφέρει.

«Είναι ένας δύσκολος δρόμος αλλά όταν είναι κάτι που περνάμε όλοι μαζί, η δύναμη γίνεται ακόμα μεγαλύτερη για να αλλάξουμε τα πράγματα. Θέλει σίγουρα υπομονή αλλά και επιμονή» καταλήγει.

Ο διαγωνισμός «This is Your Life Change» και το project www.ltcollector.com

Ο διεθνής διαγωνισμός «This is Your Life Change» αποτελεί πρωτοβουλία του Άγγλου Life Coach Mark Bowness και των συνεργατών του Ryan Magdziarz και Sofia Toumbas.

Η Μαρία Φωτιάδου, μαζί με τους Alistair Lawson (Μεγάλη Βρετανία), Ben Dessen (Αυστραλία) Kim Donald (Αυστραλία) Roxanne Watson (ΗΠΑ) και Daniel Murphy (Αυστραλία) είναι οι έξι νικητές που θα παραμείνουν για δύο εβδομάδες τον Αύγουστο στα νησιά Φίτζι προκειμένου να δουλέψουν πάνω στο project τους.

Η ιστοσελίδα www.Itcollector.com

Το μήνυμα της Μαρίας Φωτιάδου σε όσους στήριξαν την υποψηφιότητά της κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού

Η σελίδα της Μαρίας Φωτιάδου στο Facebook

—————————-
Η Μαρία Φωτιάδου κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως Life Coach/Ψυχολόγος. Είναι καθηγήτρια και επίτιμη ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Κόβεντρι. Σπούδασε και εργάστηκε για χρόνια στη Βρετανία. Επέστρεψε στην Ελλάδα μόλις ξεκίνησε η ελληνική κρίση.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης